30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Brændeøkse

Spidsens økse - vil skære hele skovlen

Axelspidseren har en lang økse og et tungt blad i form af en kil, og formålet er at hugge træ. Og på grund af sin store vægt og form bliver den aldrig fast i en trælog.

Axelspidseren har en lang økse og et tungt blad i form af en kil, og formålet er at hugge træ. Og på grund af sin store vægt og form bliver den aldrig fast i en trælog.

1 Struktur og sorter af spalten

Åsen til brænde er af to typer:

 • Heavy, med et kileformet blad, der ligner en hammer eller en slædeshammer med en skærpet side;
 • lidt mere lys, skarp, med fremspringende ører på siderne.

Den skarpe del af instrumentets hoved hedder bladet, og den brede og kedelige del kaldes skoen. Et langt håndtag, kaldet et økshåndtag, er lavet af hård og fleksibel elm, ahorn og birketræ. Håndtag fra eg findes også, men de er kortvarige og ubehagelige i arbejde, da kun et viskøst træ kan slukke stød og vibrationer, når de rammes af en økse.

Det ideelle ørehåndtag til spalten skal være let, elastisk og have obligatorisk sviljatostræ. Det er ret vanskeligt at fremstille, men værktøjet med et sådant håndtag vil tjene trofast i mange år. Klippenes vægt kan være anderledes, fra to til fem kilo. Når de svinger, genererer de en stor kinetisk energi, uden hvilken det ville være umuligt at opdele faste savede logs i brænde. Dens kniv har en speciel skarphedsvinkel (45-50 grader), som forhindrer værktøjet i at blive fastgjort i det behandlede træs krop.

2 På hvilke måder gør kløerne?

Sandsynligvis er du interesseret i, hvad slags akser af kløvere i dag producerer? I øjeblikket er der to måder at gøre dem til: støbning og stempling.

Den støbte splinter er den mest almindelige form for denne økse. Det kan være både indenlandsk og udenlandsk produktion. Dens kniv af hærdet stål har en lige eller oval form. Længden af ​​dens håndtag - 15-200 mm, bladbredde - 70-95 mm, den maksimale tykkelse af Butt - 60 cm, den ladningsforhold bredde - 35 mm, højde ladningsforhold - 66-72 mm, vægt - 2,2-2,4 kg.

Stemplet spaltning - har en lige kniv lavet af mellemkarbon stål. Dens vægtgennemsnitlige - 2,5 kg, ax længde - 152 cm, bredden af ​​arbejdsdelen -. 90 cm Resten af ​​dens tyngdepunkt forskudt til bladet, giver sikkerhed proces brænde og gør arbejdet mere effektivt.

3 Hvordan fungerer korrekt med en spaltning?

Processen med at arbejde med en manuel spaltning er traditionelt opdelt i fire operationer. Efter en sving nedsænkes værktøjets kniv i den ønskede retning ind i skoven, hvilket resulterer i en revne. Derefter fortsætter handlingen med hjælp af bladets sider. Den kraft, der virker i det øjeblik på dækket, hjælper med at opdele halverne af træet rundt om bladet ved at strække dem i forskellige retninger. Træ i nogen tid er under pres af denne indflydelse, hvorefter den splitter i to dele til sidst.

For at opdele brænde fra forskellige træer er skærevinkelsens vinkel også anderledes. For eksempel vil for meget tør eller frosset træ stor kilevinkel ikke være effektive, da splitter ikke kan komme ind i det under anslaget og vil hoppe af overfladen. Tilsvarende i tilfælde af meget blød og våd træ - i lav-skærpet klinge af øksen med hvert tryk vil køre fast i chok, og opdele det virker ikke.

For at undgå disse situationer blev en optimal knivskarphed på 40-60 grader bestemt af eksperimentelle undersøgelser, som anvendes til fremstilling af mest moderne modeller af kløvere. Nu er resultatet af at arbejde med en sådan økse afhængig af kraften i den anvendte indsats.

For at vælge en langvarig og høj kvalitet klipper skal to ting overvejes: at økshåndtaget er lavet af stærkt og fleksibelt træ, og bladet er lavet af hærdet stål. De højeste egenskaber i dag har en russisk, canadisk og finsk økspidser til opdeling af brænde. Disse lande er blevet berømte for deres bedste træ, udvindes fra store og mægtige skove, og derfor bliver deres produktionsværdier værdsat over hele verden.

