30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Egg Faberge Foto

7 små kendte fakta om Faberge æg

Faberge er i dag måske en af ​​de mest kendte smykker mærker. Og alt takket være de ædle æg, der blev produceret af dette smykkehus til den russiske kejserlige familie. I dag er disse kunstværker en enorm sjældenhed, der er dækket af hemmeligheder, og deres omkostninger når millioner af dollars. I vores anmeldelse er der lidt kendte fakta om de mest berømte æg i verden.

1. Det første æg blev lavet i 1885 i rækkefølge af Alexander III

Tradition at male påskeæg eksisterede i Rusland siden oldtiden. Den kejserlige familie fulgte også hende. Men i 1885 forvandlede tsar Alexander III, uden at vide det selv, noget om denne tradition. Beslutter at overraske sin mand, kejserinde Maria Feodorovna, gjorde han hende til en særlig gave - et æg med en hemmelighed.

Det var et dyrebart æg, dækket af hvid emalje, over hvilken der var en gylden strimmel. Det åbnede, og inde var en gylden "æggeblomme". I den sad der igen en gylden høne, inden for hvilken der var rubinekrone og vedhæng. Kejserinden fra en sådan gave kom til yderste glæde.

Faktisk kom Faberge ikke med denne påskedukke. Ifølge ideen om Alexander III var påskeæget med en hemmelighed at blive en fri fortolkning af ægget, lavet i begyndelsen af ​​det XVIII århundrede, hvoraf 3 eksemplarer er kendt i dag.

De er: i Rosenborgs Slot (København); i Museum for Kunsthistorie (Wien) og i en privat samling (tidligere i Kunstgalleriet "Grønne Vaults", Dresden). I alle ovennævnte ægeksempler er en høne skjult, åbner den, du kan finde en krone og i den - en ring. Det antages, at kejseren ønskede at lykønske konen med en overraskelse, hvilket minder om en fortrolig genstand fra den danske kongelige statskasse.

3. I alle Faberge-æg er der en overraskelse

Kejserinden var så fascineret af gaven, at Faberge, der lavede ægget, øjeblikkeligt blev til en domstolsmykker og fik en livstidsordre. Han var nødt til at lave et æg hvert år. Tilstanden var kun én - ægget skulle indeholde en slags overraskelse. Det forhold, at det skulle ske i en enkelt kopi, blev ikke engang diskuteret.

Siden da har Alexander III for hver påske præsenteret sit nye ædle æg til sin kone. Fortsatte denne tradition, søn af Alexander III, Nicholas II, der på påskeferie gav ædle æg til sin mor og kone.

Hver Faberge æg var skjult en lille mirakel: en miniature kopi af den kongekrone, rubin vedhæng, mekanisk svane, elefant, guld mini-kopi af slottet, 11 lille portræt på staffeliet, model skib, den nøjagtige arbejdsmiljø kopi af den kongelige vogn, osv ..

4. Bolsjevikkerne undervurderede Faberge-æggene og derved reddet dem

Efter Oktoberrevolutionen bolsjevikkerne forsøgte at genopbygge statskassen "af den kommunistiske stat i verdens første" udsolgt Ruslands kunstskatte. De plyndrede kirken solgte malerier af de gamle mestre "Hermitage" museum og tog kronen, tiaras, halskæder og Faberge æg tilhører kejserens familie.

I 1925 blev et katalog over det kejserlige hof af værdier (krone bryllup kroner, scepter, ORB, tiaras, halskæder og andre smykker, herunder den berømte Faberge æg) sendt til alle udenlandske repræsentanter i Sovjetunionen. En del af Diamond Fund blev solgt til den engelske antikvariske Noman Weiss.

I 1928 blev syv "lavtværdi" Faberge-æg og 45 andre genstande beslaglagt fra Diamond Fund.

Men det er takket være denne unflattering for skaberen af ​​smykker mesterværker evaluering, blev Faberge æg reddet fra smeltning.

