30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Drivhuse med egne hænder fra improviserede materialer

16 originale drivhuse, der kan laves manuelt fra de tilgængelige materialer

Få en af ​​de mest læste artikler en gang om dagen. Bliv medlem på Facebook og VKontakte.

I den nye anmeldelse har forfatteren samlet billeder med eksempler på drivhuse, som du kan gøre med dine egne hænder. Den vigtigste og ubetingede værdighed af hver af dem er, at den udelukkende er lavet af tilgængelige materialer.

Fra vinduesrammerne kan du opbygge charmerende huse, der ikke alene vil give planterne komfort, men også en fantastisk udsmykning af villaen.

Et stort polygonalt drivhus, hvis ramme er bygget af træ, dækket med almindelig olieklæde. På trods af fremstillings kompleksiteten er en sådan kuplet struktur præget af attraktivt udseende, stabilitet og fremragende belysning.

Mini drivhus, som kan laves af en konventionel plastflaske, skal du blot klippe bunden af ​​den. Et sådant drivhus passer bedst til agurker og courgetter, da disse planter ikke tåler transplantationen og bruger en stor indsats på tilpasningen. Ved landingens begyndelse skal hætten dækkes med et låg senere, når dagtemperaturen når 20 grader, skal låget fjernes, og så skal flasken fjernes helt.

Fra fire brædder og en vinduesramme er det muligt at lave en original lille hothouse til blomster og planter. Først bør vinduesrammens låg holdes lukket, og når planterne vokser og vokser stærkere - tilbagelæns.

Praktisk praktisk foldet drivhus, der kan fremstilles af PVC-rør af lille diameter og konventionel polyethylen.

Et lille drivhus lavet af en træ tønde og en gammel olieklud paraply eller ramme af en almindelig paraply dækket med polyethylen.

Drivhuset er et telt, som kan opbygges fra et børntelt og udstyre sine vægge med indlæg af olie eller polyethylen eller købe et færdiggjort teltkassehus. Fordele ved et sådant design i dens kompakthed og mobilitet.

Fra plastflasker kan du få et godt åbent eller lukket drivhus. Oprettelsen af ​​et sådant drivhus kræver ikke store udgifter og særlige færdigheder, og du bestemmer selv strukturens størrelse og design.

Det originale drivhus med et løfte låg lavet af træplader, tynde PVC-rør, polyethylen og metalkæder. Dette design er ret nemt at bygge og meget praktisk at bruge.

Et lille drivhus, som kræver en træramme af den ønskede størrelse, to tynde plastrør og et stykke olieklæde. Skønheden i dette design er, at når planterne bliver stærkere og natttemperaturen stiger, kan du nemt fjerne oliekluden og derved omdanne drivhuset til et pænt blomsterbed.

Et charmerende drivhus fremstillet af plastikbokse fra cd'er, perfekt til dyrkning af indendørs planter og vil være en storslået udsmykning af balkonen.

Et lille drivhus kan let bygges af gamle paller og polyethylenfilm. Et sådant hotbed er fantastisk til dyrkning af kimplanter eller indendørs blomster.

Fra en konventionel plastbeholder får du et glimrende drivhus, der er egnet til dyrkning af kimplanter på altanen.

En miniature drivhus lavet af en højskive beholder, som vil beskytte en lille indendørs blomst vokser på balkonen, fra kold og fugtig.

Vidunderligt design i form af små huse af trækasser og ruder, der er bedst egnet til dyrkning af blomster og små planter.

Et stort og pålideligt drivhus af polycarbonat fastgjort til en træramme, som på trods af vanskelighederne med erektion og nogle investeringer er perfekt til dyrkning af afgrøder og vil vare i mange år.

Kan du lide artiklen? Så støtte os, PUSH:

En hotbed med egne hænder fra improviserede materialer. Mini-drivhuse med egne hænder

Det har længe været kontrolleret, at udbyttet ikke afhænger så meget af sommerpleje som om korrekt tidlig sådd, tilrettelæggelse af planteplanter og sikring af optimale betingelser for vækst og udvikling. Alt dette kan give et drivhus.

