30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Cane opbevaring efter gravning i efteråret

Sådan lagres kanoner korrekt og hvornår skal de graves

For nylig er disse eksotiske blomster blevet et udsmykning af hjemområdet for hvert privat hjem, landhus eller villa. Imidlertid ved de fleste amatørgartnere ikke, hvordan man skal ordentligt passe på disse smukke planter med store blade og store peduner. Vi taler om cannes - tropiske stauder med en højde på 80 til 150 cm og blomster, slående udvalg af farver. Til vinteren skal planterne udgraves, og knoldene skal opbevares under visse forhold.

Uheldigvis, ligesom alle tropiske "skønheder", tolererer canes ikke de slemme vintre i mellembæltet, så de fleste planter dør i den kolde periode og lever ikke for at se foråret.

Hvorfor skal du grave en kanon til vinteren?

Derfor bør de udgraves hvert efterår for at bevare disse smukke planter før begyndelsen af ​​koldt vejr og igen plantet i jorden om foråret, så snart det varme vejr er etableret.

Det anbefales at grave ud Cannes årligt

I de sydlige regioner, hvor jordtemperaturen om vinteren forbliver indenfor fra 0 til -5 grader, planter kan efterlades til vinter i jorden. I dette tilfælde er de havnet til vinteren, for hvilket det følger:

  • at skære blomsterstængler og blade til jorden;
  • læg granen lapnik, eller hæld et lag af nåle;
  • På kanterne af det beskyttende område, kør i pinde og lægemåtter oven på dem;
  • sikkert rette dem.

Hvis jordens temperatur falder under -6 grader om vinteren, skal kanonerne udgraves i efteråret før frosten og opbevares til foråret. Signal til begyndelsen af ​​arbejdet kan tjene Den første nat frost i efteråret, Men specielt værdifulde sorter kan udgraves i midten af ​​september, ikke at stole på ombytningen af ​​vejret.

For nordlige områder anbefales det at udgrave blomster fra åbne blomsterbed i de sidste dage i august - begyndelsen af ​​september. Det er ikke tilrådeligt at savne frister for at forhindre frysning af rødder og deres forfald under opbevaring.

Gravetiden kan ikke gå glip af for at forhindre rødderne i at fryse

Korrekt scooping og forberedelse til opbevaring

Du kan gemme cannes om vinteren på tre forskellige måder:

  • i form af tørrede rødder i æsker;
  • i hvile i en blomsterpotte;
  • i form af et husplante.

Forskellige metoder til opbevaring og indebærer forskellige uddannelse, men grave op blomster forekommer på den samme ordning - i en varm tør vejr Cannes omhyggeligt gravet med en skovl, så for ikke at beskadige rødderne.

Således jorden ikke fjernet fuldstændigt fra den udgravede busk, og blomsten og beskadigede blade om nødvendigt skæres af med en skarp kniv.

I kælderen eller kælderen

Til opbevaring i kasser skal blade være skåret til en højde på 20 cm, tør derefter det under et baldakin med adgang til frisk luft.

Derefter er trækasserne fyldt med tørv blandet i lige proportioner med sand og savsmuld, fugter blandingen og forhindrer de tørrede rhizomer. Opbevares i en kælder eller kælder med en fugtighed på ikke over 60% og temperatur fra +5 til +8 grader.

Vanding og inspektion skal være mindst 1 gang pr. Måned.

Du kan gemme blomsten på verandaen, loggiaen, lukket balkon ved temperaturen ikke under +12 og ikke over +15 grader. Til vand cana bør være en gang om to uger. Det skal overvåges nøje, så jorden ikke er for fugtig, da det kan føre til forfald af rødderne.

Når der opbevares i en gryde, kræves beskæring ikke

Som et husplante i hjemmet

Cannes er veludviklet i forhold til rumhold, så om vinteren kan de dyrkes som almindelige husblomster i hjemmet med passende pleje.

Hovedbetingelsen i dette tilfælde er rummelig gryde eller en anden container, hvor du nemt kan plante en blomst. For at fylde den sædvanlige havejord eller en blanding af tørv og savsmuld, taget i lige store mængder, vil det gøre.

Når du graver fra en busk, skal du fjerne kun tørrede blomster og blade, og en busk med en jordklump overføres til en forberedt krukke eller en rummelig beholder.

