30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

En rengøringsmiddel til rengøring af skorstenen fra sod

Log skorstens: anmeldelser, instruktioner. Rengøring skorstensovne og pejse fra sod

Pejse og brændeovne er sjældent anvendt i moderne huse til opvarmning, fordi højteknologiske metoder til opretholdelse af varme er meget hurtigere, mere bekvemme og ikke kræver sådanne fysiske udgifter. Men på trods af dette mister pejsene ikke deres popularitet, hvilket skaber en unik åndelig atmosfære i landehuse eller bylejligheder.

En af de vigtige procedurer, der sikrer sikker brug af en brændeovn eller pejs, er regelmæssig rengøring af skorstenen. Gør dette nødvendigt, uanset hvilken type skorstensdesign, gennem væggen eller med udgangen gennem taget. Hvorfor rengøre skorstenen og hvor ofte skal det gøres? Hvor effektiv kan denne procedure være ved at bruge en skorstensrenser "Trumpet9raquo"?

Hvorfor skal du rense skorstenen

For at forstå, hvorfor kræver rengøring skorstene og pejse med sod, frem for alt, vi har brug for at vide, hvad der foregår i skorstenen, når du bruger nogen form for fast brændsel materiale, herunder træ. Når en ild brænder i en pejs eller komfur, bliver de såkaldte forbrændingsprodukter, sod og sod aktivt fordelt. Alt dette sammen med røgen går op, lige ind i pejs skorstene og et blødt, fedtet lag sætter sig på rørets vægge. Jo mere tid er gået siden den sidste rengøring, jo mindre plads i skorstenen til udvinding af røg og forbrændingsprodukter.

Selvfølgelig kan korrekt drift og overholdelse af enkle principper for udvælgelse af brænde til brændeovn eller pejs væsentligt bremse denne proces:

 • Du behøver ikke at brænde noget i ovnen (pejs) undtagen brænde. Enhver husstand, selv papirkurven, er bedre at forsøge at udnytte på andre måder.
 • Vælg brænde kun de træarter, der indeholder et minimum af tjære. Dette er for eksempel tørt træ af alder, asp, eg, birk. Lidt værre i sine kvalitetsegenskaber ved brænde fra frugttræer, der er så begejstret for den fantastiske aroma, der frigives under forbrændingen. Udenstående i denne liste betragtes af eksperter som nåletræer, som frigiver en stor mængde sod på grund af det høje indhold af naturlige harpikser. Det anbefales heller ikke at bruge ofte ikke den dyreste men hurtigt brændende poppel og pil.
 • Glem ikke regelmæssig rengøring af askepitten.

Overholdelse af alle ovenstående, sammen med forebyggelse, vil tillade år at undgå alvorlig tilstopning af skorstenen. Men på trods af dette er det ikke muligt at undgå at rense ovnen (pejs). Udover at sætte sot op, kan tilstopning dannes udefra, hvis affald eller fremmedlegemer kommer ind i røret. Derfor anbefaler fagfolk, der er involveret i reparation og rengøring af skorstenen, ofte i efteråret og foråret at kontrollere skorstenen.

Hvordan forstår du, at du skal rense skorstenen? Det første tegn på, at proceduren ikke kan udskydes, vil være en synlig forringelse af trækkraften. Udgangen af ​​hovedmængden af ​​røg og lugt er ikke gennem røret, men ind i rummet, der flyver fra kilden til gnisten - et signal om, at skorstenen er forurenet. Træk, langsom og utilstrækkelig skaber ikke kun røg, men kan også føre til forgiftning med kuliltekomponenter. Desuden kan en ild eller en skade skyldes en gnist, der er rømt fra pejsen.

Hvad er der så farligt for et forurenet skorstensrør? Tændingen af ​​akkumuleret sod kan let føre til revner og ødelæggelse af skorstenens vægge. Konklusion, der kan nås på baggrund af ovenstående: skorstensfejning - en vigtig procedure, grundigheden og hyppighed afhænger af det gode arbejde af brændeovne og pejse, samt sikkerheden af ​​huset.

Afhængigt af de midler, hvor skorstensrørene i ovne og pejse renses fra soden, kan alle metoder til fjernelse af snavsede sedimenter fra skorstenen opdeles i tre grupper:

 • Den ældste kendte metode er mekanisk, det er også en traditionel rengøring af skorstene. Fremgangsmåden udføres ved hjælp af specielle "skorstensfejeinstrumenter": forskellige børster og "core9raquo;" et kabel med en tung belastning til at bryde igennem tilstoppet. På trods af den tilsyneladende primitivitet, sådanne rengøring skorstene brændeovne og pejse med sod giver den bedste effekt og gør det muligt at håndtere de mest oversete former for obstruktion skorstensrør.
 • Termisk rengøring er også en ret gammel måde, bevist i årevis. Det er at "brænde ud" 9quo; sod ved hjælp af opvarmning med tørret fyrretræ. Teknisk set er det den enkleste og mest omkostningseffektive måde at opløse ilden på og vente på resultatet. Men den farligste: med en stor ophobning af sod er forbrændingen i skorstenen praktisk talt en lille eksplosion. Rør, især fra murværk, med små revner, mens det måske bare falder fra hinanden. Eksperter anbefaler derfor kun at anvende denne metode som en forebyggende foranstaltning, forudsat at en stor mængde sod og sod ikke har formået at bosætte sig i skorstenen.
 • Kemisk (ikke-mekanisk) rengøring. I betragtning af den ansøgning til rengøring af ovnen (pejs) røret er et værktøj som en log "Trubochist9raquo;, anmeldelser af som findes på de fleste bygning forum, er det værd at se nærmere på kemiske metoder. Anvend kemiske egenskaber af stoffer til at opløse eller tørre sod i skorstenen begyndte for mange årtier siden med de såkaldte folkemekanismer. For eksempel er den mest berømte lifhak, opfundet endnu af vores bedsteforældre, brændingen af ​​kartoffelskræl. Også ofte blev skorstenen rengjort og faldt i søvn på det varme træ almindelige salt. Til dato, sammen med folkemusik retsmidler, i butikkerne et stort antal moderne produkter af kemiske laboratorier til rengøring skorsten skorstene ikke-mekanisk måde. Lignende produkter er tilgængelige i form af pressede stænger (eller logs) såvel som i form af tørpulverede masser. Det adskiller sig fra folkemetoder med moderne "kemi" behovet for nøje at følge instruktionerne og observere doseringen samt en mindre mængde stof, der anvendes ad gangen.

