30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Elektrikere i landet

Hvordan man laver en indrejse i landstedet med egne hænder

Hvor begynder de elektriske ledninger ved dacha? Med udarbejdelsen af ​​en detaljeret plan. Det vil omfatte al elektrisk belysning og husholdningsapparater i alle dacha lokaler. Du skal i forvejen tænke på et sådant spørgsmål: Vil vaskemaskinen eller klimaanlægget bruges - de mest energiintensive assistenter i vores arrangerede byliv. Elektrikere rådes til at udarbejde en detaljeret plan for alle værelser, fra underjordiske til loftsrum, uden fejl, der angiver placeringen af ​​hvert udtag, skifte, belysningslampe, komfur. Ifølge eksperter er det bedre at gøre ikke et fælles system, men flere autonome, der er særskilt forbundet med skjoldet. I dette tilfælde vil en fejl på ét sted ikke forlade hele huset uden lys.

Før du udfører det elektriske ledningsdiagram, skal du afgøre, om det vil være internt eller eksternt. Interne ledninger udføres normalt i byggeplanen, væggene er præstanset med egnede kanaler til at lægge kablet. Dette sker normalt i bylejligheder: ejerne kan ikke se, hvor ledningerne passerer, kun ved hjælp af kontakten og stikkontakten, indtil du skal ændre ledningerne helt eller delvist. Til dette skal du mejre væggene.

Kontorer og landhuse er oftest udstyret med eksterne ledninger. Så er alle ledninger placeret på vægge og lofter, de er gemt i specialkasser af ikke brændbar plastik. Om nødvendigt kan de let kontrolleres, repareres eller udskiftes - du behøver ikke at bryde væggene. Det skal siges, at en sådan ledningsføring er forbudt for badeværelser på grund af høj luftfugtighed, det kan ikke passe og loftsrum.

Ved fysikundervisningen i skolen blev alle undervist i, at bevægelsen af ​​ladede partikler varmer lederen. Det betyder, at den elektriske ledning opvarmes under drift. Hvis strømmen af ​​ledningerne er forkert beregnet, kan overophedningen af ​​ledningerne medføre mange problemer. Normalt er standardgitteret på dacha tilfreds med netværket i højst 30 kW. Du kan beregne det på denne måde. Du kan tage et enkeltfaset kredsløb, der forbinder 10 lamper med 100 watt, en elkedel til 2 kW plus en mikrobølgeovn til 1 kW og en standardspænding på 220 V.

Den samlede effekt af alle disse enheder vil være 4000 W (10x100 + 1000 + 2000). Den nuværende styrke i dette afsnit af kredsløbet vil være 18,18 A (4000 strøm divideret med 220 spænding). Selvfølgelig skal du overveje nogle reservekapacitet, men husk: det er bedst at gøre et par separate systemer (separat for belysning, afsætningsmuligheder for vaskemaskine og aircondition) og hver computerkraft. Dette vil øge sikkerheden, samt øge omkostningsbesparelser.

Hvis du bestemmer præcis, hvilke husholdningsapparater der vil blive tændt på samme tid, kan du bestemme, hvor mange faser du skal foretage til forstæderne. En fase, det vil sige en linje fra kraftledningen - betyder, at det planlagte forbrug af elektricitet til 4 kW / h.

Aluminium ledninger er i øjeblikket den billigste, men bruger det - det betyder ikke at spare. Det slides meget hurtigt ud, det skal snart skiftes, og kraftige strømforbrugende apparater kan endda brænde ud på grund af det. Erfarne elektriker anbefaler at bruge kobber ledninger - det er mere pålideligt, og som følge heraf vil det være mere økonomisk.

Det er bedst at tage et fladt kabel med tostrengede dobbeltisolerede ledninger. Trådens tværsnit skal vælges under hensyntagen til den beregnede effekt.

