30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Elektrisk gulvvarme

Enheden af ​​et elektrisk varmt gulv under et laminat - hvilket system og et laminat at vælge

Et komfortabelt og energieffektivt hus er til en vis grad den rigtige kombination af moderne teknologier og materialer. Overvej især en slags gulvvarme - elektrisk gulvvarme og fortjent populære gulvbelægning - laminat.

I hvilket omfang er disse materialer kompatible? Hvilken slags system er en elektrisk gulvvarme, der kan bruges til et laminat, og hvad bedre materiale at købe for at sikre hele systemets længst mulige levetid.

Før vi overvejer teknologien til at lægge elektrisk gulvvarme under et laminat, vil vi overveje to hovedaspekter:

 • For det første om det er muligt at lave et elektrisk gulv under laminatet. Hvis ja, hvilket system bør foretrækkes?
 • For det andet, hvad skal man se efter, når man vælger et laminat og andre komponenter i laminatgulvet.

Hvad er det bedste elektriske gulv under laminatgulvet?

Der er tre elektriske gulvvarmesystemer, der kan bruges til installation under et laminat:

Det varmebestandige kabel afvikles fra bugten. Brugeren beregner selvstændig sin længde og bestemmer vejen for at lægge. Det bundtede kabel er monteret på specielle bånd med låse eller på metalnet.

Installation af et kabel gulv forudsætter en obligatorisk enhed af en kobler. Skråets højde (tykkelse) når 40 mm, hvilket er hovedfaktoren, der begrænser distributionen af ​​gulvvarmesystemet.

Baseret på systemets fysiske parametre og tekniske egenskaber er det muligt at retfærdiggøre utilstrækkeligheden ved at anvende et kabelsystem til et laminat:

 • stort forbrug af elektricitet svarede en betydelig del af energikostnaderne til opvarmning af skræftet;
 • en højere, i sammenligning med andre systemer, kompleksiteten af ​​regulering af temperaturregimet;
 • Behovet for at kende den præcise placering af møblerne for at undgå overophedning af gulvet.

Installation af kablet under laminatet udføres på samme måde som installationen af ​​el-gulvvarme under flisen. Og på grund af tilstedeværelsen af ​​en tyk plade er der ikke noget specifikt i installationen af ​​laminatet selv.

2.Thermata (opvarmning gulvmåtter)

Systemet har et varmt gulv, hvor varmekablet først er lagt i måtter. Særtræk - i måtter anvendes et tyndere kabel fastgjort til en given afstand, hvilket udelukker beregning af stablingstrinnet.

Installation af elektriske måtter sker hurtigt, og tykkelsen af ​​screed reduceres med 5-10 mm. Imidlertid ligner ulemperne ved dette system ud fra det synspunkt, at der opbygges et varmt gulv til et laminat.

3. Film eller infrarød varm gulv

Ifølge mesteren er installation af en film varm gulv under laminatet den mest foretrukne løsning.

Værdighed i effektivitet og økonomi (både ved installation og i drift).

Ved installation af et infrarødt gulv er disse mangler af laminatet nivelleret, såsom:

 • frigivelsen af ​​formaldehyd, som i de fleste tilfælde anvendes som et bindemiddel til fremstilling af lameller;
 • Opdeling af lamellerne langs sømmen eller delaminering af tykkelsen. Vises på grund af ujævn eller abrupt opvarmning;

Ud fra et synspunkt for forbrug af elektrisk energi - filmgulvet er den mest økonomiske variant af opvarmning.

Hvilket laminat at vælge til el-gulvvarme

Valget af lamineret gulv til installation på systemet er en elektrisk varm gulv.

I betragtning af at laminatpladen er lavet af træ (trækomponenten er 80-90% afhængig af typen), kan den bestemt ikke bruges under det varme gulv. Træ har tendens til at knække og svulme under påvirkning af varme og fugt. Og installationen under det varme gulv er kun tilfældet, når temperaturregimet er afgørende. Fabrikanter, der noterer den øgede popularitet af denne type opvarmning, tilbyder et laminatgulv med forbedrede egenskaber.

Når du vælger et laminat til et varmt gulv, skal du være opmærksom på trækets karakteristika (træfiberplade):

Termisk modstandskoefficient

Jo højere værdien af ​​denne indikator er, jo bedre varmeisoleringsegenskaber laminatet vil have. Ethvert materiale, der anvendes som overfladebehandling til et gulv, bør ikke have en termisk modstandskoefficient over 0,15 m2 * K / W.