En anden vigtig egenskab ved værktøjet til huggning af brænde er dens vægt - jo mindre det er, jo lettere bliver det at arbejde med det.

Men den yderste del af øksen bør altid være fremstillet af hærdet tungt stål. Før du køber en spaltning, skal du holde i dine hænder for at vurdere, hvor behagelig det er i dine hænder, om det har det rette tyngdepunkt, og om det er bekvemt for dem at svinge. Og hvis du nemt kan hæve og sænke den - køb dristigt, passer en sådan økse til dig, og med det kan du altid have en fuld brændehul til dacha.

Hvordan man vælger en spaltemaskine til brænde

Klippen er en økse oprettet og bestemt til et enkelt formål - hugget af brænde. Jeg vil straks gøre opmærksom på, at for fint snedkerarbejde arbejde med træ er dette værktøj ikke beregnet og helt hjælpeløst i det. Hovedformålet med spalten er at ødelægge træstængen hurtigst muligt og med mindre indsats. Det lader til, at værktøjet er ret primitivt og simpelt, men ved at bruge og vælge det skal du forstå flere regler. Derfor anbefaler vi, at du læser artiklen om, hvordan du vælger dette værktøj korrekt, inden du køber en kløftøkse til huggning af brænde. Så lad os komme i gang.

Totalvægt af spalten

Ideelt set er det tilrådeligt at holde det i dine hænder for at vurdere, hvor tung det er direkte for dig, før du køber en spaltning. Hakning af brænde er en lang proces, som i sig selv tager meget energi. Derfor, hvis du samtidig arbejder som et instrument, der er svært for dig - bliver du træt meget hurtigere. Selvfølgelig bør spjældene være tunge, da de har brug for at slå tilstrækkelig kraft til at splitte loggen, men overdriver det ikke ved vurderingen af ​​deres fysiske evner. Det kan ikke kun forkorte arbejdstiden, men også være usikkert for dit helbred. Den gennemsnitlige vægt af cleaver er 2-2,5 kg. Med et sådant værktøj er det helt muligt at hugge mellem træ og samtidig ikke at trætte.

Også den vigtigste indikator ved valg af spaltning. For nylig er der kommet på markedet klipper med nye blade (de såkaldte "eared ugler"). Nogle mennesker, der købte dem, kunne ikke arbejde effektivt med dem, og efter at have lidt det i et stykke tid kastede de dem i skur. Faktisk forstod de bare ikke til slutningen og kunne ikke forstå essensen af ​​disse akser. For det første er spjældene med denne type kniv gode til at skære tørre chok, mens de i fugtige stoffer ofte sidder fast. Den mest almindelige fejl i sådanne tilfælde - folk aktivt begynder at skærpe bladet spaltekniven, tænker, at det stumpe og derfor ikke punktere. I sidste ende bliver alting værre. Til bladet ikke sidder fast, skal spark påføres med mere kraft, hvis det er fysisk umuligt, efter øksen fast i chock, at den anden slag allerede gør Butt. Normalt splitter chook stadig i dette tilfælde. Den anden version af bladet er et stump kileformet blad. Disse er de kløvere, der passer til rå træ. På grund af det stumme brede blad kan dette værktøj simpelthen ikke teknisk komme i loggen. Derfor kan en erfaren ringer for flere slag dele en log i flere dele. Sammenfattende vil jeg sige, at spalteskiven ikke skal være skarp! "Eared" blad er bedre at prikke tørt træ, stump kileformet - fugtig.

Håndtagets længde og materiale

Fra håndtagets længde afhænger den styrke, hvormed du kan ramme loggen. Kan du huske Archimedes med sin vinkel og Jordens drejning? Her og her fungerer det samme princip. Men overdriv ikke valget af længde. Først og fremmest skal skaftet være nøjagtigt det, som det vil være bekvemt for dig at arbejde i lang tid. Med hensyn til håndtagets materiale er den mest almindelige for denne dag træ. Træpoler er billige i produktion, de er stærke nok og har gode vibrationsdæmpningskvaliteter. I betragtning af det faktum, at strejkerne ved spaltningen sædvanligvis anvendes meget stærkt, kan en ukorrekt bevægelse let splitte akslen. I dette tilfælde er det bedre at købe klapper med et håndtag fremstillet af glasfiber. Dette nye materiale har træets lethed og resonansegenskaber og metalets styrke. Glasfiberhåndtaget er uigennemtrængeligt for korrosion og påvirkning af aggressive kemikalier. En sådan aksel vil virkelig tjene mere end en sæson og fuldt ud betale for egen, højere end træ, prisen.