Trådafsnit på 1,5 mm er egnet for den aktuelle til 15 A, og 2,5 - 25 A, så de kan anvendes, når spændingen på forbrugerne med en effekt på 15 A - 220 V - 3,3 kW og 25 A - 220 V - 5,5 kW hhv. Hvis stikket skal bruges til strygejern og el-kedel, skal der dannes en ledning med et tværsnit på 2,5 mm. Og hvis det ikke indeholder noget mere kraftfuld opladning til telefonen eller en bordlampe, så det er helt passende ledertværsnit på 0,5-0,75 mm. Men det er bedre at overveje en levering af strøm, fordi at bo i huset i lang tid skulle, og hvem ved, hvad der vil ske i et par år, og hvad der er inkluderet i denne stikkontakt den vokset datter af ejeren.

Når man bliver spurgt, hvor mange ledninger der skal købes, vil enhver elektriker svare - mere. Normalt anbefales det at måle rouletten omhyggeligt ved alle måder af den tilsigtede ledningsføring (det var nødvendigt at lave et diagram) i alle værelser, herunder loftet og øge med 15%. Foruden selve huset kan andre genstande forbindes til netværket i landets landområde. Mulige lanterne ved indgangen til området eller langs sporene, badehus, der ligger i en separat bygning.

Video "Processen med at redigere ledninger på hytten"

I første omgang foretager de en omledning fra kraftoverførselslinjen. Indgangskabel er valgt under hensyntagen til maksimal effekt af det elektriske udstyr i hele huset. En vigtig funktion kan være materialets træk: Hvis du blot forbinder kobbertråd til aluminiumtråd, varer de ikke længere - den stærke oxidation forhindrer. Den nemmeste måde er at forbinde dem ved hjælp af terminalblokken. Til forskel fra den traditionelle forbindelse med en skrue og en møtrik er terminalblokken meget enkel, men giver pålideligt en forbindelse af kobber- og aluminiumskabler i enhver kombination. Det er nødvendigt at rengøre isoleringen i enderne af ledningerne kun 5 mm og stram skruen ved at indsætte i hullerne.

Så skal du installere et tavle. Den er udstyret med afbrydere til hvert netværk, en elmåler, en indgangsautomat og en RCD. En afbryder skal afbryde hele huset fra el i tilfælde af kortslutning. For et enkeltfasetværk skal du bruge en enkeltpolet eller topolet (fase og nul). En introduktionsbryder installeres normalt efter tælleren - så behøver den ikke at blive forseglet, og hvis den er installeret til en tæller - er der altid en forsegling. Skærmets krop skal nødvendigvis jordes.

RCD, det vil sige en beskyttende afbryder enhed, er en meget nødvendig ting for sikkerheden. Den fanger den mindste lækstrøm og reagerer straks ved afbrydelse og derved beskytter personen, hvis der er sket en lækage på metalhuset. Den er valgt under hensyntagen til nominel strøm og lækstrøm. Desuden vælges nominel strømmen højere end strømmen af ​​strømafbryderen i kredsløbet. En lækstrøm vælges under hensyntagen til det tilsluttede udstyr og typen af ​​rum. For eksempel på et badeværelse med fugtighed (og til loftet) er der brug for en RCD med en lækstrøm på ikke mere end 10 mA, og for mere tørre rum er det nok 30 mA.

Hvis der er lavet en luftgren, er det nødvendigt at jordede en enkeltfasetilførsel. For at genskabe den neutrale ledning, når du kommer ind, kan du bruge vandrør. Da røret er svejset et stålbånd, kan fastgøres den neutrale ledning og kan jordet ved hjælp af stålstænger, diameter 12 mm hver og stål hjørner på 4 mm og en længde på ikke mindre end 2 m. Disse svejste hjørne, en kobberleder er fastgjort dertil. Alt denne konstruktion er begravet i jorden til dybden af ​​mulig frysning. Jordmodstanden skal være 4 ohm.