Således blev en af ​​Fabergés mest utrolige kreationer - Peacock-æget - bevaret. Inde i mesterværket af krystal og guld var en emaljeret påfugl. Og denne fugl var mekanisk - da den blev fjernet fra den gyldne gren, hævede påfuglen halen som en ægte fugl og kunne endda gå.

5. Skæbnen hos flere æg er ukendt

Om at finde et par kejserlige æg er i hvert fald ukendt. For eksempel blev skæbnen til en ægbeklædningsgenstand skabt i Fabergé-værkstedet i 1889 hemmeligt dækket.

Sidste gang var dette æg angiveligt set i en af ​​Londons butikker i 1949. Ifølge rygter blev den solgt til en ukendt person for $ 1.250.

6. Et af de kejserlige æg købte en køber af ædelmetalskrot til 8000 pund

Et af de tabte kejserlige påskeæg blev fundet på en helt overraskende måde. Dette æg, som tilhørte kejserinde Maria Feodorovna, og derefter forsvundet uden spor i mere end 90 år, blev købt af en skrotkøber af et dyrebart skrot på loppemarkedet i USA.

Sidste gang dette produkt Faberge blev set i 1922 i Moskva. Æget, fremstillet af guld og dekoreret med diamanter og safirer, 8,2 cm højt, blev konfiskeret af bolsjevikkerne. Hans skæbne forblev ukendt i lang tid, indtil i 1964 et unikt smykke gik ikke under hammeren på en New York-auktion kaldet "guldur i form af et æg" - 2 450 dollars.

En amerikansk der købte et gyldent æg til 8 tusind pund ($ 14.000) kunne ikke kende sin sande værdi. I flere år forsøgte han at sælge ægget og lagrede det i sit køkken. Træt af mislykkede forsøg forsøgte han at finde ud af noget om producenten og skrev i søgemaskinen indgraveret på det indbyggede urnavn. Så han kom på tværs af artiklen Kiran McCarthy, direktør for det kongelige smykkerhus "Wartski" (Wartski). Han kaldte McCarthy, og derefter kom til London med billeder af hans køb.

Eksperten anerkendte straks på dem et af æggene skabt af en berømt juveler for medlemmer af den russiske kejserlige familie.

"Det var sandsynligvis, at Indiana Jones oplevede lignende følelser, da han fandt den tabte ark," forklarede smykkens hus leder sine følelser til journalisterne.

7. Dronning Elizabeth II ejer tre kejserlige Fabergeæg

I samlingen af ​​den britiske kongelige familie er der tre kejserlige påskeæg Faberge: "Colonnade", "Flower Basket" og "Mosaic". Blomsterkurv - det mest berømte mesterværk i denne tre. En miniature buket blomster er utrolig realistisk!

Den britiske samling af Faberge-produkter er en af ​​de største i verden. Ud over de legendariske æg har det flere hundrede smykker mesterværker: kister, rammer, animalske figurer og personlige dekorationer af medlemmer af de kejserlige huse i Rusland, Storbritannien og Danmark. På trods af størrelsen af ​​den britiske samling er dette kun en lille del af de 200.000 smykker, der fremstilles af Faberge-smykkehuset.

Faberge æg. Hvor meget koster Fabergeæget? Æg Faberge - udstilling

Luksus, glans og pragt er de ord, der kan ledsage samtalen om Faberge æg. En fantastisk samling, skabt af fremtrædende guldsmedere til kejserretten, er i dag kendt over hele verden. Faberge-æggets historie, der nummererer mere end 100 år, er indhyllet i mysterium og indeholder mange fakta, hemmeligheder og mysterier.

Karl Faberge blev født i 1846 i Skt. Petersborg. I en ung alder flyttede han med sin familie til Tyskland, hvor han fandt sit kald. Han modtog lektioner i smykkemesterskab fra de mest berømte herrer i Tyskland, England og Frankrig. I en alder af 26 vendte Faberge tilbage til sit hjemland, hvor han giftede sig og begyndte at arbejde i en familie smykker firma. På det tidspunkt var hans firma engageret i restaureringen af ​​forskellige udstillinger fra Hermitage. Carl besluttede at udvide virksomhedens aktiviteter og besluttede at lave originale smykker. I 1882 lavede han manchetknapper bestilt af Alexander III, og tre år senere - og det første æg, der gjorde ham berømt over hele verden. I 1918 flygtede mesteren fra Rusland for første gang til Riga, og derefter til Tyskland. Den store juvelerer kunne ikke komme sig fra de chok, han måtte udholde, og i 1920 døde han af en hjertesygdom.