At spørge om, hvad der er bedre at vælge en spaltning, bliver først og fremmest styret af prisen på produktet og mærket på håndtaget. Vær opmærksom på alle de faktorer, der blev nævnt i denne artikel, og så køber du det værktøj, der passer til dig.

Sådan skæremæssigt hugget træ: hvad og hvor

Hakning af træ er ikke sådan en simpel opgave. Alle, der nogensinde har forsøgt at gøre det selv, vil være enige om dette. Som godt, hvad er der galt med det? Han tog en økse og en rubin. Især siden mange husker, hvordan Celentano hugget træ ved # 171 The Shaming # 187 (se videoen i slutningen af ​​artiklen). Og alligevel, for at hugge brænde uden problemer, har du brug for færdigheder, viden og færdigheder. Og hvis færdigheder og færdigheder # 8212 er et spørgsmål, der kun kommer med erfaring, så om viden er alt meget lettere. Og informeret - det betyder væbnet. Så vi er bevæbnet.

Hvis vi taler om den traditionelle pint uden automatisering, så har du brug for en spaltning. Øksen bruges sjældent til huggning af træ - det kan arbejdes (jorden), men det viser sig meget langsomt. Det vil være nødvendigt, men at skære ned knuderne eller justere strålerne.

Træskærere: Traditionel på et træhåndtag og skabt med den nyeste teknologi med et plastikhåndtag

Den bedste kløvere til træ nr. 8212 er smedet, men støbningen er også god. For at tjene en spaltning i lang tid, skal det være godt krydret. Kontroller kvaliteten af ​​temperering af lyden: klik på den og lyt. Hvis lyden er døv, passer det ikke til os, men hvis det er højt, er det et godt værktøj.

Træskærere: Tag fat i håndtaget for at gøre dig komfortabel

Hvordan vælger man en spaltning? Først skal håndtaget være træ og birk. For en nybegynder er det bedste valg for at arbejde spaltekniven med plast og metal håndtag mere kompliceret end med træ, og dette håndtag kan briste, hvis den forkerte retning hit, men det sker. Så vælg spalten med et træhåndtag. For det andet vælges håndtagets længde og tykkelsenes vægt individuelt. Du skal være komfortabel. Dette gælder for håndtagets form og længden og til tyngden af ​​spalten som helhed. Du behøver ikke at bølge denne pistol ti eller tyve gange, så du skal holde det trygt: det skal som sagt sige "gå i seng".

For at arbejde det var praktisk, find det største og bredeste dæk af dem, du har, sæt det på en platform. Dette vil være din "arbejdsplads" til at hugge brænde eller som de siger "blok" eller "dæk". Sæt derfor dækket op, så du ikke rører ved noget, når du vinker dig. Det er også ønskeligt, at folk på dette sted ikke skal gå ud ofte: logs og chips flyver i forskellige retninger og kan forårsage alvorlig skade.

Der er udarbejdet et sted og et redskab til arbejde. Nu lidt om træet. Det er bedst at hugge tørt eller frosset træ. Nyligt forsøgt "gå" hårdt. Hvis det er muligt, lad logfilerne tørre ud eller fryse. Dette vil gøre dit arbejde meget nemmere.

Dimensioner af brænde vælges på baggrund af ovnenes dimensioner: deres længde skal være ca. ¾ af ovnen længde og bredden - ca. 6-10 cm. Med sådanne dimensioner brænder brændstoffet i lang tid, og jævnt vil sod udgøre i mindste mængder.

Sådan skæremæssigt hugget træ: det rigtige rack

Nu selve processen. En log er sat på dækket. Hvis der var en revne på det - udfolder revnerne for dig selv og forsøge at komme på det med en spaltning. Hvis der ikke er nogen revne, men der er knuder - prøv at komme imellem dem eller langs en af ​​dem. Hvis du er heldig, splitter chumpen op. Hvis ikke, bliver spalten fast. Derefter skal du enten trykke på slæden med en slædeshammere, eller hente en spaltning med en log, udfolde og slå med stumpen rundt om dækket. Men den anden mulighed er ikke tilgængelig for alle: det er ikke let at bølge en spaltning, men hvis det også hænger på et dæk ...