For at vurdere den termiske modstand er simpel, jo større er porøsiteten af ​​materialet, desto mindre er værdien af ​​dette indeks.

I dag har den limede laminatblanding mistet sin popularitet, og de fleste lameller har en låsende type forbindelse. Fælles typer låse er to-klik og lås. Og de fleste producenter bruger dem på samme tid. Klik - til forbindelse langs lamellernes længde og lås for endeforbindelserne (de er mere modtagelige for stress ved bruddet).

Maksimal temperatur på det varme gulv under laminatet

Den begrænsende temperatur, hvortil laminatet kan opvarmes uden at skade dets egenskaber, er 85 ° F (ca. 30 ° C). Det skal også tages i betragtning, at temperaturen på overfladerne fra forskellige sider vil være anderledes. Temperaturføleren er placeret i nærheden af ​​laminatets bundflade og fastsætter temperaturen i systemet til et varmt gulv. På ansigtet (gulvfladen) bliver temperaturen lavere.

Denne indikator påvirker direkte styrelsens evne til at varme op. Jo tyndere laminatet, jo mere varme vil passere fra varmeelementerne til rummet. Jo tykkere bordet er, jo værre vil laminatet lade varmen komme i stykker. Men brugeranmeldelser, på tyndt laminat, er meget ufattelige. Dette materiale har trods alt et svagt punkt - dets låsforbindelse. Jo tyndere lamellen er, desto mindre belastning kan den modstå. Således kan du bevæge dig rundt om gulvet uden problemer, men installationen af ​​tunge møbler kan forårsage overfladefejl. Optimal kan betragtes som en tykkelse på 8 mm.

For det varme gulv har klassen ingen afgørende værdi. Da klassen af ​​laminatet afhænger af frontens evne til at modstå et reguleret antal rader. Følgelig er jo højere klassen, desto større er overflademodstanden for slid, men omkostningerne ved laminat af dette niveau er højere. Tykkelsen af ​​ansigtslaget har en vis effekt på termisk modstandskoefficient, men ikke væsentlig.

For at forenkle valget af et laminat til et varmt gulv, mærker stålproducenterne deres produkter med de relevante betegnelser. Kun produktet med markeringen vist på billedet kan bruges på et varmt gulv.

Eksempel på at markere et laminatgulv i en tegning

Bemærk. I nogle tilfælde, producenter bekræfter muligheden for stabling laminatet på gulvvarme, men temperaturgrænse, og det er, som allerede nævnt, ikke bestemmes af temperaturen på den forreste overflade af gulvet, og temperaturen på den nedre overflade, den der vender varmeelementet (bånd, kabel) .

Kan jeg lægge et varmt gulv under laminatet?

Hvor sikkert ligger laminatet på varmeoverfladen, er et sådant "kvarter" skadeligt?

Laminatplade består af to dele: en polymeroverfladebelægning og et MDF-panel, der tjener som base. Det er i sammensætningen af ​​MDF og den største fare ligger. Pointen er, at formaldehyd er bindemidlets funktion. I betragtning af at dens koncentration er lav, kan laminatet anvendes selv i børnenes værelser. Selv i den sædvanlige (ikke opvarmede) tilstand frigiver lamellen imidlertid en vis mængde af dette stof (inden for de tilladte grænser), hvilket er helt sikkert for brugerne.

Når bordet opvarmes, stiger mængden af ​​formaldehyd frigivet. Og jo højere temperaturen på den opvarmede overflade er, desto mere intens er processen med adskillelse af formaldehyd. Dens virkning forårsager symptomer svarende til forgiftningssymptomer: kvalme, hovedpine, betændelse i luftvejene.

Producenter, der værdsætter deres omdømme, for at overvåge niveauet af formaldehyd til stede i sammensætningen af ​​produktet, dem, der tilbyder billig dækning - kan ikke garantere hans sikkerhed. Således kan du ikke købe billige laminatgulve og få kvalitet og sikker belægning.

Norsk Alloc Opvarmet Laminat

Alloc (Norge) præsenterede en nyhed på markedet for gulvbelægninger - et "to i et" system.

