30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Boks til opbevaring af grøntsager

Kasser til opbevaring af grøntsager

Mange af os er ejere af forstæder og endda forstæder. At dyrke deres grøntsager og frugter på et sådant område, vi ønsker at få en god høst af kvalitetsprodukter til vores bord.

Sådanne grøntsager som gulerødder, kartofler, løg, hvidløg, rødbeter og andre kan opbevares friske indtil i det mindste midt om vinteren og til og med indtil den nye høst. Men for at opretholde det højeste niveau af vitaminer i dem, og frugterne selv ikke forkæler, skal du vide, hvordan man gør det rigtigt. Især til opbevaring af grøntsager, der er specielt designet til denne kasse. De kommer i forskellige former - lad os finde ud af hvilke!

Kasser til opbevaring af grøntsager i kælderen

Det ideelle sted til disse formål er en kælder eller en kælder. På grund af dets mikroklima giver det underjordiske rum i lang tid mulighed for at opbevare de fleste grøntsager der, så de ikke falmer, må ikke spire og ikke fryses. Og til en mere bekvem og kompakt placering af forskellige typer grøntsager, brug forskellige beholdere:

 • trækasser - de kan gemme absolut alle grøntsager, såvel som solide frugter. Denne beholder er den mest holdbare og har en lang levetid, men træet er rottet;
 • plastik kasser - passer, hvis din kælder er for våd. Plastik er praktisk at vaske og desinficere. Der er to- og tre-tier bokse;
 • Brug også ofte kurvkasser og kurve, der er kompakt placeret på kælderhyllerne. I sådanne beholdere kan du holde løg, hvidløg, rodfrugter. Den største fordel ved kurvkasser er ventilation: grøntsagerne i dem er godt ventilerede og takket være dette forbliver de længere.

Kasser til opbevaring af grøntsager på altanen

En almindelig altan kan blive en erstatning for en kælder. Det er ønskeligt, at det var isoleret eller i det mindste glaseret - de fleste grøntsager er bedst bevaret ved plus temperatur. Men selvom du ikke har en loggia, men en almindelig åben altan, kan du stadig holde grøntsager der. Du skal blot vælge den mulighed, der passer dig:

 • dybe træbokse til opbevaring af grøntsager som kartofler, kål, rødbeder, der kan "gemme sig" under sædet til en høj puff eller balkon sofa;
 • metal kasser til opbevaring af grøntsager - de ligner en stor og rummelig kiste. Fremstillet på en industriel måde skaber sådanne beholdere optimale betingelser for temperatur, fugtighed og luftcirkulation for bedre opbevaring af grøntsager;
 • Hjemmelavede kasser er ikke mindre bekvemme. Du kan varme enhver træ- eller plastikboks, der bøjer den indefra med en varmelegeme og gør huller til ventilation;
 • En mere praktisk mulighed er en opvarmet kasse til opbevaring af grøntsager på balkonen. Som en kilde til varme i denne kapacitet er en lav-effekt tørretumbler, der vil blive tændt og slukket automatisk ved hjælp af et relæ eller en konventionel glødelampe.

Kasser til opbevaring af grøntsager i køkkenet

Ikke alle har mulighed for at gemme grøntsager i kælderen, og mange ejere af lejligheder på første sal har ikke engang balkon! Den eneste mulighed forbliver - køkkenet, hvor grøntsager opbevares enten i køleskabet eller i specialudstyrede kasser.

I køleskabet er der et specielt rum til grøntsager, hvor der lægges letfordærvelige grøntsager.

Hvad angår bokse, afhænger deres konfiguration og udseende derfor af køkkenets dimensioner og design:

 • Moderne designteknikker giver dig mulighed for at udstyre køkkenet med indbyggede opbevaringssystemer: med lukkede døre, ingen mistanke om, at inde i disse skabe er der grøntsager;
 • det kan være simpelthen skuffer indbygget eller et separat skab - det anbefales at holde grøntsager, der holdes godt i varmen (for eksempel græskar eller tomater);
 • hvis dit køkken er indrettet i Provence eller rustik stil, kan kurvkasserne til grøntsager og ikke skjule sig fra nysgerrige øjne - de vil tværtimod lægge vægt på den særlige hygge i dette køkken.

