30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Bordduge på køkkenbordet med egne hænder

Bordduge med egne hænder. Sådan sy en smuk duge med dine egne hænder

Moderne kvinder er i stigende grad involveret i håndarbejde og forsøger næsten alt for at oprette manuelt. Nu vil jeg tale om hvordan du kan sy en duge med dine egne hænder.

Før du forstår processen med at skabe en duge, er det værd at bemærke, at disse produkter er af forskellige typer. Bordduken kan være hverdag, marchere og festlige. Hvad er forskellen mellem disse muligheder? Den første type er en dagligdagsduge. Hovedformålet er at beskytte bordet mod forskellige mekaniske skader. Sy det bedre fra billigt, men meget holdbart materiale. For nylig er Teflon belægningen meget værdsat på et sådant produkt, som er perfekt rengjort af urenheder. Vandreturduge tager med dem til naturen eller til landet. Deres formål er at beskytte produkter fra insekter såvel som fra forurening. Derfor er syning bedre end deres tætte materialer, som er helt slettet. Hvad angår festlige duge, kan de laves af ethvert materiale, du kan lide. Trods alt er deres primære formål at dekorere bordet, så de kan være lavet af fint dyrt stof. De er dekoreret med forskellige flæser, bånd osv.

Hvis en kvinde ønsker at lave dug med sine egne hænder, hvorfor ikke sy en festlig version af et sådant produkt. For at gøre dette skal du have et stof, ruder til dekoration, en symaskine, såvel som tråde, saks og andre små genstande, som sømmerne kræver. Forbered først fundamentet. For at gøre dette skal du på det valgte stykke stof mærke til dens dimensioner, hvilket giver kvoter til sømene på hver side på ca. en og en halv til to centimeter. Alt er skåret ud, kanterne er hæklede (hvis der ikke er nogen overlock, kan du behandle kanterne ved hjælp af zigzag-linjen på symaskinen). Dette er nødvendigt, så trådene ikke kommer ud.

Nu skal du forberede ruches. Du kan vælge bredde, f.eks. 15 cm. Du skal selv beregne længden. Til dette tilføjes dimensionerne af alle fire sider af dugen, og resultatet multipliceres med to. Dette er for at sikre, at rucherne ikke kun vikles om borddugen, men blev lidt foldet. Klippe den rigtige strimmel, den skal først pakkes og fastgøres på længden af ​​alle sider af duge. For at gøre dette kan du lave en linje med lange og svage sømme, træde fra den øverste kant af rufflen 5 mm, og træk den ned til ønsket længde, forsøger ikke at rive tråden. Smukt distribuere samlingen langs hele produktets længde. Nu kan du syge produktet. For at gøre dette kan du feje to stykker (duge og rynker) med hinanden (du behøver kun at gøre dette med hvide tråde, på trods af dukenes farve). Den erfarne sømstress kan straks fastgøre rucherne til basen på symaskinen. Det er stadig at glatte sømmen, stryge duken og alt er klar!

Jeg vil også tale om, hvordan du kan sy en duge på et rundt bord. Her er der flere muligheder. Det kan kun være en rund duge, hvis kanter falder smukt og danner folder på egen hånd. For at gøre dette skal du måle tallerkenets diameter, for hvilken der opstilles en bordduk, og bestemme, hvor meget du vil forlade for at hænge. Det sidste ciffer, multipliceret med to, er plus med den første beregning. Det er vigtigt at huske at du også skal efterlade 2-3 cm til borddugen.

Her er det for det første bedre at lave et mønster af produktet. For at gøre dette skal du på papir trække en kvart cirkel med den ønskede radius (for dette kan du bruge et hjemmelavet par blyanter, knapper og en ledning). Nu skal du skære en duge på mønsteret. For at gøre dette er det kridt på den forkerte side af stoffet, foldet fire gange og skæres. Kanterne skal være obverlozhit, bøje og sy. Det er det, produktet er klar.