Laminat Alloc (Allok) har en trelags belægning bestående af et varmeelement, som er placeret mellem substratet og den laminerede overflade på MDF substratet. Dvs. funktionen af ​​dette laminat er, at varmeelementet er monteret i lamellerne. Alloc varmesystemet er designet specielt for at sikre sikker og høj kvalitet gulvvarme i lokalerne.

Den omtrentlige pris på laminat Alloc 32 klasse - 1050-1550 rubler / kvm, 34 celler. - 2800-3100 rubler / kvm

Installation af Alloc varmesystem - video

Underlag under laminatet til det varme gulv

Korrekt valg af et substrat til et laminat til et varmt gulv er afgørende for effektiviteten af ​​det elektriske varmesystem.

Substratets egenskaber (særpræg):

 • høj reflektivitet
 • modstand mod temperaturændringer;
 • økologisk sikkerhed.

Optimal tykkelse er 1,5-3 mm.

Hvilken substrat til et laminatgulv med et varmt gulv kan bruges?

ekstruderet polystyren med perforering;

polystyrensubstrat Arbiton Izo Floor Thermo (Polen), der kendetegnes ved tilstedeværelsen af ​​et system af riller og huller.

Mange producenter tilbyder et specielt underlag til laminatgulve. For eksempel i Quick-Step lineup er der substrater: Unisound Pro, Transitsound Ultra, Uniclic Plus. Særlige underlag distribuerer varme jævnt over gulvfladen.

skum skum, teknisk stikkontakt, isolon - kan kun bruges som substrat ved installation af et elektrisk kabel gulvvarme under et laminat (kabel eller varmemåtter).

OBS venligst. Ved installation af en film varm gulv er brugen af ​​penofol forbudt.

Montering af et varmt el-gulv under laminatet med egne hænder

Montering ligner installation af et elektrisk gulv under flisen, forskellen er kun i lægning af substratet i stedet for plade. Ved installation af filmgulvet lægges substratet over varmeoverfladen, dvs. E. direkte på den infrarøde film, men ikke under den. Det er derfor, at brugen af ​​et foliesubstrat er forbudt.

Installation af et filmgulv til laminat - video

At laminatpladen lagt på et elektrisk varmt gulv, svigtede ikke, det anbefales at starte et system til opvarmning af et gulv inden for flere dage og gradvist øge temperaturen.

Kommentarer (0)

Informationsprojekt om opførelsen af ​​huset med egne hænder. Fuld eller delvis kopiering af webstedsmaterialer er kun mulig efter aftale med administratoren

Hvordan laver man et elektrisk varmt gulv under laminatet med egne hænder?

Nu på markedet for byggematerialer er varme gulve meget populære. De er en meget bekvem kilde til varme. I ethvert hus kan dette enten være en enkelt kilde til opvarmning eller en ekstra kilde.

Skønheden i sådanne systemer er, at opvarmningen let kan styres. Hvis du vil varme dine fødder med behagelig varme - tænd for systemet, hvis det ikke er tilfældigt - lad det være stille.

For en lokal type rumopvarmning i en lejlighed anvendes der normalt en elektrisk gulvvarme. Det bruges som en ekstra kilde til opvarmning. Under installationen skal den nominelle spænding af det fælles net først bestemmes:

 • 150 V er egnet til opvarmning af de vigtigste stuer (stuer, soveværelser, køkkener);
 • 220 V giver dig mulighed for at varme op koldere rum - balkoner, badeværelser og planteskoler samt de rum, hvor der er øget varmetab.

Hele systemet opvarmes med et kabel, der er forbundet til netværket. Sammenlign el-gulvets arbejde med en konventionel opvarmningspude, princippet om dens drift er klar: opvarmning af hovedelementledningerne til opvarmning af de resterende tilsluttede dele.

Fordele og ulemper ved systemet

 • Installation er forholdsvis enkel og kan udføres uafhængigt af en person, der ikke har nogen særlig uddannelse og færdigheder. Gulvet er lagt på skræftet.
 • Spare penge.
 • Strukturens holdbarhed. Hvis du følger de grundlæggende regler for at bruge systemet, vil det tjene dig trofast i lang tid.
 • Høje omkostninger ved elektricitet. Et varmt gulv vil forbruge yderligere energi, og boliger og kommunale konti vil blive væsentligt øget.