Sådan skåres træet korrekt: spalten sidder fast i tømmeret, udfoldes og trykker på volumen langs dækket

Stativet på pinten af ​​brænde er meget vigtigt: benene har skulderbredde fra hinanden, knæene er lidt bløde. De kan blive sprunget og øge virkningen. Kolun hæver sig foran dig og skærer kraftigt ned. God teknik til at hugge brænde er demonstreret i denne video.

Hvor mange dele deler loggen? Afhængig af dens størrelse: meget lille dåse og to eller fire, flere - otte eller flere. Ordningen er stort set den samme: først i halvdelen, så i kvartaler, hvis du har brug for # 8212 kvartaler eller endda i halvdelen eller i tre dele.

Hvis loggen har en meget stor diameter, er det mere hensigtsmæssigt ikke at forsøge at bryde det ned i halvdele, og fra kanterne hugge logerne af den krævede størrelse og have "afrundet" den i en cirkel, resten kan allerede deles i halvdelen.

Sådan skære ordentligt træ. Det er lettere at hugge stykker fra den store blok

At vifte en kløvere # 8212 er først i første omgang. Så mine hænder og rygsmerter. Og jeg vil allerede have nogle slags tilpasninger for at lette livet. Og de kom meget op. Fra enkle "deres folk" til meget teknologiske dem. Men der er meget få mennesker, der vil bruge højtydende installationer på en privat gård, så lad os overveje ideer, der er egnede til implementering i hverdagen.

Den første ting, de holder opmærksom på, er pistolen. Nogle gange skaber design ideen vidunderlige løsninger. For eksempel er der en spaltning med hjul. Han vil sandsynligvis ikke sidde fast i dækket. Men det er så længe det vil vare - spørgsmålet.

Hvilken økse er bedst, når man vælger brænde?

Alt afhænger af, hvilken slags træ du skal hugge.) Hvis det er små stubber, så kan den almindelige økse nemt klare dem. Og hvis det er en stor blok, så er det nødvendigt med en spaltning.) Dette er en af ​​sorterne af en økse med en kileform, med en meget større masse end en konventionel økse. Dette gør det muligt for ham at klare det hårdeste træ til at hugge uden stor indsats.

Det er bedst at have på gården og en fælles økse og spaltning.

Og mit råd til dig: Du er forsigtig med akser derovre, første gang du holder dem i dine hænder. Og husk altid, at ukorrekt håndtering af akser fører til triste konsekvenser.

For det første, prøv ikke at holde stubben med din hånd, bare sæt dem glat, forsigtigt sving og prøv at slå øksen i midten. Split stubben i halvdelen, installer halvdele igen og kolitis og dem i halvdelen.

Brænde er hakket på den største og mest stabile stub.

Held og lykke med brænde og pas på!))

Sådan hugget træ: råd fra en erfaren træskærer

Hvis du har en sauna eller en pejs i huset, vil evnen til at hugge hovet være nyttigt for dig. Selvfølgelig kan du ikke forstyrre dig selv og købe færdigt, hakket træ, men det er en fornøjelse at bøje friluft med en økse, indånde duften af ​​friskt træ, få en byrde af livskraft og positiv energi.

Og i vandreturen kan denne færdighed være nødvendig. Og i så fald er det ikke overflødigt at lære alle hemmelighederne at skære træ (se hvilket brænde er bedre).

dæk

Brænde er hakket og sætter logerne på et niveau og solidt fundament. Det bedste for dette er et dæk - det tykkeste og knuste stykke af et savet træstamme. Det er ønskeligt, at to eller tre knob ikke blev afskåret, men stikker ud fra dækket: med deres hjælp bliver det lettere at overføre fra sted til sted.

Splitting sådan et dæk er meget svært, da kvistene og vendingerne i hendes krop ser ud til at trække hende ned og perfekt modstå slagene.

Erfarne træskærere vælger næsten altid en tung og kedelig økse - en spalter til afskæring af brænde, især hvis trunkerne er fyldt med lange logs.

For at bølge dem har du brug for fysisk styrke, men spaltningen under egen tyngdekraft splitter loggen bedre. Dens stumme kniv sidder ikke fast i skoven, men fungerer som en kil.