En anden mulighed er, hvordan du kan lave runde duge med dine egne hænder: det kan være en base, der er skåret i størrelse af en bordplade og syet til det et stof med folder. Forbered bunden, du har brug for det samme som i den foregående version, men det er ikke syet, men kun forarbejdede kanter. Dernæst skal du klippe strimlen til folder. Dens længde vil være mindst to gange større end længden af ​​omkredsen af ​​bunden, og bredden er ikke mindre end 30 cm. Du skal toppen af ​​bunden, indhak og søm, kun kanterne behandles på overlocken ovenpå. Nu ovenfra skal du lave en linje med lange og svage sting og lave en samling, eller du kan bare lave små folder, der er fastgjort med et hak. Derefter syes to dele af duge sammen, sømmen glattes, og selve produktet stryges (hvis du stryger dugen med et strygejern med damp, forsvinder kalkens spor, produktet bliver ikke vasket).

Jeg vil også fortælle dig, hvordan man syr en oval duge. Operationsprincippet vil meget ligne den foregående. For at gøre dette skal du forberede et mønster nøjagtigt i henhold til bordpladens størrelse. For at gøre dette, er bordets overflade genbøjet på papir, mens der tilføjes ca. 30-40 cm over det ovale for at hænge produktet. Mønster og stof foldes i fire og skære bordduken ud. Det er også vigtigt at tage hensyn til kvoter for foldning af produktet. Derefter skal du bearbejde kanterne på duken på overlocken og sy produktet på maskinen. For at sikre, at duge er godt hængt og draperet godt, er det muligt at sy en tynd snor i hæklet, det vil noget vægte produktet, hvilket vil give den tilsvarende virkning.

Du kan oprette originale og smukke duge selv og på andre måder. Så vi taler om produktet fra strimlerne. For at gøre dette skal du bestemme størrelsen på den ønskede ting og lave mønstre af patches. De gode stykker ser ca. 20x20 cm ud. Efter at have talt det nødvendige antal, skal de udskæres, hvilket giver 1,5 cm for kvoterne på hver side. Det er vigtigt at feje alle kanter af de skårne dele, så de ikke smuldrer. Nu kan du samle alt i en klar duge. For det første er det bedre at feje alle stykker med hvide tråde og se resultatet. Hvis du kan lide alt, skal du sy produktet i overensstemmelse med basting på skrivemaskinen, glat sømene. Men det er ikke alt, hvis en kvinde vil finde ud af, hvordan man syer stærke duge med egne hænder. I denne version skal du have en foring. Det kan være en og en halv til to centimeter mindre end toppen. I dette tilfælde skal du i slutningen af ​​syningen folde duge og beklædning med de forkerte sider og bøje kanten af ​​duken, så kanten af ​​foringen er under kanten. Men du kan skære formen til størrelsen af ​​toppen af ​​produktet. Derefter sides kanterne af duge sammen med foringen sammen og forarbejdes med en skrå bage. Bordduge fra strimler er klar!

Jeg vil også gerne fortælle dig, hvordan du syr en duge med dine egne hænder til køkkenet. For at gøre dette har du brug for en trykt klud, som er godt slettet. Alt er gjort meget simpelt og ifølge den velkendte ordning. Produktet er skåret til bordets størrelse, ca. 30-40 cm tilsættes til dangling og et par centimeter til folden. Efter skæring skal kantene håndteres og syes på symaskinen. Det er alt sammen, en enkel og behagelig køkkenduge er klar til brug!

Forsøg på at skabe forskellige duge med egne hænder, bør sømstressen vide, hvordan man laver en duge til en spisestue med kontrastfarve. Det ser meget smukt ud! Produktets bund er udskåret på samme måde som i de tidligere versioner - alt efter bordets størrelse. Curbs er nu ved at blive forberedt. Det er nødvendigt at skære fire strimler med en bredde på ca. 30 cm. Nu syes produktet: grænserne syes langs kanterne diagonalt, så duken er af regelmæssig form og syet til bunden. Nødvendigt bliver overfaldet og udglattet af et jern. Undersiden af ​​bordduken kan gemmes og sys eller hemmes med en skrå bage i en tone eller i en kontrastfarve.