Kopiering af oplysninger er kun tilladt med en direkte og indekseret reference til kilden

Opbevaring af grøntsager på balkonen om vinteren: en kælder, en kasse, et termo skab

På trods af at der i vinter er nogle vanskeligheder med at holde nogle produkter med en kompetent tilgang, har du flere muligheder på en gang for at løse eventuelle problemer. Varme kasser til opbevaring af grøntsager på balkonen af ​​lejligheder har længe været udbredt blandt vores medborgere.

Traditioner til opbevaring af kartofler og andre grøntsager og frugter (æbler, gulerødder, rødder) samt syltetøj, dåser med surkål og andre konserves derhjemme er meget gamle her. Vores bedstefædre og bedstemødre gjorde det hvert år, for hvor mange mængder reserver kunne opsamles til vinteren, på mange måder fastslået om ikke overlevelsen, så i det mindste niveauet for ernæring. I dag er en meget anderledes tid, og de fleste af produkterne er tilgængelige i supermarkeder. Ikke desto mindre er traditionen om at skabe en slags hjemmelavet "vegetabilsk opbevaring" ikke gået nogen steder, selvom det er blevet meget mindre populært end før.

I dag bor de fleste i bylejligheder, snarere end i landsbyhuse, som før. Derfor er betingelserne for opbevaring i dag langt mere trange, hvis de sammenlignes med dem, der var i laden i landsbyen. Der er ikke så mange muligheder, og en af ​​de mest almindelige er en kælder til opbevaring af grøntsager på balkonen.

Årsagerne til det, mange kan lide at skabe aktier - den mest forskellige. Her er blot nogle få af dem:

 • Tillid, der vokser i haven i sit eget sommerhus - meget bedre med hensyn til renlighed og økologi.
 • De lavere omkostninger ved grøntsager, som du kan købe i efteråret på bondens marked, i stedet for at gå hver gang til et lokalt supermarked.
 • Nogen har venner eller slægtninge i landsbyerne eller have din egen ferie / sommerhus, som med jævne mellemrum "forsyning" naturens gaver: kartofler, kål, rødbeder, peberfrugter, falsning og så videre. Alt dette skal opbevares et sted.

De fleste balkoner eller loggier i højhuse opvarmes ikke. Derfor må man finde en vej ud af deres situation, der skaber pålidelige "køleskabe", der kan hjælpe med at opbevare afgrøden, forhindre frost i frosten og sikre den korrekte opbevaringstemperatur. Ikke desto mindre bør der i øvrigt også tages hensyn til temperaturen og udformningen af ​​en sådan termobeholder på en kold balkon.

Her er en række betingelser, der er nødvendige for den efterfølgende succesfulde lagring af indhold:

 • For at gemme grøntsager om vinteren (kartofler, gulerødder, kål og meget mere), skal de høstes korrekt. Samling skal udføres i tørt vejr.
 • Derefter skal afgrøden ligge på et tørt sted.
 • Undgå udsættelse for sollys.
 • Det er vigtigt at sortere de beskadigede såvel som forkælet, forekomster. Ellers kan al din bestræbelse på at skabe en kartofler på altanen forgæves: en sådan afgrøde vil simpelthen forsvinde.

Tip! Under alle omstændigheder skal der gives kvalitetsventilation under opbevaring: adgang og luftcirkulation vil forlænge afgrødens "levetid".

Af den måde er der en anden vigtig betingelse. Det består i at sikre det korrekte fugtighedsniveau, som skal være lille, ikke over 50%.

Ved deres design er alle sådanne systemer opdelt i 2 hovedtyper:

 1. Fleksible termokabinetter til opbevaring af grøntsager. De ligner på en stor varm taske, fremstillet på tekstilbasis. Den indlysende fordel ved termo-posen er, at i slutningen af ​​vintersæsonen kan den foldes, hvilket sparer meget plads.
 2. Isolerede kasser, som er en solid konstruktion lavet af et materiale. Oftest bruges træ (brædder, krydsfiner, OSB-plader osv.).

Cache af et gammelt køleskab

Derudover er forskellige steder klassificeres afhængigt af det materiale, hvoraf de er fremstillet (træ, vandtæt slidstærkt stof, plast, med en metalramme), samt det faktum, om der er en sådan opvarmning opbevaring eller ikke. Volumenet på dem kan også være anderledes, nogle gange er de forskellige arrangementer af hylder (vandret eller lodret).

Til noten! For ekstra komfort og brug af ledig plads er der lavet en bænk fra toppen af ​​sådanne vinterbeholdere, og nogle gange endda en lille sofa, der tjener som en banket om sommeren, hvor du kan sidde og slappe af.