Ledninger ved dacha under jorden er gjort i denne rækkefølge:

Tilslutning af ledningerne til tavlen og tælleren sker normalt af en lokal elektriker, han skal forsegle dem. Det er helt muligt at forsyne de elektriske ledninger med egne hænder, mange har med succes gjort det.

Video "Nyttige råd om lægning og udskiftning af ledninger"

I dette klip finder du nyttige og praktiske råd, som du vil kunne anvende, når du installerer elektriske ledninger i dit sommerhus.

Elektricitet i landet med egne hænder

De fleste af bymændene behandler sjældent husholdningsarbejde i bymæssige lejligheder. Men her bliver vi glade ejere af landstedet, og alt er radikalt ændret.

Nogen ønsker at spare penge, kan man bare lide at investere deres energi og tid i at bygge deres eget hjem. Og et af de spørgsmål, som før eller senere enhver "udlejer" tænker på - hvordan man leder el på dacha med egne hænder.

Hvor vil du trække ledningerne til dit hus? Hvis ferien landsby eller landsby er elektrificeret, at bringe kablet til huset kan være fra den nærmeste transformerstation eller magt pol (luftbro eller lå under jorden).

Luft elektrisk indgang er enklere og billigere end underjordisk. Støtten må ikke være mere end 25 meter fra indgangsstedet. Det er fra denne afstand, at tværsnittet af den anvendte ledning afhænger af:

 • Op til 10 m: aluminium med et tværsnit på mindst 16 mm2; kobber - ikke mindre end 4 mm2;
 • 10-25 m: aluminium - ikke mindre end 16 mm2; kobber - ikke mindre end 6 mm2.

Hvis substationen eller den elektriske pol er placeret længere, er det nødvendigt at lægge en mellemliggende understøtning.

Underjordisk indgang er mere praktisk (der er ingen suspenderede ledninger på stedet), men det er sværere at installere, hvilket betyder dyrere. Dybden af ​​grøften, afhængig af spændingen, er 0,7-1 m, for at beskytte den mod fugt og mekanisk skade, ledningen ligger i et rør.

Hvis du har en tæt plantet have, husk: Afstanden fra kablet til træerne skal være > 2 m, og til buske > 0, 75 m.

Hvis der ikke er nogen offentlig el i nærheden af ​​dacha, vil en elektrisk generator på forbrændingsmotoren hjælpe dig. Dette autonome minelektriske kraftværk kan operere på hoved- eller ballonggas, benzin eller dieselbrændstof.

Vælg en bedre 4-takt, synkron elektronisk generator med en selvudgang fra eget batteri og med øget effekt.

Du vil ikke slukke for klimaanlægget, når du tænder for strygejernet? Forresten, i året kun 8760 timer. Så den faste figur "ressourcegenerator i et ur" kan faktisk ikke være så signifikant.

Hvis dacha er elektrificeret, og du har brug for generatoren "bare i tilfælde", lad den bruge det samme brændstof som din bil.

Installer et minikraftværk i et specielt rum. Det skal være godt ventileret og udstyret med et udstødningssystem. Jo, støjisolering gør det naturligvis ikke ondt.

Ukonventionelle energikilder

Det er selvfølgelig nødvendigt at finde ud af, om det senere er muligt at forbinde den byggede bygning med et centraliseret elnet, inden du besluttede at købe et websted til opførelse af en sommerbolig.

Men antag, at landet hus forblev din arv fra en bedstemor, der levede ved stearinlys, eller du blev tiltrukket af prisen på plottet. Selvfølgelig er du klar til at købe en generator, men du vil virkelig gerne gøre uden det. Er det muligt at levere ukonventionelle kilder til elektricitet ved dacha med egne hænder?

Dette især:

 • Solpaneler;
 • Vindkraftværker;
 • Minihydroelektriske kraftværker.

Det er værd at bemærke, at entusiaster af ikke-traditionel energi ved forsøg og fejl kom til en skuffende konklusion: I midten af ​​den russiske region betaler førstegangsinvesteringer i sådanne enheder og vedligeholdelse dem ofte ikke.

