30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

End at vaske et strygejern bad

End at vaske et strygejern bad

Badeværelset er som du ved, "lejligheden" af lejeren på lejligheden. Det er for renlighed af badeværelset, at de dømmer renheden og flid af den smukke halvdel af et bestemt hus. Selvfølgelig tager rengøring altid meget tid, men badet skal forblive helt rent - selvom der er kreativ forvirring rundt.

Imidlertid afhænger badets renhed i en betydelig grad af det materiale, hvorfra det er lavet. Hvis for eksempel et akrylbad er nok til at tørre med en regelmæssig svamp med sæbe, så er det ikke nemt at vaske jernbadet i nogle tilfælde.

8 bedste butiksredskaber til rengøring af støbejernsbade - hvad skal jeg se efter, når jeg køber?

Hvert støbejernbad er kendt for at være dækket af emalje, som påføres inden i denne beholder ved hjælp af elektrostatiske midler, hvorefter produktet "ristes" i et termisk kammer.

Det er ved rensning af emalje, og der opstår problemer i værtinden: Emaljen på støbejernsbade mister hurtigt udseendet af eksterne faktorer og i mangel af forebyggende foranstaltninger.

Hvad vaskes der normalt af et støbejernbad?

 • Først og fremmest fra lime plaque , som er dækket af en dårlig farve ved emalje på grund af dårligt vand og tilstedeværelsen af ​​forskellige urenheder i den.
 • Rust. Jo ældre rørene, jo mere ubehagelige rustne pletter vil der være på karret. Det er værd at bemærke, at i gamle jern bade der anvendes til fremstilling af emalje zirconium komponent til større styrke og forbedre andre egenskaber, men desværre de bidrager til en hurtigere dannelse af rust, korrosion og skrabe med revner. I moderne produktionsprocesser anvendes titansalte, som sikrer, at produktet er glat og har en høj slidstyrke.
 • Fedt. Alt snavs, som en person vasker af kroppen med sved og partikler af hud, sætter sig på badværktøjet. Naturligvis er det med en sjælden rengøring af beholderen, der ligger på badets vægge og gradvist opbygges på hinanden, hvilket resulterer i en alvorlig og vanskelig at rengøre plaque.

Det er også vigtigt at bemærke, at den gamle emalje bad er meget, meget skrøbelig, og aggressive rengøringsmidler kan hurtigt beskadige lakken, indtil den frygtede "gabende" mørke pletter på bunden.

Derfor anbefales det, at du vælger produkterne omhyggeligt, og sørg for at læse den vejledning, hvor brugen af ​​produktet specifikt til emaljen skal bemærkes.

Hvad rengør russiske købere deres støbejernsbade?

Video: Sådan vasker du badet hurtigt? Hvordan laver man et hvidt bad?