Hvad angår konstruktioner uden ekstra elektrisk opvarmning, er det bedst at bruge dem på steder, hvor der ikke er direkte kontakt med kølig luft. Med andre ord snakker vi om indgange, fælles korridorer, glaserede loggier og så videre. Selv om det på nogle lukkede balkoner er bedre at installere en opvarmet varm kasse, der fortrinsvis er udstyret med en termostat. Takket være sidstnævnte kan du justere lufttemperaturen indeni. Sortimentet kan være anderledes, for eksempel fra 0 til 10 grader, afhængigt af hvilke produkter du agter at opbevare der. Niveauet for elforbrug for dem henholdsvis vil også være anderledes. Under alle omstændigheder vil det være mere pålideligt, grøntsager i en sådan lara vil ikke fryse, og dåser med kål eller syltede svampe - må ikke brydes fra frost.

For at gemme grøntsager på balkonen om vinteren er det helt muligt og i en fleksibel beholder, der ligner en stor taske eller rygsæk. Sådanne konstruktioner er meget praktiske, da de som nævnt kan fjernes eller midlertidigt overføres, hvis det er nødvendigt. Nogle modeller er udstyret med opvarmning med termostat. På den anden side kan du lave en kasse til grøntsager på balkonen med egne hænder, der ikke kan siges om en blød taske, hvis fremstilling i de fleste tilfælde udføres på en industriel måde. Sådanne ting er som regel bedre at købe i butikken, end at gøre det selv. For alle anvendeligheder er det ikke muligt at lave en osmannisk, en sofa eller et sæde fra en termosække. Så alle typer af designs har deres fordele og ulemper. Alle vælger en variant uafhængigt, ud fra betingelserne og kravene.

Hvad angår hvilken temperatur sådanne strukturer kan modstå. Alt afhænger af flere kriterier, herunder om hvor varm grøntsagsskabet er, om der er ekstra isolering i det, om balkonen er åben eller lukket, og så videre. Under alle omstændigheder er det bedre ikke at opbevare produkterne ved -30 ° C og derunder. Af den måde gælder den samme anbefaling også for opvarmning, da kartofler og andre grøntsager kan blive beskadiget ved meget varmt vejr. Det er ønskeligt, at kælderens vægge ikke er tynde og opfylder isotermfunktionen selv ved positive temperaturer.

Hvis du vil, kan du lave en kasse til kartofler på balkonen med dine egne hænder uden at bestille det fra eksterne specialister. Det enkleste design er ikke udstyret med varme og strømforsyning. Inden du går videre til en mere detaljeret trin-for-trin instruktion, er det nødvendigt at skitsere generelt de vigtigste anbefalinger vedrørende fremstilling, installation og site selection.

I de tilfælde, hvor du er den heldige ejer af en temmelig rummelig balkon eller loggia, og hvis du planlægger at opbevare grøntsager hver vinter, er det fornuftigt at tænke på at skabe en solid stationær kælder, der kan vare i flere år.

Anbefaling! I flere tilfælde er det også muligt at anvende improviserede materialer samt rester af plader eller krydsfiner, der ligger i tomgang på dacha eller i garagen.

Der skal sørges for, at kartofler (eller andre grøntsager) ikke kommer i kontakt med mursten, beton og andre lignende materialer, da dette kan forårsage råtning og som følge heraf forkølelse. Til dette skal både sidens overflader og "gulvet" i vinteropbevaringsboksen være trimmet med andre materialer. Bedst hvis det er træ.

I de tilfælde, hvor det kommer til Khrusjtsjov eller andre lignende boliger med en lille områdebalkon, kan du lave en container med en lodret belastning. Låget kan desuden være isoleret, da det er gennem toppen, at det største varmetab kan opstå. Alternativt kan den indvendigt dækkes af folie eller blot dække låget med ethvert materiale, for eksempel et tæppe, en coverlet, en gammel jakke osv.