Så med energikilden er det klart.

Nu skal du beregne, hvor meget og hvilket slags elektrisk udstyr (afsætningsmuligheder, switche, kabel), du skal bruge.

Selv for den elementære installation af gadebelysning skal du tænke gennem ledningerne

 • Så detaljeret som muligt på husets plan, hvor der er møbler og stationære husholdningsapparater (tv, køleskab, mikrobølgeovn, vaskemaskine), hvor lysekroner og sconces hænger;
 • Hvilke slags instrumenter bruger du konstant, og hvad (og hvor) - fra tid til anden?

Forestil dig, at din ægtefælle forbereder middag og venter på dig at ringe, og mobiltelefonen er ikke afladet i tide. Og for at tilslutte opladeren til netværket skal hun for eksempel afbryde et køleskab eller mikrobølgeovn ... Fordi der kun er to enkelt stikkontakter over bordet!

Selvfølgelig kan du bruge en forlængerledning eller en tee. Tilslutning via tee opladning til en mobiltelefon er helt acceptabelt.

Men hvis du lægger en tekande, et strygejern og en mikrobølgeovn på en stikkontakt, slutter det ikke godt: både stikkene og splitterne har en grænse for den tilladte strøm. Ja, og ledningerne på forlængerkablerne under dine fødder påvirker stærkt.

Så hvor mange og hvilke afsætningsmuligheder du har brug for (enkelt, dobbelt, tredobbelt) og hvor de vil være placeret, ved du allerede. Et par ekstra afsætningsmuligheder vil være ude af sted. Hvis du køber en gyngestol en gang og sætter den på verandaen, hvorfor ikke installere en hyggelig gulvlampe ved siden af ​​?? det?

Når du bestemmer, hvor meget du har brug for afsætningsmuligheder og afbrydere, skal du beregne den samlede effekt af det elektriske udstyr, der skal kendes:

 • Hvor meget skal du installere beskyttelsesudstyr?
 • Hvilken type ledning har du brug for?

Elektricitet i feriebyer kan serveres med afbrydelser, jo bedre og mere kraftfulde de automatiske beskyttelsesanordninger, jo bedre. Det er ikke slemt at sætte i hvert værelse (værelser, veranda, køkken) en separat AZ til stikkontakter med den største belastning og almindelig på huset.

Du behøver ikke at gemme på AZ: en billig enhed med en pludselig strømstigning i netværket smelter og brænder med dine elektriske apparater uden at slukke for strømforsyningen.

De automatiske sikkerhedsanordninger monteres af sig selv i en speciel installationsboks, som er placeret ved siden af ​​måleren.

Mange moderne elektriske apparater forbruge en masse strøm, derfor, ledninger til brug i boliger strandede kobbertråd med en tråddiameter på mindst 3 x 2,5 mm2, og til de virksomheder, hvor der anvendes high-power apparater (køkken, et værksted) Det er ønskeligt at lægge ledninger og mere kraftfuld .

Taler om magt ...

I forhold til et landhus vil en willy-nilly reflektere over, hvordan man sparer elektricitet i landet. Det er simpelt: brug det ikke, hvor du kan klare det! For eksempel, hvorfor har du brug for en el-kedel, hvis der er en gaskomfur?

Syv gange måle, og du kan fortsætte

Lyskontakt

Nu skal du bestemme, hvor længe den ledning du har brug for. Mål forsigtigt afstande mellem distributionsbrættet ved indgangen til strømkablet ind i huset og punkterne for energiforbrug (stikkontakter, toparmaturer osv.)

Ledningen skal købes med en margen på 5-7 meter.

Installationen af ​​ledningerne starter fra det yderste udløb til omstillingsbordet og opretholdes af en kontinuerlig ledning. I mellemstikkene er ledningerne ikke afskåret, de skal installeres parallelt! På indgangspunkterne for isolering skal der indsættes specielle bøsninger eller stykker vinylrør i kontakterne.