Bordduge med egne hænder

Til modtagelse af gæster! Vi syr bordduk af egne hænder

Kan du lide at modtage gæster? Vi elsker bare! Og derfor foreslår vi at du laver en duge af dig selv. Tro mig, denne duge vil ikke kun dekorere din ferie, men det bliver stoltheden af ​​værtinden, fordi du ikke kan købe en slik duge i butikken! Lavet af bomulds tapetry med blomstermønster, det er trimmet langs kanten med en satin kant og en tynd lace-up. Et særligt træk ved denne duge er også det faktum, at det er dobbelt - det er plantet på en tynd bomuldsfoder med olivenfarve.

Bordduge med egne hænder - detaljer

Fig. 1. Bordduge med egne hænder - bordindstilling

Fig. 3. Tabelindstilling - Set ovenfra

Bordduge af egne hænder - master klasse

Med henblik på korrekt beregne den krævede stoflængde på dugen, måle længden og bredden af ​​skrivebordet og føje til de målte værdier for 60 cm effektive længde dug (DS) og bredden af ​​dugen (AL) i det færdige produkt beregnes ved formlen :. DS = Bordbredde + 60 cm, Ші = Bordlængde + 60 cm. I overensstemmelse med normerne bør bordduken sænkes fra alle kanter af bordet nedad med 25-30 cm.

Normalt købte duge i butikkerne standardstørrelser og ikke altid nærmer vores bord, går ned for meget eller ikke nok ved kanterne. Dette er et andet argument til at sy en duge selv!

Tøj på en duge kan købes i en butik af gardinstof. Bredden af ​​sådanne stoffer er som regel 2,8-3,0 m, hvilket gør det muligt at sy en duge selv på et stort bord. Dimensioner af bordet præsenteret i masterklassen: 0,9 mx 1,8 m.

Til vores dug og 4 servietter havde vi brug for:

Hovedstof: en bomuldsbånd med et blomstermønster - 1,5 m med en kludbredde på 2,8 m.

Foderstof: bomuldspoplin med en længde på 2,4 m og en bredde på 150 cm.

Et satinbånd til forarbejdning af kanter af en duge 6,5 cm bred, 8,5 m lang, en lacy beak 2,5 cm bred og 8,5 m lang, tråd i tone.

Til forarbejdning af servietter kanter (størrelse bleer på 0,3 x 0,3 m.): Satin bånd bredde på 3 cm og en længde på 5 m, blondekant bredde på 2,5 cm og en længde på 5 m, for at matche tråden.

Fig. 1. Bordduge med egne hænder - nødvendige materialer

At skabe sig en dug fra primære og foring stof af standarderne, tilføje sømrum på alle sider af 1 cm. Fold to dele, ret mod ret, ret kanterne og fastgør skrædderens pins.

Fig. 2. Håndklæde duken med en foring. At skære 2 rektangler til en duge af basis og foderstof ved hjælp af målinger.

Sy dele fra hoved- og foderstofene langs konturen, og efterlad et lille område til drejning.

Fig. 3. Slib delene langs konturen

Tillad udskæringer i hjørnerne, der ikke når 2 mm til linjen.

Fig. 4. Skær kvoter i hjørnerne

Stryge kludens sømme fra forsiden og læg begge godtgørelser på hovedstykkets del.

Fig. 5. Strygningssømme

Sæt rent duge på alle sider, overlap sømmen på den forkerte side.

Fig. 6. Rengør feje på alle sider

Tillæggene til dugens åbne område er foldet og stryges. Derefter foldes sammen, justeres rundt om kanterne, fejes og syes tæt på kanten. Fjern sømmen. Stryg dugen over alle kanter igen.

