30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Cherry tree foto træ

9 bedste sorter af almindelig fugl kirsebær

Vores forfædre plantede også en fuglkirsebær nær huset. Og ikke kun fordi det smukt blomstrer og udstråler en vidunderlig duft. Under blomstringen frigives træet i luftfytonciderne, som har en katastrofal virkning på patogene bakterier. Man troede, at hvis man står i skyggen af ​​et træ, kan man skræmme sygdommen væk. Lad os se nærmere på sorterne af almindelig fuglekirsebær og anvendelsesområdet.

Folkelige træk forbundet med blomstring af fuglekirsebær

Blomstrende træ i maj eller begyndelsen af ​​juni måned. Blomster, samlet i aflange blomster, behageligt lugt og tiltrækker bier. En fugl kirsebær er en fremragende honning plante. Dette er en anden grund til, at de forsøgte at plante nær huse eller på private tomter. Et træ eller busk er bredt udbredt i hele Rusland: fra den europæiske del til Sibirien og Fjernøsten. Det er derfor, sammen med birk kan betragtes som et symbol på den centrale russiske slette.

Fuglekirsebær i blomst

De mest almindelige arter af fuglekirsebær er almindelige, det kaldes også carpal. Hun smider de hvide blomsterblokke ud. Af de 20 sorter af træ på vores område dyrkes 7. Af disse skelnes dekorative arter. Deres usædvanligt smukke blomsterstande, fra gullig flerfarvet til terryrosa, bruges i landskabsdesign til at dekorere have- og park kompositioner og husholdningsområder.

Men for de fleste mennesker symboliserer den duftende blomstring fornyelsen af ​​naturen og forårets optimistiske humør.

Ud over den velkendte fuglkirsebær, fanget en bær kirsebær. Denne smukke plante vandrede fra Nordamerika.

Træet vokser til 15 meter. I modsætning til carpal kirsebær, med sorte frugter, er den jomfruelige bunke malet i mørkerød farve. Blomster med hvide blomsterblomster. Særligt effektiv er planten om efteråret. Bladene bliver bourgogne-røde. Tåler godt vejr og vinter. Han kan lide fugtig jord og lys. Propagater fra frø og rodprocesser. Virginia fugl kirsebær har flere sorter, i form af frugter (sort, gul, lys rød). Ifølge træets form er den kort og med grene nede (grædende kirsebær).

Mere som en busk, fordi den når op til 5 meter højde. Usædvanlige blade, malede om foråret i nuancer af lilla og røde, bliver grønne om sommeren. I efteråret bliver løvet rødt igen. Men planten er specielt smuk i blomstringsperioden. Frodige blomstrer af rosa med en delikat aroma af mandler. Sprigs og bark har også en lilla nuance. Det starter skudene fra roden, så det forøger let. Han elsker fugt, lys, tolererer godt vinteren. Ligesom de fleste arter af fuglekirsebær, er det udsat for forårsfrost. Sorte frugter modner i august.

Den vigtigste habitat i Nordamerika, men slog sig ned i landets tempererede breddegrader. Et kraftigt træ med en veludviklet krone op til 20 meter . Lysegrønne blade på sommeren bliver gul-rød i efteråret. "Sen" hedder, fordi det blomstrer i 2 uger senere, i slutningen af ​​maj eller begyndelsen af ​​juni. Sort afrundede frugter modner i slutningen af ​​august. Frugter er dobbelt så store som almindelig fuglkirsebær, juicier og der er ingen astringerende smag. Alligevel hedder det "rom cherry", takket være dessert smag. Det producerer lækre tinkturer. Træet har en høj selvfrugtbarhed, tolererer godt vinteren, har et stærkt rodsystem.

Fantastisk busk med kraftige rødder det kan leve op til 200 år . Ikke krævende til jorden, det kan vokse på klare bakker. Hjemlandet er Mellemøsten og Europa. Værdien af ​​denne sort er, at den passer perfekt til at dræbe kirsebær, blommer. Da kirsebær er en blommefamilie. Busken bruges til at styrke krumlende skråninger. Barkens bark indeholder coumarin, et duftende stof, som bruges i parfumer. Små hvide blomsterstande dækker hele busken under blomstring og giver en behagelig aroma. Frugterne er små, sorte.

Godt afgjort i midten og nordlige breddegrader. Afviger rigelig blomstring. Mørkebrune frugter har en sødtsyre og tærtsmag. Højt udbytte og tidlig modenhed, vinterhårdhed gør træet egnet til dyrkning i kolde klimaer. Et træ op til 5 meter højt giver op til 15 kg bær.

Samoplodnaya og Sakhalin (Sibiriske Kirsebær)

Tidlige modnesorter, bær modner i juli, udbragt af sibiriske opdrættere. Tolerrer perfekt frost. De giver en stabilt god høst op til 20-22 kg . Modstandsdygtig over for sygdomme. Let at tolerere foråret frost. Træer med en kraftig krone op til 8 meter blomstrer store hvide blomsterblomster. Sortene afviger i smagen af ​​bær.