Som vi ser, er der mange muligheder for at lave en kasse til opbevaring af kartofler på balkonen om vinteren. Lad os dvæle på en af ​​dem, som kan være den mest universelle og egnet til næsten enhver lejlighed. Så lister vi de vigtigste faser af uafhængig produktion:

 1. Først og fremmest måle rummet på din balkon grundigt. Dette vil hjælpe med at forstå præcis hvilke muligheder du har, og sørg for at du kan lave et design af en bestemt prøve og dimensioner.
 2. Prøv at planlægge alt på en sådan måde, at dybden af ​​din kælder ikke overstiger 0,7 meter. Ellers (med lodret belastning) er det ikke let at få grøntsager eller dåser med solnedgange derfra. Især - helt fra bunden. Kapaciteter skal under alle omstændigheder være tilstrækkelige til en anstændig mængde "indhold".
 3. Forbered bjælkerne til rammen samt krydsfiner, BSS eller spånplader til plating af fremtidens vægge. For at undgå udseende og spredning af skimmel og svamp i fremtiden, dække dem med lak eller en særlig sammensætning. Efter fuldstændig tørring markér du dem på skærepladserne.
 4. I alt skal du have 4 stativer, der bestemmer boksens højde, samt 12 vandrette (2 på hver overflade, inklusive og på låget).
 5. Ved hjælp af negle eller skruer skal du bygge en understøtningsramme af både selve beholderen og dækslet, der dækker det.
 6. Så tager vi det arkmateriale, du har forberedt på at antage, at dette er krydsfiner, og skåret ud af det 2 overflader for hvert ansigt af strukturen: dækker, hoved- og sidevægge og også dagen. Indvendige ark skal samtidig være mindre med 100 mm. i hvert plan.
 7. Udskær 6 paneler til dæk-, bund-, front- og bagvægge fra isoleringen (skum eller ekstruderet polystyrenskum). Alternativt kan sten (mineral) bomuldsuld anvendes. Det er samtidig ønskeligt, at mineralulden er tilstrækkelig tæt. Fastgør alt, rammen rammer med krydsfiner ark. Derefter låget, efter samme teknologi.
 8. Du kan bruge hængsler til at fastgøre omslaget. På den anden side er det tilladt for det at være simpelthen aftageligt.
 9. Og til sidst kan du behandle den resulterende varme kasse med en speciel lak. Det hjælper med at holde træ fra atmosfærisk fugt.

Så er skabet selv klar. Det skal bemærkes, at den endelige samling af hele strukturen er bedre at producere allerede på balkonen. Ellers kan det ske, at hun simpelthen ikke passer ind i altandøren eller vinduet.

Korrekt opbevaring af grøntsager på balkonen om vinteren indebærer tilstedeværelsen af ​​et godt mikroklima. For det første kan du lave små huller eller regelmæssigt åbne kælderen. For det andet kan du lave et simpelt "opvarmning" system. Ved at lave en lille rille ved siden af ​​dækslet kan du placere en almindelig glødelampe, såkaldt "bærende", om nødvendigt (for eksempel i tilfælde af kraftigt fald i temperaturen udenfor). En vaskelampe, siger 100 watt, vil være nok til at give yderligere opvarmning inde. For at få det på balkonen kan du bruge en almindelig forlængerledning. Afbryderen skal installeres inde i lejligheden, så du ikke behøver at gå ud på en kold balkon eller loggia hver gang.

Tip! Alternativt kan du bruge et gammelt køleskab, der ikke fungerer. Selv i denne tilstand har den gode varmeisoleringsegenskaber. Derudover har han allerede en arbejdsdør. Du kan også bruge konverterede gamle møbler eller en pakke af tæt skum.

Du tænder bare lyset, ikke mere. Designet er meget enkelt, men på samme tid er det ret effektivt. Selv en pære er nok til at sikre, at grøntsagerne inde i kassen ikke er frosne. Desuden kan du ikke tænde en pære permanent. Lad det arbejde i flere timer, og så kan det slukkes. Inkluder det kan, herunder og om natten, når gaden temperaturen falder betydeligt.

En stor "boks" kan opdeles i sektioner

Elforbruget, forudsat at lyspæren vil skinne (og følgelig opvarme indersiden af ​​balkonboksen) er ustabil, vil ikke overskride rimelige grænser. Men du vil være sikker på, at alle grøntsager, kartofler, gulerødder, kål, peberfrugter, rødbeder mv i dette varmekabinet først vil være tørre, og for det andet vil de ikke fryse. Hvis strømforbruget ikke generer dig overhovedet, er der en mulighed i stedet for (eller samtidigt) med en glødelampe til at bruge en konventionel hårtørrer. Dens plus er, at det opvarmer meget mere og skubber den varme luft meget hurtigere. Derudover kan den også styres fjernt fra værelset.

Det er vigtigt at forstå! Ved brug af pærer eller elektriske apparater skal der lægges særlig vægt på sikkerhedsproblemer.

