30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Boxwood eviggrøn

Plantning og pleje af boxwood evergreen derhjemme

Boxwood (andre navne - kasse, perler, sten træ) - en smuk vintergrøn busk med meget hårdt træ, der kan dekorere ethvert landskab.

Denne plastikplante tolererer nemt tyfsdannende hårklipp. I landskabet design af landinger buksbom danner levende hegn og kantsten, det udfældes som en solo forekomster på græsplæner, "forme" grønne skulpturer - topiary. Fra denne hovedparten danne forskellige geometriske former - terninger, pyramider, kugler, skabe indviklede labyrinter.

Buccus vokser så langsomt, at fra haircut til skæring bevares perfekt formens og densiteten af ​​kronen. I et år vokser det kun 5-6 cm. Det antages, at boxwoodplanten under gunstige forhold kan leve op til 600 år. Langsom vækst og høj ornamentalitet i kronen gjorde det til et uundværligt element af indretning. Mange blomsteravlere-elskere har længe afgjort dette muntre træ i deres lejligheder.

I naturen vokser kassen, afhængigt af arten, fra 2 til 14 meter i højden. Det forekommer i en trælignende og buskform. I det vilde kan det findes i den sydlige del af det afrikanske kontinent, Mellemamerika, Sydeuropa, Asien, Oceanien og Japan.

Om sorter, botaniske træk, om plantning og omsorg for boxwood, vil vi snakke nedenfor.

Anlægget har ca. 30 arter og tilhører det giftige. I dette tilfælde har boxwood også helbredende antibakterielle egenskaber. Det indeholder phytoncides, som dræber mange patogene bakterier. Blomster i boxwood er små, uinteressante, de har ingen dekorativ betydning. Frugt er en solid trebenet æske indeholdende små sorte frø.

Hvis du har små børn i huset, så skal du hellere afstå fra at plante den i lejligheden eller på stedet, da du er giftig i boxwoodet.

Til dekorative landskabspleje bruges den stedsegrønne boxwood (Buxus sempervirens) hovedsagelig. Det er baseret på flere forskellige varianter, der veksler bladets grønne farve med hvide og nuancer af gule. Det skal dog bemærkes, at disse planters højere ornamentitet reducerede deres vinterhårdhed.

Forskellige typer af aksler er signifikant forskellige i højde, væksthastighed, kronens farve. I landskabsdesignet vælges plantesorter derfor til deres tilsigtede anvendelse:

 • Til lave hæk og kantsten er langsomt voksende sorter "Blauer Heinz" og "Suffruticosa" ideelle. Curbs plantet i en række i en afstand af 30-40 cm fra hinanden.
 • For små havenformer såvel som containerplanter anvendes enkeltplantninger af sorter, for eksempel "Green Gem" eller "Suffruticosa".
 • For store grønne skulpturer er det bedre at bruge gruppeplantager til 2-5 planter af høje sorter. Bedst til dette formål er den sædvanlige stedsegrønne boxwood.

Andre sorter af aksel er mindre almindelige, men alligevel også med succes anvendt i dekorative havearbejde og landskabsdesign. Den nordlige del af dyrkningszonen, desto mere vinterbestandige sorter bør anvendes til plantning i det åbne land. Til dato er de mest hårdføre sorter:

Det skal også nævnes, at boxwood er det ideelle anlæg til at skabe bonsai. Små blade og langsom vækst gør det muligt at skabe ægte miniature mesterværker under passende forhold. Den mest egnede til bonsai er sorten "Buxus harlandii Hance".

Til plantning boxwood jord skal være:

 • lerblandet;
 • med neutral surhed;
 • nærende;
 • løs og åndbar
 • godt drænet.

På sådanne jordarter vokser boxwoodplanter stærke, tætte blade, skinnende. Boxwood kan vokse på fattige jordarter, men så vil det bremse kronens vækst, selv om det stadig vil forblive tykt og tæt.

I det område, hvor boxwood vokser, må der under ingen omstændigheder stagnere vand - planten tolererer det slet ikke. Også tunge og sure jordarter er ikke egnede til boxwood. På dårlige sandbund under kassen er det nødvendigt at tilføje modent kompost og slagt kalk.