Fig. 7. Tillæg for det åbne område at bøje og feje

Før du mætter satinbåndet, skal du klare kanterne af duge. For at gøre dette, langs kanterne tegner du brede sømme som vist på foto 8.

Fig. 8. Sæt kanterne af duge med brede søm.

Dekorere kanterne af duge med satinbånd

Til dekoration af duge er satinbånd og spidsbage brugt. For det første er det nødvendigt at prægte satinbåndet langs kanterne af duge, så blonderpiren syes på båndet (figur 9).

Fig. 9. Satin bånd og blonde cykel

Start slib satinbåndet fra et af hjørnerne af duge. Placer det nøjagtigt langs kanterne og lind sømmen nøjagtigt til kanten.

Fig. 10. Sådan matcher du et satinbånd

For at gøre det lettere for dig at flytte stoffet under foden, mens du drejer hjørnet, træk en dobbelt tråd ind i toppen af ​​hvert hjørne. Træk tråden under drejning for at lette stoffets bevægelse under trykfoden.

Fig. 11. Træk i tråden, når du drejer vinklen

Efter at satinbåndet er syet langs hele omklædningen af ​​duge, er det nødvendigt at dekorere hjørnerne. For at gøre dette skal du lægge båndet i en vinkel på 90 ° og afskære overskydende tape på hjørnet og efterlade godtgørelsen til kantene på kanterne.

Fig. 12. Skær hjørnerne af satinbåndet ud

Fyld en båndgodtgørelse oven på den anden, fold den øverste tillæg og pin eller pin med ben.

Fig. 13. Tillæg ved hjørnerne til bøjning og pin

Sørg for, at når båndet er bøjet, får du en pæn, lige bøjning. Pritacha godtgørelse på hjørnet nøjagtigt i kanten.

Fig. 14. Pritach tape godtgørelse på hjørnet

Åbn kanten af ​​båndet kan fastgøres til duge eller feje, langs denne kant vil pritachivat blonder beika.

Fig. 15. Bordvinkler

Lace beika skal syes nøjagtigt i midten. For at gøre dette lægges bagen på den åbne kant af satinbåndet og pratachaet i midten, mens honing og indersiden af ​​satinbåndet.

Fig. 16. Sådan syes en blonde cykel

Når du har nået hjørnet, fold blondercyklen i en vinkel på 90 °, bøjningerne går indad og fortsætter linjen. Pritachayte bage på alle sider af duge, fastgør enderne af tråde og skær.

Fig. 17. Efter at have nået hjørnet, drej beika i en vinkel

Fig. 18. Udsmykning af hjørner med snørebånd

For at lave en blonder bid på hjørnerne, følg de korte linjer på hvert hjørne af duge.

Fig. 19. Søm bagerste hjørner

Bordduken i den færdige form ser simpelthen luksuriøs ud og vil tjene dig i mange år. Tip! Få en børste og en scoop til sådan en duge og dit skrivebord vil altid være pænt og rent!

Fig. 20. Bordduge i klar form

For kittet skal du bruge 6 bordservietter. For at sy dem skal du bruge de samme stoffer som for dugen. Klip servetene ud af hoved- og foderstofene og sy på samme måde som duge. Til dekoration af servietter, brug et smalere satinbånd 3 cm bredt.

Fig. 21. Skrabe servietter

Et sæt servietter i færdig form er vist i fig. 22. Sammen med duge er de et ideelt sæt, som du kan bruge efter eget valg. Vi ønsker dig en god ferie!

Fig. 22. Servietter i den færdige form.

Flere nye interessante ideer findes på Skolen til syning af Anastasia Korfiati. Abonner på gratis lektioner og sy trendy tøj med os!

Du kan være lige så interesseret:

Mønstre af sløjfer med egne hænder

Maskin fødder og deres anvendelse

Meget gode billeder af høj kvalitet. Det er rart at arbejde med dem. Tak 🙂 :))

Svetochka nødvendige master klasse, meget pænt hjørne viser sig, noter, mange tak

Tak for sådan et nødvendigt og "hyggeligt" materiale. Jeg vil virkelig gøre det selv. Held og lykke til dig!

