30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Boxwood landing og pleje i Leningrad regionen

Boxwood: landing og pleje i Leningrad regionen

Boxwood er en stedsegrøn busk eller et lille træ tilhørende familien af ​​boxwood. Det historiske hjemland er landene i Østasien, Vestindien og Middelhavet. Der er omkring hundrede sorter af det. Nogle er vokset som en dekorativ kultur.

Dyrkning af boxwood på Leningrad åbne rum

Boxwood i dekorative landskabspleje: korrekt plantning, pleje og reproduktion

I dekorative havearbejde er speciel beundring forårsaget af tal skåret fra kronerne af træer og buske.

Ofte plantes særlige langsomt voksende planter til disse formål, som kan holde "form" i lang tid.

Blandt dem kan du ofte finde en kasse eller boks, aksel, også kaldet et sten træ.

Beskrivelse og egenskaber

Boxwood tilhører familien med samme navn. Han var kendt i det gamle Rom og Grækenland. Ifølge en af ​​myterne lavede gudinden Athena en fløjte fra boxwood. I middelalderen blev denne plante ofte brugt til at udføre magiske ritualer.

Boxwood når en højde på 2-12 meter, nogle repræsentanter vokser til 15 meter. Den har læderagtige, tætte blade, små, næsten umærkelige, men duftende blomster. Forplantet af frø og stiklinger, er sidstnævnte mulighed at foretrække, da frøene har en lang hvileperiode. Frøene selv er sorte, de "gemmer sig" i faste kasser.

Anlægget er spredt næsten over hele verden:

 1. I Europa - England og landene i Sydeuropa såvel som i Transkaukasien.
 2. I Asien - Kina, Japan og landene i Asien Minor.
 3. I Afrika - i skovene og skov-stepperne syd for Ækvator og i Madagaskar.
 4. I Amerika, i troperne og subtroperne syd for Mexico og i Cuba.

I Rusland findes boxwood i Krasnodar Territory og Kaukasus, store områder ligger i Sochi, Abkhasien og Republikken Adygea. Anlægget er yderst uhøjtideligt og kan vokse på stenede bakker og i tætte skove.

Boxwood tolererer skyggen stiffly, det ligger godt på svagt sure jordbund, men kræver at opvarme. Med passende pleje kan der modtages i kold sorter i Moskva-regionen og i Urals.

Anvendelsesområder for boxwood er ekstremt forskellige og omfattende:

 1. Siden oldtiden har den været brugt til at garnere parker og haver, for eksempel som kantsten. Takket være den smukke mørkegrønne blade og evnen til at holde sig i form i lang tid er træerne blevet uundværlige komponenter i have- og parkområder.
 2. Træ træ er en af ​​de mest holdbare og tætte, har en ensartet farve og har en høj slidstyrke. Tidligere var det brugt til at skabe vævevæv, trykmaskiner, kirurgiske og musikinstrumenter, røgrør, husholdningsredskaber, legetøj (bits, skakstykker) - takket være øget styrke var boksen perfekt til dette.

På grund af trussel om udryddelse sælges boxwood sjældent på markedet og er ret dyrt. I dag bruges den kun til indlæg.

 1. I medicin anvendes boxwood mod reumatisme. Tidligere blev det også brugt mod hoste- og mavesygdomme, men på grund af den høje toksicitet og kompleksitet ved udvælgelsen af ​​den nøjagtige dosis blev denne stoppet.
 2. Planten er en god honning, men honningen er giftig og kan ikke bruges.
 3. I nogle lande i Vesteuropa dekorerer grene huse på Palm Sunday.

Plantning boxwood er ikke særlig vanskelig og udføres i den varme årstid, så indtil planten vedlægges og styrkes til vinteren. Det anbefales at købe 3-årige planter i børnehaven, fordi de i denne alder anses for gamle nok og tilpasser sig godt.

Når du vælger transplantationstiden, er det værd at vente på, at den nuværende varme kommer ind, så frostene ikke beskadiger de "unge". Til planten er der egnet lunket næringsstof, som har en neutral surhed - i sådanne lande vil træet vokse stærkt og stærkt med skinnende blade. På mindre næringsrige jordarter vil boxwood også slå rod, men det vil vokse langsommere.

Planten kan ikke overleve på for våde, tunge eller sure jordarter. Sandy jord vil kræve regelmæssig befrugtning med kompost og slagtende kalk.

Afhængigt af hvilken plante der skal transplanteres, er der også forskellige nuancer:

 1. Hvis et ungt træ er plantet, skal det ske i foråret, ellers vil det ikke være tid til at blive stærkere før frosten.
 2. Hvis der er landing af en voksenformet prøve, kan du gøre det til enhver tid på året, mens det er varmt udenfor.