Hvis forholdene på stedet ikke giver dig mulighed for at plante boxwood i det åbne område, kan du med succes dyrke det i beholdere og grave dem på de rigtige steder i jorden. I samme beholdere kan planter vinter. I beholdere bør også unge planter holdes i de første 2-3 år før landing på et fast sted.

Plantning boxwood i det åbne jord er bedst lavet i foråret, med opstart af stabil varme. En sådan tid reserve er nødvendig for planter at danne et ramified rodsystem. Jo bedre rødderne udvikler sig i frøplanterne, desto mere vil de have mulighed for at overleve den første vinter udendørs.

Hvis du vil transplantere voksne planter, så kan det gøres i den varme årstid. VIGTIGT! Voksen boxwood planter er ikke meget glad for transplantation. Derfor er det nødvendigt at fjerne det med en stor nok jordklods for at minimere skaderne på rødderne. Det er bedst at lade boxwood vokse på et fast sted, idet det kun erstatter det øverste lag af jorden under det. Dette vil give planten en tilstrømning af ny mad.

Til plantning bør boxwood forberede gruber, der overskrider volumenet af rodsystemet af hver prøve to gange - i dybde og bredde. Halvdelen af ​​hulen er fyldt med et substrat af groft sand, plademusus og græsplæne (1: 4: 2). Kaliumgødning kan tilsættes til substratet, efterfulgt af masser af vand. Derefter indsættes en frøplante forsigtigt i fossa, spredes rødderne, og resten af ​​substratet begraves, komprimeres.

Boxwood er en syddommer. Han tolererer let sommersolen. Men lyse forårsstråler kan ødelægge det.

Forår solskoldning samt frysning af blade som følge af frostigt, klart vejr og kold vinde kan føre til, at luften af ​​anlægget dør. For at forhindre dette skal du på forhånd sørge for sikkerheden ved dine landinger.

Afhængigt af boxwood-plantens form og størrelse skal forskellige opvarmningsformer anvendes:

 • Låg kanten kan dækkes til vinteren med specielle garn, ikke-vævet isolering eller endda burlap. I så fald skal alle de skjulte anordninger sikres sikkert, så at sneen dækker dem ikke afbryder grenene.
 • Små enkeltformer kan dækkes med krydsfinerbokse med huller til ventilation.
 • Planter på stilken skal være bundet med stærke understøtninger og indpakket med fyrretræer.
 • Store haveformer kan pakkes med bredt ikke-vævet stof i flere lag.

Ved begyndelsen af ​​forårsvarmen fjernes alle huse fra boxwoodplantningen straks. Hvis dette ikke er gjort, kan planterne vipret.

Sådanne beskyttelsesforanstaltninger er velprøvede, men de er ikke altid praktiske. I dette tilfælde kommer en meget nyttig ejendom til undsætning, som med succes anvendes til plantning og pleje af boxwood. Denne plante er skygge-tolerant, undertiden endda skygge-elskende. Derfor bør boxwood plantager placeres under omslaget til bygninger, strukturer eller store træer, hvorved de beskyttes derved fra brændende solstråler og isfulde vinde. Det er bedst for kassen at mærke udskåret halvskygge, eller på et sted, der er åbent for solen kun en del af dagen.

Sæsonbehandling af boxwood består af mulching torv eller jord humus omkring planter såvel som i regelmæssig vanding. Da boxwood er fugtighedsbevarende, skal jorden omkring den holdes lidt fugtig, hvilket ikke tillader det øverste lag at tørre ud. Planter kan også sprøjtes fra beluften for at fugte løvet. Om vinteren skal vanding reduceres.

Også pleje boxwood omfatter forbereder planterne til overvintring. I slutningen af ​​efteråret, inden starten af ​​en konstant kold landing, bør boxwood vandes rigeligt for at skabe en fugtreserve til planter. Derefter skal jorden omkring dem være dækket med tørv eller fyrretræer. Brug ikke de faldne blade til mulching. Overvokset til vinterløvet om foråret kan forstyrre luftcirkulationen i jorden, og akselrilleens rødder truer forfald. Sådan forberedelse af boxwood plantning til vinteren giver mulighed for at holde varmen til rødder og fugt af eviggrønne blade.