Midlerne til kemisk rengøring omfatter en log af "Chimney sweep", som ofte anbefales på byggepladser på internettet. Hvad er dette værktøj, og hvordan skal det bruges til effektivt at slippe af med sotaflejringer i skorstenen?

Log chopper 9raquo;: Hvad er det?

Hvad er et patenteret produkt til ikke-mekanisk rengøring af røgudstødningsrøret? Dens faste navn er "Log chimney sweep" (anmeldelser om dette værktøj er angivet nedenfor). Udadtil er det en presset stang, 25x8x6 cm i størrelse, indpakket i et beskyttende papirindpakning. Sælges i den originale emballage, der indeholder oplysninger om produktet og instruktioner til udførelse af proceduren.

Produktet anbefales til rengøring af ovn og pejsrør af enhver type, endog kompleks konstruktion, f.eks. En buet skorsten gennem væggen. Stoffer, der udgør skovene, under forbrænding, frigiver flygtige kemikalier, der kommer ind i skorstenen sammen med røg og varm luft og virker på det akkumulerede lag af sod. Som følge heraf drænes forureningerne i røret og falder ned fra skorstenens vægge.

Log "Trubochist9raquo; Det er beregnet til pejse eller komfurer på kul eller træ råvarer. Det er strengt forbudt at anvende dette produkt i ovne udstyret med specielle anordninger, samt arbejde med gas eller elektricitet.

Vigtigt! Ofte opstår spørgsmålet om, hvorvidt et værktøj som Trumpet9raquo; loggen helt kan erstatte mekanisk rengøring. Feedback fra fagfolk om dette værktøj advarer: Denne rengøring kan kun være forebyggende. Brug af logfiler i lang tid eliminerer behovet for at kontakte en specialist, der renser skorstenen. Men for helt at opgive den mekaniske rengøring vil ikke fungere.

Log "Trubochist9raquo; erklæret af producenter som et middel, sikker for mennesker og kæledyr. I sammensætningen af ​​kunstige logs:

 • Kulvoks (en lille mængde kulstøv).
 • Savsmuld af naturligt træ.
 • Naturlige stoffer: urea og silica amorfe.
 • Ammoniumsulfat er et stof, der faktisk er en svovlsyreforbindelse og anvendes aktivt til industrielle behov. Herunder med henblik på vanddesinfektion i byvandsledninger.
 • Natriumsulfat (vandfri), en anden almindeligt anvendt forbindelse af svovlsyre (natriumsalt). Ud over industrielle formål er dette stof officielt et fødevaretilsætningsstof og blev tidligere anvendt i farmakologi.
 • Stoffer i sammensætningen, der kan forårsage bekymring - fosforoxid og zinkchlorid: i koncentreret form, begge er kontraindiceret til kontakt med slimhinderne i øjnene og menneskets hud. Derfor er det ikke nødvendigt at fjerne loggen fra beskyttelsespapirets konvolut. Endnu bedre, beskytt dig selv med almindelige gummihandsker.

For at sikre sikkerhed, før rengøring af skorstenen ved hjælp af logfiler "Chimney sweep", er det nødvendigt at foretage forberedende handlinger.

Først og fremmest skal du inspicere skorstenen for at kontrollere, om røret er tilstoppet med udenlandsk affald. Hvis der opdages en blokering i skorstenen, skal brugen af ​​logfiler kasseres til fordel for en mekanisk rengøringsmetode.

Om det er nødvendigt at lægge brænde sammen med logfiler "Trubochast 9raquo;

Anvendelse af midlerne "skorstenen sluge 9raquo; det tolereres fuldstændigt uden "support9raquo; i form af kul eller træ. Men kul, der er tilbage fra den foregående ovnherden (ovn) eller tørt træ lægges frem for ren flue hjælp logs "Trubochist9raquo;, i høj grad øge virkningen af ​​anvendelsen af ​​værktøjet. Ved rengøring af skorstenen logs "Trumpeter9raquo; I et kompleks med træ (kul) er en bar af midler lagt ovenfra.

Det er forbudt! Brænd mere end en log i et kompleks med varmt kul.

Hvordan er det sikkert og korrekt at bruge en log skorsten? Undervisningen er anbragt på enhedens originale emballage:

 • Saml loggen fra den originale emballage uden at folde den beskyttende emballage og læg den i ovnen. Sæt papirkapslen på begge sider.
 • I lukkeovnen skal dørbladet være dækket, en beskyttelsesrist skal anvendes i pejsen.
 • Vent til baren er helt brændt (ca. 90 minutter).
 • Rester (aske) i baren skal efterlades i pejsen for hele varigheden, ca. 1-2 uger. I løbet af denne tid kan du bruge ovnen (pejs) i den sædvanlige tilstand.
 • Efter proceduren anbefales det at ventilere rummet.

At give en detaljeret anbefalinger om, hvordan man bruger en log "Trubochist9raquo;, betjeningsvejledning indeholder en detaljeret beskrivelse af den obligatoriske rengøring trin - Affald elementer med en pejs eller en brændeovn.

Det er nødvendigt at rengøre ovnen (pejs) grundigt to uger efter påføring af "skorstensfejning" loggen. I løbet af denne tid vil alle aktive stoffer have den størst mulige effekt på aflejringerne i skorstenen. Sot, blødgjort af deres handling falder ned.