For at give ekstra isolering i tilfælde af særligt alvorlige frost, kan yderligere varmeisolering foretages ved at indpakke altanen "pantry" med tæpper eller tætte tøj. Og læg det bør ikke være på den kolde betonplade på balkonen, men på et ark tykt spånplade, tæt skum og andre lignende overflader. Alternativt er det muligt at installere et termometer med en sensor inde i tungen. På den måde styrer du den indre temperatur. Sådanne interessante, men enkle ideer kan bruges af alle. Det vigtigste er at være smart og ikke bange for at løse opgaverne. Alt dette vil hjælpe med at holde din høst indtil foråret i sikkerhed og integritet.

Billeder af eksempler på hvad der kan være en køleskabskasse til grøntsager på altanen. Klik for større billede:

De fleste mennesker, der føder til selve sommerhuset, er godt klar over, at det skal være ikke blot et sted at arbejde og dyrkning af afgrøden, men de fleste hjørner, hvor du kan slappe af fra den travle by og nyde den smukke udsigt over naturen og jorden.

Vilde dyr og fugle, der lever i naturen, kan ikke påberåbe sig, at om vinteren er det nogen vil hjælpe dem som præcis, hvordan deres tamme "brødre".

Hver af os elsker et smukt designet interiør. Dette engagement bliver især efterspurgt, når interiørløsninger påvirker det gode humør og glæden for vores kære og kære.

Hver samvittighedsfuld ejer skal tage sig af komfort i deres kæledyr, styret af den berømte citat fra "Den lille prins": "Vi er ansvarlige for dem, der har tæmmet."

Før eller senere møder de fleste af os udfordringen med at købe nye møbler, herunder stole. Samtidig er det ikke altid fornuftigt at købe nye møbler til en ret høj pris, da vi kan genoprette de gamle stole.

 • Om projektet
 • annoncører
 • tilbagemeldinger
 • Site map

Henvisningen til materialet er kun tilladt, hvis der er angivet en aktiv indekseret kildekode.

Kasser til grøntsager: Praktisk opbevaring af mad i køkkenet

Grøntsager danner grundlaget for den traditionelle kost hele året rundt, så sikring af den rigtige opbevaringsordning er ikke kun et spørgsmål om rationalitet, men også af sund fornuft.

Ikke alle ved, at grøntsager kan opbevares ikke kun i specialoplag, men også hjemme, i kælderen, på balkonen eller bare i køkkenet.

Funktioner af opbevaring af forskellige grøntsager

Selv i en normal lejlighed i en fleretages boligbygning, kan du organisere korrekt opbevaring af produkter, du skal bare vide, hvordan man gør det. Det er helt muligt at begrænse temperaturen og fugtigheden derhjemme, især da "vintering" af grøntsager stadig er meget nemmere at organisere end at lagre mere saftige frugter eller bær.

Frisk kål er ikke den nemmeste grøntsag, når det kommer til opbevaring, den bedst bevarede kål er surkål, især da næsten alle vitaminer forbliver i det. Frisk hvidkål kræver en lav opbevaringstemperatur - fra -1 til + 1 ° C og høj relativ luftfugtighed i rummet - 90-98%. I modsat fald vil hovedet tørre meget hurtigt og vil ikke være egnet til at spise.

I køleskabet kan kål heller ikke opbevares - indendørs det "kvæles", og i polyethylen begynder at rådne. Den bedste måde at opbevare kål på er at bruge en kælder: Kålen skal først tørres lidt, og derefter hænge på loftet med to. Hvis balkonen i lejligheden er uopvarmet, er det helt muligt at organisere sådan opbevaring og hjemme.

Hvidløg er mere nøjeregnende til opbevaringsforhold end løg, Men også den fælles i disse produkter er: hovedet og hvidløg, og løgene skal tørres grundigt inden opbevaring. Derefter er der 3 løgnhuller til løghovederne:

I dette tilfælde Oplag løg i køkkenet - tør luft vil forhindre spiring. Med hvidløg lidt vanskeligere: tørrede hoveder kan simpelthen tørre, så de anbefales at "tilstoppe" med paraffin eller voks. Derefter kan hvidløg opbevares på samme måde som løg på et sted med begrænset sollysindtag.

Kartofler er på bordet og på hverdage og på helligdage. Det forbruges mest af alt, og ikke mange mennesker derhjemme har mindst et par kilo af disse rødder.

Modtag frugterne af kartofler i mørket, og lag dem også bedre på plads med et minimum af lys, ellers bliver de grønne, og det er ikke sikkert at spise sådanne kartofler.