Hvis dacha er bygget af mursten, kan kablerne placeres i væggen (intern ledninger, dette er længere og dyrere, men mere pålideligt og æstetisk), eller det kan være oven på det. Den nemmeste måde at lægge dem på gulvet langs væggene og lukke soklen eller specielle plastkasser. I huse af trækonstruktion er intern ledning ikke mulig.

Nå er ledningerne rundt om huset lagt, stikkontakterne og kontakterne er installeret. Hoveddelen af ​​arbejdet er udført.

Start nu montering af ledninger, styret af ledningsdiagrammet. Du skal bruge:

 • Flere ledninger i plastikhus;
 • En særlig plastkasse til dem;
 • En enkeltkernet kobbertråd med et tværsnit på 2,5 mm2 og en længde på to meter (du forbinder dem med ledninger og sikkerhedssikringer).

Glem ikke om jordforbindelse! Dette er ledningerne, der allerede er forbundet med "nul" i stikkene. De skal indsamles på en separat sko og føre f.eks. Til husets lynbeskyttelseskreds (dette er en speciel metalstrimmel langs kælderen).

Til jordning anvendes der normalt en tykk, solid kobbertråd med et tværsnit på 4 mm2.

Øverste lys, selvfølgelig.

Så den sidste touch: holder den øverste belysning. Fra lysekronens krog skal du binde loftet og væggen til kontakten.

Tag nu den lille monteringsblok: Hovedkablet skal tilsluttes omskifterledningen, og forbindelsen er skjult i forbindelseskassen. Det er kun at ringe til en professionel elektriker for at forbinde dit hus til strømkablet (det tager ikke mere end en halv time).

Så arbejdet er færdigt! Du har med succes løst det vanskelige ved første øjekast opgaver "elektricitet i landet med egne hænder." Er det ikke så, det var ikke så svært?

Ledninger ved hytten: åbne og skjulte visninger. Udførelse af ordningen og ledninger

I dag er det umuligt at sørge for en behagelig hvile i et landhus uden strøm. Derfor, når du bygger et hus, er det nødvendigt at udføre ledningerne. Og for dette er det ikke nødvendigt at ringe til specialister, ledningerne i dacha med egne hænder er helt simpelt - for her er der nok viden om skolefysik og nogle oplysninger, som du kan få fra denne artikel.

Al ledninger i hytten kan være af to typer:

 • Åben - er placeret på væggen.
 • Skjult - placeret inde i væggen.

Lad os se nærmere på funktionerne i hver type elektrisk kabling.

Den største fordel ved denne type ledninger er, at ledningerne er i sikte, så i tilfælde af problemer kan de nemt løses. Derudover kan du udføre sådanne ledninger selv efter indretningen af ​​rummet er afsluttet.

Men i dette tilfælde er det ikke nødvendigt at lade trådene stå i sikte, bogstaveligt. De kan gemmes i plastkasser eller i specielle sokkler, der har kabelkanaler. Til åbne ledninger skal du bruge stikkontakter og kontakter, som er monteret over væggen.

Således er denne metode til at lægge ledningerne den enkleste og mest hensigtsmæssige, men det er ikke altid æstetisk tiltalende.

På billedet - åbne ledninger i kabelkanaler

Denne metode er den sikreste, men vanskeligere at installere. Skjult ledninger indebærer at lægge ledninger under gips eller i specielle finials. Derfor kan dette arbejde kun udføres på scenen inden for indretning af huset.

Til sådanne ledninger anvendes indbyggede stikkontakter og kontakter, som er placeret i specielle huller i væggen. Som følge heraf bøjer de næsten ikke ud af væggen.

Sådanne ledninger i landejendomme anvendes sjældent. For eksempel, hvis huset er træ uden indvendig efterbehandling, så brug det åbne ledninger overhovedet ikke vil fungere.

For nylig er landhuse populære fra blokbeholdere, der er isoleret af brændbare materialer indeni.