På dette stadium er det vigtigt at tørre soden ud af røggangen, skorstenen og andre ledige elementer i pejsen (komfuret), røgen skal inspiceres igen. Især er det nødvendigt at rengøre pejse med buede skorstenskanaler, ellers kan den resterende sod tåle skorstenen.

Til bortskaffelse af rengøringsaffald er de værktøjer, der er tilgængelige for alle, velegnede: en støvsuger og en konventionel pejsebørste.

Hvor mange penge vil det tage for en rengøring

Et andet spørgsmål, der kan opstå i en person, der først anvender "skorstensfeje": Hvor mange logs skal brændes ad gangen for mere effektiv rengøring? Producenter anbefaler til regelmæssig rengøring at brænde en log, men for brede skorstene to, men den ene efter den anden, ikke samtidig. To logge kan lægges i en gennemgang til første rengøring eller fjernelse af et stort lag af afregnet forurening. Men det skal gøres omhyggeligt og overholde alle brandsikkerhedsforanstaltninger.

Med hvilken frekvens skal rengøringen udføres ved hjælp af logfiler "skorstenen sluge?

For at udføre proceduren for rengøring af producenten af ​​midlerne "skorstensfeje; anbefalet regelmæssigt, mindst to gange om året. Hyppigheden af ​​rengøring afhænger i høj grad af hyppigheden af ​​ovnen eller pejsen. For eksempel, hvis pejsen smelter en gang om dagen, er det nok at udføre en forebyggende rengøring to gange om året ved hjælp af en bar hver gang. Hvis pejsen (brændeovnen) smelter ikke mere end en gang om ugen, er en log til varmesæsonen tilstrækkelig.

Anmeldelser om midler til rengøring af skorstenen

Uanset hvad den officielle hjemmeside siger fra producenten, er det rimeligt at lytte til husejere, der i praksis har oplevet dette kemikalie. Hvad fortæller de os om effektiviteten af ​​værktøjet "Log chimney sweep" på forummet om reparation og konstruktion?

 • Ifølge erfaringerne fra boligejere, der renser ovnsrøret med dette værktøj, er det fornuftigt at inspicere røret for beskadigelse eller revner før proceduren. Temperaturen af ​​brændt sod ved anvendelse af kemiske logge er høj nok til, at det kan være en fare for ødelæggelse for en defekt skorsten.
 • Efter forbrænding i rummet i flere dage er der en ubehagelig kemisk lugt.
 • Hvis røret (skorstenen) er stærkt snavset med sod - loggen hjælper ikke. Specialister anbefaler mekanisk rengøring mindst 1-2 gange om året. I skorstenen, hvor kulstof er ophobet i flere år, kan loggen give den modsatte virkning: mudder vil kollapse og tilstoppe skorstenen.
 • Der er en opfattelse, at loggen "Trumpeter9raquo; På effektiviteten adskiller sig ikke fra rensningen af ​​kartofler. Den eneste forskel er, at hvor en bar er tilstrækkelig, skal du forbrænde mindst en halv spand kartoffelaffald.
 • Nogle gange fagfolk professionelt beskæftiger sig med rengøring skorstene, advare om faren for at erhverve en falsk af dette velkendte middel. Fra at bruge "forfalsket 9raquo; i bedste fald simpelthen ikke den rette virkning, i værste fald - de stoffer, hvorfra "falsk loggen" er lavet, kan have en skadelig indvirkning på husstandens sundhed. Du bør styres af tilgængeligheden af ​​et certifikat fra en butik, der implementerer loggen "Trumpet9raquo".

End at rense en skorsten fra sod? Kemiske og mekaniske metoder

Skorstenen skal rengøres af enhver type. Hyppigheden af ​​rengøring af begivenheden afhænger af konstruktion, type opvarmning råvarer, og så videre. D. Trim operation er ikke garant i fraværet af sod i fremtiden, og den manglende rengøring i fremtiden, så spørgsmålet om, hvad at rense skorstenen sod er altid relevant.

Dannelsen af ​​sod i store mængder, manglende rengøring øger sandsynligheden for solbadning hjemme eller i badet, da skorstens udkast og umiddelbare funktioner sænkes. Desværre er den professionelle, mesteren i dette tilfælde ikke ofte fundet, som på det rigtige tidspunkt kan rense strukturen. Udførelse af rengøring arbejde indebærer en professionel kvalitet rengøring i enhver fjerntliggende sted, med en hvilken som helst bøjning af skorstenen, kontrollere den tekniske tilstand af strukturer, som på egen hånd for at opnå en 100% hårdt.

Under forbrænding udledes træ af hvid og sort røg, årsagen til udseendet af den første er dækket af vanddamp af træ og sort på grund af kul, sod, creosot. Sort røg er årsagen til dannelsen af ​​en plaque i røret, som skal rengøres. På glatte overflader sætter sæd sædvanligvis betydeligt mindre end på grove overflader af rør. Derfor rengøres ikke glatte rør så ofte som murværker, hvilket kræver hyppigere rengøring.

Fig. 1 Sådan ser skorstenen ud før rengøring af røret

Rengøring af skorstenen fra sod (Fig. 1) er en vigtig og nødvendig foranstaltning. Jo mere det akkumuleres, jo højere er risikoen for følgende nuancer:

 • ringe gennemtrængelighed af røg gennem røret
 • Sandsynlighed for antændelse af sod og ild i huset (figur 2).

Tegn på, at det er tid til at rense røret

 • Designet skal rengøres, hvis flammens farve er fra brændingen af ​​tørt brænde af orange farve.
 • Ingen trækkraft, flammen går ud - det er nødvendigt at rengøre det hurtigt.
 • Lugten i rummet, især i regnvejr - er et tegn på, at røret og ovnen skal renses.