Med egne hænder, fra de tilgængelige materialer, kan alle lave en struktur, der gør det muligt for frøplanten at udvikle sig i det tidlige forår, når omgivelsestemperaturen endnu ikke er optimal. Lukket rum og materialer, der giver sollys op, skaber drivhuseffekt og et passende mikroklima.

Fordele ved drivhuse og deres krav

Fordelene ved at dyrke dyrkning af tidlige vegetabilske afgrøder er indlysende. Startsåning kan allerede være fra slutningen af ​​vinteren eller det tidlige forår. Under omslag er det lettere at beskytte afgrøden mod temperaturændringer, skadedyr og gnavere.

Forøg udbyttet af produkter (op til tre gange i forhold til almindelig lastbilopdræt på det åbne land), hvis du selv laver et drivhus. Fra de tilgængelige materialer er den samlede konstruktion udstyret således, at det er muligt at tilvejebringe et stabilt mikroklima i det uden kritiske udsving i temperatur og fugtighed.

En vigtig betingelse for opførelsen af ​​en sådan struktur vil være let adgang til plantning pleje. Drivhuset fra improviserede midler skal være pålideligt og modstå masser af nedbør og vind, være så holdbar som muligt. Det er vigtigt, at det nemt kan monteres på et nyt sted og hurtigt fjernes til opbevaring.

Omkostningerne til et sådant design bør ikke betydeligt øge produktionsomkostningerne ved brug. Hvis en lille hjemmelavet hothouse organisk passer ind i en have eller gårdhave, vil det være vidunderligt.

Ved planlægning af drivhusets tilrettelæggelse skal dets formål være tydeligt repræsenteret. Det afhænger af dets design, størrelse og type struktur. Så kan små minikassehuse med egne hænder lavet af improviseret materiale fuldt ud forsyne familien med tidlige greener og radise.

Til dyrkning af tomater og agurker skal vælge et mere solid design eller give mulighed for udvidelsen under hensyntagen til vækst og udvikling af planter i højden. Sådanne sæsonbetonede designs kan være integrerede eller bestå af blokeringsblokke.

Til dyrkning af kimplanter med henblik på dens gennemførelse vil det kræve en stationær struktur med et fundament, ramme og dør. Af den måde, som taget er organiseret, kan det være solidt (helt), delvist åbent, eller dets dækmateriale kan rengøres helt for en dag i solrige vejrforhold.

Et drivhus eller et drivhus kan placeres separat eller ved siden af ​​den ene side af bygningens hovedvæg. I dette tilfælde kan ekstra hylder hænges på denne base for at installere containere med frøplanter. Væggen kan tjene som grundlag for opførelse af et hældet tag.

Ifølge teknologien skal drivhuset have dræning. Til denne grus vil ruiner eller sand gøre. Derefter lægges der et lag organisk affald, som ved rådning vil give varme. Halm og faldne blade vil gøre. Et lag af frugtbar jord hældes ovenfra.

Lågen, som begrænser den, kan bygges af træ eller begrave skiferplader langs omkredsen. For en mere pålidelig konstruktion er der grundlagt en behandlet træbjælke eller rund tømmer. På et fast sted kan du lægge blokke eller hælde betonbase, som rammen skal monteres på.

Drivhuset med egne hænder lavet af PVC-rør og et alternativ til det - et stelhushus af metalstænger - er lavet efter samme ordning. Stiverne til at understøtte filmen bøjes af skabelonen. Rør er bekvemt placeret på metalstifter, der er begravet i jorden, stængerne stikker simpelthen på plads og justeres i højden.

Belægningen kan være en almindelig polyethylenfilm eller en særlig drivhusfilm. En dyrere variant af taget er polycarbonat.