Hvis planten dyrkes i en container kultur, så i en alder af 2-3 år kan det allerede lade vinteren på gaden, skal du placere potten med planten er ikke direkte i jorden, og i hans spor større beholdere fyldt med tørv eller savsmuld. Jorden under planten er mulket, og selve planten er dækket.

At fodre akslen skal være 3-4 gange om sommeren ved hjælp af komplekse mineralske eller organiske gødninger.

Et vigtigt aspekt ved at kærtegne planterne af boxwood er dets hårklipp. De producerer det normalt 2-3 gange om året, hvilket giver de voksne plantninger den ønskede form.

Skadedyr i boxwood er ikke mange, fordi planten indeholder giftige alkaloider, der skræmmer insekter fra det. Boxwood kan blive beskadiget:

 • Monarthropalpus flyve;
 • en edderkoppemide
 • boxwood felt;
 • svampesygdomme.

For at undgå skader ved skæring af boxwoodplanter skal du omhyggeligt fjerne alle forvitrede og falmede kviste og også håndtere plantninger med opløsninger af insekticider.

Boxwood er formeret af frømetoden og vegetativt. Den anden metode er at foretrække, da boxwood frøene ikke har meget høj spiring. Grønne stiklinger har tværtimod en meget høj rotationsgrad, og materialet til reproduktion med overskydende giver hvert hårklipp. Ud over at rotte stiklinger kan der anvendes rødløb af unge lag.

Pas på boxwood derhjemme

Siden oldtiden er papiret blevet dyrket som rumkultur. Imidlertid har omsorg for boxwood derhjemme sine egne egenskaber, som har skabt et ry for en lunefuld plante.

Vinduesark til boxwood skal vælges øst eller vest, eller placeres normalt ved siden af ​​vinduet på en separat stativ. Hvis planten boxwood skal leve på sydvinduet, er det nødvendigt at give en skygge fra middagssolen.

For at sikre, at dit kæledyr ikke taber blade, er det vigtigt at nøje overholde vandings- og fugtighedsregimet.

I en palle må der under ingen omstændigheder opsamles vand - det kan let forårsage forfald af rodets system.

Planten skal vandes dagligt og sprøjtes fra luften. I efteråret-vinterperioden reduceres vandingen til et minimum. Vinterkassen bør ved en temperatur på 6-10˚ C. Du kan placere den mellem vinduesrammerne i lejlighederne med det gamle layout. I nærværelse af moderne plastikvinduer kan boxwoodplanten til overvintring sættes på gulvet i glasdørens balkondør.

Det er muligt at transplantere kassen kun ved omladning. Da det vokser ekstremt langsomt, anbefales det at transplantere det hvert 2-3 år. Skærerumsaksel er muligt hele året rundt.

Hvis du vokser bonsai, skal du huske at boxwood prøven ikke behøver en transplantation. Hvis rødderne er beskadigede, kan planten blot kassere løvet.

Hvis disse ikke er så vanskelige regler for omsorgen for boxwood derhjemme, vil disse planter glæde dig med deres uudtømmelige energi og skønhed i mange år.

Hvis du har et spørgsmål, så kan du spørge det i kommentarerne til artiklen nedenfor!

Vores eksperter besvarer dit spørgsmål i den nærmeste fremtid (1-2 dage), abonner på kommentaren i tide for at modtage en meddelelse om svaret!

Super. Meget høj kvalitet information. Enkel og forståelig. Tak !!

Evergreen Boxwood: Foto, plantning, reproduktion og pleje

Næsten alle lande i Nordamerika, Asien og Europa er udbredt og meget populære evergreen plante boxwood. Denne stedsegrønne busk er værdsat for sin tykke, smukke krone, som er let formet. Ved hjælp af boxwood (perler), græsplæner er indrammet, backstages, curbs, hække er skabt.

Ejerne af husholdningsarealer bruger det som en dekorativ del af haven, forhaven eller dacha. Dette skyldes, at busken er frostbestandig, tolererer godt hårklippet og er uhøjtideligt i dyrkning og pleje.

Boxwood er en stedsegrøn busk, hvis højde kan være fra 2 til 10 meter. Uundværligt element af indretning, blev han på grund af sin dekorative krone og langsom vækst. I et år kan bushen kun vokse på 5-6 centimeter.