Cannes elsker sollys, så blomsten skal placeres tættere på vinduet eller altandøren. Under sådanne forhold fortsætter planten med at blomstre indtil midten af ​​december, hvorefter hvileperioden når 1,5 til 2,5 måneder.

Ved opbevaring i værelser er det nødvendigt at vælge en lys vindueskarm

Ved rumdyrkning er det nødvendigt at vandet planten rettidigt og en gang om 30 dage for at anvende gødning fra mineralske gødninger eller blandinger til indendørs blomster.

I midten af ​​april kan du begynde at temperere blomsten gradvist og tage det om eftermiddagen på en balkon eller en åben terrasse. Om natten er anlægget taget tilbage til værelset. En landing i det åbne land kan kun udføres efter etablering af varmt vejr uden natfrost.

For at cannes tilfredsstiller gartneriet i mere end et år er det meget vigtigt at skabe betingelser for dem, tæt på deres naturlige miljø levested. Om sommeren er det varmt og rigeligt i fugt, og om vinteren er det køligt og tempereret vanding.

Til pleje og besvær vil disse eksotiske blomster fuldt ud belønne deres ejer med den lyse grønne af store blade og farverige farver af store blomster.

Hvordan gemmer cannes om vinteren?

Cannes er en smuk blomst med store lyse blomsterblomstrer og frodige blade, som unikt bliver et fantastisk udsmykning af enhver haveplot. Det er værd at bemærke, at cannes er en temmelig termofil plante, så de har brug for frugtbar, løs jord, rigelig vanding og også i stærkt sollys. Men med begyndelsen af ​​koldt vejr står mange begyndende gartnere over for problemet med at bevare plantemateriale. Vinteropbevaring af kanner og deres korrekte forberedelse til forårplantning har sine egne egenskaber. Dette er præcis det, der vil blive diskuteret i denne artikel.

Hvordan gemmer canna om vinteren?

Cannes, som planter født under tropiske forhold, kan ikke tolerere vinteren i det åbne land. Derfor er det nødvendigt at begynde at forberede til opbevaring fra slutningen af ​​sommeren. I andet årti af august bør vanding gradvist reduceres, og ved udgravning er det absolut nødvendigt at stoppe. Før første frost, omkring første halvdel af november, er jordstængerne forsigtigt udgravet fra jorden, idet jordens klump holdes. Grave kødfulde knolde er ret pænt og tager jorden med en ret stor radius. Efter udgravningen af ​​knolde skal undersøges grundigt, og hvis der er beskadiget - at fjerne. For at opbevare cannabis tages kun sunde knolde med dannede nyrer.

Der er flere måder at opbevare knolde på.

  1. I den første metode til opbevaring, efter at grave er nødvendigt at skære stilken af ​​Cannes på højden af ​​10-15 cm. For at være sikker, kan sted skiver behandles med en vis fungicid. Før overvintrende knolde værd lidt vil tørre i et køligt rum ved en temperatur på ca. 10 ° C. Så lige sammen med den klump jord rødderne er placeret i kasser, kasser, spande eller plastikposer tætte, falde i søvn oven ganske fugtig jord eller tørv og indlagret i et køligt og godt ventileret rum. Lufttemperaturen i rummet skal være stabil inden for + 5-6 ° C (maksimalt + 8 ° C), kan det være koldt veranda, kælder eller glaseret balkon (før indtræden af ​​frost).
  2. Med en anden oplagringsmetode er cannaen også forsigtigt udgravet, stilken er skåret i en højde på 10-15 cm, og sektionerne skæres med knust kul eller greener. Derefter plantes knolde sammen med jordklods i vaser, beholdere eller kasser, placeret i et godt oplyst rum med en temperatur på 12-15 ° C og fortsætter med at moderere vanding. Med denne metode til opbevaring og pleje om vinteren, udgør cannes nyrer, og om foråret - deres endelige modning.

I ekstreme tilfælde kan kanylpærer i vinteren opbevares i køleskabet. For dette vaskes plantens rødder fra jorden, dernæst gennemblødes i en desinfektionsopløsning og tørres inden for en dag i varmen. Derefter pakkes rhizomerne af cannes i en fugtig avis, anbringes i en plastikbeholder og sendes til køleskabet om foråret.