Elektriske gulve er opdelt efter deres design, repræsenterer eller et kabelsystem eller et bånd eller en filmmodel.

Der er fælles tegn, der forener alle disse typer:

 • Der kræves et absolut tørt underlag til installation.
 • Hele systemet skal jordes og isoleres.
 • De har termoregulatorer i designet.
 • Pålidelig og holdbar.
 • Er der yderligere kilder til rumopvarmning.

Den elektriske gulv passer meget lettere og hurtigere end vandet. En af dens fordele er muligheden for at lægge på en lavet plade eller en gammel flise. Tykkelsen af ​​hele strukturen vil være meget mindre end vandversionen.

Der er følgende typer varme elektriske gulve.

Det er et varmekabel leveret i sektioner (bugter). Den ligger i form af en slange på et metal eller nylonnet, afstanden mellem varmeelementerne er 10-15 cm. Hele strukturen er dækket af en betonplade i en højde på ikke mindre end 3 cm Pris - fra 2500 rubler til 10 meter.

 • Opvarmning sker jævnt. Der vil aldrig være nogen stærke svingninger, som kan påvirke en person negativt. Fordi forskellen i luft og gulvtemperatur er kun få grader.
 • Systemet er usynligt for øjnene. Tross alt er hovedkablet gemt under en dekorativ belægning, og kun i sikte er termostaten til temperaturjustering.
 • Klare temperaturregulering. Brændinger fungerer ikke selv på højeste værdi.
 • Hvis den bruges som sekundær varmekilde, kan dens energiforbrug altid reduceres ved hjælp af en termostat.
 • Evnen til at bruge et system direkte til to eller flere rum. Det er praktisk og ikke meget dyrt økonomisk.
 • Hvis hele systemet blev installeret korrekt, vil det vare i mange år. Forstyrre hendes arbejde er absolut valgfri.
 • Skræftet skal være mindst 3 cm.
 • Lang opvarmning af rummet på grund af kabelens dybe placering under kobleren.
 • Installation er meget vanskeligere end at lægge opvarmning måtter.

Den næstmest populære sort. Pris - fra 2000 rubler til 10 meter.

 • Lette højde af opløsningen over kablet. Gulvets overflade opvarmes meget hurtigere end den første type.
 • Selvvalg af pacingstrinnet.
 • Pålidelighed af konstruktion, mekanisk styrke og høj varmebestandighed.
 • Økonomisk forbrug af elektricitet.
 • Kan passe i enhver form og område.
 • Dette kabel har en tynd sektion.

Denne hele struktur af et tyndt kabel, lagt i form af en slange med et bestemt trin, er fastgjort til et nylonnet 50x50 cm.

Bruges til at lægge i rum, hvor der er et problem med at lægge skruen stor tykkelse. Kablet i hver mat har en "kold ende", som tjener til at forbinde til en termostat, der indstiller en bestemt temperatur. Termostaten er praktisk, fordi enheden kan indstille temperaturen på en gang i en uge eller en dag.

Installationen udføres på ethvert trin i reparationen i lejligheden. Der er to muligheder:

 1. "Tør" styling proces. Når laminatgulvet straks lægges på et varmt gulv, anvendes der ikke limblandinger til at fastsætte strukturen.
 2. "Våd" styling proces. Anvendes til lægning af keramiske fliser. For at løse det, bruges lim.

Priser for opvarmning måtter:

 • 130 V - fra 2000 rubler pr. 1 kvadrat. m;
 • 140-260 V - fra 2700 rubler pr. 1 kvadrat. m;
 • 300-700 V - fra 3 tusind rubler.
 • Praktisk og hurtig installation.
 • Hurtig opvarmning af gulvet, da måtterne ligger tættere på overfladen.
 • Tykkelsen af ​​hele strukturen overstiger ikke 4 mm.
 • Mats er kun en ekstra kilde til rumopvarmning.
 • Høj pris.

Det er den mest moderniserede og forbedrede version af elektriske gulve. Har den mest avancerede teknologi i designet. Installationen omfatter ikke installation af cementcement, og processen selv tager ikke meget tid.

Pris for et filmgulv - fra 2000 rubler pr. 1 kvadrat. m ved 130 V og fra 2.400 rubler pr. 1 kvadrat. m ved 220 V.