Først og fremmest skal kartoflerne tørres grundigt, først derefter kan det opbevares i kasser til opbevaring. Hvis vi taler om en lejlighed, er den bedste måde at opbevare denne rod på en uopvarmet altan - der kan du placere æsker med kartofler og ikke være bange for dens sikkerhed.

Det er vigtigt, at lagerpladsen ikke er for vådt og ikke for tørt, ellers kan vegetabilien forringes - rot, begynder at spire. Den optimale luftfugtighed til opbevaring af kartofler er 85-90%, temperaturen er 2-3 ° C.

Rødder og gulerødder opbevares på samme måde.

En gulerod, der har en tynd hud, kan let forringes, hvis temperaturregimet brydes - den frosne rod vil allerede være uegnet til mad. Den optimale opbevaringstemperatur er 1 ° C, og den relative fugtighed er 90-95%. Også gulerødder har brug for konstant luftning og luftadgang. Du kan gemme gulerødder på forskellige måder:

 • i åbne sække fra polyethylen;
 • i sandet, således at frugterne ikke rører den anden, og selve sandet bliver regelmæssigt fugtet;
 • i en åben flaske - Hvis gulerødder ikke er nok, kan du opbevare det på en sådan måde, som du kan i køkkenet, i køleskabet eller på balkonen, men med frostbegyndelse skal krukken være lukket.
 • smurt med ler- En ganske vidunderlig måde, men meget effektiv;
 • i savsmuld savsmuld - Metoden ligner opbevaring i sand
 • i kasser til opbevaring af grøntsager - Den nemmeste måde, bortset fra at gulerødder kan opbevares i lejligheden.

Bønner opbevares bedst i lukkede beholdere, så ingen penge

Bønner, bønner, soja, linser og andre bælgfrugter kræver omtrent samme opbevaringsbetingelser. Opbevaringens hovedbetingelse - frugterne skal tørres godt, og for at de ikke er truede af insekter, skal de opbevares sammen med hvidløg eller løg. Det er bedst at gøre dette i forseglede dåser.

I modsætning til andre frugter er frostfrostene ikke forfærdelige, de kan sikkert efterlades på balkonen. Men hvis køkkenet har et sted, og rummets fugtighed ikke er for højt, kan der også arrangeres opbevaring der.

Bælgfrugter vil "leve" i en lejlighed hele vinteren og endnu længere, men det er værd at huske at efter frost vil de ikke være egnet til plantning, kan de kun forbruges som mad.

I køkkenet kan du gemme grøntsager, det vigtigste er at observere det korrekte regime.

Sammenfattende kan vi sige, at det bedste til opbevaring i lejligheden er egnede grøntsager som f.eks løg og hvidløg, gulerødder, såvel som bælgfrugter. roer har brug for et køligt sted og kål meget omhyggelig med opbevaringsbetingelserne og spilder hurtigt - til vinteren er det lettere at fermentere og friske til at købe.

kartofler også egnet til opbevaring i en lejlighed og kan med succes "overvinde", hvis du overholder opbevaringsbetingelserne. Opbevar kartofler i mindre partier og sørg for, at de ikke udsættes for sollys eller spire.

Den bedste mulighed for opbevaring af kartofler vil være tilrettelæggelsen af ​​et specielt sted reserveret i køkkenet eller på balkonen, og tjener som en minigrønshandel. Dette sted kan laves både selv og købe.

Opbevar grøntsager i plastkasser er bedst

Som du kan se fra teksten ovenfor, er den nemmeste måde at organisere opbevaring af grøntsager i kasser, der kan placeres i køkkenet eller på balkonen. Når du vælger en container til langsigtet opbevaring af grøntsager uden for et specielt rum nødt til at overveje følgende faktorer:

 • materiale, hvorfra kassen er lavet;
 • volumen emballage;
 • tilgængelighed og antallet af ventilationsåbninger;
 • en mulighed praktisk placering og brug.

I sådanne kasser kan du oplagre løg, kartofler, gulerødder, rødbeder. Huller til ventilation skal være nødvendige, ellers kan grøntsager "kvæles" og forringes. Luften skal cirkulere frit, rummet skal ventileres fra tid til anden.

Til opbevaring af grøntsager i køkkenet eller balkonen behøver du ikke tage for store kasser, og mængden på 20 liter vil være mere end nok.