8 bedste butikværktøjer til rengøring af støbejernsbade

 1. Hvid. Med det vil du returnere dit bad til den oprindelige hvidhed og slippe af med bakterier, fedtpletter, pletrester fra maling, svamp og skimmelsvamp. Sandt nok kan hun ikke klare kalkskalaen eller med rusten skilsmisse. Derfor anbefales brug af værktøjet, hvor der ikke er behov for en hård og akut genopretning af beholderen - bare "tilføj glans og returner hvidheden." Produktet fortyndes 1 til 2, og beholderen vaskes med en hård svamp (ikke metal!). Du kan også hælde 100 ml hvidhed i et fuldt badekar med vand, rør det og lad det være natten over. I sin rene form er brugen af ​​en kategorisk ikke anbefalet! Den gennemsnitlige pris er omkring 60-80 rubler.
 2. Mister Muskel. Det vil hjælpe dig med at desinficere badet, rengør det af kalkskala, snavs, fedt. Denne sammensætning trænger meget dybt (hvis den anvendes korrekt) i pletstrukturen og ødelægger dem hurtigt. Desuden er Mr. Muscle i modsætning til hvidhed meget nemmere og mere behageligt at bruge. Fordele: Tilstedeværelsen af ​​en trigger, fraværet af slibemidler. Den gennemsnitlige pris er ca. 200 rubler.
 3. Cif. En af de mest populære betyder i dag til rengøring generelt. Sif bruges med succes i køkkenet og i badeværelset. Dette værktøj fjerner straks selv det gamle rug og den kraftige limeskala og alle overflader efter det skinner. Anbefalet Sif Ultra White, som har blegningsegenskaber. Den gennemsnitlige pris er omkring 180 rubler.
 4. Comet. Et andet ideelt værktøj til rengøring af støbejernsbadekar. Dag er tilgængelig i praktiske plastflasker i form af en gel, ikke ridser emaljen, let fjerner alle de "problemer" med overfladen af ​​badet, og sammen med alle de bakterier. Det er nok at anvende produktet og vente 10 minutter, vask derefter snavset af med en svamp. Den gennemsnitlige pris er omkring 190 rubler.
 5. Sanoks. Et stærkt produkt til de sværeste forurenende stoffer. Du kan sige "tungt artilleri" i husholdningskemikalier. Sanox giver dig mulighed for at vaske alt, hvad de tidligere midler ikke klarte. Og hvid. Også denne gel fjerner alle bakterier og ubehagelige lugte. Husk at dette middel er meget "energisk", og for fint emalje er det bedre at vælge et middel med en mere blid sammensætning. Den gennemsnitlige pris er ca. 100 rubler.
 6. San Klin. I dette produkt er der ikke fosfater og stive slibemidler, produktet passer til ethvert bad. Det har ikke en ubehagelig kemisk lugt, det er let at anvende med en trigger, der hurtigt fjerner snavs. Den gennemsnitlige pris er 170 rubler.
 7. Frosch. Aromatisk øko-produkt baseret på frugtsyrer. Ikke egnet til et stærkt snavset bad, men ideelt til forebyggende vedligeholdelse og regelmæssig rengøring af beholderen. Produktet er sikkert for folk og let afvaskes. Den gennemsnitlige pris er 250 rubler.
 8. Mr. Chister. Et produkt med en effektiv sammensætning, der hjælper med at fjerne svamp og skimmelsvamp, ødelægge bakterier og lugt, vask mindre forureninger. Har en spray, har en behagelig aroma. Den gennemsnitlige pris er 150 rubler.

Hvad skal man rengøre støbejernsbadet fra rust og plaque derhjemme - de 7 bedste folkemiddagsmetoder til badrengøring

Ikke alle mennesker bruger butikværktøjer, når de renser huset.

Nogle ønsker ikke at bruge deres penge på dyre husholdningskemikalier, andre bruger det ikke fundamentalt og vælger sikre hjemmehjælpemidler. På den tredje på husstandskemi er en allergi ved den fjerde simpelthen alle "sparende små flasker" i et natbord under badeværelset simpelthen opsagt. I disse tilfælde anvendes "bedstemors midler".

Blandt alle de folkelige opskrifter, der bruges til rengøring af støbejernbadet, har vi valgt det mest populære og effektive for dig:

 1. At fjerne rust. Vi tager 1: 1 ammoniak og almindeligt hydrogenperoxid, blandes og anvendes til områder med pletter.
 2. Fjern rust og yellowness. Bland saltet og eddiken 1: 1 og smør problemområderne med denne pasta. Du kan forlade blandingen i et par timer - de vil ikke beskadige belægningen.
 3. Fra kalkskalaen. Bland 1: 1 salt og sodavand, bland blandingen til problemområderne i 2 timer, vask derefter den allerede bløde plak med en regelmæssig svamp.
 4. Fra kalkskalaen. Fortynd oxalsyre til halvvæskes konsistens, smør pladen, vent i 1,5 timer.
 5. Til regelmæssig rengøring. Vi lægger almindelig sodavand på en svamp og i stedet for et pulver behandler vi et bad. Simpelthen, sparsomt og uden skade på overfladen.
 6. Fra rust. Bland terpentin (35 ml) og salt (ca. 100 g) på overfladen og rengør.
 7. Fra rust og plak. Bland 3 dele sennep (tør) og 1 del sodavand, rengør som sædvanligt pulver. Ideel til bad rengøring en gang om ugen.