Small-filed Amanogov (sakura)

Den smukkeste blomstring er Amanogov Sakura. Fuglekirsebær refererer til slægten af ​​blommer, ifølge arten karakteristisk for kirsebær. Derfor er den berømte japanske kirsebærblomst dette også fuglekirsebær. Små-savet Amonogov prydetræ er kuppelformet. Terry blomster af hvid og lyserød farve dækker hele træet. En usædvanlig smuk blomst og delikat aroma forherligede Sakura som en af ​​de vidundere, der er skabt af naturen.

Ssori (Fjernøsten, Ainu)

Et smukt kraftigt træ, der strækker sig fra 10 til 20 meter højt. Distributionsområde for Kuriløerne og Sakhalin. Når blomsterne blomstre, er de malet i rød og lilla, senere bliver de hvide. Længden af ​​blomsterstanden er op til 15 centimeter, med en smuk klokkeformet blomsterform og en delikat aroma. Store bær op til 12 mm.

De medicinske egenskaber af planter, der findes i bark, blade og bær var kendt for healere i oldtiden.

Derfor anvendes aktivt til behandling:

 • flygtig, som er indeholdt i bark af et træ, der anvendes i form af bouillon eller lavet tinkturer. Skyd barken i tynde strimler om foråret. Anvendes som en anti-inflammatorisk, antiplatelet og sweatshop. God tinktur hjælper med reumatisme.
 • med lungesygdomme en afkogning af blade og blomster er nyttig. Infusion af blomster heler slimhinderne i øjnene. Cortex bruges til at behandle revmatisme;

Afkog af fuglekirsebær

 • frugt-et lagerhus af vitaminer og nyttige elementer. Vitaminer R, de såkaldte flavonoider, styrker skibets vægge. Amygdalin (B17, mest af alt i knogler) anvendes som et antitumor- og anti-kræftstof. Sukkerarter, citronsyre, ascorbinsyre, æblesyre, essentielle og fede olier (i knogler), mineralstoffer, herunder molybdæn og titanium, findes i frugt. Derfor bruges de som en genopretning for mange sygdomme i maven, forkølelse. Tanniner og astringents af frugter bruges til at bekæmpe diarré;

Det er takket være disse egenskaber, at fuglekirsebær har fundet anvendelse i medicin og hjemme madlavning.

Bredt brugt fuglekirsebær i madlavning. Ved smag er bærene ringere end slægtninge - kirsebær, kirsebær og blomme på grund af lidt astringent smag og surhed, men de er gavnlige for kroppen og er duftende.

Tørrede bær er malet til mel. Anvendes som tilsætningsstof til bageriprodukter. Bagning tager en delikat duft.

 • fra skildpadde mel bage kage;
 • lav et lækkert kirsebærtræ kvass;
 • på grundlag heraf gør tinkturer, likører;
 • Friske bær er en vidunderlig påfyldning til tærter;
 • gøre gelé, frugtdrikke, sirupper;
 • unge blade kan bruges til salater;
 • lave te
 • kog marmelade.

Især værdifuld fuglekirsebær til de nordlige regioner, hvor de bær, der kan dyrkes i tempererede breddegrader, ikke kan modnes.

Fuglekirsebær er bredt udbredt i hele vores lands område. Det glæder sig med blomstrende og delikat aroma. Anvendes i medicin og madlavning. Gartnere plantet sorter af ny avl. I landskabsarkitektur anvendes dekorative typer træer. Med varme og kærlighed skrev digtere og forfattere om fuglekirsebær.

Fuglekirsebær: arter og sorter, dyrkning og formeringsmetoder

Fuglekirsebær er en plante, der er blevet populært kendt som "smuk brud".

Dette navn er forbundet med charmen af ​​hvide blomsterbeklædning, hvor træet er klædt i foråret.

Fuglekirsebær anses for at være en skov ordnet, og bruges også i folkemedicin.

Og bladene og bærene i denne plante udstråler en stærk aroma med fytoncidale egenskaber. Det giver dig mulighed for at udrydde skade skadedyr og patogene mikroorganismer.

Beskrivelse af fuglekirsebær: hvad et træ ligner, og hvilke bær det har

Fugle kirsebær vokser i form af et træ eller en stor busk, tilhører rosebaceous. Den gennemsnitlige højde af anlægget er ofte omkring 6 m, og maksimum - op til 15-17 m.

Beskrivelse af fugle-kirsebærstammen er som følger: Den har ofte en buet (bueformet) form med en skråning til jorden. I diameter er det ofte ca. 0,4 m. Barken, som den er dækket af, har en mørk brun nuance, mat, lidt krakket og strødt med brune og rustne pletter på overfladen. Hvis grene stadig er unge, er de dækket af en skinnende, delvist pubescent bark, hvor man kan se langstrakte linser med en hvidlig skygge og en stærk bitteragtig lugt.

Blader af fuglkirsebær er udstyret med en obovat form. Deres længde kan være fra 6 til 25 cm, bredde - ca 7 cm, petioles - fra 1 til 4 cm i længden. Bladets farve afhænger af deres alder: De gamle har en sløv grøn farve og de unge har en grønlig gylden farve.