Men øksen må ikke skubbes for langt ind i hjørnet - det er lettere for dem at hugge korte stød og frisk, for nylig savet brænde. Derudover vil det være nødvendigt for dig at hugge chipsene til tænding.

På trods af processen er tilsyneladende enkel, skal du vide, hvordan man trækker træet korrekt, for ikke at overtaxe fysisk og ikke skade dig selv eller andre. Desuden afhænger af hvilken slags logs der kommer under under din økse, hvor længe og hvor længe de brænder vil afhænge.

 1. Sæt loggen på dækket således at knuderne eller de fleste af dem forbliver under.
 2. Find en knæk. som næsten altid er på slutningen af ​​den savne log, og drej det så, at spidsen af ​​spalten falder på den.
 3. Hvis der ikke er revner, skal du prøve at ramme med en økse eller kløft mellem knuderne eller langs dem. Når brænde kan poked med en økse, kan han sidde fast i en tømmer, der rammer en knude. I dette tilfælde skal øksen med loggen drejes med stumpen ned og med en kraft til at slå dem mod dækket.
 4. Meget tykke logs det er mere hensigtsmæssigt at prikke ikke i midten, men chipping off plaques tættere på kanten.

Tip: Du behøver ikke at bruge meget strøm, og slippe spalten på loggen. Løft bare det over hovedet og sænk det med acceleration - tyngdekraften af ​​spalten selv er nok til at få det til at fungere.

 • Til øksen flygtede ikke økshåndtaget på tærskelpladsen ned til en beholder med vand. Toporishche svulmer, og øksen på den sidder stramt.
 • Under arbejdet sæt dine fødder fra hinanden. Dette er praktisk, og vil beskytte dig mod utilsigtet miss.
 • Sørg for, at der ikke er mennesker rundt, især børn. fordi under fældning af brænde kan flyve væk ret langt i forskellige retninger.

Hvis du ikke vil have brænde brændt for hurtigt eller brændt op til slutningen, forlader kanonerne, så skal tykkelsen af ​​logfilerne være 7-10 centimeter. Hvordan skilles brænde for at gøre det nøjagtigt som dette?

Det afhænger af tykkelsen af ​​bjælkerne. Tynd spalter i halvt i to blokke, og derefter hver - igen i halvdelen, får den såkaldte chetveriki.

Ordning for brændeopdeling

Tykke chump skal opdeles i oktal, det vil sige, at hver kvatrain skal skæres. Hvis du bliver fanget meget tykke logs, divideres du i halv og hver ottekant, men ikke langs radiusen, men på tværs af, for at danne to mindre logs: en trihedral, den anden tetrahedral.

Plakhs (chump halfs) kan opdeles ikke i to, men i tre trihedral dele (eller to trihedral og et tetrahedral) for at opnå logs af de nødvendige tykkelsessorter.

Råd: Træ er det nemmeste at hugge, når de er tørre eller frosne. Hvis dette ikke er nødvendigt, skynd dig ikke at hugge de nyudskårne blokke - lad dem tørre op eller ligge ned til vinteren under et baldakin.

Træk ikke træet i skovlen (se Drovnitsa med egne hænder) umiddelbart efter deres skæring. Hvis der er solrigt vejr, lad dem ligge i et åbent skyglide. Hvis vejret ødelægger, skal de dækkes med et telt eller overføres til et baldakin.

I skovlen kan logge ligge i flere år. Hvis de var meget friske, så start med at bruge dem bedst om et år.

Rengøring af støvsugerposen er let: Hvis støvsugeren af ​​støvsugeren er en almindelig taske, som du regelmæssigt skal rengøre fra støv, det vil sige et middel, der letter denne proces. Tag nylonstrømpen, bind den på den ene side og den anden side sætter du det resulterende låg på støvopsamlerens dyse. Nu, når du har fylt posen, behøver du ikke at ryste støvet ud. Det er nok at trække strømpen ud og smide det ud med støvet.

Fjern kulstof fra stegepanden: For at fjerne kulstof fra stegepanden, gryder eller andre redskaber, hæld vand, tilsæt sodavand og silikatlim. Det er nødvendigt at koge i en time eller to, hvorefter depositumet enten slår sig selv eller det vil være meget nemt at fjerne.