Regler for rengøring af skorstenen

For at forstå, hvordan man renser skorstenen fra sod, for at udføre dyb rengøring på en kvalitativ og effektiv måde, er det bedre at følge visse regler og lytte til følgende tips:

 • Før du kommer til skorstenen på husets tag, er det vigtigt at kontrollere, om alle rengøringshullerne er lukket fra sod i bygningen. Dette vil bidrage til at undgå sådanne ubehagelige øjeblikke, som rengøring og interiør fra den spredte sod. Ellers skal du rengøre værelserne.
 • Rengør skorstenen i et roligt, vindløst vejr. Placeret på taget er altid farligt, selv med forsikring, så tilstedeværelsen af ​​vinden undgås bedst, hvis du planlægger at rense strukturen.
 • Pejsen er et yndlingssted for fugle reden. Før rengøring er det værd at kontrollere, om der er reder i røret. Et lavtliggende reden skal skubbes ned fra toppen, eller om muligt trækkes ovenfra for at rydde territoriet. Derefter overtræder den planlagte udrensning.
 • Rengøring af skorstenen fra sod er ofte ikke værd at forfølge. Admissible lag af plaque op til 2 mm. Hvis laget er 2 mm og derover - er rengøring af skorstenen obligatorisk.
 • Hvis pejsen er åben type og har en direkte skorsten, så kan rengøringen ikke ske fra taget. Ryd konstruktionen fra bunden, hvor ovnen.
 • Efter rengøring af pejsen, fra åbningsrengøringshullerne, fjernes den med en scoop, en ske til sod og en snavsbørste. Resten fjernes af en støvsuger.
 • Pejs skorsten og askeskål rengøres i slutningen, ved afslutningen af ​​processen.

Fig. 2 Fare for tænding, hvis ikke

periodisk rengøring udføres

Sjældent vender ejeren af ​​et badehus eller sin egen dacha sig til specialister for hjælp. Normalt rengøres skorstenen af ​​dig selv ved hjælp af improviserede midler.

Hvordan man renser skorstenen fra soden vil bede både internettet og bekendtskaberne. Assistenter i en så beskeden forretning er:

 • børster (figur 3);
 • kemiske midler;
 • populære og sofistikerede metoder.

Værktøjer der hjælper:

 • Ruff fra metal (med en diameter større end diameteren af ​​røret i 1,2 gange). Hvis tværsnittet er firkantet eller rektangulært, vil rengøring af en sådan konstruktion være praktisk, hvis der anvendes en stiv metalbørste. Metal ruffen, indtaste rengøringen, sænker ned med et reb. Derfor kan du desuden bruge fleksible holdere ved at kombinere dem.
 • Skraber. En børste eller ruff anvendes normalt efter rengøring med en skraber, især hvis det akkumulerede lag er tykt nok.
 • supplerende kerne at skabe tyngdekraft (figur 4).

Kernen er nyttig i tilfælde af at der i processen findes en mursten, der er sammenbrudt eller andre elementer som affald. Hindringen er brudt af kernen, som kan fastgøres til kablet med et karabin, og slipper det i midten af ​​skorstenen.

Fig. 3 Hjemmelavet mekanisk rengøring

Ved hjælp af kernen kan du ikke kun fjerne forhindringen, men også vægten af ​​ruffen eller børsten. Det er vigtigt at bemærke, at kerne diameteren var 8,5 cm tidligere. I dag anses den ideelle diameter for at være en størrelse, der dækker mindst 2/3 af sektionen af ​​skorstensrøret.

Vægte og genstande med et fordrevet tyngdepunkt er ikke egnet til brug i vægtningsagentens rolle. Mest sandsynligt vil denne slags ting bare sidde fast i skorstenen for evigt, normalt kun når demontering af sådanne genstande udvindes.

Forebyggelse er den bedste måde at undgå problemer og hårdt arbejde på. Kemikalier er assistenter i forebyggende teknikker. En væske, et pulver, briketter af kemiske stoffer kan tilsættes med brændbare råmaterialer under ilden. Hjælpestofferne, efter forbrænding, udsender gasser, der ikke er skadelige for menneskers sundhed. Disse gasser bidrager til ødelæggelsen af ​​deponeret sod på skorstenens indre vægge og fremkalder dens udslip.

Fig. 4 Erschik og kernen til rengøring

På markedet er der en stor mængde af et lignende pulver: en kemisk sammensætning (PCH). Denne blanding er helt anbragt i ovnen og brændes i sin egen umiddelbare emballage. Manipulation kan udføres separat fra brænde eller sammen med råmaterialer. Før brug er det værd at studere instruktionerne omhyggeligt for at bruge en vis mængde pulver til en vis mængde træ.

Der er midler til forebyggelse, for at undgå rengøring, som sælges i pakker af flere gram. For eksempel, tjekkisk pulver Komіncek. Forebyggelse udføres i tre måneder. Midlet er effektivt på det akkumulerede lag af sod op til 2 mm. En katalytisk reaktion, som fremmer omdannelse af carbon black til oxid. Fra pakken, der kom ind i flammen (fra træ, kul), fra varmen, frigives kemikalier, der opløser sod fra ovnen og skorstenens vægge.

Stænger, briketter udsender flygtige stoffer under forbrænding. På grund af deres virkning reduceres tykkelsen af ​​creosotaflejringer, tørrer og falder ned.

Kartoffelskind (Fig. 6) til rengøring

Kartoflen er rig på stivelse. En halv bunke skind rushes ind i ilden. Ved forbrænding frigøres en stor mængde stivelse, som virker destruktivt på aflejringer. I to eller tre dage med en lignende procedure ændrer sod meget på sin struktur, og mekanisk rengøring vil være let og let.

Fig. 5 Action briketter, deres rengøring

Aluminiumsdele brænder godt på en stor ild, der blokerer dannelsen af ​​sod. Det er ønskeligt, at ilden var på kulet, så aluminiumet ændrer ikke sin farve, men brænder virkelig. Normalt brænder aluminiumbanen om 5 minutter.