Video: Sådan vasker du et støbejernbad fra et raid derhjemme?

Værktøj og redskaber til rengøring af karret - hvad kan ikke rense støbejernsbadet

Hvis du har arvet en gammel og rusten jern bad sammen med en lejlighed (eller indtil du har været på forretningsrejse, din familie bragt badet til en tilstand af "lettere at smide"), det bør erindres, hvilke værktøjer og værktøjer, der skal bruges, anbefales ikke, for ikke at skade emaljen:

 • Midler med klor (medmindre du kæmper med skimmelsvamp).
 • Midler med aggressive syrer. De bruges kun "point-wise" i problemområder og forlader ikke for længe.
 • Midler med slibemidler . De kan ridse emaljen, som igen vil være starten på dit bades ende. Gennem ridser, vil rust og plaque trænge dybere, sprækker bliver mere og mere, og der ikke langt til selve støbejernet.
 • Midler med koncentreret saltsyre.
 • GOI pasta. Det bruges ikke til polering af emalje! Hvis du vælger at polere, skal du bruge en super blød auto-polering og en normal blød hvid klud til emaljen. Polering vil tage dig omkring 20-30 timer, men du vil kunne lide resultatet.

Når du vælger værktøjer til rengøring af et støbejernsbade, undgå ...

 1. Stive børster.
 2. Svampe og børster med metal.
 3. Glasfiber svampe.
 4. Blades og andre hjælpeværktøjer.

Ideel mulighed - i omfang af en stiv svamp eller en konventionel børste med et håndtag.

Også i dag bruger elskerinder med succes og melamin svampe - men for al deres magiske effektivitet forbliver de ekstremt giftige, når melamin kommer ind i kroppen, så spørgsmålet om deres anvendelse forbliver kontroversielt.

Forebyggelse af forurenende stoffer og aflejringer på støbejernsbade

Ingen vil hævde, at det er meget lettere at holde badets hvidhed, hvis du vasker det regelmæssigt og ordentligt tager sig af det. Især hvis det er et støbejernbad, som en særlig tilgang er nødvendig for.

For at forlænge badets levetid og udskyde udskiftningen (installation af liners osv.) Kan ske ved simpel manipulation, kaldet forebyggelse:

 • Vi skyller badet med et mildt rengøringsmiddel hver aften efter at alle har vasket . Sørg for at tørre håndklædet for at forhindre udseende af rust.
 • To gange om ugen - eller mindst en gang - vasker vi karret fuldt ud - med et alvorligt middel
 • Vi reparerer vandhaner / blandere umiddelbart efter påvisning af deres funktionsfejl. Nuværende tryk = dyb rust.
 • Vi bruger bløde værktøjer og værktøjer til rengøring.
 • Vi følger vandets temperatur. Ved en temperatur på mere end 65 grader kan der forekomme revner i emaljen.
 • Alle revner og chips er hurtigt elimineret - med hjælp fra en specialist eller uafhængigt - ved hjælp af en speciel kitt og epoxyharpiks.
 • Vi giver fortrinsvis gel og pasta-lignende rengøringsmidler . Pulverprodukter indeholder slibemidler, ridser emalje.

Med alle reglerne kan du forlænge livet på dit yndlingsbad i 10-15 år.

Der er dog altid en variant med en akrylforing, som sættes direkte ind i støbejernsbadet.

Site Colady.ru tak for opmærksomheden på artiklen! Vi vil være meget glade, hvis du deler din feedback og rådgivning i kommentarerne nedenfor.

Udgivet den 19. juli 2017 i rubrikken: Indre anliggender

I alt på stedet 2168 artikler.

Endelig kom den længe ventede dag, når du vil stoppe.

Under graviditet, ikke kun udseende og smag af en kvinde.

Det er umuligt at overvurdere vigtigheden af ​​korrekt pleje af hulrummet.

Hver forælder tror på det med sit barn for sikker.