Ledninger i sådanne huse skal nødvendigvis lægges i ubrændbare kabelkanaler.

Tilslutning af eksterne ledninger

Placering af ledninger ved dacha består af flere faser:

 • Først og fremmest foregår gadeforbindelser ved dacha - elektricitet fra gaden er plantet i et feriehus. I dette tilfælde er der installeret en flap med en måler, som den eksterne ledning er tilsluttet.
 • Derefter udføres ledningsdiagrammet.
 • Derefter tilsluttes ledningerne til forbrugere af elektrisk kraft og forbindes via omstillingsbordet til elmåleren.

Herefter skal du overveje, hvordan arbejdet er udført på hvert trin.

Den eksterne ledning er fra nærmeste post af strømledningen. Hvis afstanden mellem stangen og huset er stor, anvendes yderligere understøtninger, hvilket forhindrer trådbrud og sikrer sikkerhed.

De eksterne ledninger er forbundet til el-kortet placeret inde i huset. Dette arbejde skal ikke udføres uafhængigt, hvis du ikke har relevant erfaring. Desuden skal elektrikeren forsegle tælleren.

Inde i sommerhuset for at lede ledningerne selv er det ikke svært. Det eneste du skal gøre er at skabe et projekt korrekt.

Ledningsdiagrammet i Dacha med egne hænder udføres som følger:

 • Først og fremmest er det nødvendigt at udføre husets plan på en skala og udpege alle strømme, hvor lyskilderne, stikkontakten og kontakterne er placeret.
 • Endvidere er det nødvendigt at sætte ledningerne fra omstillingsbordet til kilderne til forbrug. På dette tidspunkt er det nødvendigt at tænke over hvilke elektriske apparater og hvilken strøm der skal bruges i huset. Disse oplysninger giver dig mulighed for at bestemme det krævede tværsnit af ledningerne, så maksimal effekt ikke overstiger den nominelle værdi af ledningen.
 • I slutningen af ​​jobbet kan du beregne, hvor meget ledning der er behov for for at færdiggøre ledningerne. Dette vil også give dig mulighed for på forhånd at beregne omkostningerne ved ledninger i landet.

Tværsnittet af kobbertråd til udløbene skal være mindst 2,5 mm2, for belysningsanordninger skal trådens tværsnit være mindst 1,5 mm2.

Når ledningsdiagrammet ved dacha er gennemført, kan du fortsætte direkte til installationen. Selvfølgelig er det først nødvendigt at købe alle materialer.

Ledningsinstruktionen er ret simpel:

 • Først og fremmest er det nødvendigt, ifølge ordningen, at lægge og sikre rørene, der vil fungere som kabelkanaler. Alle skal være fremstillet af ikke brændbart plastik.
 • Så ledninger udføres - ledningerne trækkes gennem rørene.
 • Derefter installation af stikkontakter og kontakter, samt deres forbindelse til ledningerne.
 • Når ledningerne er afsluttet, skal ledningerne tilsluttes distributionskablerne og måleren. Dette arbejde skal også overlades til en specialist. Uanset hvad prisen var for en elektrikers service, vil hovedparten af ​​det beløb, du sparer ved selvforsyning i huset.

Hvis stedet ikke er forbundet med en central strømforsyning, løses problemet med elforsyning midlertidigt ved at leje en dieselgenerator til en sommerbolig.

Her, måske, og alle de vigtigste punkter i udstationering på dacha.

På trods af den tilsyneladende kompleksitet er det ikke svært at udføre selvpostering i et feriehus. Det vigtigste er at gøre arbejdet omhyggeligt og omhyggeligt efter de grundlæggende sikkerhedsregler. Desuden bør nogle af sine faser, som blev nævnt ovenfor, stadig overlades til specialister. (Se også artiklen Belysning af landplot: funktioner.)

Fra videoen i denne artikel kan du få flere oplysninger om dette emne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

− 1 = 1