Ingen kommentarer endnu!

Del din mening

Mest Læs

Juridisk rådgivning online (registreret af Fødevaresikkerheden inden for kommunikation og massekommunikation (Moskva, Kitaygorodsky Proyezd, 7). Registreringsbevis yderligere.

Sådan isoleres brønden alene til vinteren For mange landboere, såvel som ejerne af forstæder, er brønden længere fremme.

Tandoor er et godt alternativ til mangal 3. august 16: 07 Praktisk hvert år går min familie på ferie til Krim, men i år er der blevet mere.

Nylige publikationer

Fastgørelse af hardware til trækonstruktioner

fastgørelsesanordninger til trækonstruktionerMetalliske fastgørelsesanordninger17 marts | 4126 visninger I nutiden.

GOST 10704 91 sømløse stål elektriske svejsede rør

Stål elektrisk svejsede langsgående svejsede rør GOST 10704-91 Denne standard gælder for ikke-galvaniseret og.

Shop brusere i Moskva adresser

Shop brusekabiner i Moskva AdresseSpeciale tilbudPris 8714 руб. Om vores.

Oversigt over akser "Cleaver"

Hej Denne artikel vil blive brugt til valg af ax-cleaver til hjemme eller arbejde. Jeg skriver det udelukkende ud fra et synspunkt om praktisk og erfaring. I vores alder af forbrug vil en sådan almindelig ting virke som en økse vendt af nogle til en fetish. Jeg vil ikke fortælle dig, hvad der bevæger individuelle mennesker, jeg er ikke en psykolog, men min bedstefar Freyd giver mig (hvis jeg levede) meget at sige til sådanne borgere. Jeg citerer en af ​​meddelelserne fra forummet www.arboristsite.com besked fra Andy i filialen dedikeret til at vælge en spaltning og diskutere deres egenskaber og kvaliteter:

Faktisk siger Mr. Andy noget som dette: "Jeg har endnu ikke opdelt et træ med min (cleaver), men jeg har investeret mere end 400 amerikanske dollars. Denne økse er bedre i sine kvaliteter end jeg er. Hvordan jeg kan sige "kvalitet kommer med en pris".

Utvivlsomt er kvaliteten ting normalt ikke billig, men i min anmeldelse vil jeg forsøge at finde en balance mellem pris og kvalitet.

Vi vil diskutere størrelsen af ​​cleaver, som det er bedre at bruge i gården til fremstilling af brænde. Faktisk positionerer mange producenter sig selv som "Koluny" - modeller fra et og et halvt kilo. Og på den ene side i sin form er det virkelig en spaltning, men rækkevidden af ​​dens anvendelse er ekstremt begrænset. Sådanne modeller er beregnet (jeg citerer producentens beskrivelse): "Til opdeling af små logs med den ene hånd." Ja, sandsynligvis har sådanne akser deres egen forside på gården og i en picnic, men jeg forstår ikke, hvad de skal gøre. En stor log kan ikke brydes af dem, men en lille. Og hvorfor små generelt at stikke. En log med en diameter på ca. 15 cm kan let komme ind i pejsen, en ovn af en komfur, en fastbrændselspille, en finsk komfur eller en brazier i fri luft. Jeg ville kalde denne klasse af akser: "nedokolun." Og selv om der er meget smukke og højkvalitetsrepræsentanter af denne klasse i post-sovjetiske rummarkedet, for eksempel modellen:"Small Splitting Axe" fra den berømte svenske producent af smedede akser "Granfors Bruks"(denne er smuk):

Axe håndtag hickory, imprægneret med bivoks og linolie, en top økse foret med et beskyttende stålkappe, ax hånd-smedet svenske smede (i øvrigt svenske smede virkelig bor i Sverige og ikke i en af ​​de kinesiske provinser som det er nu ofte er tilfældet. Læder taske medfølger. Ja, et kunstværk, men vi vil ikke overveje denne klasse af "kløvere" inden for rammerne af denne artikel.