Hvem drømmer ikke om at arbejde på fjernsyn? Sandsynligvis alle.

Sådan vasker du et gammelt støbejernsbad?

Selv de nyeste resultater inden for VVS kan ikke helt forbyde gamle og gode støbejernsbade fra hverdagen. Støbejern er et materiale, der er blevet testet og testet i generationer, og som er i stand til at modstå både vaskegrøntsager, vaske med aluminium dåser og endda forarbejde med stærke desinfektionsmidler og kemikalier. Men selv det er ejendommeligt at blive gammel og miste sit oprindelige udseende for at returnere det - det er stadig et problem. Om måderne af sin løsning og om, hvordan man vasker et gammelt støbejernbad, og vi vil diskutere denne artikel.

Typiske "sygdomme" af støbejernsbade

Det ser ud til, at med moderne overflod er spørgsmålet om, hvad man skal vaske et støbejernsemalbad fuldstændig irrelevant og meningsløst. Værktøjet bør dog vælges under hensyntagen til egenskaberne ved det materiale, der tjener som et dække af skrifttypen, nemlig:

 • I en sådan VVS er det øvre emalje lag, der udfører beskyttende funktioner, fremstillet ved anvendelse af zirconiumsalte. Minus af dette stof ligger i sin manglende evne til at modstå rust, og hver næste rids bliver en reel katastrofe;
 • For det meste er det på grund af zirconiumsalte, at støbejernsbelægningen, der konstant udsættes for negativ påvirkning af snavs, slibemidler og vand, hurtigt bliver dækket med små ridser, mister sin oprindelige glans og glathed.

Hvis du graver dybere ind i sortimentet af sådanne produkter, kan du finde ud af, at nogle producenter har gættet at erstatte salte af zirconium med titansalte. Dette har ført til det faktum, at det endelige produkt har opnået evnen til at opretholde sit oprindelige udseende i flere årtier, og dets ejere er ikke forbløffet over, hvad man skal rense støbejernsbadet.

Den bedste rensemiddel: hvad er det?

Renseri af støbejernsbade, som normalt gøres hjemme hos fagfolk, er en meget dyr og tidskrævende øvelse. Derfor skal vi finde alle mulige alternativer, helst ved at bruge overkommelige og indenlandske produkter.

Her vil det være rimeligt at bemærke, at de tidligere ejere af støbejernsbade også narret meget med, hvad det er bedre at vaske denne blikkenslager. I løbet af kurset gik alt helt, og kun på en så erfaren måde var det muligt at fastslå, hvad der bedst ikke kunne bruges overhovedet, og hvad der kan blive en værdig erstatning for det købte produkt.

Tip: Uanset hvad det var, besluttede du selv, hvordan du rengør et støbejernsbad, husk at for at bevare den primære glans og glans af emalje, skal kemi med klor, syrer eller slibende partikler kasseres.

Hvad skal man så vaske? Og her er hvad:

 • sanitets sæbe;
 • ølwort;
 • ovn sorte fra brænde;
 • med eddikesyreopløsninger.

Ofte, uanset hvilket specifikt rengøringsmiddel der blev købt, begynder ruheden at danne sig på badets indre overflade. De er straks fyldt med snavs, og hygiejnenes primære renhed og skønhed gik i glemsel. Sandsynligvis er det på grund af dette, at folk er trætte af konstant at lede efter alle nye, effektive og sikre midler til vask, og folks øjne vendte sig til metalprodukter.

Advarsel er nemmere end at eliminere

Ironisk nok er hovedplejen for et støbejernbad hele tiden at holde det tørt. Faktum er, at selv den mest minimale pølle tilbage på bunden fører til udseendet af mørke pletter, og derefter rust. Hvis dovenskab stadig besejrer dig, og du ikke har tid nok til at rense badet efter hver brug, skal du snart bruge stærke og slibende rengøringsmidler til et støbejernbad.

