30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Bredden af ​​rampen

Tilfældig adgangsramme: Mål i henhold til GOST

I den moderne verden har alle ret til fri bevægelighed. For at gennemføre det er det nok at gøre nemme indgange og tilgange til alle slags bygninger.

Rampene fungerer godt for denne opgave. Men de er ikke nok til at gøre som de burde. Når det er sagt, var der nok materialer, eller der var ikke mere plads. Det er bare undskyldninger. Hvis du gør det, er det rigtigt. Og for dette skal du vide, hvad rampen for handicappede er, størrelsen af ​​dens dele og de krav, den skal opfylde.

Hvad er en rampe og hvad er dens dele?

Hvis du vil forbinde to vandrette overflader, som er placeret på forskellige niveauer, så indstiller trinene mellem dem. I situationer, hvor der ikke er nogen fysisk mulighed for at klatre i stigen, erstattes det af et plan under skråningen. Dette design kaldes en rampe. Når den er korrekt udformet, er den i stand til at give nem og uhindret bevægelse til mekanismens højde med hjulene.

Rampkonstruktionen, som opfylder kravene til GOST, består altid af tre dele. Hver af dem er obligatorisk og kan ikke udelukkes.

Så er rampen dannet:

 • fra platformen foran ham;
 • en overflade, der er tilbøjelig
 • og en platform i sin øverste del.

For at få en bekvem rampe for handicappede skal dimensionerne af hver af dens elementer måles strengt. Ellers vil det være svært eller næsten umuligt at bruge dem.

Den installeres på steder, hvor den langsigtede brug forventes. Normalt er dette indgangen til en bygning. Sådanne strukturer kan have en eller flere spændinger. Deres antal afhænger af trappernes højde og tilgængeligheden af ​​ledig plads foran indgangen.

Dette design er praktisk på steder hvor ledig plads er begrænset. Det har en speciel montering, placeret på væggen eller rækværk. Om nødvendigt kan du folde og demontere rampen for handicappede. Dimensionerne af den hængslede struktur skal gøres sådan, at den let kan flyttes til arbejdsstilling og tilbage fra siddestilling i stolen.

Denne gruppe af ramper er i sin tur opdelt i flere typer: rulletrampe, ramper og glidestrukturer. Den første af disse lister er lille i størrelse. Desuden er deres særegenhed, at de kan foldes som et tæppe. Rampe er også små og bruges til at overvinde lave forhindringer, som f.eks. Kantsten. En glidende eller teleskopisk rampe strækker sig fra et skjult rum og kan installeres hvor som helst i stigen.

Flad vandrette overflader skal være til stede i begyndelsen og slutningen af ​​konstruktionen. Hvis rampen er lang eller er vendt, bliver sådanne områder større. Så vil de blive placeret i slutningen af ​​hver elevator. Begrundelsen bør ikke være snævrere end rampens bredde og meget kort. De skal frit passe på en kørestol. Og i dette rum skal være praktisk og vende om. Således er rampen for handicappede, størrelsen af ​​stedet inden for værdierne: bredden er dobbelt så stor som dens spænding, og en længde på mindst 1,5 m vil være ret praktisk. På den kan du sikkert fjerne dine hænder fra hjulene og risikerer ikke at glide.

De skal være således, at kørestolen let passer på rampen for handicappede. Dimensioner - bredde og længde - er klart reguleret af GOST. De adskiller sig fra design med ensidig og tovejs trafik. I det første tilfælde skal bredden være mindst 90 cm eller 1 m. Hvis rampen er tilvejebragt til bevægelse i to retninger, bliver bredden fordoblet.

Den maksimale længde af løftefladen må ikke overstige 36 meter. Og længden af ​​en skrånende sektion må ikke være mere end 9 m. Dette betyder, at efter dette interval er en drejeplatform nødvendig.

På kanterne af skrånende overflader skal der monteres perler. Deres højde skal være mindst 5 cm. De er nødvendige for at forhindre, at kørestolen slides med deaktiveret. Det må kun være fraværende i tilfælde, hvor rampen grænser op af en væg eller en fast håndliste fastgøres langs sin kant.

Tiltningsvinkel på rampens overflade

Hældningen beregnes som en privat, hvor rampens højde er delt med dens længde langs jordens overflade. Det kan udtrykkes i procent eller i grader. Og det er muligt at skrive i form af et forhold på to tal.