 • Enkelhed i arbejdet. Filmen kan lægges til enhver form for belægning. Den bruger en "tør" type installation, der ikke kræver brug af klæbemiddelblandinger og -plader. Når der monteres gulvet, er der ingen problemer.
 • Lav pris på materialet. Du kan spare ikke kun, når du køber gulvet selv, men også når du installerer. Det vil ikke være nødvendigt at købe yderligere materialer, samt at ansætte arbejdstagere. Designet kan installeres manuelt, idet man tidligere har læst og studeret instruktionen.
 • Nytten. Infrarøde stråler påvirker positivt folk, hvilket reducerer risikoen for forkølelse.
 • Alsidighed. Gulvet kan tjene som hoved- og hjælpekilde til rumopvarmning.
 • Sikkerhed og miljøvenlighed. Systemet skader ikke miljøet eller de mennesker, der bor i lejligheden.
 • Ensartet fordeling af aktuelle belastninger.

Det eneste negative - et kort liv. Afhængigt af producenten vil det infrarøde gulv ikke vare mere end 15 år.

 1. Lægning af isolering på gulvet. Isolering bruges til at reducere varmetab og spare energi. Laget af termisk isolering passerer mellem varmekabel og gulvbase. Takket være dette kan du reducere tab til 30%.
 2. Overfladebehandling til installation. Det er nødvendigt at rengøre gulvet af snavs, støv og snavs. Hvis der er pits og uregelmæssigheder på overfladen, er der lagt en plade på den. For at sikre, at skræftet ikke knækker under drift, skal tykkelsen være inden for 3-7 cm. For bedre vedhæftning til betonoverfladen, forbehandle gulvet med en primer. Så snart det tørrer, markér de steder, hvor der står stående møbler (hvor det varme gulv ikke bliver installeret) og afstanden fra væggene til selve varmekablet.
 3. Gulv forberedelse til installation af termostat og sensor. Installer regulatoren på enhver væg i rummet, den eneste begrænsning - afstanden fra gulvet er ikke mindre end 0,3 m. Til fastgøringshullet er boret. For at lægge strømkablet og ledningen fra temperatursensoren, i væggen fra termostatens placering vinkelret på bunden, laver vi hylsteret. Strømkablet og ledningen fra sensoren placeres i korrugerings- eller plastrøret (ethvert materiale kan bruges) for at beskytte mod mekaniske skader og give værelset æstetisk udseende.

Foreløbig cement-sandskræl

Screed bruges til:

 • Leveling af gulvfladen (pits, mounds, crack).
 • At skabe et solidt fundament for den efterfølgende placering af kablet.
 • Forhindre overophedning af varmekablet og hele varmesystemet.

En alternativ mulighed kan betragtes som et metalnet, som er lagt på varmeisoleringen. Hovedlaget af skræl vil blive lagt direkte på nettet med varmekablet lagt over det.

Efter at skærmen er hærdet, lægges monteringsfolien på overfladen, den skal fordeles jævnt, kantene er fastgjort med specielt foliebånd. Folieisolering gør det muligt for varmen at fordeles jævnt over gulvfladen.

Før måling af varmekablet måles modstanden. Optag værdien på garantikortet, uoverensstemmelser på ± 10% er tilladt (den nominelle modstand registreres på etiketten på ledningen).

Så processen er som følger:

 1. Koldenden af ​​varmekablet skal skubbes gennem plastrøret eller korrugeringen og fastgøres i stangen.
 2. Vi fastgør kabelens begyndelse til gulvet og forbindelsesmuffen til gulvet, som skal placeres således, at det under røret er helt fyldt med opløsningen. Det er fra dette sted at fastgøre, at lægningen af ​​det varme gulv vil begynde.
 3. Følg forsigtigt stablingstrinnene og sørg for, at ledningene ikke kommer i kontakt eller skærer overalt. Dette vil medføre overophedning af varmeelementer og tænding under drift. På det sted, hvor ledningen bøjes, Bøjningsradiusens radius bør ikke være mindre end 5 cm.
 4. Slutkoblingen er fastgjort med et fastgørelsestape, og vi har det som en koblingskobling, så det bliver fuldstændigt dækket af en løsning under fyldningen af ​​skraldet.

Ved installation af et enkeltkernet varmekabel skal du udarbejde et foreløbigt layout til installationen, så begge ender er forbundet til termostaten samtidigt.