 • Den første konklusion: Køb ikke for seriøst arbejde "mini-koluny"

Og vi vil kun tale om rigtige arbejdsspaltere, og det er primært en tung økse. Her ren fysik: Jo tungere øksen, jo mere magtfulde vil være virkningen på splittelsen af ​​træ. Resten er alternativer. Så lad os overveje de største modeller af kløvere, der er tilgængelige på markedet i dag. Og lad os starte med slutningen af ​​vores "hit parade". Lad os se nærmere på Kinesisk Cleaver bredt repræsenteret i dag i basarer, i købmandsforretninger og i byggeri supermarkeder. De har alle noget som dette:

Farver, pen design, mærke navn, alt dette er uden betydning. Det er ham alle sammen: Kinesisk Cleaver. Så lad os kigge nærmere. Det første, der fanger dit øje ved en kortvarig undersøgelse, er meget smal sok begyndende fra skærpning og hele centimeter 3-4. Hvad gør dette konstruktive træk med den kinesiske "kløver"?

 • Den anden konklusion: Køb ikke kinesisk "koluny".

  Det næste kriterium, når de vælger en spaltekniven, mærkeligt nok din erfaring i denne branche, hvis du aldrig har kløvet træ (5 logger på en picnic tæller ikke), er det meget sandsynligt, at du i første omgang brudt en eller to økse på den første maskine brænde. Så hvis det er en økse for eksempel af en rigtig fremragende østrigsk kløver «MUELLER»,

  så bortset fra at det koster 42 dollars (ja 42 grønne dollars for et stykke træ fra et hickory-træ og det er uden omkostningerne ved levering), så det bliver også nødt til at vente et par uger fra Østrig.

  Du vil sige: Det er muligt at købe på markedet en almindelig hatchet til 2 kopecks og put. Jeg svarer: Du kan. Og du kan sætte gummi "Rossava" på "Ferrari".

 • Den tredje konklusion: Hvis du ikke har nok erfaring til at arbejde med en spaltning i dag, køb ikke straks en dyr importeret model. Du fortæller mig, køb ikke en god import, køb ikke kinesisk, og hvad skal man købe til brændeflis da. Jeg svarer: Gå til loppemarkedet eller til stedet for gratisannoncer og find der gammelt sovjetisk spaltjern.

  Lad os nu tale om de store akser af normale udenlandske producenter. Som vi sagde i starten, har en tendens til grænsen af ​​perfektion er muligt at nå det absurde, men vi er ikke freaks af opgradering akser, forsøger vi at overveje fordelene ved en god importeret Cleaver og sammenligne dem med den kvalitet og pris.

  • vægt 2500 gr. (uden håndtag)
  • vægt 3200 gr. (med håndtag)
  • længde 81 cm.
  • Oprindelsesland: Sverige
  • prisen er omkring $ 150 - $ 180 (hvis du finder det på Amazon.com på tidspunktet for at skrive artiklen, prisen er $ 150 uden forsendelse omkostninger naturligt)
  • øksehåndtag - hickory tree, imprægneret med voks og linolie
  • læder taske

  En god cleaver. Klassisk skandinavisk økse til skæring af træ med et smalt og langt blad. Efter sovjetstrygen i starten er det ikke almindeligt at arbejde, men som de siger, bliver du vænnet til det gode hurtigt. En god ting. En rigtig skandinavisk.

  Må ikke kalde sig en konservativ, men i at vælge en spaltekniven, stopper noget mig fra nanoteknologi præferencer, teflon belægning, og andre "kunstlæder charme" kan du sige om den tredobbelte niveauer OTC og finner i ledelsen af ​​Chinese-zavoda.Nu godt.

  • vægt 2600 gram (uden håndtag)
  • vægt 3200 gr. (med håndtag)
  • længde 82 cm.
  • Oprindelsesland: Sverige
  • pris omkring $ 100
  • øksehåndtag - hickory tree, imprægneret med voks og linolie
  • læder taske

  Måske har du allerede bemærket, at cleaver fra Husqvarna ligner vores første udforsket fra Wetterlings. Og det er ikke bare et tilfælde. Husqvarna startede i det 17. århundrede med produktion af musketter, men i de sidste årtier kender vi dem som producenter af kvalitetsmotorcykler og benzindrevne værktøjer. Det vil sige, hånd smedning er ikke deres "hest". Men blandt tømmerjakker er der en efterspørgsel efter akser selv i en alder af elektronik og benzinsave. Derfor samarbejder Husqvarna med værdige svenske producenter af smedede akser, og de producerer deres akser for den svenske bekymring, de sætter kun et mærke af "musketeers" i stedet for deres mærke. Generelt er Cleaver fra "Husky" twin Wetterlings. Tilsyneladende på bekostning af store mængder sker det, at akserne, der sælges af Huskvarna under logoet, er billigere end deres tvillinger fra Wetterlings eller Hutafors (Hultafors).