Hvordan kom den berømte samling op?

Samlingen af ​​Faberge-æg begyndte med oprettelsen i 1885 af den første model. I disse dage var det sædvanligt at præsentere dyre gaver på Kristi opstandelsesdag. Og selvfølgelig gjorde herskerne i det russiske imperium deres ægtefæller kongelige gaver. Det første arbejde blev bestilt af Alexander III som gave til påsken til sin kone Maria Feodorovna. Arbejderens eksekutør var Karl Faberge, en velkendt St. Petersborgsmykker af tysk oprindelse. Et charmerende æg med en guldguld inde i, der var skjult en kylling med en rubinekrone, faldt i kejserinde, og Faberge blev forladt til retten som hofjeweler. Siden da har mesteren lavet et nyt æg med en overraskelse. Efter Alexander IIIs død blev traditionen for påskegaver bevaret, og indtil 1917 gav Nicholas II Faberge æg til sin kone og mor hvert forår. Indtil nu har mange sådanne ting overlevet i skatte af forskellige private samlinger og museumsfonde. Ifølge forskellige dokumentarkilder blev i alt 71 kopier af disse originale relikvier lavet. Af disse er 52 medlemmer af den kejserlige familie. Men hvor mange af dem er i virkeligheden hidtil et mysterium. Faktum er, at arbejdet på opdrag af kejseren blev indgået i officielle dokumenter. Produkter, der er lavet til private samlinger, blev bevaret ubeskyttet. Derfor forblev mange af forfatterens værker ukendt i lang tid. Denne historie er relateret til "Rothschildens æg", som er blevet opbevaret i mere end 100 år blandt familiens ejendom hos kunderne. Hele verden lærte kun om den berømte herres nye arbejde i 2007, da det blev sat til salg.

Hvor er rariteterne i dag?

Af de 71 modeller til denne dag har kun 62 overlevet. Resten af ​​værkerne, der er kendt fra gamle fotografier, betragtes som tabte. De fleste af de berømte æg opbevares i statsmuseer over hele verden: USA, Monaco, Schweiz. Efter udførelsen af ​​den kongelige familie blev mange af Faberges værker videresolgt, faldt i private samlinger. Den største mængde smykker arbejdet lykkedes at blive indløst for årene af hans liv til amerikansk milliardær Forbes. Senere, i 2004 blev en samling æg samlet af en magnat, erhvervet af russiske vekselberg. I dag kan Faberge-æg i Rusland ses i Moskva, i Kremlens Armory Chamber. Her finder du ikke kun påskegaver fra kejseren, men også andre produkter skabt af Faberge: smykker, ure, cigaretasker og forskellige miniaturefigurer. Også venter på dig med en udstilling af værker af den berømte mester i St. Petersburg Shuvalov Palace. De Fabergeæg, der præsenteres her, er en del af den private samling af hr. Vekselberg. En række berømte æg, der er købt fra Forbes, genopfyldes hvert år af oligarken.

Den berømte mesters værker opbevares i forskellige landes museer såvel som privatpersoner. Samlere fra hele verden følger auktionerne, hvor en populær guldsmed er udstillet, og skattejægere drømmer om at finde tabte kejserlige skatte. Lad os se, hvad Faberge betragter som den mest berømte til dato.