Hvis du er interesseret i, hvilken slags varm gulv der er bedre til fliser, læs dette materiale.

På hvilket laminat er det bedst at vælge en lejlighed, læs her.

Installation af temperaturfølere og termostat

Monter sensoren i et korrugeret rør. Hvis det under drift ikke fungerer, kan det nemt trækkes ud og udskiftes med en ny.

 1. Installationen foregår i et rør sammen med forsyningsdelen af ​​varmekablet, monteret i stangen.
 2. I enden af ​​røret, hvor termoregulatortråden passerer, placeres en stikkontakt, som vil beskytte røret mod at komme ind i opløsningen og affaldet.
 3. Røret er placeret parallelt med varmekabelledningen, fastgør det med et monteringsbånd.
 4. Tilslutning af termoregulatoren selv udføres efter tilslutning af netledningen og temperatursensorledningen til forbindelseskassen.

Du kan ikke montere termostaten i et rum, hvor der er konstant høj luftfugtighed.

Derefter fortsætter vi med at hælde den endelige cementbetonplade og ligger på overfladen af ​​gulvbelægningen.

Montering af laminatet på kabelbunden

For at lægge laminatet skal du lave en plade på varmekablet. Det beskytter ikke kun hele konstruktionen mod mekanisk skade, men giver også gulvet mulighed for ensartet at fordele varme over varmeelementerne.

Hvis du er ubehagelig med lyden, der høres, når elkablet bliver brugt, kan du lægge et tyndt skræl og et substrat tykt ikke mere end 3 mm. Samtidig er det muligt at tilvejebringe ikke kun fremragende lydisolering, men også den normale opvarmning af hele rummet.

Montering af laminat på filmgulvet

Denne måde at lægge er mere praktisk i forhold til den tidligere. Gulvet vil ikke kun være tyndt, men installationen vil ikke tage meget tid, fordi det ikke kræver en plade.

På arbejdspladsen er det nødvendigt at overholde flere regler:

 • Gulvene må ikke lægges på det sted, hvor tunge møbler vil stå.
 • Under laminatet bør også lægge en stærk polyethylen, som beskytter gulvene mod fugt og vand på varmeelementerne.
 • Sørg for at forlade et mellemrum mellem væggen og laminatet. På denne måde sikrer du ventilation af overfladen og tillader gulvbelægningen at bevæge sig som følge af temperaturdeformation.

På den følgende video kan du visuelt se alle faser af arbejdet med at lægge infrarød gulv:

Trin-for-trin-proces til installation af en kabelversion af dette system, du kan se her:

Varm gulv under laminatet: Vælg, hvilket er bedre at sætte + et eksempel på arbejde

Takket være moderne materialer er trægulve, der er populært i lang tid, med succes erstattet af laminerede belægninger. De har udseende af træ, men er meget billigere. Men uanset hvad de er kvalitet, vil de ikke opvarme uden et varmesystem. At lave en varm gulv er en af ​​mulighederne for at skabe en behagelig stuetemperatur. Især da denne opvarmningsmetode er meget mere effektiv end radiatoropvarmning. En person føler sig mere behagelig, når gulvtemperaturen er lidt højere end luftens temperatur på hovedets niveau. Det er fortsat at vælge, hvilken slags varmt gulv under laminatet er bedre at sætte.

Hvilket system er bedre at lægge under laminatet?

Der er tre varianter af varmt gulv:

 • vand;
 • elektrisk kabel;
 • elektrisk infrarød

Alle har fælles fordele:

 • ensartet varmefordeling;
 • system effektivitet;
 • æstetik, da varmeelementerne er skjulte for øjnene og ikke ødelægge indretningen af ​​værelserne;
 • Der er ingen støvcirkulation som i radiatorvarme.

Lad os lære hinanden nærmere.

En sådan indretning af det varme gulv består af flere lag. Den første af dem - vandtæt belægning, er lagt på bunden. På dette stadium lægges spjældbåndet langs rummets omkreds.

Det andet lag er termisk isolering. På det er lagt et varmeledning af lille sektion. Derefter kommer det bærende lag, der oftest anvendes betonbeklædning, mindre ofte - materialer baseret på gipsfiber. Over disse lag lå et gulvbelægning. Opvarmning skyldes varmt vand, der cirkulerer gennem rørene. Afhængig af typen af ​​overlapning er tykkelsen af ​​de vandopvarmede gulve 5-15 cm.

