30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Chrysanthemum arter og sorter af fotos med navne

Chrysanthemum arter og sorter af fotos med navne

Billeder og navne på krysantemum fra samlingen Bai OG, Voronezh region

397442 Voronezh bosættelse. Novokhopersky ul.Partizanskaya 35

Udsøgte krysantemum: flerårige og årlige sorter, reproduktion, pleje

Chrysanthemum (Chrysanthemum) er en genus af smukke planter af Asters (Latin Asteráceae) eller Complex blomster. Det latinske navn på slægten kommer fra det græske ord, der betyder gyldenfarvet. Voksende krysantemum som prydplante har foregået i mere end to tusind år. Han vandt universel kærlighed med uovertruffen skønhed, som kan nydes uendeligt og med lang blomstring.

I Japan er krysantemum blevet et symbol på nationen, billedet af den udsøgte blomst er udsmykket med våbenskjoldet og også på mønter og endda det kejserlige segl. En storslået blomst med en charmerende bitteragtig aroma er længe blevet sunget af digtere, mange legender og overbevisninger er forbundet med det. Kinesisk medicin bruger i vid udstrækning anlægget som lægemiddelplante, skud, blade og blomster af nogle arter i asiatiske lande forbruges.

Slægten Chrysanthemum omfatter mange- og årlige rhizomplanter, krydderurt og semiskruber. Fordelt i tempererede og nordlige breddegrader. Højden afhænger af arten, der spænder fra 10 til 160 cm. Rotsystemet er frugtbart, kraftigt, stærkt forgrenet. Stængler oprejst, er pubescent. Bladene er suppleant, enkel, hele, savtakkede eller fligede, deres form og forskellig størrelse, farve mørkegrøn, lysegrøn, i nogle arter bladene er dækket med fuzz.

Blomstrer er enkeltformede kurve, der spænder fra små til store, forskellige former (terry, enkel, flad, kugleformet, lucid, nålformet og andre). Blomsterne er små, i midten af ​​kurven er rørformede, gule, og på kanten - tungen, af forskellige farver, arrangeret i en enkelt række, har hybridsorter fundet placeringen af ​​én række. Frugt er et uinficeret frø. Blomstringen er juli-oktober.

Mere end 200 arter tilhører slægten Chrysanthemums. Som en kulturel dekorativ plante af krysantemum har etableret sig i lang tid: siden 551 f.Kr. begyndte det at vokse i haverne i Kina.

Nu er de dekorative kvaliteter af disse vidunderlige planter meget værdsat over hele verden, da resultatet af flere generations opdrætteres arbejde er blevet utallige former, grupper og sorter af krysantemum. Så blandt flerårige dyr vokser oftest:

 • Chrysanthemum Indian (Chrysanthemum indicum) er allestedsnærværende i prydplanter, blomster blomstre i det sene efterår eller tidlig vinter. Der er flere snesevis af sorter med valmue blomster og pompomøse blomster af forskellige farver.
 • H. Koreansk (Kap x koreanum.) - Fremragende modstandsdygtighed over for en bred vifte af hybridsorter afviger i højde af bøsningen, og den gennemsnitlige størrelse af blomsterstande, farvning og reed rørformede blomster, blomstrende tid. I højden kan alle sorter af denne art endda opdeles i 3 grupper: kantsten - mindre end 30 cm, mellemstore - 30 - 50 cm, høje - 50 cm - 1 m.
 • H. arktisk (Ch. Arcticum) - en af ​​de mindste arter, ikke overstiger 30 cm. Den midterste del af rørformede blomster er gul, og røde blomster er af ren hvid farve. Blomstringer i oktober-november.
 • H. efterår (Ch. Serotinum) er store senblomstrende buske, der når en højde på 150-160 cm. Blomsterne er små hvide med lidt grønne midler.