Plastkasser er enkle at rengøre, billige og holdbare

De bedste egenskaber for de givne parametre er plastikbeholdere til opbevaring af grøntsager:

 • de er produceret
 • i forskellige mængder
 • af plast, hvis sammensætning ikke påvirker de frugter, der er lagret i dem
 • sådanne kasser har perforeringer i bunden og på siderne er tilgængelige med eller uden låg;
 • ofte plastkasser udstyret med håndtag, så det er bekvemt at indlæse dem og få grøntsager ud af dem;
 • designet til stabling konstruktion giver dig mulighed for at sætte æskerne på hinanden, og metalindsatsen beskytter grøntsagerne mod at skubbe de øverste niveauer;
 • plast klare en lang række temperaturer, de er ikke bange for frost og sommer varme;
 • denne slags beholder genanvendelige, det kan bruges til mange årstider i træk.

Træ kasser er stærke, men de er mere bekvemme at transportere grøntsager, og ikke opbevare

Æsker af naturligt træ er ikke så holdbare som plastik, de bruges til mere omhyggelig transport og opbevaring af grøntsager:

 • konstruktionen af ​​kasser er styrket metalindsatser;
 • ventilation opstår på grund af hullerne mellem brædderne;
 • træ kasser mere Heavy, har ikke penne, de er ikke så nemme at stable på hinanden, foruden er de ret nemme at beskadige;
 • Kig ikke på trækasser til gentagen brug i mere end 1 sæson, men som en foreløbige foranstaltning de er helt egnede.

Papkasser er skrøbelige, men kurve fra vinstokke vil se interessant ud i køkkenet

Selv om disse æsker er lavet af flere lag karton, er det klart, at de ikke er egnede til genbrug:

 • pap er meget kritisk for luftfugtighed, det kan bøje sig eller blive oppustet;
 • Selv med omhyggelig håndtering af sådanne kasser kan ikke modstå mere end en sæson;
 • de er normalt små i størrelse, har små ventilationshuller.

Hvordan gemme grøntsager, se venligst vores video:

Tilrettelæggelse af en grøntsagshandel med egne hænder

Ikke alle grøntsager kan normalt opbevares i almindelige kasser, så du kan tage vare på grøntsagsforretningen - et sted hvor en bestemt temperaturregulering overholdes.

Det er ikke svært at lave en sådan opbevaring, men som følge heraf vil det altid være muligt at have en lille bestand af grøntsager hjemme - kartofler, rødbeder, gulerødder.

Om hvad du skal tænke på forhånd:

 • skuffens størrelse afhænger ikke kun af det område, der kan tildeles det, men også på antallet af personer, der bor i lejligheden;
 • hvis det er hensigten at bruge en sådan kælder som det vigtigste lagerhus af grøntsager, det skal isoleres, ellers vil frostene fryse i frost;
 • For at producere en sådan boks kan du endda stille materialer til rådighed - det passer til Naturligt træ og spåner af spånplader, krydsfiner, Du kan endda bruge gamle, unødvendige møbler.

Før du begynder at beregne, skal du bestemme, hvilken formfaktor grøntsager er bedst egnet - det kan være en slags bryst med skuffer, en kasse med lodret last eller et skab med døre. Sidstnævnte mulighed er mest praktisk til brug, det er nemt at organisere adgang til det.

Hvordan man opbevarer grøntsager i huset, og hvordan man laver komfortable kasser til opbevaring af kartofler, gulerødder og andre grøntsager til huset, se vores video:

Kommode af kommode med skuffer til at gennemføre de sværeste, især når det kommer til opvarmning, og en kasse med lodret belastning er derimod let, men det er ikke særlig praktisk at bruge.

I en opvarmet kasse kan du gemme grøntsager på en kold balkon

På balkonen bliver opbevaringen konstant underkastet temperaturændringer selv i løbet af en sæson. Dette kan føre til forfald af brædderne, hvoraf lageret blev lavet og dets skade. For at forhindre rydning på grund af for høj fugtighed, skal du være opmærksom på imprægneringen af ​​træ, som beskytter kassens vægge mod fugt og temperaturændringer.

Også du bør tænke på isoleringen af ​​balkonbunden, hvis den endnu ikke er isoleret. På trods af at selve opbevaringsboksen vil blive isoleret af sig selv, kan det kolde gulv forårsage ødelæggelse af grøntsager i lageret.

Hvis grøntsagerne opbevares på en uopvarmet altan eller loggia, skal du sørge for, at temperaturen ikke falder under 0 ° C.