Endelig, hvis du ikke ønsker at skille sig af med tropiske skønhed og ønsker at nyde det blomstring i det nye år, er du nødt til at grave op planten tidligere end i normal vinter, og skære sin stilk. Omhyggeligt gravet blomst med stadig grøn, fuld løv, plantet i potter med jord, bliver de trådte ind i rummet og ikke stoppe vanding. Under de betingelser, der gælder for hjemmet, kan dåserne glæde øjet i flere flere måneder og efterlade dem kun i to måneder om vinteren. I løbet af denne periode er planten ikke vandet, og bladene tørrer ud, hvorefter de kan genoptage væksten i rummet igen.

Nu ved du, hvordan du kan lagre kanonpærer korrekt om vinteren, det er kun for at bestemme hvilken metode der passer bedst til dig.

Kopiering af oplysninger er kun tilladt med en direkte og indekseret reference til kilden

Hvornår skal man grave ud cannaen og hvordan man opbevarer disse blomster om vinteren

Cannes begyndte for nylig at vinde popularitet og fremstå i private blomsterhaver og på de alpine bakker. Tidligere var disse eksotiske blomster et stort mysterium for de fleste dyrkere, og de kunne kun ses i statslige botaniske haver og planteskoler. Hovedproblemet var manglen på korrekte oplysninger om hvornår man skal grave ud cannaen og hvordan man opbevarer disse planter. Men efter at de indenlandske gartnere lærte at passe på disse blomster, begyndte de at forekomme i stort antal i næsten enhver blomsterhave.

Cannes: hvornår skal man grave og hvordan man opbevarer

Der er flere måder at bevare disse planter om vinteren, som kan rådgive professionelle blomsterhandlere. Vi vil forsøge at afsløre hver af dem.

Ved anvendelse af denne metode interfererer gartnerne alvorligt med plantens levetid. For at redde busken fjernede alle sine skrumpler helt, men bladene er helt uberørte. Resterne af planten ekstraheres grundigt fra jorden sammen med en jordklump. Hvornår skal man grave en stok og hvordan man opbevarer disse blomster, når man bruger denne metode? Den optimale er den periode, hvor kulden endnu ikke er kommet, og vækstsæsonen er allerede nået. Efter udvinding fra jorden placeres planterne i specialfremstillede gryder fyldt med almindelig havejord, som findes i en traditionel landbrugsbutik. Efter udførelsen af ​​denne operation er det muligt at flytte cannaen til vinterstedet. Normalt er det en kælder eller et indgangshus. På dette tidspunkt har de brug for vanding oftere end en gang om ti til tolv dage.

Efter slutningen af ​​vinteren, for at stimulere fremkomsten af ​​nye stilke, kan canna blive fodret. Blandingen til denne proces fremstilles som følger: blomsterhandleren blander humus og træaske i lige store dele. I begyndelsen af ​​maj transporteres blomster normalt til luften for yderligere hærdning, men det skal huskes, at cannes er utroligt følsomme for temperaturændringer, så om natten skal de være dækket af en speciel film.

Essensen af ​​denne teknik er at give planten en tilstand af ideel hvile. Hvornår skal man grave ud cannes og hvordan man opbevarer dem i dette tilfælde? Ekstraktion fra jorden ved hjælp af denne metode udføres i tørt, varmt vejr i det tidlige efterår. Efter dette er det nødvendigt at afskære alle cannaens blade og stilke og uden at rense jordstængerne fra jorden, placere dem i en kondenseret gryde og bring dem i et køligt, godt ventileret rum. Jordbunden skal fugtes en gang om ti eller fjorten dage, og i begyndelsen af ​​vinteren sætter planterne tættere på lyset. Forårspleje udføres på samme måde som i den første metode.

Den tredje vej

Det passer til dem, der er interesserede, når man graver ud cannes og dahlias. I det tidlige efterår er det nødvendigt at udgrave planten og omhyggeligt afskære alle sine blade. Rødder grundigt rengøres fra jorden, vaskes og tørres. Derefter kan de placeres i kasser, hældes i savsmuld og placeres på et køligt mørkt sted. I slutningen af ​​vinteren får rhizomerne og adskiller deres forfaldne og manglende dele med et rent og meget skarpt instrument.

Jeg håber i denne artikel, at vi fuldt ud besvarede spørgsmålet om hvornår man skal grave ud kannen og hvordan man opbevarer dem i vinterperioden. Vores råd kan hjælpe enhver dyrker vokse i sin blomsterhave med disse vidunderlige og meget smukke blomster.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

46 − 38 =