Boxwood er kendetegnet ved mørkegrønne ovale blade. Efter at have gnid dem i din hånd kan du lugte ret stærkt. Samme køn plante blomster er meget små og unimpressive i størrelse. Af disse, i oktober, er der dannet frugter, der repræsenterer en runde kasse. På den grågule bark af boxwood, med alder, vises små revner.

Samshitov i naturen der er mere end 30 arter, som hver især har unikke kvaliteter og finder sin anvendelse i landskabsdesign.

 1. Faulkner microphylia voucher har en naturlig sfærisk krone. Det foretrækker frugtbar jord mættet med mikroelementer, regelmæssig vanding. Det vokser godt på solrige og halvskygge steder.
 2. Boxwood Winter Gem microphylia - denne hurtigt voksende plante med små blade er godt formet. Elsker penumbra og sol, regelmæssig vanding, frugtbare jordbund. Ideel til kantning af blomsterbed og topiary arbejde.
 3. Arborescens sorten har kødfulde ægformede blade af mørkegrøn farve og en tæt krone. Det føles godt i skyggen på kalkholdige drænet jord.
 4. Blauer Heinz er en squat, langsomt voksende plante med blålige blade. Det er kendetegnet ved dets voksende skud og frostresistens. Det er brugt til at danne krøllede ornamenter, lave kantsten, "tæpper".
 5. Boxwood Suffruticosa har ovoide blade og en lodret voksende krone. Sorten er frostbestandig. Velegnet til dannelse af mellemstore hække.
 6. Sempea er den mest almindelige type boxwood i vores land. Det tolererer perfekt kold vintre og er let at hærde. Fra det kan du danne forskellige former.
 7. Bouksus colchica er opført i Den Røde Bog i Den Russiske Føderation. Denne kaukasiske sort er kendetegnet ved langsom vækst, små kødfulde blade og høj frostresistens.

I rummet kan boxwood eviggrønne dyrkes som bonsai. Perfekt til dette "Buxus harlandii Hance". Den langsomme vækst af busken og dens små blade gør det muligt at skabe ægte miniature mesterværker.

For at plante akslen kræves der ikke særlig viden og færdigheder. Unge planter anbefales at plante i efterårssæsonen. Buske i en alder af tre år og ældre transplanteres fra tidlige forår til det sene efterår.

Ved køb af kimplanter er valget bedst at stoppe på containerversionen. Skudd og blade skal være grønne, kronen er storslået. Blade med gule pletter sig at planten er syg og vil dø snart.

Plantering skal udføres på en overskyet dag i forberedte grove, som skal være dobbelt så meget som hestesystemet. Bunden af ​​grubet skal være dækket med græsplæne, plademusus og sand (2: 4: 1). Du kan tilføje kaliumgødning.

Frøplanter i hullet installeres meget omhyggeligt. Rødder ret, falder i søvn og tykkere. En grøft er dannet omkring bagagerummet, og planten er spildt. Jorden omkring plantagerne anbefales at bøje med agrofiber eller bark af nåletræer.

At buskene voksede stærkt og tæt på bladene, Jorden for dem skal være:

 • godt drænet;
 • åndbar;
 • løs;
 • nærende;
 • med neutral surhed;
 • lermuld.

Voks en kasse med eviggrønne kan og på fattige jordbund. I dette tilfælde kronen bliver tæt og tyk, men væksten vil sænke mærkbart. Derfor anbefales det i sådanne jordarter at tilføje kompost og slagt kalk.

Bukus-frøplanter købt i november er bedst midlertidigt begravet i havenes skyggefulde sted, bestrøget med let gennemtrængelig jord. Om vinteren skal de være dækket af sne. På et permanent sted plantes buske i april.

Korrekt plantede planter danner rod inden for tre uger. Derefter kan du begynde at skære buske. Det er ikke kun nødvendigt at opnå en smuk form, men også for at øge væksten af ​​rødder og en god stigning i den grønne masse.

Karakteristika for pleje af boxwood evergreen

Pleje af busken er dog ret simpel har sine egne særegenheder og nuancer.