Originale mønstre af drivhuse kan laves af plastflasker. Af dem oprejst gennemsigtige vægge, forbinder dem efter at have klippet eller udrustet yderligere understøtninger.

De glaserede rammer af vinduer og balkoner kan også bruges til byggekonstruktioner. Sådanne drivhuse er lette at fastgøre, de er nemme at montere og demontere.

Hjemmelavede drivhuse kan arrangeres på stedet, direkte i nærheden af ​​huset eller udhusene med en overholdelse af en af ​​væggene såvel som inde i rummet: i korridoren, på balkonen eller endda på vindueskarmen.

Hvor de er placeret, er der generelle regler for placering. På deres overholdelse afhænger succesen af ​​at dyrke planter eller opnå en høst af færdige produkter.

Stedet er valgt sol, beskyttet mod træk og vind, med god dræning, så der ikke er stagnation af vand fra smeltende sne eller nedbør. Stedet bør ikke påvirkes af svamp eller skimmelsvamp.

Har mini-drivhuse, lavet af egne hænder, så den nordlige del af dem er døve, og den sydlige kan åbnes til ventilation og vedligeholdelse.

Til dets arrangement på det valgte sted vælges et lag jord til en dybde på op til 50 cm. Et drænlag af grus eller knust sten er placeret på bunden og derefter - organisk materiale fra byttegødning, halm eller blade. Alt dette er dækket af et lag (op til 30 cm) frugtbar jord til frøplanter.

Perimeter hegn arrangeres. Fra ståltråden bøjer stivningsribben sig langs skabelonen og sidder fast i jorden. I den øvre del og på deres sider er de forbundet sammen med blød tråd. Dette vil give yderligere beskyttelse mod afdækning af dækmaterialet.

Et så enkelt og bekvemt drivhus til agurker kan gøre enhver gartner. Efterhånden som planterne vokser, fjernes filmen, trådrammen fjernes eller efterlades som en understøtning til vævningen.

Under stærke og langvarige frost om natten er det ønskeligt at opvarme strukturen yderligere og dække den med et gammelt tæppe eller andet egnet materiale. Ved for varmt vejr kan det være nødvendigt at skygge.

Hvordan laver du en wigwam med dine egne hænder?

Til et sådant design kræves en polyethylenhylster (en pose uden bund). Hvis det ikke er tilfældet, kan du skære fra enkelte stykker film til den ønskede størrelse og lodde kanterne. Har stadig brug for en træpind og lange kvist af pil, pil, hassel, poppel eller andet fleksibelt materiale med en diameter på op til 20 mm.

Materialet til "wigwam9raquo; indkøbt? Det er stadig at finde ud af, hvordan man bygger et drivhus med egne hænder. Instruktionen er enkel, arbejdet kan hurtigt udføres af en person uden hjælpeværktøj og udstyr.

Identificer med stedet og på jorden tegne en cirkel omkring diameteren af ​​den rette muffe. I midten graver de i eller hammer en træpæl. Stængerne er skåret i en størrelse og fastgjort til jorden langs den omskrevne cirkel på et ensartet interval. I intervallerne kan du sætte kort (30-50 cm) trimning.

Stængernes toppe kommer sammen og fastgøres i midten til cola. Polyethylenhylsteret sættes på toppen og falder ned til jorden med tillægget. Hæld jorden på disse kanter eller tryk på nogen byrde. Toppen af ​​filmen er samlet, bundet med et reb med en fiksering til cola.

Vedligeholdelse udføres, efter at filmens kanter er løftet opad eller når slangen sænkes til jorden, når den ikke er slået til.

Express drivhuset af improviserede materialer

Hurtig og bekvemt kan en sådan struktur for plantede tomatplante være fremstillet af en fem-liters plastikbeholder til vand. Bunden af ​​den er afskåret, og kapaciteten i sig selv er fordybet og sprinklet med jorden, så den ikke blæser væk af vinden. I vækstprocessen skal stammen være rettet ind i nakken.