Forebyggende metode til rengøring med sod i skorstenen ved hjælp af kogt salt er effektiv og billig. Ved at bruge salt konstant, vil kulstofaflejringerne forblive i mindre doser. Køkken salt tilsættes til træet. Nok en håndfuld salt. Den kemiske reaktion af salt i brand og dets sammensætning forhindrer dannelsen af ​​sod i store mængder. Men hvis sotlaget allerede er tilstrækkeligt synligt, vil denne metode ikke blive vellykket.

Aspen brændebrænder brænder meget godt. Essensen af ​​metoden er at skabe en stor ild i komfuret, en pejs, hvor flammen når sod og brænder den. Det er nødvendigt at se, at gnister ikke fløj ud til skorstenen og ikke satte ild på huset. I intet tilfælde bør du bruge brændbare stoffer (benzin, naphthalen) for at undgå eksplosion og brand. Hvordan man forstår, at det ikke længere er nødvendigt at rense røret. Hovedtegnet, at rensning af røret fra snavs er dyrere, er løsningen af ​​sorte stykker. Sigtning af en lille mængde sod betyder, at du skal fortsætte med at rengøre.

Fig. 6 Metode til rengøring af skorstenen kartofler

Tips til forebyggelse af skorstenens tilstopning og rengøring

Enhver komfur, pejsen skal arbejde 100%, og skorstenen skal være ren og have et godt udkast. Nedenfor er ganske mulige tip til at forhindre dannelsen af ​​sod:

 • Et nåletræ til en permanent og systematisk ovn er ikke egnet. Ved at have i sin sammensætning en stor mængde harpiks brænder træet hurtigt og efterlader indskud i form af pladser på skorstenens og ovnens vægge.
 • Brug ikke råbrænde til brænde i pejsen. Et nyligt fældet træ har meget fugt. Dette giver en stor mængde vanddamp, sod, der ødelægger skorstenen.
 • Bortskaffelse af husholdningsaffald i ovnen eller pejsen er uacceptabelt, så snart det er nødvendigt at rense røgbygningen. Plast, plast, syntetiske stoffer har en negativ indvirkning ikke kun på miljøet, men også på den fysiske tilstand af strukturen.
 • Brug brænde fra løvfældende træer, godt tørret, for at undgå rengøring. Olkhovye og asp træ brændes med en meget høj temperatur. Flamme tungerne opnår forbrænding i højden, hvilket gør det muligt at rense indersiden af ​​strukturen. Rengøring sker ufrivilligt uden intervention af mekanisk rengøring.

Rør røret for at passere røgen hjemme, badet er helt muligt. Du kan rense dig selv uden at have erfaring, vigtigst af alt, overholder sikkerhedsreglerne. Det er nødvendigt at rengøre det med en mekanisk metode, ikke glem at du regelmæssigt kan rense pejsen med kemikalier.

Briketter - Moderne metoder, når du bruger dem, behøver du ikke at rense skorstenen ofte. For forebyggelse, så du ikke behøver at rense ovnen og skorstenen, kan du også bruge forebyggende folkemetoder, som effektivt kan hjælpe med at rense din egen bygning fra kulilte.

© 2017 "KOTLOmaniya.RU". Artiklerne er beskyttet af ophavsret.

For delvis eller fuld kopiering kræves det aktive indekserede link.

Rengøring af skorstenen med folkemusik og moderne midler

Desværre er det ofte nok at rense skorstenen, når trykket forsvinder allerede, og omvendt vises - røg går simpelthen ind i lokalet. Men dette er allerede den ekstreme grad af tilstopning af skorstenen. Men selv i begyndelsen af ​​problemet, du allerede ånder ikke kun røg, der virker sikkert (vi alle tilfældigvis er grill), men også farligt kulilte. Og den sod, der opsamles på skorstenens vægge, kan endda antændes og føre til brand!

Det er grunden til, at skorstenens feje er blevet anerkendt og respekteret. Og i dag ejere af private huse og bade ret skræmmende rengøring flue - i dag sælges til dette formål en række børster, med et langt skaft eller teleskoparm, rund børste med en belastning på kablet, eller mere indviklet. Og tro mig, der er ikke noget listigt i denne sag!

Se, hvor farlig det er, hvis skorstenen ikke renser mindst en varmesæson:

Det gør slet ikke uden at rengøre skorstenen, uanset materiale og konstruktion, det kan være. På grund af soden indsnævres passagen i skorstenen, og der er en såkaldt omvendt trækkraftseffekt, når røgen ikke længere er på gaden, men i rummet. Hvis du venter lidt længere, vil enhver komfur simpelthen blive ubrugelig. For ikke at nævne det faktum, at omvendt trækkraft er farligt selv for folk der bor i huset!

Når man nærmer sig spørgsmålet om rengøring af skorstenen, er det nødvendigt at tage højde for sådanne faktorer:

 1. Nedetid, nemlig hvor lang tid var der ingen rengøring.
 2. Hvad er skorstenens design, hvor glatte er væggene, og hvad er linjerne i dens drift.
 3. Hvilken slags brændstof blev brugt, om plastflasker eller lignende affald blev kastet i ildkassen.
 4. Hvorvidt rå træ blev brugt.
 5. Hvorvidt der var fyr eller firer mellem brænde, siden fra dem sætter det harpiksholdige stof sig på skorstenens væg.

For at bemærke, at din skorsten skal rengøres, kan du uafhængigt af sådanne tegn:

 • Ændring af røgfarven. Ideelt, hvis gaden er næsten gennemsigtig, næppe mærkbar hvid røg og dårlig, hvis det bliver mørkt - dette indikerer tilstedeværelsen af ​​en stor mængde sod.
 • Ændre farven på flammen. Signaler om problemerne er også farven på ilden i ovnen: hvis den er lys orange og træet er revnet, så er alt i orden. Og hvis flammen får en mørk orange farve, næsten orange - dette er et tegn på, at skorstenen skal rengøres.
 • Og endelig er der den mest enkle og logiske måde - forebyggende inspektion af skorstenen. Nå, hvis en professionel mester kan gøre dette, men selv vil du være i stand til at lægge mærke til problemerne. For eksempel, en professionel skorstensfejere sænkes ned i skorstenen særlige last på rørdiameteren, og hvis det er let at passere - okay, hvis hvil - derefter nødt til at rense.