Efter at have kigget på fugle kirsebærtræets blade på billedet, vil du se rigtigheden af ​​beskrivelsen ovenfor:

Planten har en tæt og bred krone, hængende grene. Nascent knopper er dækket med skalaer, placeret i en lille måde. Deres form er konisk, smal, længden er ca. 12-13 cm, der er ingen pubescens på nyrerne.

Blomster af fuglkirsebær vises i maj sidste uge og forbliver på træet i de første 10 dage af juni. De er små i størrelse, stærk duftende aroma, malet i hvid, rød, lyserøde farver (afhængigt af sorten). De samles i smukke hængende børster, som grene, som omkring 12 cm lange.

Værdsætter skønheden i den rigelige farve af forskellige sorter af fuglekirsebær på billederne nedenfor:

Planten har spredt-vaskulært træ. Zabolon lys gul farve, kernen - brun. Det producerer forskellige håndværk, der anvendes i gården, fordi det har en fremragende elasticitet, viskositet.

Træfuglkirsebærtræet producerer spiselige frugter, hvis modningstid falder i august og september. Bær i en tørret og formalet til mel anvendt i den tilstand som madlavning for påfyldning tærter og kager, som de tilsættes til dej til brød. Fra dem koger de compote og gelé, laver tinkturer, spiritus og husvin, de bruges i folkemedicin.

Frugterne er runde, kødfulde struktur, malet i sort, rød (afhængig af sorten) har en skinnende glans, deres diameter er 0,8 cm. Hvis træet er stort, det mest frugtbare år det kan give om? ts af frugter. Når man bliver spurgt om smagen af ​​kirsebærbær, er svaret følgende: sødt, med et stykke bitterhed og en astringent smag.

Fælles fugle kirsebær i Sibirien (undtagen den ekstreme nordøstlige del), Amur, Primorye, Sakhalin og Kamchatka. Det vokser også inden for den europæiske del af Rusland.

Arter og sorter af vild kirsebær til Moskva med lækre spiselige frugter: Foto, navn og beskrivelse

I alt er der omkring 20 arter af kirsebær, hvoraf det samlede antal i landet kan findes kun 4. En af dem - det er den fugl kirsebær, som er emnet for denne artikel, og beskrivelsen, at du var i stand til at se det foregående afsnit. Det skal bemærkes, at denne plante er kendt i folket selv under to navne - fuglefugl kirsebær og karpale. Denne sort anses for at være den mest populære blandt gartnere, da den adskiller uhøjtidelighed i omsorg, frostresistens, vokser hurtigt og giver de rigeste udbytter.

Opdrættere bragte sådanne sorter af vild kirsebær med lækre frugter:

ømhed: Det er beliggende på Krim-halvøens område. En typisk funktion er små blomster af en lys rød skygge, der kombinerer i store børster. Træets højde overstiger ikke 3,5 m. Kronens diameter er ikke mere end 4 m. Grenene er kendetegnet ved høj densitet, kronen ligner en pyramide. Farven på "Tenderness" udstråler en stabil behagelig lugt. Tættere på tidspunktet for at falde, i stedet for rødt, erhverver den en pink-hvidlig nuance. Frugterne af denne plante er gennemsnitlige, har en sød smag. Denne fugle kirsebær elsker en fugtmættet jord, godt akklimatiseret til skyggefulde områder, frostbestandige. Det bruges også i landskabsdesign som gydeindretning.

Fugle kirsebær sorter Tenderness fremlagt på billedet - værdsætter det unikke af denne plante:

daggry: blev opdrættet af opdrættere i Sibirien. Derfor er plantens hovedtræk et meget højt modstandsdygtigt overfor alvorlige vintre. Træet vokser lavt - dets maksimale højde er 3 m, i den henseende er høstning fra det ret praktisk. Det er også spiselig fuglkirsebær, Dawns frugter er sorte, syrlige-søde, med en let anstrengelse af astringency. Ifølge modningsbetingelserne tilhører kulturen en række tidlige.

Hvordan planten og dens bær ser ud, du kan se på de billeder, der er lagt til din opmærksomhed:

Til minde om Salamatov: Træet er kendt for sin frostmodstand, tidlig modning af frugt og høje udbytter. En voksen plante er i stand til at give ca. 40-45 kg bær med en gennemsnitsvægt på op til 1 g hver. Frugter af fugle kirsebær sort af Salamatovas hukommelse er lækre, skat, uden en enkelt skygge af astringency. Vær opmærksom på billederne og bemærk selv hvordan de ser på det grønne træ.

Kolorata: Denne sort er kendt for sin delikate runde krone, prikket med lilla blade, som har tendens til at ændre skyggen til grønbrun og pink med en berusende aromatisk mandel smag. Planten kan vokse både i form af en busk og i form af et træ på ca. 7 m. Det har en høj frostmodstand. Modningen af ​​bær falder på de første ti dage i august. Frugterne er små, malede sorte, søde til smag, men med en lys skarphed.

Udforsk de grafisk præsenterede egenskaber og beskrivelse af Colorado fugle kirsebær sorter på billedet:

Udover sorter med spiselige bær, opdrættet og dekorative former for fugl kirsebær, der udelukkende anvendes med henblik på registrering haver af blomsterarrangementer inden for landskab design.