En meget simpel miniaturehothouse kan laves af en plastikbeholder fra kage, bagning eller endda fra en engangs gennemsigtig æggebakke med åbningslåg. I bunden er der lavet et hul med en nål for at dræne overskydende fugt, og jorden til såning kan erstattes med en tørvtablet.

Ogorodnikam, der har husdyr i husstanden, kan et simpelt drivhus hurtigt bygges fra halmen plantet rundt om afgrøden. På dem som et skelet er det muligt at lægge to krydsede brædder og dække et design med en film. Dens kanter presses til jorden eller fyldes under baller.

Stationær type konstruktion

Sådanne faciliteter giver dig mulighed for at engagere sig i lastbilbrug selv under vinterforhold. Derfor skal materialer til deres fremstilling have gode varmeisoleringsegenskaber, maksimere lysenergi og være stærke nok og holdbare.

Hvis der er et ønske og en mulighed, kan du bygge et drivhus med egne hænder fra improviserede materialer, men med en belægning af polykarbonatplastik. Hans levetid er mere end 30 år. Den er let, fleksibel og praktisk, den kan bruges til buetype konstruktioner.

Til fastgørelse af rammen kræves et let fundament. Montering af polykarbonatark udføres ved selvdrejende skruer med elastiske termoelementer. For at opretholde et sådant hotbed er der installeret en dør og en ventilator til ventilation, placeret modsat.

Til reparation revet polyethylenfilm den er placeret på en glat træoverflade anvendt patch snit fra et stykke belagt papir og bæres af en kant af den opvarmede jern eller loddekolbe. På samme måde er det muligt at svejses individuelle stykker i en stor formation eller en ærme med den ønskede diameter.

Ved længerevarende frost, for at opvarme drivhuset med egne hænder bygget af de tilgængelige materialer, kan du lægge en ekstra bunke af overskydende humus indefra langs væggene. En god biobrændstof i dette tilfælde vil være hestgødning.

Hvis der ikke er mulighed for at købe en færdigblandet jordblanding til frøplanter, kan du forberede det selv. For de fleste kulturer er følgende sammensætning egnet: en del af sand, to-torv, tre-humus. På en spand af denne blanding kan du tilføje kaliumsulfat, urinstof og superphosphat - en teskefuld. Jord skal opdateres hvert år.

Hvordan man bygger et drivhus fra improviserede materialer med egne hænder

Drivhuset og drivhuset er en integreret del af hvert lands plot. I vores region er der ingen mulighed for at dyrke grøntsager og grøntsager hele året rundt, så sommeren beboere foretrækker at købe eller lave deres egne forskellige typer af sådanne faciliteter. Og det er ikke altid nødvendigt at købe dyre materialer til dette. De fleste håndværkere løst dette problem ved hjælp af forskellige værktøjer, hvorfra man nemt og hurtigt kan lave et drivhus med egne hænder med minimale omkostninger.

Sort og valg af materialer til drivhuset

I øjeblikket er der et stort antal improviserede værktøjer, som er ideelle til opbygning af drivhus. Det er muligt at bygge en midlertidig struktur, hvor at dyrke planter, kan grøntsager og urter være kun i visse måneder, men du kan forsøge at gøre i drivhuset god belysning og opvarmning, og derefter havde det allerede modtaget vinter version, som vil gøre det muligt for hele året at have på sit skrivebord og friske salater.

At bygge et drivhus fra træpaller er ret simpelt, da det er trækonstruktioner, der kan findes overalt i landhuse. Typisk er et bestemt antal paller demonteret til konstruktion, og derefter monteres en ramme med et enkelt-tagget eller gaveltag fra de resulterende separate planker. Konstruktionen kan også samles fra hele paller ved hjælp af metalplader og skruer.