Og situationen med sod kan nå et så kritisk punkt, når forureningen fuldstændig blokerer skorstenen, og der er issyre. Og endnu værre - koksning, når soden akkumuleres på støtfangerne og brænder der til store faste fraktioner, der ligner kul. Sådanne fraktioner tilstopper skorstenen og blokerer udkastet. Og for at fjerne alt dette vil kun børsten med belastningen ikke være nok, du skal bruge en speciel stik til at løfte skorstenen og rense ovnen. Derfor er alle dele af skorstenen så vigtige at gøre lige. Og på sjældne bøjninger for at installere tees med et rengøringssystem.

Total til dato praksis tre typer af metoder til rensning skorstenen: mekaniske, med hjælp af særligt udstyr, som er nødvendigt for at trænge ind i røret, biologiske, når der anvendes naturlige ingredienser og kemisk når rengøring udføres ved hjælp af specielle industrielle produkter. Lad os dvæle på hver af dem mere detaljeret.

Mekanisk rengøring af skorstenen: Kun i den varme sæson

Normalt rengør almindelige ejere af komfurer og pejse deres skorsten en gang før hver varmesæson og godt, hvis det er nok. Og den mekaniske metode er den ældste og endda i dag giver det mening:

Du kan manuelt rengøre skorstenen både inde fra huset, nedenfra og ovenfra, direkte fra taget. Og for hver af veje er der et instrument.

Hvis du vælger den pensel, der bruges fra toppen, skal du binde rebet til det og hekte lasten på den, og derefter starte skorstenen gennem taget. Dette vil passere langs hele skorstenen og fange soden fra væggene med den. Det er kun vigtigt at sænke børsten forsigtigt og gradvist langsomt, så sot kvalitativt samles og lasten ikke beskadiger skorstenen selv. På samme måde skal du sænke og løfte røret et par gange, indtil det bliver mærkbart, at soden er renset og blokeringen er brudt.

Normalt er denne børste nok til op til tre varme sæsoner. Men denne metode har sine ulemper:

 • For det første skal du have meget tid til alt dette, mindst en time;
 • For det andet, hvis du skal rengøre skorstenen, kan du ikke altid komme ud på taget, især når det sner og vinden er stærk;
 • Og endelig, en sådan anordning er vanskeligt at rense skorstenen knæ og svært tilgængelige områder, eller skorstenen selv er udformet på en sådan måde, at det er umuligt at rense udefra, gennem taget.

Og det er meget sikrere for en person at rense skorstenen nedenunder, fra rummet. Du kan nemt gøre alt det nødvendige arbejde og ikke risikere dit liv. Bare tag børsten, læg den på den fleksible holder og skub den gennem varmeren eller et specielt inspektionshul.

Derudover er sotet nedenunder ved hjælp af lange fleksible holdere let at rengøre selv i høje bøjninger:

For eksempel, en børste med teleskopisk holder er godt, fordi det er bekvemt at bruge på taget: du skal kun indsætte ét element til et andet, efterhånden sænke børsten ned og i omvendt rækkefølge for at demontere når op ad trapper:

Her er en trinvis illustration af, hvad der er nødvendigt for at mekanisk rense skorstenen med en børste og en belastning:

Rengøring ved folkemetoder: både i sneen og i regnen

I dag spørger mange mennesker sig selv: hvordan man renser skorstenen fra sod med folkemedicin i midten af ​​vinteren uden behov for mekanisk rengøring på en sikker og pålidelig måde?

De mest berømte biologiske metoder (de kaldes normalt folkemusik) renser med kartoffelskræl. Denne metode undgår den grove mekaniske fjernelse af sod fra skorstenens vægge og er ideel til de områder, hvor varmesæsonen er lang nok, fordi du ikke behøver at stoppe ovnen i lang tid.

Den anden vej er tørt asp træ, der brænder så hurtigt og varmt, at alt sot er brændt i skorstenen. Men du skal bruge denne metode omhyggeligt for ikke at føre til brand.

Den tredje forholdsvis billige og pålidelige metode til at forlænge skorstenens levetid i varmesæsonen er at drysle brænde på saltet. Ved hver tænding binder salt sod og ikke tillader det at slå sig ned på skorstenens vægge.

Du vil blive overrasket, men selv den sædvanlige rengøring af skorstenen, der i lang tid er kendt i Rusland, med kartoffeloprensning, er faktisk en ret effektiv metode:

Vi giver kun et lille råd: Hvis du vil rense skorstenen med en skræl fra rå kartofler, skal du polere mindst halvdelen af ​​spanden. Når skrællen brændes, vil den efterlade stivelse, som vil rooste sod, og hun vil simpelthen falde ned. Derefter skal alaska kun fjernes fra ovnen.

Renseri: forsigtighed er nødvendig!

Men det sker, at sod er svært at rengøre, især hvis gammelt brænde blev brugt, og så skal du ty til en kemisk metode. Fordelen ved denne metode er, at det ikke vil tage væk din tid eller din styrke.

En række særlige midler til rengøring af skorstene i dag byder på øjet: væsker, briketter, specialpulver. Hemmeligheden bag dem er, at sådanne stoffer antændes i opvarmningsanordningen, og de frigiver aktive gasser, der er bange for sod. Under deres indflydelse bliver det skrøbeligt og begynder at falde væk. Og en del af små partikler flyver simpelthen sammen med en røg, og resten falder ned og er allerede rengjort sammen med aske.