Disse omfatter fugle kirsebær former, billeder og en kort beskrivelse af, der er angivet nedenfor:

 • Grædende (har grene af hængende type);
 • blomstrede (blade af planten er flettet: hvid med en gul patchiness);
 • Terry (blomster er dekoreret med lys makhroi);
 • lyserød farve (farven har en rig pink lys);
 • gul-fruited (bær er farvet gul i en lys skygge);
 • pyramide (plantens krone ligner visuelt en pyramide).

Alle de ovennævnte ornamental former for fugle kirsebær er velegnet til Moskva regionen. Her vokser en fugl kirsebær sort Tenderness, Red Tent, Purple Candle.

Ud over fuglekirsebær, i Rusland, er der tre flere sådanne arter af denne kultur:

jomfru: adskiller sig fra det sædvanlige, idet det har betydeligt mindre modstand mod svær vinterkuld. Højden på træerne i denne art er lig med et gennemsnit på 5 m, og hvis planten udvikler sig i form af en busk, er hans højde ikke overstige 4 m. Farve vises meget senere end de tidligere varianter, hvilket betyder, at det ikke udsættes for nederlaget ved returfjederen primorozkov . Bær af sorter af jomfru kirsebær er store, malede i mørke nuancer af rødt, har ingen anstrengelser, er ikke tilbøjelige til at knuse og kan forblive på grene indtil begyndelsen af ​​januar. Den mest elskede sortiment af jomfru kirsebær er Schubert. Blandt dekorative former skelnes der en lavhalset, grædende, vævning med uregelmæssige blade.

Formen af ​​denne art af fuglkirsebær med de officielle navne er på billedet:

sen: Arten modtog navnet i forbindelse med det sene udseende af farve - i de sidste dage af maj. Blomsterne er malede hvide, udstråler ikke enhver smag. Træer foretrækker rige jordbund. De vokser med en hurtig hastighed på op til 20 m i højden, har en krone af udbredt type. Godt at beskære, ufølsomt over for frost. Denne generelle beskrivelse senere fugl kirsebær sorter som Plotnokistnaya, samoplodnye, Sahalin stabil og andre. De giver en sort spiselige bær, der har en bitter eftersmag. Dekorative former af planten er varierede, pyramide, grædende, gristly, elfenben og terry.

Maak: alle former og sorter af fuglekirsebær af denne art er dekorative og giver uspiselige bær, som fuglene foretrækker at spise såvel som bjørne. Frugterne er meget små, malede sorte. Planterne har en højde på højst 7 m, ligesom åben terræn, er modstandsdygtig over for tørt klima. Kronen er pyramidal, farven er hvid og lugtfri, penslerne er aflange. Takket være sådanne funktioner hører fuglkirsebær til et antal af de smukkeste. Anvendes i urban landskabsdesign.

Estimere på billedet, hvordan nogle sorter og former for fugle kirsebærarter af Maak ser i et mærkeligt udseende i tandem med nåletræer:

Tserapadus, en hybrid opnået ved at krydse fuglens kirsebærtræ og Maximovs kirsebær, er populær.

Med en idé om udseendet, formål og karakteristika fælles i russiske og afledte typer i deres sortiment af sorter af vilde kirsebær er let at navigere, når du vælger et træ til din indmarken.

Voksende fuglekirsebær: Plantning og omsorg for et træ om foråret, sommer og efterår

Voksende almindelig fuglkirsebær - et simpelt spørgsmål. Det vigtigste er at huske de vigtigste regler for plantning af planter og anvende dem i praksis. Så vil træer og buske glæde dig med en rig høst og dekorative udseende.

 1. Anlægget er meget veletableret og udvikler sig på et solrigt og rummeligt område.
 2. For at få det maksimale antal lækre bær, er det nødvendigt at plante flere former for afgrøder på stedet, der blomstrer i samme periode for at give mulighed for krydsbestøvning.
 3. Ved plantning af et par kirsebærplanter på samme tid er det nødvendigt at opretholde en afstand på mindst 5 m mellem dem.
 4. Jord til planten skal vælges svagt sur eller neutral. Fugtindholdet i jorden skal være moderat.
 5. En pit til et træ skal graves, så rhizomet kan passe godt ind.
 6. Det anbefales at indføre et minimum af mineralske og organiske gødninger. Hvis det tilladte volumen overskrides, vil dette negativt påvirke barkens tilstand.
 7. Plantning fugle kirsebær og yderligere pleje for det betyder den korrekte tilrettelæggelse af vanding. Under landingen skal frøplanterne vandes rigeligt og derefter vandes ikke mere end 3 gange i den vegetative periode. Hyppigere vanding er kun nødvendig under tørkeforhold.
 8. Planteret plante bør være dækket af mulch, som kan tjene som tørv eller savsmuld.
 9. Efter plantning anbefales træet at blive afskåret, hvilket giver bagagerummet i højden fra 50 til 70 cm.

Husk: plantning af fuglekirsebær produceres i efterår eller forår. Da de fleste sorter er modstandsdygtige over for frostige vintre, er der ikke behov for deres husly i tilfælde af en efterårslanding.