Landingen foregår omtrent ens:

 1. En dag før plantningen bør planterne vandes rigeligt eller fuldstændigt i vand for at fjerne jordklodserne fra rodsystemet.
 2. Det er nødvendigt at udgrave en pit, hvis størrelse næsten vil fordoble størrelsen af ​​rødderne.
 3. Op til halvdelen af ​​piten er fyldt med en blanding af en del af grovt sand, to dele af torv og fire dele humus, hvis det ønskes, kan du tilføje en lille kaliumgødning, og vand derefter rigeligt.
 4. Planten installeres omhyggeligt i gruben, der er ret lodret, retter rødderne, så de ikke er rystede og falder i søvn med jorden til toppen, og trykker den ned. Det er nødvendigt foruden at hælde omkring en lille haj, så at jorden når jorden, når den er vandet.

Boxwood - ekstremt uhøjtidelig plante, som er nok og et minimum. Den første gang efter plantningen har han brug for regelmæssig og konstant vanding, om en gang om ugen eller mere, hvis det er nødvendigt, kan du lave en tør gødning.

Det anbefales også at sprøjte det regelmæssigt i de første 2-3 uger og mulch. Normalt er denne periode nok til at styrke boxwood, hvorefter den skal skæres.

Beskæring skal udføres med skarp havsaks med en forkortet blad hver måned. Det skal være nødvendigt at afskære alle de udragende grene, der giver busken en vis form, og efter afslutningen af ​​proceduren er det nødvendigt at tilsætte befrugtning og hælde det. Dette vil bidrage til at danne en smuk tyk krone.

Det er nødvendigt at fodre boxwood kun 3-4 gange i en varm sæson, det er ønskeligt at gøre det på tidspunktet for beskæring. For denne standard er organiske eller mineralske gødninger ideelle. I efteråret er det nødvendigt at bruge gødning uden kvælstof.

"Fjender" af planten er frost, kolde vinde, optøning (akkumulering af vand nær rødderne). Det er nødvendigt at tage vare på planten på forhånd og beskytte den mod vinterforkølelse, så den ikke dør.

Den første ting at gøre er at vandre buskene rigeligt, så planten absorberer så meget vand som muligt før kulden. Dette skal gøres, før natten fryser strejke.

Afhængigt af størrelse og form kan du bruge forskellige muligheder for opvarmning af boxwood til vinteren:

 1. Små træer er dækket af skuffer og har lavet huller til dem i luften.
 2. Større træer skal være bundet til understøtninger og beskyttet af gran gren.
 3. De største træer skal omvikles med et par uvævede dåser.
 4. Hvis det er nødvendigt at beskytte hegn og vægge, er de dækket af burlap, specialnet og varmelegemer. For ikke at bryde grene fra sneens vægt, bør stoffet fastgøres på understøtningerne.
 5. Hvis kassen vokser i et karbad, skal den flyttes til en større beholder og fylde det resulterende rum med savsmuld eller tørv. På toppen af ​​træpladen med en klud, og jorden er mulket.

Om foråret, så snart luften opvarmer tilstrækkeligt, fjernes stofferne og æskerne.

Boxwood kan formere sig på to måder:

 1. Frø: dette er en længere, men interessant måde. Det bliver nødvendigt at suge frøene i en dag i varmt vand med tilsætning af et vækststimulerende middel og derefter overføre dem til en fugtig klud, der dækker den anden. Som tørring skal stoffet være fugtet. I en måned vil der være hvide spirer, der skal transplanteres i en blanding af tørv og sand "hoved" ned. Gryden skal være dækket af glas for at skabe en drivhuseffekt og omlejres til et varmt, mørkt sted. Efter 2-4 uger på overfladen bliver der skud, hvorefter glasset kan fjernes.
 2. Stiklinger: Den mest populære metode. Det er nødvendigt at afskære en ung stærk skydning 10-15 cm lang, som endnu ikke er dækket af en tæt bark, skråt fra bushen. Fra den nedre tredjedel skræles bladene og placeres på en dag i rooting agent-opløsningen. Efter vask og transplantation i en blanding af humus, sand og blade land, uddybning til de meget blade. Øverst er skankerne dækket med en plastflaske for at skabe en drivhuseffekt. Du kan vandre stilken ved at drysse vand gennem omslaget på "hotbed". I løbet af en måned vil rødderne begynde at dukke op, hvorefter flasken kan fjernes og plejes for boxwood som normalt.

Ud over at skære stiklinger, kan den fleksible gren bøjes til jorden og prikopat den, så vent indtil den giver rødder og adskilles. Se hvordan du gør det rigtigt, du kan på video.

Takket være giftige alkaloider kan boxwood beskytte sig mod de fleste insekter, men nogle kan skade det. Disse omfatter:

Disse skadedyr kan føre til forringelse af plantens udseende, rottende rødder og vævsdød. Det er nødvendigt at inspicere træer og blade regelmæssigt, fjern alle tørre og mistænkelige blade i rette tid, for eksempel pimpled eller begyndte at rådne.

Det er især praktisk at gøre dette under trimning. Ved transplantation er det værd at kontrollere rødderne og fjerne problematiske varianter. Hvis det er nødvendigt, anbefales det at behandle boxwood med fungicider.

Siden oldtiden er boxwood brugt som et prydplante: Det er nemt at møde i mange haver og parker, især hvor det er nødvendigt at demonstrere gartnerens dygtighed. Takket være den langsomme vækst af boxwood, tager det lang tid at holde den i form og skal justeres kun en gang om måneden.