For større styrke inde i rammen er der fastgjort et net eller et konventionelt metalnet. Da huden ofte anvendes en sædvanlig tæt polyethylenfilm eller stærkere forstærket og lysbestandig.

 • Hurtig samling af strukturen;
 • Lang levetid med korrekt pleje af trærammen;
 • Mulighed for at lave et drivhus af enhver form;
 • styrke;
 • God varmeisolering egenskaber;
 • Fremragende lystransmissionskapacitet;
 • Billighed af materialer.
 • Eksponeringen af ​​træ til forfald, udseendet af skimmel og barkbille
 • Kortlivet polyethylen;
 • Hyppig maling af træelementer.

Gamle ruder kan være et fremragende byggemateriale. For at opbygge et drivhus behøver du kun at samle et vist antal vinduer af samme størrelse. På trods af den tilsyneladende enkelhed ved opførelsen af ​​et drivhus fra et sådant improviseret materiale eksisterer der stadig kompleksitet. For drivhuset fra vinduerne er det nødvendigt at lave en fundament eller en speciel understøtningsstruktur, for at rense alle trærammerne fra den gamle maling og dække dem med forskellige antiseptiske og antisvampemidler.

 • Lang levetid;
 • Nemt udvalg af materiale;
 • Styrkens struktur
 • Høj varmeisolering egenskaber;
 • Høj lystransmissionskapacitet;
 • Attraktivt udseende.
 • Designets kompleksitet
 • Fragilitet af glas;
 • Langsigtet konstruktion;
 • Træets eksponering for råtning;
 • Kræver løbende pleje.

Plastflasker er blevet et fremragende byggemateriale til sommerbeboere. Af disse kan du bygge en række arkitektoniske former, herunder drivhuse. Til opførelse af et drivhus vil kun et bestemt antal flasker, materiale til rammen og et minimum af værktøjer være påkrævet.

 • Fremragende lys transmitterer til planter;
 • Hopper ikke sne og er modstandsdygtig over for stærke vinde;
 • Kan betjenes hele året;
 • Behøver ikke opvarmning og kunstig belysning;
 • Hurtigt bygget;
 • Du kan dyrke planter fra marts til november. Selv i december ved en passende temperatur kan du dyrke grøntsager.
 • En kort levetid for forbindelserne, hvis der anvendes et fiskenet eller bygningsgarn;
 • Plast kan let blive beskadiget af forskellige skarpe genstande.

Drivhuset kan fremstilles af et simpelt bygningsnet, wire eller mesh - rabitsa. Som basis anvendes træplader og metalstøtter, hvor en ledning eller et net strækkes. På toppen af ​​den strakte konventionelle polyethylenfilm. For sådan en hotbed, er der ingen grund til at kræve. Dette design er simpelt nok, men kortvarigt.

 • Minimal levetid;
 • Lav stabilitet. I stærke vinde kan strukturen nedrives, hvis den er dårligt fastgjort på jorden.
 • Kortlivet polyethylen;
 • Eksponering for maskeret korrosion.

Meget ofte, når der opbygges et drivhus, er det nødvendigt at skabe et solidt fundament. Og mange sommerbeboere vælger dette så slidstærkt materiale som jernbanesveller. Hvornår har drivhuset et sådant fundament?

 • Med lav jordtilstand
 • Rammen uddybes til jorden på et niveau under dets frysepunkt;
 • Har en ramme lavet af træ;
 • Det er bygget på en skråning, nær bygninger eller omvendt, for langt;
 • Giver året rundt brug;
 • Har for store dimensioner.

Alle disse faktorer taler for et sådant materiale. Men faktum er, at for lang levetid bliver sleepers behandlet med kreosot, hvilket er et farligt stof til menneskers sundhed og samtidig udstråler en meget ubehagelig lugt. Derfor er det bedst at købe sådanne materialer, der allerede har "tjent deres tid" og fjernes fra brug. Naturligvis vil luften og solen ikke gøre sluserne miljøvenlige, men i et stykke tid kan den skarpe duft forsvinde, og så er jernelementerne egnede til fundamentet.