Pulver smides simpelthen ind i ovnen uden at pakke ud, direkte med brænde, og der skal være mange brænde på samme tid. Du behøver kun at tabe en taske hver anden til tre uger. Den eneste begrænsning af denne metode er, at pulveret betyder, at det er fornuftigt at bruge kun, hvis soden på skorstenens vægge ikke er mere end 2 millimeter. Men hvis du bruger dette pulver konstant, er det ikke nødvendigt at rengøre skorstene overhovedet:

Men hvis du har et dybere problem, så skal du bruge en log - dette er et kemisk stof i form af en brikette, som er nok til at lægge i ovnen en gang om to måneder, også i en pakke. Den bruges, når træet allerede er brændt ud for at antændes separat. I sammensætningen af ​​sådanne logfiler er træfiler, urinstof, natriumsulfat, kulvoks, ammoniumsulfat og amorft silicium.

En sådan sammensætning af aktive stoffer er i stand til at fjerne al akkumuleret sod i skorstenen ad gangen. Efter at du har brændt en kemikalielog i ovnen, vil du i to uger falde ned fra skorstenens sot, og det skal bare rengøres.

Det er meget praktisk: bare sætte en log på bålet, og kemiske gasser sod tærer ikke kun på overfladen af ​​skorstenen vægge, men også inde i varmeapparatet, selv i varmeveksleren og den indre skorsten. Og på sin egen måde forhindrer selv udseendet af ny sod. Det er denne metode, der gør det muligt at fjerne sod på de mest utilgængelige steder med bøjninger og knæ. Og vigtigst af alt, kan du gøre en sådan rengøring på et hvilket som helst tidspunkt af året - selv med en aktiv vinterovn. Det eneste punkt: Hvis skorstenen ikke er blevet rengjort i lang tid, er der tydeligt en syltetøj, og der er næsten ingen trækkraft, så skal du først bruge penslen alligevel.

Her er et godt eksempel på, hvordan man rengør skorstenen med moderne kemiske midler:

Professionel rengøring af skorstenen: hurtig, pålidelig og dyr

Mærkeligt, som det kan lyde, eksisterer hele verden af ​​skorstensfejeprofilen og er stadig værdsat. Du vil være interesseret i at vide, at den traditionelle cylinder til en skorstensfeje altid har været en mesters privilegium. Og for at blive sådan var det nødvendigt at tjene mere end et år som lærling - denne specialitet er så kompleks.

De sidste år var skibsfejrenes erhverv på randen af ​​udryddelse, og kun relativt nylig blev det stærkt efterspurgt. Det handler kun om brande på grund af den dårlige installation af skorstene og deres drift. Dagens hus er så dyrt, at det er klogere at ansætte en specialist end at stole på "måske". Og det er rigtigt, det er meget mere logisk at ringe til en professionel skorstensfejer inden starten af ​​varmesæsonen, og ikke en brandbil i midten af ​​vinteren.

I lang tid var det hele russiske frivillige brandforening engageret i rensning af skorstenen, men i dag tilbyder flere private virksomheder sådanne tjenester. Tværtimod kræver den korrekte drift af moderne skorstene periodisk revision, rengøring og forebyggelse. Så der var en ting som professionel rengøring af skorstenen, når specielt udstyr er bragt til dette formål. For eksempel en speciel støvsuger, der simpelthen suger sod fra skorstenen gennem ovnen. Og det er ikke nødvendigt at trække det gennem hele rummet (og sod er flygtigt og dårligt hvidvaskes fra møbler).

Derfor kan professionel rensning simpelthen ikke gøre i de mest forsømte tilfælde, når:

 • Skorstenen er dækket af et tæt lag af hårdt sod (især fra vådt brænde);
 • Skorstenens vægge er gamle og beskadigede, og sot klæber tæt på dem;
 • du har ikke det mindste ønske om at gøre et sådant sort arbejde.

I praksis ser det sådan ud:

For eksempel anvendes professionelle rengøring af skorstene i private huse til sådanne specielle enheder:

De moderne højhastighedssystemer, der hurtigt rengør skorstenen bogstaveligt om en time, håndterer ret hurtigt:

Sådan laver du selvrensende enheder

Særlige redskaber til rengøring af skorstenen fra sod er solgt i et almindeligt bygningsmarked eller en specialbutik, eller at lave en egen.

Lad os sammenligne en metalbørste med en plastbørste. Til at begynde med vil metalbørsten selvfølgelig holde sin arbejdsform længere, men med en særlig intensiv rengøring kan den ridse skorstenen indefra. Moderne plastbørster er bløde, ridser skorstenen meget mindre, selvom de tjener i en kort stund og samtidig let brydes og taber deres arbejdsform. Det er derfor blandt sommeren beboere der er en uudtalt regel: For en mursten skorsten, tag en metal børste, og for en metal skorsten tage en plastik. Dybest set er disse sådanne tilpasninger:

Plastbørste: Kortvarig, men sparsom til skorstenen

Plastbørste er let at lave:

Hvis du skal bygge en sådan børste for at rense skorstenen, så tager alt arbejdet dig ikke mere end 15 minutter.

Så er den sædvanlige ruff til rengøring af skorstenen en stærk base med en børste, passeret gennem en metaltråd med en belastning på kæden. Til alt dette har du brug for et reb, hvorved børsten skal sænkes ned i skorstenen. I stedet for last og reb er det også nok at bruge en speciel holder. I det mindste vil penslen ikke sidde fast i skorstenen og det skal ikke trækkes ud bagefter.

Ruff fra plastflasker: uden omkostninger

Desuden kan den hjemmelavede ruff du selv lave af en konventionel plastflaske (mindst et par stykker). Bare 2-3 sådanne børster varer i en sæson. Så her er hvordan man laver en sådan pensel fra en flaske:

 • Trin 1. På låget i midten laves runde huller.
 • Trin 2. Skær flaskens vægge i strimler langs en bredde på ca. 1,5 eller 2 centimeter.
 • Trin 3. I bunden af ​​flasken laves et hul med en opvarmet negle og tråden ledningen med en tykkelse på 5 mm.
 • Trin 4. Indsæt nu kun en flaske i den anden gennem snitstrimlerne og fastgør en tykk ledning til den ene ende.
 • Trin 5. Placer to plastflasker, tryk og sæt dem fast, så det er nemt at binde dem med plastik.
 • Trin 6. Rett strimlerne af plastik jævnt rundt om cirklen og fastgør stålkablet endnu klar.