Blandt de årlige arter i kulturen nyder succes:

 • H. fremtrædende (Ch. Spectabile) eller drejet - dette er en massiv buskplante op til 120 cm høj og i blomstringen op til 70 cm i omkreds. Har temmelig store blomsterstande op til 11 cm i diameter. De fleste sorter er repræsenteret af dobbeltblomstrer.
 • Chrysanthemum maiden (Ch. Parthenium) - usædvanligt ømt og skrøbelige planter. Blomstrende i diameter ikke overstiger 1,5-4 cm, mange sorter er terry, har hvid eller gul farve. De mest dekorative betragtes som sorter med terryblomstrer med kugleformet form mere end 3 cm i diameter.
 • X. Lugtfri (Ch. Inodorum) - En frodig busk, højden overstiger normalt ikke 20 cm. De snehvide blomstrer af kurven er store i størrelse.
 • Krysantemum såning (Ch segetum.) - en populær have udsigt fra knopper af gylden-gul eller hvid, som regel simpelt, men i diameter når 5-7 cm blomstrer i lang tid -. Fra forsommeren til oktober.
 • X. kronet (. Ch coronarium) tildelt enkelte blomsterstande til 7 cm i diameter på sidegrenene i en mængde på fra 2 til 8. Farven Skedehinden - hvide eller gule, forskellige nuancer, og det rørformede - hovedsagelig gul, og undertiden mørk orange brun. Blomstrer tæt til begyndelsen af ​​efteråret. Denne en-årige har meget smukke udskårne blade, ikke ringere i skønhed til blomsterstand.

Chrysanthemum er fotofile, kan vokse og i nem penumbra. Jorden har brug for en frugtbar, ikke tung, gennemtrængelig fugt, der er tilstrækkeligt opvarmet. Den mest velegnede til plantning krysantemum vil være et solrigt område på en bakke med neutral eller lidt sur jord, beskyttet mod stærk vind.

Pleje af krysantemum er indførelsen af ​​organiske og mineralske gødninger i jorden, før blomstringen begynder, ukrudtsbekæmpelse og regelmæssig løsgørelse af jorden. Chrysanthemum er temmelig tørkebestandigt, vokser på tørre steder, moderat vanding er kun nødvendig under intensiv vækst og langvarigt fravær af nedbør i varmt vejr.

Lange planter er bundet til pinde. Ved at trimme de visne kurve kan du udvide blomstringen.

Chrysanthemum er relativt vinterhærde planter. I det sene efterår skæres buske til jorden, uden at påvirke de unge skud, som vil fortsætte med at vokse i næste sæson. Rotsystemet med unge skud er mulket med haven kompost eller dækket med blade kuld og dækket med en film. Beholderen skal installeres, når frostvejr er etableret. I regioner med svære vintre er det bedre at udgrave dronningceller med en klodde og overføre dem til en uskadet præmie.

Chrysanthemum reproducerer i frø og vegetative måder.

Til udbredelse af årlige arter anvendes dyrkning af krysantemum fra frø, som er sådd i drivhuse i april eller i fri grund i maj, skud vises efter en til to uger.

Flerårige arter af krysantemum kan reproducere ved at dividere en voksen buske, stiklinger eller frø. Afstanden mellem kimplanter afhænger af sorter, der har forskellige højder og spredning, det varierer fra 30 til 50 cm.

Bøsninger af planter er adskilt tidligt om foråret, straks plantet i befrugtet jord og vandet. I begyndelsen kan unge planter være skjulte, hvilket vil beskytte dem mod temperaturændringer og give dem mulighed for at tage rod hurtigere. Voksne buske skal opdeles hvert tredje år.

Når krysantemum forplantes af stiklinger i foråret, afskæres unge skud 10-15 cm lang, plantet i jorden og moderat vandet indtil rooting, de sætter sig let ned. For at danne en frodig busk, plukkes rottende stiklinger.

Chrysanthemum er resistente overfor forskellige sygdomme, men ugunstige vejrforhold og utilstrækkelig pleje kan skade planter.