Æget, fremstillet af guld, med en oprindelig overraskelse - kylling og rubinekrone - blev bestilt af Alexander III som gave til påsken fra 1885 til dronningen. Faberge oprettet en kopi af modellen, som Maria Feodorovna selv så, mens den stadig var i en tidlig alder. Det danske æg var lavet af elfenben, og som en overraskelse inde havde den en ring. Til minde om disse barndomsminder blev der udført et nyt arbejde. Den unikke figur af kyllingen i Faberge har en kompleks mekanisme, hvorigennem adgangen til overraskelser skjult inde i produktet åbnes. Den første er en miniature kejserlig krone, og den anden er en kæde med et vedhæng. Til dato betragtes den anden overraskelse som tabt. Efter den kejserlige families død gik vandet omkring Frankrig, Tyskland og Amerika. I dag er arbejdet hos den berømte herre i samlingen af ​​Vekselberg, som han købte fra Forbes. Således kom en unik sjældenhed hjem.

Et andet arbejde af den fremtrædende mester. Den er lavet i en usædvanlig for den tidstilstand - neoklassicisme. Inde i ægget er en rosebud gemt. Arbejdet blev udført af Faberge bestilt af Nicholas II for sin kone, Alexandra Feodorovna, født i Darmstadt. Hendes hjemby var berømt for sin vidunderlige rosentuin, som den unge kejserinde var kede af. I den gode hukommelse af billederne tæt på hjertet blev en original påske gave opfattet. I kronbladets kronblade var skjult en miniature krone og et vedhæng med en rubin. Begge overraskelser betragtes som tabte. Æget blev sammen med resten af ​​Forbes-samlingen købt af Vekselberg for næsten 100 millioner dollars.

Æget, der blev lavet i Art Nouveau-stilen med lyserød emalje, på en guldstand med liljer af perle og guld, blev præsenteret for kejserinde Alexandra Feodorovna i 1898 som en påskepræsentation. Ligesom alle de værker af den populære mester har den sin egen oprindelige overraskelse. Når du klikker på perlerne fra ægget, vises medaljer med billedet af Nicholas II og hans søstre: Prinsesse Olga og Prinsesse Tatiana. Kejsers medaljong er kronet med en krone med rubin og diamanter. Ægget, der faldt i Forbes-samlingen, blev også købt af Viktor Vekselberg. I dag er "liljer i dalen" og andre Fabergeæg, hvis udstilling er organiseret af oligarken, kan ses af alle i St. Petersborg.

Den største af Faberge æg. Det blev bestilt af Nicholas II som en gave til sin kone i 1906. Påskefiguret er dækket af hvid emalje nedenunder, og på toppen er dekoreret med en gylden kuppel. Standen er lavet i form af Kremlens Spassky-tårn, og gennem vinduerne kan du se katedralets indre. Overtagelsen af ​​ægget er en musikkasse lavet af guld, som spiller påske melodier. Denne musik kunne virkelig godt lide kejseren selv. Moskva Kreml er en af ​​flere værker af en stor mester, der aldrig forlod Rusland. I dag kan mesterværket ses i Kremlens hærkammer.

Et jadeæg dekoreret med guld, ædelsten og miniatureportrætter af børnene af Nicholas II blev doneret til kejserens kone i 1908. Over hvert portræt af diamanter er store bogstaver af navne på cesarevics. Overraskelse gave - en miniature model af Alexander Palace, landet residens af Nicholas II. Slottet, der er lavet af guld, sølv og stenkrystal, er befæstet på et gyldent bord. I dag er arbejdet opbevaret i Kremlens hærkammer.

Værker af den berømte mester bliver hele tiden dyrere. For mere end 100 års historie af smykker mesterværker deres pris "jumped9raquo; i gennemsnit i 1000 - 3000 gange. For eksempel er det kendt fra dokumentarkilder, at "Rothschildens æg" i 1902 blev anslået til 6.500 rubler. I 106 år, i 2008 blev det købt for 12 millioner dollars. Den dyreste for i dag er Coronation Egg. Lavet af guld og diamanter, med overraskelse i form af en miniature kejserlig vogn, blev den lavet til kongefamilien til Nicholas II i 1896. Derefter kostede det 6700 rubler. I 2004 blev ægget solgt til Vekselberg for 24 millioner dollars. Den russiske oligark købte fra Forbes familie og andre Faberge æg, hvis pris beløb sig til $ 100 millioner.

Hvor meget er kopier af Faberge æg?