En særlig fuglkirsebær kræver ikke særlig pleje. Det er dog vigtigt ikke at glemme at gøre jordens sanitære ukrudt omkring planten om forår, sommer og efterår for at fjerne ukrudtet. Samtidig vil dette hjælpe med at løsne jorden for at give adgang til ilt.

På grund af jordens periodiske udtømning er det nødvendigt at dække træerne og buske. Det kan være rod og blad. Du kan tilføje økologiske og mineralske gødninger til jorden under gravning, eller du kan i vandningsprocessen. Til top dressing er færdige blandinger til frugt og bærafgrøder, der er tilgængelige inden for enhver specialbutik, egnede.

Voksende fuglekirsebær og konstant pleje af den kræver kæmper mod fortykning. Til dette formål er det nødvendigt at regelmæssigt fjerne rodafkomsterne i løbet af sommeren. Frekvensen af ​​proceduren bestemmes af graden og hastigheden af ​​skydevæksten.

Beskæring af fuglefløjter i forår og efterår

Et andet aspekt af plantepleje er periodisk beskæring.

For fuglekirsebær danner hun og forynger (eller sanitær):

 • Den første er udført for at danne kronen af ​​planten om foråret eller efteråret. Det bør startes straks efter plantningerne er plantet i jorden. Som angivet ovenfor, er træet skæres til en højde på 50-70 cm Dette vil lette boring af skelet grene af det første lag -. Nødvendigt at forlade højst fire veludviklede sideskud anbringes med en ensartet afstand. Om et år skal planten skære i en højde på 50 til 70 cm fra niveauet af den første del af hovedgrenerne for at give mulighed for at danne den anden. Ved dette princip er træet trimmet for det tredje år efter plantning for at danne det tredje niveau.
 • Den anden art af fuglkirsebærbeskæring udføres på efteråret for voksne voksne årligt. På kronen skal du fjerne de grene, der er udtørrede, syge eller ødelagte. På nedskæringsstederne anvendes haven.

En fugl kirsebær genplantning om foråret og forberedelse af stedet i efteråret

Et andet vigtigt spørgsmål, der kræver opmærksomhed, er transplantationen af ​​et træ eller en busk af fuglekirsebær fra et sted til et andet. Denne procedure anbefales at blive udført i det tidlige forår, men forberedelsen til det skal begynde i det sene efterår.

Til at begynde med er det nødvendigt at udgrave en pit af den nødvendige størrelse, lad den være til foråret, så jorden bliver afgjort.

Når temperaturen falder til +5? C, og denne temperatur er stabiliseret, skal du obkopat omkring stammen af ​​planten, der er planlagt til at ændre sig i foråret, er det rigt vandes, så rhizomet er gået ind i en tilstand af ro i vinteren primorozhennoy jord.

Ved ankomsten af ​​foråret skal man sørge for, at jorden ikke tøer for hurtigt. For at gøre dette, er jorden dækket af sne, som stadig er tilbage, hoppe og arkeringer er placeret på toppen.

En fuglkirsebærplante, der er tilberedt om efteråret, produceres, når sneen smelter fuldstændigt. Anlægget er udgravet for ikke at skade rhizomet, flyt det med en klodde af jord ind i grubet til plantning. For at jorden ikke smuldrer, er det bedre at drysse rødderne med vand og binde dem med sække. Det kan ikke engang fjernes under plantningen - det vil ikke blive en hindring for rodsystemets vækst, og i det nødvendige øjeblik vil det gå op.

Endvidere er det nødvendigt at fiksere den transplanterede plante ved hjælp af ledningsbånd til de strængte stakes. Så metallet ikke rører på bagagerummet, lav en foring af pap, stof, birkebark.

Så det transplanterede træ eller busk ikke dør, er det nødvendigt at skabe en skygge for dem, vanding af planterne omkostninger med tilføjelse af et stimulerende til udviklingen af ​​rødderne.

Reproduktion af fuglekirsebær med stiklinger, rodskud og lag

Hver horticulturist har mulighed for at hente frøplanter til efterfølgende plantning i jorden, da fuglekirsebærtræer er godt reproducerbare.

Der er flere måder at gøre dette på:

 1. Fra træets rod: Ved hjælp af denne metode er det nødvendigt at afskære spirer i foråret perioden fra livmoderbusken. Med starten på efteråret er det nødvendigt at bestemme, hvilke af dem der er mest livlige og stærke. De skal udgraves og flyttes til stedet for permanent vækst.
 2. Fra stiklinger: Den optimale periode til skæring af stiklinger er den periode, hvor skudene holder op med at vokse. Stiklinger langs længden må ikke overstige 15 cm. Du skal fjerne løv fra dem, undtagen 1-2 blade øverst. Skæring anbefales tidlig om morgenen, når der bliver overskyet vejr, men uden regn. For at multiplicere fuglkirsebæret med stiklinger skal sidstnævnte være gennemblødt i vand i en dag, du kan tilføje en vækstregulator til væsken. Næste morgen skal de slippes under filmen - i et minikasse med vandingsinstallation "tåge". Jorden skal være nærende. I sin sammensætning bør der være tørv, humus, flodsand. Dybden af ​​plantning af stiklinger er ca. 3 cm. Lad os også vand manuelt. For at gøre dette har du brug for en vandkasse, hvor cellerne er af lille diameter. Du skal rense stiklinger op til 9 gange i solskin og op til 4 gange - på en overskyet dag. I de sidste dage af september transplanteres stiklinger i den åbne jord til dyrkning. De skal bruge ukrudt fra ukrudt, vanding, anvendelse af kvælstofgødning. Et år senere - næste efterårssæson - vil planter være klar, som kan plantes på et fast sted.
 3. Fra snorene: fjederen skal være rigtige mængde af små gruber, bør hvis dybde varierer fra 10 til 12 cm. Disse skal grave brønde, så de divergerer radialt på hver side af en fugl kirsebær. I hver af dem er det nødvendigt at flygte og fastgøres med stave lavet af træ eller metal. I processen med vækst af skud af lodret type er det nødvendigt at bruge hilling dem med 1/3 ved hjælp af næringsjord (to eller tre procedurer i løbet af en sommer). Ved starten af ​​efteråret skal skuddene afskæres fra moderbusken. Hvis rhizomerne dannet ved skuddene er stærke, er en landing på stedet for permanent vækst tilladt. Ellers skal de, som stiklinger, plantes for at vokse til næste efterår.

Reproduktion af fugle kirsebær frø: hvordan kan du dyrke et træ fra en sten

Reproduktion af fuglekirsebær med almindelige frø: Denne metode er den mest besværlige. Du er nødt til at indsamle de modne frugtsten, lad dem ikke tørre ud, for at holde faldet i kælderen (af køleskabet kammer) i en beholder med fugtigt sand, så dem i jorden i slutningen af ​​September. Den maksimale dybde er ca. 1,5 cm, afstanden mellem furerne er ca. 15 cm.

Takket være efterårets plantning er det muligt at få rigelige skud på foråret. De skal udvindes og efterlader en afstand på 7 cm mellem de tilstødende kimplanter. Planterne skal transplanteres til stedet for permanent vækst ikke tidligere end to eller tre år senere. En anden mulighed, hvordan kan du dyrke en fuglkirsebær fra hendes knogler - at bruge de frøplanter, der blev dannet under træet på grund af spiring af faldne bær fra træet.

Reproduktion af vilde fugle kirsebær ved vaccination: hvordan man plante

Reproduktion af fuglekirsebær ved vaccination: Den ideelle tid til kopiering (podning af stiklinger) - vinter eller tidlig forår. Hvis der foretrækkes okularisering (podning af nyrerne), skal proceduren udføres i midten af ​​juli-begyndelsen af ​​august. Bestanden kan være frøplanter af forskellige sorter af vild kirsebær - de er veletablerede på alle andre sorter af denne plante.

Til kopiering - dvs. podning af stiklinger - er det ideelt, at både stammen og transplantatet er ens i tykkelse. De skal beskæres, fastgøres til hinanden, omhyggeligt bandages med isoleringsmateriale. Hvis graften har en større diameter end grundstammen, er det bedre at bruge vaccinen "i spaltning." I dette tilfælde bør de nederste stilke skæres således at danne en skarp kile og på grundstamme er nødvendigt at foretage et snit i midten af ​​ca. 10 cm og sat i den kløft transplantat en skarp kile. Vaccinationsstedet bør også isoleres.

Når spirende fuglkirsebær - det vil sige podning af nyrerne - skal øjet med nyrerne indsættes i snittet, der er lavet på barken af ​​det træ, som podningen udføres. Denne zone bør også bandages tæt og venstre til vinter. Men det er vigtigt at overveje, at metoden kun er effektiv i de regioner, hvor der ikke er alvorlige frost og tilbagevendende frost.

Hvis der tages hensyn til anbefalinger om, hvordan man korrekt planter fuglekirsebær, opnås planteoverlevelsesrate i 98% af tilfældene.

Hvilken af ​​ovennævnte avlsmetoder der er valgt, vil plantematerialet kræve omhyggelig pleje - vanding, ukrudt, befrugtning med nitrogenholdige stoffer.

Sygdomme og skadedyr af fugle kirsebær blade: fotos, navne og behandling af planter

Denne plante er i sammenligning med mange frugt- og bærafgrøder præget af et højt modstandsdygtigt niveau for udviklingen af ​​sygdomme og skadedyrsangreb. Ikke desto mindre er det nødvendigt at vide, hvad der er trusler mod fugle kirsebær sygdom, og hvad er behandlingen.

Lommer af bær og farve: Hovedårsagen til forekomsten er overmoderende, og hovedtræk er forandringen i frugtens farve til brun, formen - i en langstrakt med en skarp apex i fravær af frø. Den ydre overflade af bærene er dækket af en plaque, der består af poser af svampe-årsagsmidler. Hvis sygdommen påvirker farven, binder ikke frugten. For at udrydde svampen er det nødvendigt at udrydde de berørte bær, og derefter - at behandle planten med medesoderzhaschimi-stoffer. Som en forebyggende foranstaltning er det nødvendigt at behandle fuglekirsebær med et sådant middel, selv før knopperne er opløst - i det tidlige forår.

