30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Borddukker på et rundt bord

Bordduge på et rundt bord

Et smukt spisebord - udsmykning af værelset og på ferie og på hverdage. For denne eller den slags bord skal du følge reglerne for valg af den passende duge. I vores tilfælde vil vi overveje en variant af et rundformet bord.

Hvordan vælger du en duge på et rundt bord?

Når det kommer til et firkantet eller rektangulært bord, er valget af en duge i form lille - det skal matche møbler. Med rundbordet er situationen anderledes. Til den nærmer sig begge runde og en firkantet klud i form. Desuden kan du bruge begge disse duge på samme tid og skabe en flerlags bordindretning.

Hvis du beslutter at bruge både runde og firkantede duge på samme tid, så husk at den runde duge bør være lavere, og dens radius skal langt overstige bordets radius, så den ser ud under den firkantede duge. Du kan også bruge kontrasterende farver i duge for at få en lys indretning.

Ud over formularen er det vigtigt at kunne vælge borddukken af ​​den rigtige størrelse. Den optimale størrelse i tilfælde af rundbordet bliver ikke for stor, for ikke at forårsage vanskeligheder, når man sidder ved bordet, og ikke for lille, når bordet vil se skarpt ud.

For at beregne den ønskede størrelse af duge, skal du måle radiusen af ​​bordpladen og tilføje 40 cm til overhænget. Så hvis bordets diameter er 100 cm, skal diameteren af ​​den runde duge være 140 cm, den firkantede duge skal have en størrelse på 140x140 cm.

Typer af duge til et rundbord til køkkenet i henhold til materialet

Hvad angår materialet til fremstilling af duge på et rundt bord, kan det være stof, oliedug eller strik.

Bordduge-olieduge på rundbordet - ret en afslappet løsning. Denne belægning er praktisk og praktisk, kræver ikke særlig pleje og giver ikke anledning til bekymring for udseendet af pletter og andre forurenende stoffer på overfladen. Alt du behøver er at tørre duge med en fugtig klud.

En anden ting - en smart strikket duge på et rundt bord. Det er umuligt at dekorere interiøret, fylder rummet med hygge og hjemmevarme. Men denne duge udfører snarere en dekorativ, snarere end en praktisk rolle, og det er usandsynligt, at modtagelse af gæster passer.

En rund eller firkantet duge på et køkkenbord af bomuld, syntetisk eller semisyntetisk stof - det er det, du har brug for, hvis du skal vælge et dække til festbordet under modtagelse.

Kopiering af oplysninger er kun tilladt med en direkte og indekseret reference til kilden

Tablecloth Table Round Table: Udvalgte Idéer til Interiør, Styles og Materiale

Den runde form af bordet skaber en unik atmosfære af komfort

Det runde bord i dag ser usædvanligt ud, da det ofte er svært at placere sådanne møbler i et lille rum af moderne lejligheder. Som et resultat kommer i deres sted standard praktiske firkant eller rektangulære, hvilket er praktisk at placere i hjørnet. Bordkretsen er mere privilegiet af landhuse, hvor der er plads nok. Men uanset varianter af bolig du ikke ville vælge - på et tidspunkt vil det være på tide at afhente din ideelle duge til dit bord. Så lad os komme i gang!

Korrekt at hente farveområdet og størrelsen af ​​bordduken til bordet, kan du opnå en fantastisk elegant effekt

Det første du skal være opmærksom på er størrelsen. De skal vælges korrekt, ellers kan du ikke undgå konstant ulejlighed i brugsprocessen.

Vigtigt! Før du køber en duge til et rundt bord, skal du måle størrelsen af ​​bordpladen. Så du vil undgå yderligere udgifter, hvis den valgte model ikke virker.

Det skal selvfølgelig ikke være for lille, da de fremspringende kanter ser uklart ud, og det pryder ikke udseendet. Standardgodtgørelsen er ca. 20 cm fra kanterne - i dette tilfælde vil stoffet ligge fladt og ikke smuldre. For at bestemme, hvad der kan være den maksimale kvote, skal du sætte en stol på bordet og måle afstanden fra bordets kant til sædet. Dette maksimum vil være praktisk for dem, der sidder ved bordet.

Eksempel på en ikke-standardstørrelse bordduk til et rundbord

Det sker, at flere starter bruges, men det er i usædvanlige tilfælde, ofte på officielle receptioner. Ofte på bryllupsfesterne kan du se et rundt bord dækket med en duge på gulvet: det ser meget højtideligt ud, men til daglig brug er det meget upraktisk.

For et rundbord er det tilrådeligt at vælge den samme duge i form, i så fald vil udseendet være mere harmonisk. I et vist omfang er det lettere at vælge det, da der kun er én parameter at være opmærksom på: det er diameteren, ikke bredden og længden, som for rektangulære bordplader.