Denne egenskab er den vigtigste i designet. Hvis forspændingen er lille, kan rampen vise sig at være for lang. Og i tilfælde af en meget stor vinkel er det umuligt at komme ind. Derfor skal de nøjagtigt beregnes, når en rampe for handicappede bliver udformet. Dimensioner i henhold til GOST for hældning er begrænset af maksimumsværdien, hvilket er 5% (lidt mindre end 3º). Løftehøjde for denne værdi må ikke overstige 80 cm.

I undtagelsestilfælde kan hældningen øges til 10% (lidt over 5,5º). Derefter er rampen obligatorisk udstyret med håndlister. Fordi det uafhængige opsving af en handicappet person på det bliver svært.

Hvis rampen involverer tovejskørsel, så er den maksimale karakter 6,7%.

Bygningen er obligatorisk i følgende tilfælde:

 • når spidsens højde overstiger 15 cm
 • eller længden af ​​den skrånende overflade er mere end 180 cm.

Håndlister er begrænset på begge sider og langs hele længden af ​​rampen for handicappede. Deres størrelse afhænger af, hvem der vil stige oftere: voksne eller børn. Håndlængdernes niveau anbefales at være dobbelt. Den første i en højde på 60-70 cm, og den anden - omkring 90 cm, for børn er den første værdi reduceret til 50 cm.

 1. På det skrånende plan skal der fastgøres en belægning, hvilket øger friktionen. Dette er nødvendigt for at reducere glide på rampen.
 2. Alle dele af strukturen må ikke forstyrre fodgængere.
 3. Hvis kun én person anvender en konkret rampe til handicappede, kan størrelsen af ​​strukturen beregnes individuelt for sin kørestol.
 4. Materialet i strukturen bør ikke ødelægge stigen.
 5. Rampen anbefales at være udstyret med specielle spjæld for at gøre driften stille.

Det er nødvendigt at tage hensyn til alle ovenstående punkter, inden du begynder at installere rampen.

Standarder for ramper til handicappede i offentlige bygninger

Rampen er en skrånende platform, der forbinder to vandrette planer, der er placeret i forskellige højder i forhold til hinanden. Dette design er installeret for at sikre uhindret bevægelse af kørestolen og andre hjulmekanismer fra et niveau til et andet.

I dag kan tilstedeværelsen af ​​disse produkter i hjem og offentlige institutioner ses ganske sjældent, selvom der selvfølgelig er behov herfor.

1. Teleskopisk og glidende.

Den stationære rampe er installeret i lang tid. Opførelsen af ​​denne type er to- og et-span, sådan en rampe er placeret ved indgangen til rummet. Produkter af denne type fremstilles individuelt under hensyntagen til egenskaberne på installationsstedet. Kravene til deres installation er reguleret af GOST.

Den foldende struktur kan foldes, af den grund er den installeret på et sted, hvor rummet er lidt begrænset. Hvis dette bliver nødvendigt, foldes produktet og skubbes til side, så det ikke forhindrer hovedpassagen. I dette tilfælde er rampen fastgjort på væg eller rækværk ved hjælp af specielle anordninger.

Gruppen af ​​flytbare strukturer omfatter ramper, ruller, teleskopiske og glidende ramper.

Ruller er relativt små i størrelse, de kan krølle som et tæppe. Produkterne er ret komfortable på grund af deres mobilitet og kompaktitet.

Teleskoprammen er universel og kan installeres på enhver trappe.

Hvis vi taler om ramper, så har de også små dimensioner. De bruges normalt, når en handicappet har brug for at overvinde en hindring, for eksempel en kantsten.

Og nu er det tid til at gå videre til spørgsmålet: Hvad er rammen for rampen for handicappede i offentlige bygninger?

Hvad skal rampen være?

Det vigtigste i en rampe er graden af ​​hældning. Den måles i procent, og den har følgende indikatorer:

 • de nuværende GOST krav siger, at hældningsvinklen skal være 5% eller 2,9 °. Højden af ​​rampen skal være 80 cm;
 • I nærværelse af et ujævnt gulv og en forskel i sin højde på 20 cm er det muligt at øge hældningsvinklen til 10% eller 5,7 ° (dette er tilladt i henhold til SNiPs normer);
 • Hvis rampen er indstillet i kort tid, overstiger den vertikale løft af sin konstruktion ikke 50 cm, og længden er 60 cm, så kan hældningsvinklen være 8% eller 4,8 °.

Lad os se på spørgsmålet om rampen for handicappede: størrelser og krav i henhold til GOST. Og hvad er normerne for skråning og bredde for rampen for handicappede?