-Kære Anastasia! Du er klog! Tak. Succes i alle dine bestræbelser.

Tamara, tak så meget!

Meget flot, varmt, hyggeligt og intelligent. ))) Tak, Anastasia, for så hårdt arbejde for dine læsere. Jeg lærte at sy smukke og kvalitativt takket være stedet, og her er ikke kun tøj, men også for det indre noget, det er bare et mirakel. For mig er dette relevant, fordi Vi købte en ny lejlighed, hvis der er en master class på sy gardiner eller sengetæpper, min glæde er ikke grænsen, du ved sådanne finesser og tricks, som undertiden ikke er opmærksomme, i sidste ende, at der er noget galt, og du som med en lærer og mentor er alt under kontrol. Nå, hvad gøres af egne hænder, det opvarmer altid mere!))) Og i tøj og i indretningen, især for piger, kan de lide klud. Mange tak, jeg vil vente på nye masterklasser !!)))

Elena, sørg for at tage hensyn til dine ønsker!

Kører for at måle bordet !!)))

Held og lykke med skræddersyet!

Mange tak for en så detaljeret og nødvendig masterklasse! Sørg for at tage råd.

Takket være dit websted! Til tider syede døtre bukser lavet af hør), der var aldrig tid til at lære at bygge mønstre og med dig denne fornøjelse!

Tak! Har smittet, æresordet!

Tak! Jeg kunne virkelig godt lide ideen til en duge. Godt Nytår, nye ideer og succeser.

Tilføj en kommentar Annuller svar

Læs materialerne først!

31.112 abonnenter

Genudskrivning og kopiering af byggematerialer er forbudt

Shishta School Anastasia Korfiati Alle rettigheder forbeholdes.

Bordduge til hjemmet - smuk indretning med dine egne hænder!

Mange mennesker er bekendt med situationen, når de køber en ny duge på markedet - valget er enormt, men der er ikke noget at vælge imellem.

Der falmede farver, klippe det dårlige, der stuff lidt mere end den kunstige med den tilsvarende lugt, der trækker dug "ud" efter den første vask.

Hvordan vælger man en god duge? Sy dine egne hænder!

Især det påvirker når reparationen er færdig, indretningen er lavet i en bestemt stil,

og en billig slags dug med et dårligt mønster kan ødelægge hele indtryk af et køkken eller stue.

Trods alt er bordduken på spisebordet altid i centrum for opmærksomheden.

Bordduge og stolebetræk

Bordduk i en blomst

Hvad sker der? Hvis du vil gøre noget godt, gør det selv.

I tilfælde af en duge er det meget muligt.

Teknikken til at sy en duge på et bord er ikke en statslig hemmelighed, men tværtimod - teknikkerne til skæring og syning lykkes heldigvis fra generation til generation.

Nuancer og tricks i denne sag nok.

Vælg og bekendt med de mest nyttige.

Rund bordduge

Bordduge til et firkantet bord

Værktøjssæt til syning af duge er standard.

Afhængigt af dugen, vi har brug for stof, saks, nål og tråd, snor, skrædderen lineal og firkantet, knappen og den store ark papir.

En knap, et reb og en blyant bruges som en cirkel til at skære en rund duge

Der er mange muligheder for hvad der kan være en duge.

I form kan det være en duge på en firkantet, rektangulær, rund eller oval bord.

Ved dens udformning og udførelse kan duken være enkel med en søm i hæmen,

med applikation, med kantede sømme eller med blonder, med åben eller lukket snit.

Som ekstra elementer på duge er passende fletning, barbering, lambrequins.