Forberedelse til opbygning af drivhus af plastflasker: tegninger og dimensioner

Vi vil bygge et drivhus af plastflasker, da de er blevet det mest populære og billige værktøjsmateriale.

I dette tilfælde kræves der ikke et specielt projekt og komplekse tegninger, da vi kun skal lave en træramme, og derfor er det nødvendigt at kende strukturens højde, bredde og længde.

Længde, bredde og længde af drivhuset vil være 3x4x2,4 meter med et gaveltag. Et sådant tag tillader ikke at være med sne og regnvand.

Vi har brug for ca. 500-600 plastflasker, rengjort fra etiketter. Det er nødvendigt at samle både en gennemsigtig og en farvet beholder for at kunne bruge den fra den nordlige side af drivhuset.

Det er nødvendigt at bestemme stedet for drivhuset, da dette er meget vigtigt for udviklingen og den rette vækst af planter. Normalt er drivhuset bygget i syd, sydøst eller sydvest fra andre bygninger. Dette er nødvendigt for at sikre maksimal belysning inde i strukturen og beskytte kimplanter fra kolde vinde.

Området skal rengøres af overskydende vegetation, snavs og niveau. Opklaringsområdet skal være lidt større end det fremtidige drivhusområde.

Beregning af det krævede antal plastbeholdere

 • For drivhuset har vi brug for ca. 500-600 plastflasker på 1,5 eller 2 liter afhængigt af tykkelsen af ​​væggene.
 • En træplade eller en bar - to stykker på 3 meter og to stykker på 4 meter (sektion 10х7 sm). Til basen kan du også bruge jernbanesveller.
 • Bar - 4 stk. 2 meter.
 • Monteringsskinne.
 • Konstruktion kniv og cutter;
 • Tynde øl;
 • hammer;
 • Elektrisk eller trådløs skruetrækker;
 • Et sæt skruetrækkere;
 • Negle og selvdrejende skruer;
 • En tyk fiskelinie, en stærk nylon tråd og forstærkning;
 • Enhver symaskine (kan bruges manuelt);
 • Bygningsniveau, et hjørne og en roulette til 10 meter.

Trin-for-trin instruktion til at bygge dine egne hænder

Vi vil overveje to typer drivhuse fra plastflasker, som er blevet de mest populære blandt sommerens beboere.

Et hotbed af hele flasker: instruktion og trin-for-trin fotos

 1. Da opførelsen af ​​drivhuset er let nok, vil vi ikke lave et monolitisk fundament, men vi stopper på det sædvanlige grundlag. Støtter til det kan være lavet af cylinderblokke, mursten, skumblokke, gasblokke for at gøre drivhuset lidt forhøjet over jorden.
 1. Du kan lave et drivhus af plader, som vi skærer ud af flasker. Rammens dimensioner svarer til den første variant.
 • For at drivhuset skal vare så længe som muligt, skal alle trækonstruktionselementerne behandles med specielle antifungale og antiseptiske midler og males med enhver oliemaling.
 • På alle væggene i hotbedet er det ønskeligt at trække svejsenettet for at gøre strukturen mere holdbar.
 • Alle døre, vinduer og drivhusets tag kan kun laves af polyethylenfilm, som eventuelt kan udskiftes.
 • Hver søm af plastlinned skal behandles med tætningsmiddel, så de ikke spredes over tid, og begynder ikke at flyde fugt og kold luft.

Video: Gennemgang af drivhuse og drivhuse fra plastflasker

Drivhuset af plastflasker vil være en glimrende mulighed for din have at vokse i det i lang tid en række grøntsager, grønne og lige frugter til din familie. Du behøver ikke gøre store anstrengelser eller købe dyre materialer til sin konstruktion, men i mange år får du et vidunderligt drivhus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

− 1 = 5