I tilfælde af at forureningen allerede har dukket op, men der ikke er noget ønske om at købe speciel kemi, kan du prøve at bruge den gamle teknik til rengøring af et gammelt støbejernbad:

 • Skrifttypen hældes med vand;
 • Tilsæt 200 ml eddikesyre;
 • Alt blander sig godt;
 • Beholderen er gennemblødt i mindst tre timer, hvorefter den blot vaskes med vand.

Generelt er svaret på spørgsmålet om, hvordan man plejer et støbejernbad, skjult i følgende:

 • For at undgå forekomst af mikrokasser er det ikke nødvendigt at samle vand i beholderen, hvis temperatur er over +75 grader Celsius;
 • I skrifttypen skal ikke indtastes mere flydende end det kan modstå. Standard vandvægt er 180 kg;
 • Hæld ikke kemikalier eller reagenser i karret;
 • Før vask af beholderen, der er brugt, tilsæt vaskemiddel, pulver eller sæbe til varmt vand, ikke glemme en lille mængde ammoniak;
 • Det er forbudt at anvende skraber eller børster fremstillet af metal;
 • Intet rengøringsmiddel vil hjælpe dig i lang tid, hvis der er en defekt knap eller der ikke er stikkontakt til stikkontakten. Eliminere disse mindre ulemper, om hvad det er bedre at rengøre, det vil være muligt at glemme i lang tid.

Metoder til blegning af et bad af støbejern

Faktisk er der et stort udvalg af muligheder for rengøring af et støbejerns emaljebad. En af dem forudser anvendelsen af ​​oxalsyre og nitro-emalje. Overvej processen mere detaljeret:

 • Før du renser støbejernsbadet på denne måde, skal du fjerne alle rustne steder. For at gøre dette gnides de med oxalsyre, fortyndes med vand til tilstanden af ​​flydende gruel. Sidstnævnte skal være på emaljeoverfladen på 40 minutter, ikke mindre, hvorefter den skal vaskes af med en lille smørklud eller slibende pulver;
 • Så denne måde at rense et gammelt støbejern bad, tilbyder at behandle problematiske steder med nitro-emalje. Dens første lag tørrer i 30 minutter, hvorefter det er nødvendigt at anvende en mere. Hvis alt er gjort korrekt, vil kapaciteten være pæne og pæne.

Hvis der ikke er noget bestemt ønske om at være ressourcemæssig og at finde den bedste måde at vaske dit støbejern på, kan du anbefale følgende: Køb en pakke iltblegemiddel, hæld det i en beholder og derefter ind i det også, ring meget varmt vand. En mærkbar hvidt overflade vil dukke op for dig næste morgen, når opløsningen er drænet og væggene skylles med vand.

En anden mulighed for at vaske et støbejernbad er at bruge citronsyre. Det, ligesom blegemiddel, falder i søvn i en skål, hældes natten over med kogende vand, og lad så bare vandet ud, og beholderen er skyllet.

Svaret på, at ejeren kan rense VVS fra støbejern, kan være en almindelig terpentin blandet med stort bordssalt. Kashitsu satte på rustne steder og vaskede af i fem minutter.

Vigtigt! For at rengøre emaljeprodukterne så lidt som muligt må du ikke vaske metalartikler i badet: cykler, scootere og barnevogne. Alle disse ting efterlader usynlige ridser og chips, og så skal du reflektere over, hvad du kan vaske badet for at fjerne mærkerne af rust.

Hvis der stadig findes sådanne fejl, forbliver det kun at lukke dem. For at gøre dette, på problemet og forbehandlet med nazhdachkoy sted påføres vand fra klæbemiddel BF-2 og tørt zink hvid. Hvert par timer skal et nyt og meget tyndt lag af blandingen påføres, hvilket giver en jævn og jævn overflade.

Som du kan se, er der mange muligheder for, hvordan man plejer og hvordan man vasker et nyt støbejernbad. Desværre kan du bruge meget fritid på jakt efter det perfekte middel til pleje. Faktisk er det nok at kende årsagerne til, at støbejernbadet bliver grønt, er dækket af rustne mærker og pletter af mørk farve. Ved at træffe forebyggende foranstaltninger kan du undvære kemikalier og bevare integriteten af ​​emaljelaget.