 1. Temperatur. Planten tolererer frost godt, men ved temperaturer under -20 ° C kan den dø. Derfor anbefales det i slutningen af ​​efteråret, at buskene bliver pakket med et materiale, der beskytter dem mod at falde i frostige dage med sollys og vind. For regioner med svære vintre er det bedre at vælge frostbestandige sorter og plante dem i halvmørke områder.
 2. Belysning. Fra faldende sollys bør boxwood beskyttes. For træer plantet på åbne solplaster, skabes der en kunstig skygge, som vil beskytte bladene mod forbrændinger. Buksusy tolererer godt skyggen og vokser smukt ved siden af ​​andre træer.
 3. Vanding. Træerne plantet på grunden vandes kun om sommeren. I tørt vejr skal de vandes hver måned. På samme tid omkring planten har du brug for så ofte som muligt at løsne jorden. Under hver vanding anbefales buskene at arrangere et brusebad for at vaske aflejret støv fra deres blade. Et kort brusebad vil med fordel påvirke udplantningen af ​​frøplanter.
 4. Gødning. For god vækst og udvikling af boxwood anbefales det at anvende specielle forbindelser til evergreens. I foråret er planterne fodret med komplekse gødningsstoffer indeholdende fosfor, kalium og nitrogen, og i efteråret - superfosfat og kaliumsalt. Løsninger fra koncentrerede gødninger kan beskadige rodsystemet, så de er bedre at lave i tør form, jævnt fordelt omkring bagagerummet.
 5. Haircut. For at give buske den krævede form udføres en haircut to eller tre gange om året. Gør dette med en snegler eller et par saks. Jo mere de skærer deres træer, jo bedre er de nødt til at blive vandet og befrugtet for at kompensere for tab af næringsstoffer.

Pas på boxwood derhjemme

Buccuses som rumkultur er temmelig capricious. Derfor er det nødvendigt at tage sig af det i hjemmet underlagt visse regler.

 1. Plads til planten skal vælges lys, men uden direkte sollys. Det er bedst at dyrke boxwood nær de vestlige og østlige vinduer.
 2. Vanding bør være regelmæssig. Anlægget er vandet i små doser og sprøjtet fra luftbeholderen. Det skal sikres, at vand ikke akkumuleres i gryden. Dette kan føre til forfald af rodsystemet.
 3. Om vinteren er den optimale temperatur for akslen 6-10 ° C. Til dette kan en gryde med en plante placeres i nærheden af ​​en glaseret balkondør eller placeres mellem dobbelte rammer. Vanding om vinteren reduceres til et minimum.
 4. Boxwood ændres hvert 2-3 år. Det skal gøres omhyggeligt. For ikke at beskadige rødderne kommer planten fra den gamle krukke med jordklods.
 5. Du kan trimme værelsepotter hele året rundt.

buksbom formeres af stiklinger, som høstes fra slutningen af ​​juni til midten af ​​juli. Til dette formål er unge skud med tre mellemrum lignificeret ved basen.

Stiklinger skæres i to internoder med to øvre blade neddykket i en blanding af tørv og havejord. På overfladen bør forblive kun blade. For at skabe en drivhuseffekt er stikkene dækket af en film eller en glasburk. Beholderen er placeret på et varmt, lyst sted, men ikke i direkte sollys. Vanding bør være hyppige, men ikke rigelige.

Ca. en uge senere stiklinger begynder at slå rod og spire. På dette tidspunkt skal de sidde i separate beholdere. I det åbne område plantes unge planter i begyndelsen af ​​september. Før de fryses, skal de være i god tid for at tage rod. For vinteren er plantene dækket af dækmateriale, da de unge boxetræer er bange for frost under -15C.

Stor betydning i akutten er spillet ved at beskytte den mod skadedyr og forebygge sygdomme. Med passende omhu bør der ikke være problemer, men de mest almindelige risici bør undersøges.

Af skadedyr kan boxwood lider af ild, blade loppe eller galdesmykker.

 1. Branden er en sommerfugl, som kan ramme store områder med grønne buske. Dens caterpillere forfalder skud og blade med spindelvæv, hvilket fremkalder tørring af dele af planten eller en hel buske. Når man ændrer farve på løv, bør løvtræ kontrolleres for tilstedeværelsen af ​​brandfugle. Inficerede træer behandles med specielle præparater.
 2. Bladlilla giver bladene en hvid farve og bøjer dem. Berørte blade skal fjernes, og kronen skal behandles med mineralolie.
 3. Gall midges viser knuderblader fra bunden af ​​bladet og gule pletter på toppen. Ark bløder og dør. I dette tilfælde kræves regelmæssig beskæring og behandling med kemikalier.