Et eksempel! Hvis bordets diameter er 100 cm, skal du for at øge den økologiske, skal du tilføje 20 cm på begge sider, det vil sige generelt 40 cm. Som følge heraf skal du søge en klud på mindst 140 cm i diameter. Og hvis der er et valg mellem 130 og 150, skal du tage 150.

Det sker, at der ikke findes nogen formular i butikken, eller ejerne forsøger at skille sig ud og vise deres originalitet ved at vælge et firkantet produkt. Reglerne for valg af størrelser her vil være noget anderledes: Hovedmærket er diagonalerne. Åbningen er den samme 20 cm, men de måles fra diagonalerne (diameter), de skal tilføjes til hjørnerne af produktet.

Ofte festlige duge er dekoreret med broderi, ornamenter og andre dekorative elementer. I dette tilfælde skal du tage højde for længdenes normer er ikke altid passende, fordi udsmykningen skal vises i al sin herlighed. Her fungerer reglen: det er bedre at være længere, jo kortere, og kun i dette tilfælde vil det være muligt at afsløre billedets fylde og produktets skønhed. Dette vil hjælpe med at dekorere interiøret og dreje duge fra almindelige tekstiler til et bord og ind i det centrale element i rummet.

Når man søger svaret på spørgsmålet, hvilke materialer er egnede til rundbordet, skal man fortsætte med brugsformålet. Så i køkkenet har du brug for mere praktisk og slidstærkt, og hvad angår den festlige servering, så kan der være tekstiler og endda håndlavede hæklede produkter. Blandt de mest almindelige materialer:

 • bomuld - Praktisk, godt slettet, kan bruges til ethvert formål. Yderligere pleje er ikke nødvendig for et sådant produkt. Og vælg en bedre farvet bordduk, da hvid hurtigt vil miste sit festlige udseende, især ved intensiv udnyttelse. Ulempen ved dette materiale er dens subtilitet, og hvis gæsten spilder noget, vil sagen sandsynligvis ikke have tid til at absorbere det. For at levetiden skal vare længere, skal du vælge et materiale med tilsætning af viskose eller polyester.

Roligt farveskema understreger den overordnede atmosfære af interiøret

 • hør - har et præsentabelt udseende. Brug linned duge er kun bedre til særlige lejligheder, da det er ret dyrt. Derudover er der et stort problem at glatte det efter vask. Efter et par vaskninger kan det sidde ned, hvilket ville være et stort problem, hvis dukerens størrelser matches. Ofte er denne duge brugt til at dekorere bordet i stuen.

 • af voksdug - Fremragende løsning til køkkenet. Syntetisk holdbart materiale vil lindre hovedpine end at lægge bordet (i flere måneder - så præcist). Selvfølgelig, for at sige, at det ser særligt attraktivt ud, kan du ikke, men det er praktisk, og det er præcis det, du har brug for i køkkenet. Denne duge er meget billig, så hvis det ødelægger eller bliver frustreret, er det ikke en skam at smide det væk. En bekvem løsning er at lægge en bomuldsduge af den krævede farve på bordet. Og over den olielignende, gennemsigtige - skønheden og bekvemmeligheden af ​​2-i-1.

En sådan variant af duge til daglig brug vil tilføje lyse accenter i interiøret

 • teflon. De kan kaldes et dyrt alternativ til oliekludduge. Grundlaget for sådanne - naturlige. På toppen af ​​materialet er dækket med en speciel vandafvisende sammensætning, imprægnering. De er meget praktiske, da snavs i dem ikke absorberes, og pleje er begrænset til at tørre med en fugtig klud.

Et godt alternativ til store familier, når vask bliver næsten en daglig ritual

Tip! Når man vælger en duge til modtagelse af gæster, er det bedre at købe et sæt servietter sammen med det. Med dem bliver udseendet af et festligt dekoreret bord meget bedre og lysere.

Kombinationen af ​​flere nuancer ser og er elegant og præsentabel

Farvepaletten kan være meget forskelligartet og påvirker på ingen måde bordets form.

Vigtigt! Designere siger, at valget af en farveopløsning vil afhænge af hverken meget eller lidt - stemningen hos gæsterne ved deres måltid. Desuden kan det påvirke selv smag af retter.

Lys farver i duge og hvid farve skaber en hygge, alle gæster vil føle sig hjemme - behageligt, afslappet. Derfor bruger mange fester, herunder bryllupsfester, sådan farve. Hvad er meget vigtigt - enhver servering i dette tilfælde vil være passende. Hvis du skulle have et gallamiddag, kan du vælge et produkt med et diskret og blødt mønster - det vil gøre en let accent.