På grund af tykkelsen på det vandopvarmede gulv reduceres lofthøjden

 • sikkerhed;
 • pålidelighed;
 • uafhængighed fra strømforsyningen (underlagt kølevæskens naturlige cirkulation).
 • installationens kompleksitet
 • nødvendigheden af ​​at hælde rør med betonplade
 • reducerer højden af ​​rummet
 • vanskeligheden ved reparation (i tilfælde af kølevæskelækage).

Hovedelementet i det elektriske varme gulv er kablet. Opvarmning af rummet skyldes, at det omdanner elektrisk energi til varme. Til elektrisk gulvvarme anvendes to-kerne- og enkeltkernekabler. I den første variant, to kerner: fodring og opvarmning. For boliger er det bedre at bruge et toledet kabel, da det har mindre elektromagnetisk stråling. Derudover er det lettere at stable. På grund af muligheden for at bryde kabelkontakten er der dog mulighed for overophedning.

For et ensartet varmekabellayout skal du bruge et monteringsbånd

For at undgå denne situation anvendes et selvregulerende kabel til varme gulve. Hvis der i et område er overophedning, øger kablet modstand på dette sted, hvilket forhindrer en stigning i temperaturen. Start installationen af ​​et sådant system med overfladebehandling. Før gulvbelægningen skal du rengøre gulvfladen, hvis det er nødvendigt, niveau og dække med varmeisolerende materiale. Ovenfor laves en tynd plade (0,2-0,3 cm) med forstærkningsnet og lad det tørre i mindst to dage. Fastgør derefter monteringsbåndet.

Anvendelsen af ​​elektriske måtter gør det lettere at lægge et varmt gulv baseret på et varmekabel

Efter bestemmelse af termostatens placering lægges varmekablerne i overensstemmelse med producentens anbefalinger. Efter at sensoren og termostaten er fastgjort, testes systemet. Sørg for effektiviteten ved at producere fyldningen af ​​screed (3-10 cm). Læg laminatet på det varme gulv kan være dage efter 30, når screed vil få den nødvendige styrke. Ligeledes kan gulvbelægningen gøres ved brug af varmemåtter. Deres installation er lidt lettere, da kablet er fastgjort med et gitter.

 • pålidelighed;
 • holdbarhed, levetid på mere end 20 år
 • nem installation og vedligeholdelse
 • mulighed for at kontrollere den optimale temperatur i rummet.
 • svag elektromagnetisk stråling;
 • høje omkostninger ved energi.

Den nyeste udvikling inden for varme gulve er infrarød film. Den er lagt på det varme reflekterende materiale, og toppen er dækket af polyethylen. Derefter kan du straks lægge yderbeklædningen.

 • pålidelighed og holdbarhed
 • nem installation;
 • behøver ikke at fylde dækket
 • Efter installation af de varme gulve, kan du straks begynde at lægge laminatet;
 • Takket være filmens lille tykkelse og mangel på plade er lofthøjden ubetydelig;
 • mere økonomisk brug af elektricitet i forhold til varmekablet;
 • høje omkostninger;
 • manglende evne til at bruge i våde rum
 • For at undgå beskadigelse af filmen under installationen kræves der en flad base.

Når du vælger et varmt gulv, skal du tage højde for laminatets egenskaber. I dets sammensætning er der formaldehyder, der, når laminatet opvarmes over 26 ° C, frigives til atmosfæren. De kan forårsage uoprettelig skade på sundheden. Derfor, når du vælger et laminat til lægning på et varmt gulv, skal du være opmærksom på den medfølgende dokumentation. Det skal indikere, om det er tilladt at installere et varmt gulv, og hvilken, under den givne gulvbelægning. Derudover fører opvarmning af laminatet over 27 ° C til dets ødelæggelse. Ved at analysere alle disse data kan det bemærkes, at den infrarøde varme gulv er den mest succesrige løsning til laminatgulve.

Trin af installation af infrarød varm gulv

Før du køber det nødvendige udstyr, skal du beregne mængden af ​​reflekterende materiale og termisk film. Det reflekterende substrat tages over hele rummet i rummet. Mængden af ​​infrarød film beregnes under hensyntagen til, at den ikke kan lægges under møbler. Derfor tages kun ledig plads i betragtning. Hvilke materialer og værktøjer kan du have brug for:

 • et sæt gulvvarme;
 • termostat;
 • temperaturføler;
 • termo-reflekterende substrat;
 • beskyttende film;
 • redskaber: saks, skruetrækker, tang, kniv, scotch tape.