Der er mange kunstværker af det berømte selskab. Nogle af dem er lavet af dygtige håndværkere. Men kun Faberges mærke øger markedsværdien af ​​produktet. I 1990, i New York, var der endda organiseret en udstilling af forfalskninger af forfatterens smykkeværker. En af disse kopier, ægget "Kurochka Kelkh", blev erhvervet af Malcolm Forbes. Kun efter mange år var forskerne i stand til at bevise det sande forfatterskab af arbejdet. I dag kan kopier af værker fra den berømte mester købes i mange onlinebutikker. Visuelt gentager sådanne modeller nøjagtigt Faberges arbejde. Æg, billeder af hvilke er præsenteret her, i dette tilfælde kan købes meget billigere. Omkostningerne ved kopier af "Kurochki9raquo ;," Lilies of the valley9raquo; eller "Moskva Kremlin", afhængigt af materialets og kompleksiteten af ​​arbejdet, varierer fra 1.000 til 10.000 rubler. Det er også interessant, at i 2008 blev det besluttet at genoprette firmaet Faberge og begynde at producere nye samlinger af berømte æg. I øjeblikket fremstilles de nye produkter under det berømte mærke af den talentfulde franske mester Frederic Zaavi. I dag er Faberge-æg eksempler på høj kunst og værdsættes af samlere over hele verden.

Æg Faberge (foto): luksus ud af tiden

Æg Faberge - et begreb, der allerede er blevet et husstandsnavn. Disse er smykker, der er værdsat meget højere end deres nutidsværdi. Fabergeæg er værker af den store russiske mester Carl Faberge, der blev kendt for at lave påskeæg til den kejserlige familie. Hvert af hans værker er interessant på sin egen måde, alle udføres med professionel nøjagtighed og nøjagtighed og imponerer med deres hidtil usete skønhed.

Foto 1 - Egg af Faberge "Kurochka Kelch"

Charles blev født i 1846 i Skt. Petersborg i en tysk og danskes familie. Drengen gik i hans faders fodspor, som var ejer af en smykkerbutik i byen. I 1870 ledede Karl sin faders firma, og i 1882 blev kejser Alexander III, der så mesterens værker på en udstilling i Moskva, interesseret i Faberge's uigennemsigtige kunst. I 1885 bestilte kejseren Carl et smykkeæg, som han præsenterede for sin kone til fest på den store påske.

Foto 2 - Egg af Faberge "Mosaic"

Senere beordrede den kejserlige familie hvert år Faberge et nyt unikt æg, hvis design blev holdt hemmeligt indtil det tidspunkt, hvor gaveet blev præsenteret. Selvom andre Faberge-produkter var imponerende, var det smykkeræggene, der bragte mesteren sin verdensomspændende berømmelse, han fik endda titlen "Masters of the Paris Guild of Jewellers" i Frankrig. I 1920 dør den store mester i Schweiz, hvor han emigreret efter revolutionen i Rusland.

Foto 3 - Faberge Ægget "Laurel Tree"

Det første æg Faberge til Maria Feodorovna - Hustru til Alexander III var 6,5 tommer 3,5 cm. Æget var dækket af hvid emalje, i midten var der en gylden strimmel - den linje gennem hvilken ægget åbnede. Inde i produktet var et andet æg lavet af guld - en ejendommelig æggeblomme, og i den var en gylden kylling. Inde i kyllingen var en rubinekrone med en rubinophæng.

Foto 4 - Egg af Faberge "Kurochka"

Ægets design var ikke ideen om Charles selv - produktet havde en prototype. I det XVIII århundrede lavede nogle juvelerer æg med en overraskelse, lavet i henhold til princippet om nesting dukker, med en kylling inde, hvor der var en krone og inde i kronen - en ring.

Fortsættelse af påsken tradition

Hvert år fortsatte kejseren med at give sin kone til påske et æg fra Faberge. Gaverne var ikke kun en stor mester - arbejdet på hvert æg blev udført af et hold af herrer og lærlinger under Faberge's strenge vejledning. Efter kejsers død fortsatte hans søn Nicholas II traditionen. Han gav smykker æg til sin mor og hans kone, Alexander. Kun 54 æg blev lavet til den kejserlige familie.