  • vægt 2600 gram (uden håndtag)
  • vægt 3200 gr. (med håndtag)
  • længde 80 cm.
  • Oprindelsesland: Sverige
  • pris omkring $ 180
  • øksehåndtag - hickory tree, imprægneret med voks og linolie
  • læder taske

  Beskyttelse øverst i øksen i rustfrit stål. Jeg vil sige, at denne "Mercedes" blandt spjældene, men også prisen under $ 200.

  Lad os opsummere: Kinesisk "koluny" - affald og køb dem bør ikke være kategorisk

  Hvis du ikke er klar til at betale din bedstemor en pension (eller endda to pensioner) for en økse til hugget brænde, så vil den bedste løsning findes på loppemarkedet gamle slags sovjetiske skurk, plante på et anstændigt øksehåndtag. På et muligt spørgsmål, fra hvilket materiale at købe en øks håndtag, hvis der er et valg, vil jeg svare: Acacia ax handle er den bedste løsning.

  Hvis du har en gratis hundrede dollars og vil have det værd at bruge, vil det bedste alternativ til en vandretur i en natklub være erhvervelsen af ​​en slædeøkse fra Husqvarna. Hvis du beslutter dig for at købe det, så

  Jeg anbefaler stærkt at lave 2 små forbedringer.

  • I weekenden forveksles med yderligere imprægnering af et økshåndtag med linolie og bivoks. Gud vil gøre det, jeg vil fortælle dig næste gang. Selvfølgelig er akselhåndtaget fra fabrikken allerede imprægneret, men ikke med 5 point. Over tid, "zalapaetsya" og vil ikke være smuk.
  • Og det andet, som er vigtigere og har, er ikke kosmetisk. Dette er forsvaret af toppen af ​​økshåndtaget. Sommetider klæber kanten af ​​bjælkerne med toppen af ​​økshåndtaget med en brændepige. På et tidspunkt vil der naturligvis ikke ske noget, men med regelmæssig brug af mikrodamageøen på træet vil håndtagene akkumulere, hvilket først fører til et tab af æstetisk udseende og til sidst til ødelæggelsen af ​​luken. Dyre modeller er normalt udstyret med metalbeskyttelse. Nå, hjemme, kan du lave et læder etui eller tætte sår og fixe råhud tape. Den anden mulighed er den enkleste og samtidig behagelige udseende.

  Hvis du er repræsentant for den yngre ultramoderne generation, så kan du godt lide modellen X27 fra Firskas. Jeg vil ikke bevise noget. Ligesom, som de siger - bære. Jeg ville ikke have købt et mirakel af finsk-kinesisk teknologi til mig selv. For $ 5 ville sikkert købe ... hvad at sælge til enhver pioner. Lys, øks håndtag ændrer sig ikke, og det er også vigtigt for mig, at denne "fin" har en smal "øjenlids" og en plastisk lugt der minder om sin kinesiske oprindelse.

  Og endelig hvis du er med økonomi meget godt, og du elsker gode og dyre ting, så for dig Splitting Maul 450 fra Gransfors Bruks. Alt er på plads. Ideelt imprægneret, justeret, afbalanceret. Svagt sted - den øverste del: godt beskyttet. Mellem pluk af brænde kan sikkert ikke tages til garagen, men hængt i en ramme i pejseværelset.

  Jeg håber, at oplysningerne er nyttige for dig. Hvis ja, så tilføj webstedet til bogmærkerne, gå stadig. Hvis du har brug for at fjerne nødtræet i Kharkov - ring, gør vi det på den bedst mulige måde. Høring og afgang af mesteren i byen Gratis.

  Vi køber og sælger brænde i Kharkov og Kharkov regionen. Brænde fyr, birk, frugt, eg. Tør og friskskåret. vi skærer ethvert nødtræ. GRATIS TRIP AF MASTER I GRÆNSEN AF KHARKOV. opkald

  Vi accepterer opkald - døgnet rundt! (066) 934-61-51 (098) 357-37-07

  Ring til mesteren for høring og evaluering er GRATIS! (063) 363-75-85

 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  88 − 80 =