Blandt de mest almindelige sygdomme i boxwood er det muligt at skelne svampen Cylindrocladium buxicola, der forårsager bladtab og Volutella buxi-svampen, hvilket fremkalder nekrose af skud. I begge tilfælde kræver beskæring af inficerede grene og skyder. Behandling med fungicid med sygdomme kan ikke klare. Men det kan bruges som en forebyggende foranstaltning.

I landskabsdesignet er akslen meget populær som hæk, grønne vinger, indramning af blomsterbed og blomsterbed. Fra sine buske kan du lave geometriske former og alle former.

Planter kan formes som en pyramide, kugle, kegle eller oval. Med deres hjælp kan du dekorere de forreste haver, stier og blomsterbed.

Høje sorter af boxwood, som omfatter "Rotandifolia" og "Latifolia" Bruges til at danne hække. En usædvanlig styrke er sorten "Handorthiensis". Original og smuk, det ligner et gardin, på baggrund af hvilke roser blomstrer.

Til hækningen er det bedre at plante bouffarden om foråret. For at gøre dette fremstilles pits, hvor afstanden skal være 30-40 centimeter. Spirer fjernes fra beholderen, anbringes i en forberedt pit, fyldt med jord og vandet.

Det vil være godt at se boxwood på blomsterbedet i kombination med geyhera. Efter at have placeret en busk med røde blade i den centrale del, kan du plante en kasse rundt om kanterne. På baggrund af hans grønne vil Geiger kontrast og skille sig ud.

Hvis at danne en kasse fra en kasse eller sammensætningen virker ikke for dig, kan du altid bruge tjenester fra fagfolk, eller du kan købe et færdigt originalt anlæg.

Med alle regler for plantning og carring for boxwood vil planten glæde dig i mange år med sin skønhed. Og de hegn, figurer og figurer der dannes af den, vil dekorere dit husstands plot for at misunde alle naboer.

Boxwood eviggrønne - busk til haven dekoration

I europæiske haver og parker, ved landskabsudstillinger kan man se tal skåret fra levende skud med grønne blade. En unik plante, der udmærker sig uden at miste sin evne til at vokse og udvikle sig, hedder boxwood evergreen. Det er elsket af alle verdens designere for den særlige egenskab, der belyser enhver kunstneres fantasi.

Boxwood eviggrøn: Hvad er træk ved arten

Buxus sempervirens, eller almindeligt boxwood, stedsegrønne er inkluderet i nogle få, omkring 70 arter, familien af ​​boxwood. Dette er den mest almindelige form for prydbusk, der vokser i de sydlige og midterste dele af Europa og i det vestlige Asien. I de nordlige regioner forekommer det kun i drivhuse og vinterhaver. Dette skyldes, at planten ikke er i stand til at modstå alvorlige frost.

I vores land kan det ses i kulturelle plantager i de sydlige regioner. Der er det brugt til at dekorere parker og pladser, når man opretter topiary og levende skulpturelle kompositioner. I private haver er boxwood brugt til at skabe hække og er sjældent.

Med fri vækst og ingen beskæring vokser det evergreen boxwood til 3 eller flere meter og kan omdannes til et dværgetræ med tykt træ. Hovednavnet "buxe" (boks) er oversat fra latin som "tæt". Dette angiver kvaliteten af ​​bark og skud, som med alder erhverver en særlig styrke.

I tidligere tider i Europa blev boxwood skove nådesløst skåret ned. Dette skyldtes, at træet af denne race blev brugt til praktiske formål. Han lavede møbler, dekorative figurer, der blev brugt som brændstof. Således er den naturlige plantning i steder af dens fordeling praktisk talt ikke bevaret.

Unge planteskudd, fleksible og tynde, har en brunlig farve. De vokser lige op, ikke afviger fra siderne. Derfor er kronen af ​​boxwood evergreen ikke sprawling, kompakt og pænt selv uden støbning.