Hvad angår farvemalerier, er de mere passende til en buffet med en tefest i vennekredsen. Cream duge fylder også huset med hygge, her som intet andetsteds, pæne kopper af service og en skål med kiks vil være passende.

Vigtigt! Hvis du serverer et bord til en romantisk middag, er det bedst at vælge en orange eller rød skygge. De handler psyke af spænding.

Luksuriøs duge i skotsk stil

 • Det blåblå farveskema afkøler følelser og reducerer følelsen af ​​sult. Sådanne nuancer vil også være passende til et måltid med marine temaer - fisk, skaldyr.

Blid og hvid blid harmoni

 • Pink og fuchsia vil tilføje et notat af romantik, hvilket er ret logisk.

Hvis den lyserøde skala er for lys til interiøret, skal du bruge en universel metode - en kombination med en duge, fremragende i farve og lige materiale

 • Flere og flere populære er grønne og turkise duge, som perfekt kombineres med beige og sandtints. I et sådant farveskema føles en person rolig og fredelig. Flere og flere lignende modeller kan ses i landhuse.

Tip! Grøn farve - universal, efter at have tilføjet et par tilbehør, kan du sikkert invitere venner til en eksotisk fest.

Ved synet af sådan servering vil du begynde at spise spiser snart

 • Gul - ikke en universel farve, så det bruges ofte i klassiske og avantgarde værelser, temaaftener.

Solskin farve øger stemningen fremragende

Vigtigt! Overdrive med gul forårsager svimmelhed, så du skal være forsigtig med dette valg.

Bordtekstiler: Vi vælger en duge og ikke kun

dateret 14. december 2011

Tekstiler til bord

Luksuriøs bordplade - bord dekoration. Er det nødvendigt at dække det med en duge? Ja, efter alle de smukke dækning af et bord er mere pitiable, end normalt, og redskaber kan skade møbler. Dug med dyre køkkenbordet, vil tabellen ikke tabe i sin appel som velvalgt dug - er genstand for boligindretning, gør det muligt at understrege stil, bringe en festlig stemning i rummet, skabe en accent farve. Og endnu mere, det anses for godt at lægge en duge før du serverer et festligt bord.

Men i vores tid er der alternativer til duge, som er helt acceptable regler for etikette. Men om alt i orden: lad os tale om hvordan, hvordan man vælger en dug på køkkenbordet til den store spisestue, hvad der bør være på størrelse med dugen, hvordan man afhente dugen til runde bord og hvordan man kan dekorere bordet med hjælp af tabellen tekstiler.

Form af duge

Grundlæggende former for duge: firkantet, aflangt (rektangulært), ovalt og rundt. Det er nødvendigt at vælge en duge, der passer til dit bord:

 • firkantet bord - firkantet duge
 • rektangulært bord - rektangulær duge
 • runde bord - runde duge, men kvadratisk
 • ovalt bord - En oval duge, men det er muligt at bruge en rektangulær duge, hvis ikke oval.

Hvis det er muligt, er det bedre at give præference til sådan duge, som har form af et bord. Undtagelsen er en firkantet duge og en rund bordplade. For små runde borde vælges en firkantet duge ofte med vilje, da den bliver bedst på et bord, er den oprindeligt draperet og interessant "afløb" ned fra bordpladen.

Men hyppigere bruges en firkantet duge til et rundbord i kombination med en kontrastrund bordsduk (mindre firkant over større runde). Alt dette sker først og fremmest kun til dekorative formål.

Hvad skal være størrelsen af ​​duge

For at bestemme størrelsen på en passende duge, skal du måle bordpladen. Et firkantet bord måler en længde, rektangulær længde og bredde, oval længde og bredde (stor diameter og lille diameter), rund diameter diameter.

Derefter skal du tilføje længden af ​​"drop" eller "hængende", fordi bordduken skal hænge fra bordpladen. Mængden af ​​væv der hænger ned kaldes en "drop". Den klassiske længde af "drop" er 20 cm på hver side.

Dvs. det er nødvendigt at tilføje mindst 40 cm til længden og bredden, således at duken er jævnt "drænet" fra alle sider af bordet. Dette bestemmer størrelsen på duge for kvadratiske, rektangulære og ovale tabeller.

a - længden af ​​bordpladen (stor diameter af den ovale bordplade)

b - bordpladeets bredde (den ovale bordplade med lille diameter)

c - længden af ​​"drop" eller "hængende"

Bordstørrelsen = a + c og b + c

Så hvis størrelsen er 150 til bordplade 150, er det nødvendigt at tage kluden omkring 190 til 190. Men duge, der sælges i butikkerne har standardstørrelser, derfor er det nødvendigt at vælge størrelsen på dugen, som er tættest på det ønskede dig.