Pulveragtig meldug: også en svampesygdom, der påvirker bladene. Hovedsymptomet er udseendet på pladens overflade i form af et web af hvidlig skygge. Det er nødvendigt at fjerne og ødelægge alt det løv, der er opal, og sprøjt selve planten med et fundament eller en Bordeaux-blanding 2-3 gange om sommeren.

Rød spot: Udseendet af denne blade sygdom i fuglen kirsebær er indikeret af store røde pletter på begge sider af bladet. Med efteråret til efteråret bliver de brune og forårsager for tidlig nedfald fra planten. Behandlingen er den samme som pulveragtig meldug.

cercosporosis: På grund af en våd sommer vises mikronekrose af hvidgrå farve på bladets overflade og brun på bagsiden. Når sygdommen skrider frem, kombineres individuelle pletter i en, og det berørte område falder simpelthen ud. Behandlingen er den samme som pulveragtig meldug og rød plet.

rust: På bladene vises små pustler af en brunlig rød farve, og med begyndelsen af ​​efteråret suppleres de med udseendet af violette og crimson pustler. Infektion af løvet forekommer i den vegetative periode. Den skadede plante skal behandles med vitriol, drys i nærheden med voksende gran (champignonplanter), ødelægge deres kegler.

Tsitosporoz: udvikler sig på løv, trunk, grene, fører til fuldstændig krympning. Det vigtigste symptom er fremkomsten af ​​små hummocky udvækst, hvorfra der under røde vejrforhold fremkommer røde tråde. Det er nødvendigt at skære de berørte områder, rense svampesenteret og skylle dem med en opløsning af kobber og sæbe, desinficere og behandle med en havemand.

Trærot: årsagen er indtrængning og multiplikation i svampens træ (for eksempel gennem brudte grene), og konsekvensen er for tidlig aldring og død af planter. Det berørte plante skal opvejes så hurtigt som muligt, og piten brændes.

Se på tegnene på de ovenfor beskrevne fuglevorter, på billedet med navnene, for at kunne genkende problemet i tide:

Udover sygdomme er fugleflugter også ramt af skadedyr, hvoraf de mest almindelige er de følgende insekter:

 • saft af planter (bug, coccid, blad loppe);
 • spise blade (sommerfugl larve, savløv larve, bladbille, fugl kirsebær);
 • minearbejdere vokser inde i bladet;
 • galls (filt og gallemid);
 • intrauterin skadedyr (barkbille, træorm).

For at udrydde insekter, skal du behandle to gange planten med carbophos eller kinmix. Hvis træet er meget hårdt ramt, kan der være behov for en tredje behandling.

For unge frøplanter anbefales det at foretrække folkemusik snarere end kemiske midler: sprøjtning med sæbeopløsning og tobaksmængder. Denne behandling er også egnet som en forebyggende foranstaltning for udseendet af skadedyr - tidligt om foråret og efter faldet af farve.

Fuglekirsebær kan blive en udsmykning af enhver have og en kilde til helbredende og velsmagende frugter uden at kræve omhyggelig omhu. Det vigtigste er at overholde de vigtigste anbefalinger, og vanskeligheder kan undgås.

kirsebær

Fra oldtiden var Cheryomukha et symbol på ømhed, ungdom, renhed og kærlighed. De elskende patroner, Cheryomukha med sin sarte duft forsvarede ikke kun deres hemmeligheder, men helbredte også sjælens sår.

Der er mange legender om udseendet af kirsebærtræet i denne verden. Ifølge legenden blev en pige, der led af uberørt kærlighed til en ung mand, omdannet til et træ. Hendes hjerte er afkølet, så på det tidspunkt, hvor kirsebærblomstrer, kommer kolde nætter og dage.

Slaverne betragtede træet hellig og beskyttet, omsorgsfuldt beskyttet mod onde ånder.

Folkene i Cheremukh havde mange navne: Cheremshina, Glotukh, Kolokolushka og andre.

Dens nuværende navn blev givet til træet af bagagerumets farve.

Ordet "Cheryomukha" har rødder i det gamle russiske ord "cherma", hvilket betyder "svartet".

For første gang fremkom en beskrivelse af dette duftende træ i gammelt russisk skrivning i det 15. århundrede.

Det latinske navn Cheryomukhu "prunus padus" har arabiske rødder og betyder faktisk "Cheryomuka vulgaris".

Slægtninge Cheryomukha - blomme og kirsebær, så træerne er så ens. Lighed er især mærkbar under blomstringen.

Kirsebærtræet ligner en busk eller et højt frodigt træ med en tæt krone, en højde på 10 til 18 meter. Tykkelsen af ​​bagagerummet er op til halv meter.

Grønne blade nedenunder er mørkegrå. Frugterne er sorte, skinnende, smager sødt og samtidig sammenhængende.

Blomstrende Cherry med ingenting kan ikke forveksles. Dens særprægede aroma bæres over skoven i mange hundrede meter.

Barken er mørkegrå og moderat glat, med bumser.

Cheremuha begynder at bære frugt i 4-5 år og kan leve op til 100 år.

Cheryomuhi træ har en interessant svilovatuyu tekstur og usædvanlige mønstre på forskellige sektioner af stammen

Den mest almindelige type træ er "Cheryomuka Ordinary" eller "Fist Cherry". Den vokser overalt i Rusland, hovedsagelig i den europæiske del, såvel som i Sibirien og Fjernøsten. Plantearter findes i Central- og Østasien, Afrika og andre lande.