Evergreen slags boxwood refererer til langsomt voksende buske. I løbet af sæsonen giver de en lille stigning, der når højst 15-20 cm. Men deres levetid kan vare op til 500-600 år.

En anden del af bushens navn taler om dets evne til at bevare grønne blade hele året rundt. Blade, der ligger modsat hinanden, dækker meget grenen. De har en afrundet form. I midten er arket opdelt i to lige halvdele med en jævn strimmel. Dens kanter er jævn uden jags og uregelmæssigheder. Dimensioner - små: fra 1,5 til 5 cm i længden og 0,3-2,5 cm i bredden.

Over arket har en hård læderagtig overflade. Det er helt glat med en unik glansglans. Den nederste del føles lidt blødere og blødere.

Farven på bladene om foråret i stærkt lys har en lysegrøn farvetone. Over tid bliver det mættet og bliver utrolig mørkt, ned til en brunlig sort nuance. Dette forbliver hun hele tiden. Efterår falder ikke løv. Hun holder på grene om vinteren og dekorerer triste landskaber.

Boxwood er eviggrøn - en blomstrende busk. Der er dog ingen særlig værdi i sine knopper. De er dannet i bladets aksler for flere stykker, der danner pigge. Bloom i marts-april. Små, uklare blomster er farvede gullige grønne. Deres største fordel er en fremragende aroma.

I stedet for faldne blomster dannes frugtkasser med en størrelse på 0,5-1,5 cm med tre reden. I dem dannes sorte frø og modnes ved slutningen af ​​efteråret - vinterens begyndelse. De er ret store, ligner æblefrø, der er egnede til reproduktion og har god spiring.

Boxwood stedsegrønne: former og sorter

I Europa og Vestasien fordeles fire sorter af boxwood, som nogle forskere anser for at være geografiske former for en evergreen aksel. Den mest bemærkelsesværdige af disse er Baldear's Boxwood, som bor på Balearerne, i Portugal, Spanien, i bjergene i det nordlige Marokko. Den er kendetegnet ved dens store bladstørrelse og hurtige vækst. Har høje dekorative egenskaber.

Men vores gartner denne form for evergreen axle er næsten ukendt. Det er ikke tilpasset udvikling i et hårdt klima med stærke frost og ændringer i lufttemperaturen i efteråret-foråret.

Fra kultiver af boxwood stedsegrønne er det værd at bemærke følgende:

 1. "Latifolia": vokser op til 4 meter i højden, velegnet til beskæring og dannelse af kronen, bruges hovedsagelig til at skabe hække;
 2. "Rotundifolia" er en af ​​de få sorter, der er karakteriseret ved stabil vinterhårdhed og evnen til at tolerere lave temperaturer. Den unikke formular består af et specielt grønt blad med en blålig farve. Dette giver planten en særlig adel og forfining;
 3. "Handsworthiensis" er en lav busk med særligt stærke skud, som bruges til kunstnerisk udskæring;
 4. "Suffruticosa" - en kortvarig sort, der bogstaveligt talt hænger på jorden - vokser godt i skyggen af ​​træer, i beholdere og kar.

Hver form for boxwood stedsegrønne har sit formål. Store karakterer bruges til at maskere stygge haveområder. Den tætte plantning af flere planter kan dække et sted eller dele af det fra nysgerrige øjne, som ikke er genstand for generel gennemgang. De kan bruges som et levende draperi, der rammer buske af smukke og frodige blomstrende planter, såsom roser.

På baggrund af grønne boxwood ser lyse haven blomster. Derfor rammer ofte lavvoksende sorter sengene, vokser som kantsten.

Fra det eviggrønne aksel skabes fantasifulde figurer, der bliver til ornament for den almindelige have. Som planten udvikler sig langsomt, støtter sådanne maleriske menneskeskabte væsner formularen hele sæsonen. Hvis busken vokser på en container måde, så til vinteren overføres den til et rum, hvor det fortsætter med at glæde andre med sine fremragende dekorative egenskaber. I lande med et koldt klima kan sådan plantning findes i indkøbscentre, store pavilloner og korridorer af kontorbygninger. Så den ædleblomst stedsegrønne bliver til et husplante.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 + 4 =