Under konstruktionen af ​​sådanne enheder skal kravene til GOST- og SNiP-standarder for størrelsen af ​​disse produkter overholdes:

1) Når man monterer strukturen på en stige med to eller flere spændinger, er der lavet mellemliggende pads, der gør det muligt at anvende kørestolen. Dimensionerne af dette område skal være som følger: Mindste dybde er 150 cm, og bredden skal være to gange bredden af ​​marts;

2) hvis designet er tilvejebragt til ensidig bevægelse for handicappede, så skal den mindste bredde være 90 cm og bredden af ​​ramper med tovejstrafik - 180 cm. I det andet tilfælde skal hældningsvinklen reduceres til 6,7%. Du kan også installere et håndlister i midten af ​​strukturen;

3) Før løft af kørestole skal der være en platform. Det skal være større i størrelse end en kørestol. Præcis det samme sted skal ske ved afslutningen af ​​afstamningen.

Krav til gelændere af ramper

Hvad med skjulingen af ​​rampen for handicappede? Håndlister skal også være i nøje overensstemmelse med visse krav til GOST- og SNiP-normer.

1. For at forhindre glidning af klapvognen langs strukturens kanter gør specielle nederdele, skal deres højde være 5 cm.

2. Det anbefales at montere håndlister i en højde på 60 og 80 cm. For børn, der bevæger sig i kørestole, fastgøres håndlisterne i en højde på 50 cm.

3. Rækværk på ramper skal laves langs hele længden af ​​strukturen.

4. Hvis konstruktionens løftehøjde er mere end 15 cm, og længden er 180 cm, skal håndlisterne være til stede.

5. Sådanne hegn skal ikke kun være langs hele rampens længde, men også på begge sider af den. Desuden skal deres længde være større end længden af ​​selve konstruktionen med 30 cm. Den tilladte diameter skal være 30-50 mm.

Hvordan skal jeg vælge den slags konstruktion?

Når du vælger dette design, være opmærksom på sådanne vigtige punkter:

1) På ramperne skal der være specielle spjæld, som bidrager til den tavse brug af enheden;

2) det er vigtigt at tage højde for materialet i bygningen af ​​rampen for at forhindre skader på trappen i fremtiden;

3) En speciel belægning skal være til stede på planets plan, hvorpå bevægelsen vil blive udført, hvilket forhindrer glidning;

4) De sammenhængende skillevægge, som kørestolen skal bevæge sig over, bør ikke være en hindring for fodgængere;

5) Til individuel betjening af strukturen tages hensyn til kørestolsparametre: tykkelse, højde og antal hjul, afstanden imellem dem.

Glem ikke, at det vigtigste ved valget og brugen af ​​ovenstående produkt er at overholde GOST- og SNiP-standarderne for at sikre sikkerheden for personer, der bruger rampen.

Bredde af rampe på MGN

Bredden af ​​bevægelsesvejen (i korridorer, gallerier osv.) Bør ikke være mindre end: for kørestolenes bevægelse i en retning 1,5 m"

LISP, C # (ACAD 200 [9,12,13,14])

Appel til mig - til "dig".

Alt det, der siges, er personlig mening.

Glemt at specificere rampen udenfor, fastgjort til indgangsgruppen. Jeg forstår det 1,5 m - så i bygningerne. Og om bredden af ​​marches af ydre ramper ikke et ord

dvs. du burde være interesseret i:

"4.1.14 Trapper skal duplikeres med ramper eller løfteanordninger.

Ekstra trapper og ramper skal være udstyret med håndlister. Længden af ​​rampemødet bør ikke overstige 9,0 m, og hældningen er ikke stejlere end 1:20.

Bredden mellem rækværkets rækværk skal være inden for 0,9-1,0 m.

Rampen med en anslået længde på 36,0 m eller mere eller en højde på mere end 3,0 m skal udskiftes med løfteanordninger.

4.1.15 Den horisontale rampes længde skal være mindst 1,5 m. I rampens øvre og nedre ende skal der være en frizone på mindst 1,51,5 m, og i zoner med intensiv brug ikke mindre end 2,12,1 m Der skal også stilles frizoner til hver ændring i rampens retning.

Ramper skal have bilateral hegn med håndlister i en højde på 0,9 m (tilladte 0,85-0,92 m) og 0,7 m på grund af de tekniske krav til stationære understøttende indretninger ifølge GOST P 51261. Afstanden mellem skinnerne skal være inden 0,9-1,0 m. Hjulløftemidler i højden på 0,1 m bør etableres på mellemplatforme og på kongres".

Dekret fra Den Russiske Føderations regering den 26. december 2014 nr. 1521

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 + 1 =