Cheryomukha foretrækker moderat fugtige og rige jordbund. Det vokser langs flodens bredder, tæt på vandhuller, i buskmarker, møder på kanten.

Der er omkring 20 arter af kirsebær.

Blomstrer dette storslåede træ hvert år i maj - juni. Sort, der ligner en lille kirsebær, frugter modner i juli eller august.

Cheryomukha blomstrer meget hvert år med hvide duftende kvaster med stærk lugt, men frugter er ofte afbrudt af frost, sygdom og alle slags skadedyr.

Kirsebærfrugterne indeholder calcium og kalium, phytoncider, vitaminer E, P, C, sukkerarter, organiske syrer, æteriske olier og tanniner. På trods af den rige sammensætning kan ukontrolleret forbrug af frugt føre til ubehagelige konsekvenser.

Til medicinske formål brug bark, blade og frugt af Cherry.

På grund af astringent egenskaber er frugt en fremragende måde at bekæmpe diarré og tarmlidelser på.

Fytonciderne indeholdt i kirsebærtræets blade og bark er i stand til at desinficere luften.

Bøtter fra barken af ​​træet har en toning og beroligende effekt, og de bliver vist til mennesker med hjertesygdomme. Den bouillon er også brugt til at lindre tandpine og som en diuretikum.

Decoction, compote og frugt kissel er et fremragende værktøj i kampen mod avitaminose og skørbugt.

På grund af dens bakteriedræbende egenskaber klipper juicen fra frugtkødet godt med purulente sår, blå mærker og nedskæringer.

På apoteker sælges frugt Cheryomukha, som har astringerende og antiinflammatorisk effekt.

Blomster og kirsebærgrene bruges til at bekæmpe insekter. Det anbefales dog ikke at forlade kirsebær i rummet i mere end 30 minutter.

Tungt og stærkt træ Chergfluer anvendt til fremstilling af håndtag perkussion instrumenter. På grund af sin fleksibilitet anvendes træ ofte i tømrerarbejde til fremstilling af bøjede dele. I gamle dage blev hoops, kurve og en slæderamme fremstillet af dampede stænger.

Træ modstår fugt, så tidligere blev det brugt til at lave "wad" for at slå ud på vaskeri.

Stærk og tæt struktur af træ giver dig mulighed for at udføre en fin udskæring.

I moderne medicin er Cheryomukha sjældent brugt som alkaloiderne, der gør det, kan forårsage forgiftning. Alle dele af planten, undtagen frugten, indeholder phytoncider, der er opdelt i hydrocyansyre.

Barken af ​​Cheryomukha går til at lave naturlige grønne eller burgunder farver.

Knuste frugter anvendes til madlavning og tilsættes til mel, når man laver traditionelle sibiriske tærter. Af frugten er der også kogt gelé og compote.

Frugtkirsebærens frugter er kontraindiceret under graviditet, da de kan påvirke fostrets tilstand. Gravid kan heller ikke trække vejret af blomster Cheryomukha.

Brugen af ​​en stor mængde fuglkirsebærmel kan forårsage forgiftning, så i madlavning er det bedre at bruge frugt med ekstraheret knogle.

Buketter af fuglekirsebær - duftende og smukke dekorationer i huset. På samme tid kan de forårsage reel forgiftning. For at slippe af med insekter og desinficere rummet er det nok at holde en buket blomster eller Cheryomukhi-grene i en halv time i midten af ​​rummet.

I vores land er der tre floder med navnet "Cheryomukha".

Kilden til aroma i Cheremukhy er en lille kirtel placeret på stiklinger.

I gamle dage for bortskaffelse af mus i rummet forlod en buket kirsebær.

Arkæologiske udgravninger har vist, at frugterne af kirsebærtræet blev brugt af mand i stenalderen.

Andre træer

Takket være dit arbejde kan folk komme tættere på naturen, se det med dine øjne, opdage nye facetter.

Gem dine eventyr, minder, visninger. Fyld skoven med historier!

Hvis du markerer et sted på kortet, hjælper du andre med at lære naturen, lære om nye steder.

 • lære
  • planter
   • træer
   • urter
   • Determinanten
   • vokse
  • svampe
   • spiselige
   • giftige
   • Determinanten
   • kok
  • dyr
   • bæster
   • fugle
   • En lille smule træ
   • spor
   • Determinanten
 • Opret
  • Upload billede
  • Skriv historik
  • Fortæl os om stedet
 • inspirere
  • Atmosfære Atmosfæriske Fotografier
   • sæsoner
   • mennesker
   • dyr
   • Vegetabilske verden
   • geografi
   • humør
   • arkitektur
 • Rejser
 • Beskyt
 • litteratur
  • poesi
   • Seasons
   • humør
   • vejr
   • planter
   • dyr
   • plots
  • historie
   • Skriv historik
   • Få en dagbog, lav historierne i bogen, bind den til Steder, Regioner, planter, dyr, lad dem se tusindvis af mennesker!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

65 − = 63