De lider af svampesygdomme, oftest er det pulveriseret meldug (hvid eller grå belægning på blade) eller grå rot, de kæmper med medicin indeholdende kobber eller sæbeopløsning. De berørte dele skal fjernes og destrueres.

De vigtigste skadedyr af krysantemum er bladlus, whitefly og edderkoppemid. Til destruktion af skadedyr bruger særlige stoffer.

Funktioner i brug i landskabsdesign

Den gyldne blomst med sin unikke skønhed vil dekorere enhver blomsterbed, den vil se smuk ud i forretningen, mixborders. Fordelen ved krysantemum er lang blomstring i 1-2 måneder uden tab af tiltrækningskraft. De er anerkendt efteråret dronninger, der belyser alt rundt med skinnende farvede lanterner. Lavvoksede sorter ser positivt ud som kanten, krysantemum er velkomne gæster i rockhave.

Highlander (Latin Polygonum) eller boghvede er en genus af græsklædte, frodige voksende og rigeligt blomstrende planter af boghvedefamilien (Latin Next.

Imperatia cylindrisk (Latin Imperata cylindrica) - den eneste art af slægten Imperata, der anvendes i landskabsdesign. Planter tiltrækker opmærksomhed. Næste gang

Shaking (Latin Briza) eller brise er en genus af urteagtige planter af familien Zlakovy (Latin Poaceae). Det latinske navn på slægten findes. Næste gang

Hakonechloa (Latin Hakonechloa) eller Hakonehloa er en genus af urteagtige planter, der tilhører familien af ​​korn (Latin Poaceae). Repræsentanter for dette. Næste gang

Oxalis (Latin Oxalis) er en slægt af et eller flerårigt græs, sjældent halvbuske af familien Acidic (Latin Oxalidaceae). På engelsk Næste gang

Freesia (Latin: Freesia) er en slægt af flerårige blomstrende planter af familien Iris (Kasatikovye) (lat. Iridaceae). Det blev åbnet i Sydafrika. Næste gang

Der er ingen grænse for skønheden. Disse ord gælder også for repræsentanter for familien Euphorbiaceae, isoleret af klassifikatorer i en separat. Næste gang

endnu flere ideer:

i marts Lad os tale om årstidens værker i denne måned for at holde haven i perfekt stand

Navne af hvide og gule krysantemum, en række farver og deres billeder

Chrysanthemums har altid været tilfredse med deres smukke udseende af blomsterproducenterne i hele verden. Og de gjorde det indtil kulden. Der findes mange slags forskellige nuancer og former. Der er simpelthen ingen specifik fordeling efter art. I hvert land klassificeres blomster på forskellige måder, da lokalbefolkningen er mere komfortabel. I nogle lande kan der være 10 arter af krysantemum, og i andre 15 eller mere.

Over hele verden har krysantemumerne spredt sig fra Fjernøsten og er kendt for at de er menneske fra uendelig tid. Indbyggere i Kina var de første til at dyrke krysantemum og inddrage deres valg i potter. Der er en opfattelse af, at de første husfarver af denne art var arachnids krysantemum, som blev brugt i madlavning og medicin, og senere til registrering af tomter. For kinesere er denne blomst stadig et magisk symbol, et godt krydderi og en yndlings indendørs plante.

Der er mange kilder til information, hvor du kan kende bekendtskab med en bestemt type krysantemum, fotos og meninger af blomsteravlere. Men der er flere af deres hovedtyper:

 1. Gazelle. Blomster af denne sort er af stor diameter og hvid. Den gennemsnitlige størrelse er omkring 14 centimeter og har en mahr overflade. Lysegrønne blade, som på stammen en lille mængde. Blomsterne begynder i midten af ​​sidste sommer måned. Dette mærke ser rig og indviklet ud. Vi kombinerer godt i buketter med andre slags blomster.
 2. Valentina Tereshkova. Chrysanthemum af denne art kan sikkert kaldes primitiv med deres sædvanlige lyserøde. På toppen har blomsten en lysere farve, jo lavere er den til stilken.
 3. Alec Bedser. Blomster af denne slags stiger reelt over mange sorter. De vokser op til halvfjerds centimeter i længden. Blomsten af ​​disse krysantemum har en stor størrelse og halvkugleform. Diameteren når fjorten centimeter, farvepalet er forskelligartet.