For et rundt bord, overvej dette:

d er bordets diameter

Borddukke størrelse = d + c ∙ 2

Det vil sige, hvis diameteren af ​​det runde bord 110 cm, og den vedvarende virologiske er 20 cm rundt i kanten, er det nødvendigt at tilføje 110 til 40. Så vi kigge efter en runde dug med en diameter på omkring 140-150 cm.

Et af reglerne for spisestue etiketten er: Lad borddugen være for lang, snarere end lidt kort. Det vil sige, hvis størrelsen du har brug for et eller andet sted mellem to standardstørrelser, er det bedre at vælge en større.

Designere anbefaler at gøre mere viskose, hvis der er indviklede mønstre og originale snit langs kanterne af duge.

Men uønsket, at vedvarende virologiske var for meget, da dette vil skabe ulempe for sidder ved bordet klud er klamrer sig til hans ben, og at risikoen for at flytte tekstiler og endda trække det af bordet med opvasken. Den maksimale længde af hængslen er 40 cm.

Farven på duge i køkken-spisestue eller stue-spisestue skal passe ind i rummets overordnede farveskema. For eksempel, hvis tapetet i rummet, hvide-grønne, nuancer - lys grøn, og polstrede møbler - beige, kluden kan være grøn, og hvid, og beige, grøn og beige.

I et lys eller mørkt monokromt interiør kan duken være et lyst sted, en slags farvespray. Støtte farve på duge kan være 1-2 detaljer i interiøret.

Der er dog også neutrale muligheder - sådanne omfatter duge af creme, lys beige, lys perle, gylden og andre lignende nuancer. Neutrale duge er velegnede til at servere borde i ethvert interiør, uanset stil og farve.

Med hensyn til duge til festbordet, så er valget ubegrænset, fordi en sådan duge ikke skal kombineres med andre elementer af indretningen i farve, da de stuver den i en dag.

For de mest højtidelige lejligheder anbefales det at give præference til en hvid duge.

Til nytårsbordet du kan vælge en duge af nuancer af grønt (Juletræ farve), rød (farve af de mest populære juletræ indretning), sølvfarvet (farve af mousserende sne). Hertil kommer, Nytårs duge måske med tematisk udskrivning - i juletræet med billeder af snemænd osv.

Bordtekstiler er ikke kun en duge

Vævservietter. Til formelle fester er tilstedeværelsen af ​​vævsservietter obligatorisk. Stofservietter sælges ofte komplet med en duge. Dette er praktisk: designerne af sådanne sæt har allerede tænkt over kombinationen af ​​farver i duge og servietter, så du behøver ikke at kigge efter vellykkede kombinationer.

Servietter kan syes af samme stof og samme farve som duge, men det er at foretrække, at servietterne er lidt anderledes. De kan endda være kontrast. På en god måde bør serviet liggende på bordet ikke fusionere med bordpladen, så det ikke falder uden syn.

Skyder eller spor. Dette er betegnelsen for en stribe klud i hele længden af ​​bordet (ofte med en hængende), men temmelig smal. Ligner denne vej til vores traditionelle håndklæde.

Stien bruges forskelligt, der er ingen strenge regler. Oftere lægges det i bordets centrum på en duge - i dette tilfælde skal banen variere i farve fra hoveddugen. På stien er der placeret retter med fælles retter samt vaser med blomster og frugter.

Spor i dette tilfælde udfører funktionen ved at dekorere bordet og beskytte duge. Spisestuen kan dog lægges direkte på bordpladen uden en duge. Etiquette, generelt er det ikke forbudt. Det er dog tilrådeligt at forberede og placere på bordet "bordplader" eller erstatte måtter - det er servietter, der lægges på bordet foran hver siddende person. Disse individuelle servietter er arrangeret retter, udfoldede instrumenter mv. Således forbliver bordpladen beskyttet: på banen er der almindeligt bordværk og på bordpladerne - individuelle.

En anden mulighed - nogle spor, der ligger over bordet - et spor for to deltagere i festet, der sidder overfor hinanden.

Naperony. Dette er en lille størrelse ekstra duge, som regel rektangulær formet, som er spredt over hoveddugen. Brug naperon til at beskytte hoveddækken og selvfølgelig for et mere æstetisk borddæksel.

Eksperiment med bordtekstiler, fordi et smukt bord er en hygge i huset og gæsternes tilfredse ansigter. Opriktige til jer fest!

Og jeg vil gerne dele en ide. Bordduk med tekster til slaviske folk vil give mulighed for at bevare traditionen med at synge sange på et festbord.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 + 2 =