Planten kan også bruges til at skabe bonsai, men det er værd at huske, at det er giftigt: i et hus med nysgerrige børn og dyr hører det ikke til. Sådan plejer du boxwood, se råd fra en erfaren gartner i følgende video:

Kan du lide artiklen? Abonner på opdateringerne via RSS, eller følg opdateringerne på Facebook, Twitter eller Google Plus.

Plante og pleje boxwood i Leningrad regionen

Træet og busketræet, som i øjeblikket kommer ind i mode, men ikke for lunefuldt, kræver lidt viden. For at få det bedste resultat, skal du vide præcis, hvordan man planter boxwood og hvordan man skal passe på det.

Under boxens navn er omkring tredive forskellige plantearter forenet. De vokser vildt i Asien og Middelhavet. I vores landbuske bliver boxwood oftest dyrket på en dekorativ måde i parker, haver og pladser, selvom der nogle gange er vilde planter. Trækasse og buske er meget udbredt inden for landskabsdesign.

Denne plante er meget værdsat for sine eksterne data og andre egenskaber:

 • Smuk krone.
 • Juicy blade, har en lys og rig farve.
 • Modstår et stort antal hårklippninger.
 • Under gunstige betingelser kan dette plantes levetid nå op til 600 år eller mere. Samtidig vokser det ekstremt langsomt.

Plante og pleje boxwood i Leningrad-regionen præsenterer ingen vanskeligheder for en person, der i det mindste er lidt bekendt med det grundlæggende ved havearbejde. Den eneste forskel fra de sydlige regioner i Rusland ligger i et køligere klima, som indsnævrer plantesæsonen for boxwood buske. Proceduren kan udføres fra anden halvdel af april til første halvdel af oktober. Hvis træboksen blev plantet om sommeren, så skal den vandes meget oftere end i efterårs- eller forårsstedningerne, så planten er veletableret.

Hvis det er nødvendigt at transplantere voksne planter, der allerede er flere år gamle, så træplanterne tages med jordklodset, hvor de voksede op før. Du kan foretage transplantation på et hvilket som helst tidspunkt af året, undtagen i vintermånederne. I tilfælde af erhvervelse af frøplanter af buske eller træboxwood kort før frostbegyndelsen er det bedre at prikopat på et skyggefuldt sted eller dække med en film, som beskytter mod sollys, indtil april.

Du kan ikke gøre en grave i hulerne, hvor is kan danne sig. Den bedste måde at overvære boxwood er fuld belægning med sne på jorden, der godt passerer fugt.

Når du transplanterer planter fra beholderen, skal du omhyggeligt overveje rodsystemet. Det er ofte sammenflettet, hvilket forhindrer det i rettidig omstilling til andre vækstbetingelser. Dette problem kan løses ved "irriterende" rødderne. Dette udtryk indebærer frigivelse af den ydre del af rodsystemet, så de fortsætter med at vokse i den rigtige retning. Det er bedst at udføre proceduren med et tyndt aflangt objekt. Og bekymre dig ikke om den mulige skade på rødderne, for hvis de ikke spredes, vil de være ubrugelige.

Når en separat busk eller et kasse træ er plantet, er en grav gravet ud. I tilfælde af plantning af hække er det nødvendigt at lave en lavgrave. I dem for at sætte sædets samshita, sørg for at rødderne er begravet under mærket af den gamle koma eller beholder.

Ved plantning skal man huske på, at jorden omkring bagagerummet skal være lidt dybere, så den holder vand nær planten.

Hvis man ved at grave en pit i en dybde på mere end 20-30 centimeter, finder sand, ler eller anden dårlig jord, så bliver gruben rengjort og yderligere begravet. Et lag af frugtbar jord hældes i det ledige rum.

Til organisering af en hæk fra en boxwood busk i en enkelt række, er det nødvendigt at bruge fra fire til fem plantedyrlinger, der plantes i en afstand på 20-25 centimeter. Antallet af kimplanter afhænger af længden af ​​hegnet.

Årets vigtigste tid til pleje af boxwood er vinter og anden halvdel af november. Det er i denne periode, at der er temperaturændringer, der kan føre til udseendet af rodfugt eller overfladisk frostbit af rodsystemet og stammen.

For at undgå død eller alvorlig skade på planten er det nødvendigt at fylde kassen med rigeligt vand om efteråret et par dage før den første frost.

Det er tilrådeligt at bøje jorden med tørv eller nåle af nåletræ. Det er ikke nødvendigt at bruge de faldne blade til dette, fordi det kan modnes og føre til svampesygdomme, der kan dræbe boxwood.

Efter ovenstående trin skal du vente, indtil temperaturen falder til -10 ° C eller lavere og derefter starte vintervedligeholdelse. Til dette er det nødvendigt at dække boksen med træ- eller plastkasser, som gør det muligt at isolere. I boksene skal der laves ventilationshuller. Denne metode er fantastisk til et kasse, der har en kugleformet form. Mindre buskasser af boxwood skal være dækket af et hvilket som helst ikke-vævet materiale, som skal bindes, så en stor mængde sne ikke bryder plantene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

9 + 1 =