Kopiering af materialer er kun mulig med en indikation af den aktive, ikke lukket fra indekseringsforbindelser til kilden.

Sådan vasker du et støbejernsbad må du ikke beskadige emaljeproducentens anbefalinger

Velplejet, rent, rengøres badeværelse taler om omhu, renhed af værtinden, som opretholdelse af ordre i dette rum kræver en stor indsats og tid. Den største opmærksomhed kræves af VVS, fordi den rigtige pleje garanterer ikke kun æstetisk udseende, men også problemfri drift af enheder.

Det er sværest at vaske et støbejernbad, hvis emalje let kan beskadiges af forkert valgte vaskemidler. I denne artikel vil vi vise dig, hvordan du vasker vaske tanke fra støbejern i hjemmet for at holde hvidheden i lang tid, såvel som den glatte glans af produktet.

Emalje, der er dækket af produkter fremstillet af støbejern under fremstillingsprocessen, er et pulver, det påføres på overfladen af ​​skålen ved elektrostatisk metode og bages derefter i et varmekammer. For at rense, men ikke at beskadige støbejernbadet, er det nødvendigt at vide, hvilke former for forurenende stoffer der findes på den, og hvor de kan vaskes:

 • Calcareous plaque. En hvidlig belægning vises på badets overflade på grund af hårdt vand, som indeholder en stor mængde mineralsalte (calcium, magnesium). For at rense støbejernsbadet derhjemme anbefales det at anvende et opløsningsmiddel til olie maling eller terpentin.

Vigtigt! Emaljen af ​​gamle støbejernsprodukter er skrøbelig nok, derfor er det nødvendigt at vaske og rense et sådant bad forsigtigt og forsøge ikke at beskadige belægningen. For at vaske skålen snavs og opretholde emaljelagets integritet anbefales det ikke at bruge slibende og aggressive rengøringsmidler samt hårde børster.

For at bevare den hvide og glatte glans af VVS-armaturet fra støbejern er det nødvendigt at vaske produktet efter hver brug. Hvis der ikke er nogen alvorlige urenheder på emaljens overflade, behøver du ikke at rense det, skyl det grundigt med varmt vand og tør det. En eller to gange om ugen udføres en dybere rengøring:

 1. Fyld bunden af ​​badet med pulver, sodavand, hæld en sæbeopløsning eller andet vaskemiddel på alkalisk basis. Fra bunden skal skålens indre overflade rengøres grundigt med en svamp.
 2. For at rengøre badet fra støbejernets brønd kan vaskemiddelet efterlades i 5-10 minutter for bedre interaktion med forureningen.

Vær opmærksom! Hvis du vasker badet med støbejern med slibende og syreholdige produkter, skal du rengøre det med hårde børster og svampe, emaljen bliver dækket af mikrokasser, og så begynder det at bryde ned. Genopretning af emaljebelægningen i hjemmet er svært nok, så du skal rense VVS-udstyr af dette materiale med en normal sæbeopløsning.

For at rengøre og rense støbejernsbadet var nemmere, er det nødvendigt at følge instruktionerne for brug af denne VVS-armatur. Hvis du følger producentens anbefalinger om brugen af ​​produktet, og også regelmæssigt rengøres med autoriserede midler, vil emaljen vare i mere end 15 år, bevaring af glans og hvidhed. For at forlænge badets levetid skal følgende regler overholdes:

 • At vaske et bad af støbejern med syreholdige eller slibemidler er forbudt, da de ødelægger emaljeovertrækningen. For at rengøre produktet brug alkaliske midler eller en sæbeopløsning med tilsætning af eddike.
 • For at rense skålens overflade skal du kun bruge bløde svampe og filler, da børster ridser emaljen.

Vær opmærksom på at derhjemme rengøring den gamle emalje til perfekt hvidhed er ret svært. Nogle gange kræver det for at genoprette produktets oprindelige udseende farvning eller gentagen indsamling. Denne operation udføres efter omhyggelig forberedelse af overfladen ved hjælp af epoxy emalje eller flydende akryl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

20 − 10 =