Sådan sy en rund duge - master klasse med et billede

Og nu vil vi fortælle dig hvordan man sy en rund duge, og samtidig få et nyt bord uden at købe det. Suggened denne idé til webstedet http://inmyownstyle.com/2015/02/make-round-tablecloth.html

Lad os først definere bordet: det skal være rundt. Hvis det ikke er, og der er kun en gammel firkantet, som du kommer til at indgå i en losseplads i lang tid (bare ikke når hænderne), her er det - vejen ud!

Du skal blot få (lavet af gamle møbler eller bestille en privat studie) cirkulært stykke spånplade eller krydsfiner nødvendigt for os Diameter:. Mindst 70 cm Dette er vores højeste.

Vi sætter vores cirkel oven på det gamle bord, fixer det med skruer og alt, bordet er klar.

Vi begynder at sy en duge.

Hvis du bruger bomuldsklud, skal du være opmærksom på, at det efter vask bliver krympet. Derfor er det bedst at vaske og klappe det på forhånd.

Du kan få brug for mere væv - dette afhænger af bordets størrelse.

Når du skærer, skal du ikke glemme at tilføje tillæg til sømme og hæmmen.

1. Bestemmelse af vævsforbrug

Forbruget af stof afhænger af den fremtidige duge. For at lære det, skal du måle:

  • Borddukens højde (fra bordpladen til bundkanten) på begge sider;
  • diameter af bordplade.

Så skal alle 3 dimensioner foldes.

I dette tilfælde var målingerne som følger (foto 1):

Bordets diameter er 76 cm, borddukens højde er 76 cm på hver side.

Borddukens diameter: 76 cm + 76 cm + 76 cm = 2,28 m.

Flow væv: 2,28 + m + søm kvoter godtgørelse podgibku multipliceret med 2. I dette tilfælde, til syning cirkulære klude med en diameter på 2,28 m 4,6 m brug stof bredde på 110 cm.

Du kan få brug for mere væv - dette afhænger af bordets størrelse.

Skæringen af ​​stoffet skal skæres som i billede 2: i halvdelen langs den tværgående linje, og derefter en detalje - endnu en gang i halvdelen, men allerede på aktien. Vi får tre detaljer.

Størrelsen af ​​den centrale del 1 er 1,10 m i bredden og 2,3 m i længden;

dimensionerne af sidedelene 2 og 3 er 55 cm i bredden og 2,3 m i længden.

Billede 2

Din opgave er at få et firkantet klud, hvorfra vi vil skære en cirkel. Fold detaljerne som følger (billede 3):

For at skære stoffet frigør du nok plads. Center del 1 sætter den øverste side op.

Derefter fra toppen placeres sidestykkerne med forsiden nedad og fastgør dem rundt om kanterne med stifter

Sy sømmen på maskinen.

Nu har du et stort firkantet klud, hvorfra du skal skære din fremtidige duge.

Fotoet 7 viser, hvordan man skærer stoffet for at skabe den ideelle form af cirklen.

Tag et centimeter tape, fiks det i midten (omkring 76) og træk en cirkel ved hjælp af båndet som kompas. Skær nu ud - og vores duge er næsten klar.

4. Edge behandling

Du kan ikke sy kanten, hvis stoffet ikke smuldrer. Men hvis du bruger et let stof, er kanten bedst håndteret - hemmed eller smeltet.

Til sovs, bøj ​​1 cm af kanten til den forkerte side og jern. Derefter bøjes igen og stryges. Du bliver nødt til at prøve - fordi kanten ikke er lige, og folder kan formes, når du syr.

Derfor skal du bruge stifter eller limbånd for at fastgøre folden. Sy hoven på maskinen, fjern stifterne og stryg dugen, udglat alle sømme.

søgning

2018. OKUHNEVSE.RU Alt om dit yndlings køkken: køkken design, køkken interiør, køkken arrangement.

Mange mediematerialer på webstedet er taget fra åbne kilder på internettet. Hvis du er forfatter til materialet - kontakt os, og vi vil underskrive det eller fjerne det fra webstedet.

Kopiering af materialer er kun tilladt med angivelse af et aktivt link til kilden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

12 − = 3