Chrysanthemums stauder skiller sig ud fordi kan blomstre mere end tre år, ikke kræver stærk pleje eller foryngelse. Sådanne sorter plantes normalt i parker, hvilområder, de udsmykker tilstødende områder. På billedet er gule krysantemum, som bliver ornament i enhver have eller parkzone.

I landskabsdesign anvendes en række blomster, som enårige og flerårige. Det siger sig selv med den anden mindre besvær, men der er forskellige årlige krysantemumer, som i deres skønhed overgår lignende typer flerårige.

 1. Tre-farvet. Blomster af denne art har en størrelse på 6-8 cm. Denne sort har tykke blade og en stamme op til 60 cm. Blomsterne ser smukke ud i buketter, store og lyse. Et sådant navn skyldes, at blomsten faktisk består af tre nuancer. Der er flere underarter af dette krysantemum, som forener en enkelt blomstringstid.
 2. Field. Disse blomster med lange stængler på 60 centimeter. Eksternt ligner kamille, men kan være af forskellige farver (gul, hvid, lyserød). Størrelsen af ​​blomster når fem centimeter. Bladene på stilken er tætte og ser massive ud. Fremragende kan være egnet til både design og brug i buketter.
 3. Kronet. Sommetider kaldes denne art kronkrusantemum. Navne dog og adskille, essensen forbliver tidligere - fine blomster, der vil dekorere ethvert websted. Blomster af denne sort kan have en hvid og gul farvetone. Det er godt kombineret i buketter og vil fungere som en smuk udsmykning på private tomter.
 4. Sfærisk. Meget original sort, som har lyse, rige farver og er let at passe på. Hvis du planlægger, hvad plottet ser ud, hvorfor ikke bruge flere arter af sådanne krysantemum. Det er også praktisk, at det er ens for forskellige farver, og takket være blomsterformerne og en rig farvepalet kan du få et meget uventet resultat.

Under pleje af krysantemum bør det meste af opmærksomheden rettes mod processen med dannelse af buske. Til dette formål, konstant stiklinger er lavet og bruge tårer. Den første prik er lavet på et tidspunkt, hvor hovedskyen vokser til ti centimeter. Skydens top er fjernet. Dernæst skal du vente, indtil sideskuddene er i samme størrelse, og så klem dem. Efter disse procedurer berører planten ikke før blomstringen.

Vi bør ikke glemme regelmæssig vanding. Anlægget er meget afhængig af mængden af ​​fugt i jorden. Tørken tåler dårligt, og der er risiko for at tabe alle knopper, selv om tørken er kortvarig.

Det er meget vigtigt at anvende gødning økologisk og mineralskarakter. Til topdressing anvendes stoffer, der indeholder kalium og magnesium, men i vækst af grønne planter kræver planten mere kvælstofgødning. Under graven i jorden bliver mange organiske materialer indført.

Under blomstringen af ​​krysantemum er det værd at huske, at det er nødvendigt at fjerne tørrede eller gamle knopper. Dette giver dig mulighed for at øge blomstringstiden til fire uger.

Når du dyrker dem i haven, bør du være opmærksom på skadedyrene, og at dine blomster altid glæder dig, i tide for at bekæmpe parasitterne.

Propagere krysantemum på flere måder. Den enkleste og mest effektive måde er at bush division, fordi voksne buske skal skilles hvert andet år. En anden måde er stiklinger. Det er heller ikke svært. De er meget lette at blive vant til og hurtigt tage rod. Nå, den sidste vej er frøene. Den nemmeste måde er at få dem i en specialbutik, hvor de altid vil opfordre den nye gartner til at plante dem ordentligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

29 − 26 =