Foto 5 - Egg Faberge "Blåt ægur med en slange"

Ikke alene for kejseren Faberge skabte lignende produkter. Yderligere 17 æg blev købt af privatpersoner, næsten alle kopierer kejserlige kopier. Men før masseproduktionen af ​​smykker æg blev det ikke - Faberge værdsat hans usædvanlige arbejde, alle æg blev lavet til ordre for velhavende familier.

Hvert Faberge æg er et unikt smykkeart. For eksempel blev "The Egg with Rotating Miniatures", præsenteret for kejserinde Alexandra af hendes mand, lavet af et bjerg krystal, og indeni blev 12 miniaturer med landskaber og mindeværdige steder for kejseren.

Foto 7 - Egg Faberge "Ægg med roterende miniaturer"

Imperial æg "Winter" er lavet af diamanter, opaler og krystal med en kurv anemoner indeni.

Foto 8 - Æg af Faberge "Vinter"

Æg "Georgievskoe" Nicholas II bestilte i 1915, da han blev tildelt ordren fra St. George. Ægget var en gave til kejserens moder, og inde var der et billede af Nicholas.

Foto 9 - Egg af Faberge "Georgievskoe"

Æget "Azovens hukommelse" fra en grøn heliotrope med diamanter indeholdt en model af et fregat, lavet af guld.

Foto 10 - Egg Faberge "Hukommelse af Azov"

Et usædvanligt æg "Coronation" med en kejserlig vogn inde i forbløffer med produktets nøjagtighed - vognens hjul spinder, dørene åbnes.

Foto 11 - Egg af Faberge "Coronation"

Æg "Kremlin" - den største af Faberges produkter, lavet i form af en musikboks.

Foto 12 - Fabergeæget "Kreml"

Det lyserøde æg "Lily of the Valley" indeholdt billederne af Nicholas II og hans to døtre.

Foto 13 - Egg Faberge "Lilies of the valley"

Den mest berømte af de ikke-kejsereæg er Rothschildens æg.

Foto 14 - Egg Faberge "Æg af Rothschilds"

Om dets eksistens blev det først kendt i 2007, før dette produkt blev opbevaret i Rothschilds familie. Ægget er a timer med indlagt dyrebare sten pik indeni, der synger hver time og vinger.

Foto 15 - Egg af Faberge "Ridestog Monument Alexander III"

Påskeæg Faberge i dag

Ikke alle Faberge-værker har overlevet til vores dag - nu kan du beundre kun 62 æg, hvoraf det kejserlige - 46. Manglende kopier gik tabt i revolutionens år. Indtil 1930 blev æg, der betragtes som en russisk kulturarv, holdt i Kreml. Derefter solgte myndighederne arbejdet, købere var Armand Hammer, Bertie Forbes, Emmanuel Vartsky.

Foto 16 - Egg fra Faberge "Yacht Standard"

I 2004 købte Viktor Vekselberg fra Forbes sine 15 smykker æg og returnerede dem til sit hjemland på denne måde. I 2011 forsøgte en russisk forretningsmand Vekselberg endog at købe mærket Faberge, men uden succes. Nu tilhører mærket Brian Gilbertson - en sydafrikansk forretningsmand.

Foto 17 - Æg af Faberge "Renaissance"

Du kan se på Faberge-æggene i Armory Chamber, A. Fersman Museum, Russian National Museum, på udstillingerne af fonden kaldet "The Connection of Times". Mange produkter er i private samlinger - i Rusland, USA, England, Monaco.

Foto 18 - Egg af Faberge "Gatchina Palace"

Uanset deres placering er den store juvelers arbejde værdsat mange gange højere end deres nutidsværdi. Karl Faberge yder et væsentligt bidrag til udviklingen af ​​Ruslands kulturarv. Du kan være sikker på Faberges fantastiske håndværk ved hjælp af den foreslåede video.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

83 − = 75