Forberedelse af substratet til lægning af filmen

Bemærk venligst at installationen af ​​et varmt gulv under laminatet kun udføres på en plan overflade. Basen skal være ren og tør, inden den varme gulv monteres. Hele overfladen af ​​gulvet er lagt termo-reflekterende materiale med et tæt mellemlag.

Som varmereflektor til infrarøde gulve er det ikke muligt at anvende materialer baseret på aluminiumsfolie

Mellem hinanden er den fastgjort med et klæbebånd. Efter at substratet er lagt, bestemmes termostatens placering. Hvis der bruges et indbygget apparat, gør ham og ledningene et stød.

Varme reflekterende materiale lægges på hele rummet

Termisk båndmontering og netværksforbindelse

For at lægge en film varm gulv er det nødvendigt at skære det i strimler. Med en filmbredde på 0,5 m må strimlens længde ikke overstige 13 m, ved 0,8 m - 10 m og ved 1 m - 7 m.

For at minimere antallet af nedskæringer og forbindelsespunkter, er det bedre at anvende termiske bånd til længden af ​​rummet

Læg termostrimlen i en afstand af mindst 1 cm fra hinanden og 5 cm fra væggene. I dette tilfælde bør kobberstrimlen være på bunden.

For at reducere længden af ​​de tilsluttede ledninger skal du placere strimlerne af kontakter mod væggen, som termostaten placeres på. Du kan ikke anvende termofilmer hinanden!

Alle ubrugte dele af dækket skal lukkes med bitumenisolering. Tilslutningsbånd udføres parallelt. Derfor placeres ledningerne på den ene side, de kan være gemt under basispladen.

For at forhindre, at filmen klæber under installationen, skal den fastgøres med tape til substratet

For at fastgøre kontaktklipet sættes en ende ind i hulrummet mellem sølvstrimmel og film, og den anden er fastgjort over kobberstrimlen og fastspændt med tang. Så gør med alle kontakter.

Den ene ende af kontakklipset indsættes i mellemrummet mellem film og sølvstrimmel, den anden - over kobberstrimlen

For at forhindre, at filmen stikker ud under installationen, skal den fastgøres på underlaget ved hjælp af et konstruktionsbånd.

De ledige ledninger sættes i klemmerne og fastgøres med tang. Steder af forbindelse er isoleret.

Ledningerne sættes i klemmerne og fastgøres ved hjælp af tænger

Temperaturføleren er fastgjort på den sorte strimmel af varmelegemet nedenfra under anvendelse af bitumenisolering.

Temperaturføleren er placeret på den sorte strimmel fra bunden af ​​filmen og fastgjort med bitumenisolering

For at sikre, at overfladen til lægning af laminatet er så fladt som muligt, under ledninger, føler og kontaktklemmer, udtages der i det varme reflekterende substrat. For at sikre, at ledningerne ikke bevæger sig, er de fastgjort med tape.

Til ledninger og kontaktklemmer fremstilles udskæringer i det varme reflekterende substrat. Dette vil hjælpe med at gøre overfladen til at lægge laminatet så fladt som muligt

Monter derefter termostaten og forbind ledningerne til den. Efter at have stablet systemet, udfør dets verifikation. Derefter lægges det beskyttende materiale og gulvbelægningen på toppen.

Systemer med en kapacitet på mere end 2 kW skal tilsluttes via en separat automatisk enhed!

Efter at have overvejet tre varianter af varme gulve, kan du vælge den mest egnede. Bemærk kun, at laminatets overflade ikke bør opvarmes over 25 ° C. Men selv dette er nok til at gøre værelset hyggeligt og varmt.

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1

ekko adrotate_group (27, 0, 0, 0); God eftermiddag. Automatikken af ​​kedlen AOGV 11 er ustabil.

ekko adrotate_group (27, 0, 0, 0); Hej I år flyttede vi til landet.

ekko adrotate_group (27, 0, 0, 0); Hej Den anden dag fandt jeg flere sårede på taget.

Internet-encyklopædi om bygningskommunikation

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

87 − = 82