Men efter at have arrangeret et sådant "lagerhus" i køkkenet, kan du opbevare alle forsyninger

På planlagring Alle dimensionelle egenskaber bør tages i betragtning Den fremtidige lagerplads tager højde for vægternes tykkelse med en varmelegeme. Vælg ikke for komplekst et design, hvis du ikke skulle gøre noget lignende før.

Rammen er lavet af en træbjælke. For det første er bunden dannet, og laterale lodrette stolper er toppen af ​​kassen dannet. For bund og top er det bedst at bruge en præfabrikeret rektangulær ramme, så den passer til skuffen.

Skinning og opvarmning af rammen

Inde klar Karsa beklædt med plader eller krydsfiner, spånplader - Det er tilgængeligt, og udenfor - en varmelegeme. Låget af kassen er lavet i overensstemmelse med de samme principper, der er fastgjort til opbevaring på metal hængsler.

For nem brug kan du passe på den indvendige belysning af kassen, og det er også en anden måde at øge temperaturen på. Du kan bruge en manuel eller automatisk afbryder, som selvfølgelig er vanskeligere at oprette, men det er meget mere praktisk at bruge.

Som et lager kan du også bruge mere "improviserede" værktøjer - for eksempel kan de blive et gammelt køleskab, der ikke bruges til det tilsigtede formål. Det er sandt, det er ret besværligt, så hvis der er et spørgsmål om optimal udnyttelse af rummet, kan du bruge andre ideer.

Her vil en sådan bænk også tjene som gode møbler

Dette refererer til oprettelse af et lager med glidende eller glidende (mere bekvemme mulighed) døre, hvor den øverste del tjener samtidigt som en bænk. Denne kasse er meget mere praktisk end den sædvanlige opbevaring, fordi du kan sætte det hvor du går:

 • på balkonen, at have arrangeret et praktisk sted til at sidde;
 • i køkkenet, ved hjælp af en sådan bænk i stedet for et par stole;
 • i korridoren, hvis der er et sted og bare ikke nok hvor man kan sidde

Princippet om fremstilling af en sådan kasse ligner ovenstående, så kun at du skal organisere sædet ovenfra, og selve rammen skal være stærk nok til at modstå den menneskelige vægt. Det er også værd at passe på bunden og toppen af ​​kassen separat, ellers er det et almindeligt lager, kun mere praktisk.

Pleje af box-grøntsagerne er ikke særlig vanskelig - det er nødvendigt hold rent og pas på insekter, som kan forkæle frugten.

Du kan heller ikke tillade kassen at blive våd, for meget fugt vil ødelægge både det og indholdet. Brug en sådan kasse kan være på et hvilket som helst tidspunkt af året - om sommeren er det nyttigt at lagre sæsonbetonede grøntsager, hvis de købes i satser.

En interessant ide om at arrangere et lille lager til grøntsager og frugter

I sådanne kasser er det praktisk at opbevare en lille mængde grøntsager, som er nødvendige dagligt

Det er praktisk og smukt at konstruere et lager til grøntsager på denne måde

Kurvekurve - et fremragende alternativ til kasser

Tilsyneladende er arrangementet af et hus til opbevaring af grøntsager - det er slet ikke svært, selvom du gør hele jobbet foran dig selv. I mellemtiden giver det en mulighed for folk, der ikke har kælder eller kælder til at opbevare grøntsager så længe som muligt, bevare næringsstoffer og vitaminer.

Vi bor i et privat hus, så grøntsagerne opbevares i kælderen. Men jeg kunne godt lide ideen om at arrangere hjemmeopbevaring til grøntsager. Jeg forlod min bedstemors kister, deres slags, selvfølgelig lurvede. Men hvis jeg opdaterer deres tilstand, tror jeg det vil være meget flot. Jeg vil lave skuffer og bænke. Det er først først nødvendigt at passe på, at splinter ikke forlade kasser. Og hvis du maler dem igen, så bliver sådan skønhed!

Jeg er enig i, at sådanne kasser er meget praktiske og bekvemme, især i et lille køkken, hvor der ikke er plads nok. Stedet er virkelig reddet. Hun lavede lignende kasser i landet. Gjorde dem træ, de passer bare perfekt ind i træhuset. Således hjælper de ikke kun med at spare plads, men også perfekt dekorere køkkenet.

Meget smukke kasser! Jeg kan stadig lide at lave genstande fra plastkasser, det er heller ikke dårligt)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

7 + 3 =