Den eneste komplikation ved denne fremstilling er at sikre, at lasten og tovet (reb) er nøjagtigt i midten, og ruffen ikke kører i brug.

Hård rund børste: Brug af improviserede materialer

En anden stor mulighed er at lave en sådan pensel fra en skive børste til bulgarsk. Denne børste er meget stærkere end de foregående muligheder og vil klare selv med soden selv. Det er kun vigtigt, at børstenes diameter er lig med skorstenens diameter, fordi børsterne er stive og bøjede dårligt:

Til en sådan børste er det nødvendigt at hænge en belastning med en vægt på ca. 5 kg på et stålkabel, bag hvor du vil trække en børste langs skorstenen. Bare tilfældiggør en ekstra kabel til lasten, som hjælper den anden person inde fra rummet til at strække den fastklemte børste. Det er vigtigt, at lasten er mindst en tredjedel mindre end skorstenen, ellers vil den tage fat på, og hvis du skal tinker.

For at rense en skorstens lignende selvfremstillede apparater er det nødvendigt at:

 • Trin 1. Klatre til taget, fjern fra skorstenen og læg denne børste ned i skorstenen til helt enden.
 • Trin 2. Begynd at trække børsten tilbage nu.
 • Trin 3. Sæt børsten tilbage og træk den ud igen.
 • Trin 4. Alt dette skal gøres inden for et par minutter, overveje det nedenunder, inde i rummet vil være rigeligt deponeret sod og det skal også rengøres.

Som du kan se, er alt nemt!

Usymmetrisk stålbørste: Til komplekse skorstensafsnit

Hvis din skorsten har en større udvidelse af skarpe bøjninger og tilstopning er ikke meget (for eksempel, er det en skorsten i den sæsonmæssige bad), for en engangs-rengøring hans trop, og sådanne simple enheder:

Teleskopbørste: Til arbejde fra værelset

Normalt som en gestusbrønd, gå fleksible målepinde, som er snoet i hinanden og kaldes også teleskopiske, ellers - præfabrikerede. At arbejde sammen med ham er ret simpelt:

 • Trin 1. Drej børsten på det første håndtag, tryk det direkte gennem varmeren, skub og rengør så en meter.
 • Trin 2. Det næste trin til enden af ​​håndtaget, som du stadig holder, og som stikker ud af skorstenen, skruer den anden og skubbe, så børsten en meter mere op i skorstenen.
 • Trin 4. Gentag denne proces, indtil du helt renser hele skorstenen.

Se hvor nemt det hele viser sig at være i praksis:

Teleskopborsten er i stand til at trænge ind i skorstenen meget dybt:

Denne børste er meget dyrere end den tidligere version, men fordelen er, at sådanne sticks normalt ikke går i stykker, og tjener længe nok. Derudover er det lettere at skubbe blokering i skorstenen ved hjælp af et så stift håndtag. Til alt er denne metode vanskeligt at rense soden i knæene i skorstenens bøjninger.

Hvad angår valget af penselstørrelser, alt er enkel: hente et sådant behov for skorstenen diameter, fortrinsvis lig med eller mere end 12 cm, til børste let kunne fange den og ikke glide langs væggen, let trækker op til dem:

Lad os opsummere: Hvilken enhed du plejede at rengøre skorstenen selv, det vigtigste er at gøre denne rengøring regelmæssigt.

Min kone begynder straks at hoste på det mindste tegn på røg. Derfor holder vi altid dette problem under kontrol, skorstenen er ren. Vi drikker kun brænde og ser at være tørre, fladt uden gran. Vi forsøger at rense en gang en gang for at forhindre luftforurening. I princippet konsulterer jeg mig selv med en børste som en børste. Forresten vidste jeg ikke om aspetræ, jeg skal prøve.

Interessant mønt, værktøjer og rengøringsbørster lige nu er havet. Jeg var interesseret i metoden med brug af en boremaskine. Processen med at fodre kablet til toppen interesserer mig. Det skal nødvendigvis bæres fra bunden, eller kan det være ovenfra? Fra oven, som det ville være mere bekvemt kabel løbe langs hele skorstenens længde, og rotationen vil være mere energisk. Og i artiklen ser jeg, at det ikke er at foretrække at gøre det. Hvorfor?

Rengøringsmetoder beskrives fremragende, selvfølgelig, men for en pige passer de ikke alligevel. Det er skræmmende, og der er en mærkbar andel af fare. Spørg, og om der er ansat arbejdstagere, der udfører denne type arbejde? Hvilke metoder bruger de normalt til at rense skorstenen? Effektiviteten og langsigtede resultater er af interesse. Og hvor meget koster det sig om prisen?

På dacha var der en situation - begyndte at komfuren i ovnen, og en time senere fra loftet, nær røret, begyndte at dryppe en sort væske med en ubehagelig lugt af brænding. Bedstefar sagde, at røret skulle renses. De lavede en asymmetrisk tråd af tråd fra egne hænder - de ryddet uden problemer. Så metoden er effektiv. Brug kun ledninger, der ikke brydes, men også fleksible.

Der var en usædvanlig sag, hvorefter jeg alvorligt tænkte på behovet for at rense skorstenen. Min søn var engang alene hjemme, og hele aftenen syntes det for ham, at der i kælderen var noget rystende, og noget grønt slime hældte fra væggene. Også fundet unormalt varme og kolde steder i huset. Selvfølgelig begyndte jeg at kigge efter årsagen, det viste sig senere, at vores skorsten var forurenet. Han indrømmede regelmæssigt kulilte i huset, forårsagede hallucinationer i min kone's søn og hovedpine. Rens det i tide, det er vigtigt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

19 + = 22