30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Boks til opbevaring af grøntsager på altanen

Under hvilke forhold er det tilladt at opbevare grøntsager på balkonen om vinteren?

Traditionelle vintergrøntsager er rødder, gulerødder, løg, hvidløg og kartofler. Efter at have arrangeret en kasse til opbevaring af grøntsager på balkonen, kan du nyde friske rødder i løbet af vinteren. De ligger i lang tid, bevare vitaminer og mineraler. Vintertiden er uforudsigelig, men uden frost passerer den ekstremt sjældent. Der er måder, der hjælper med at gemme grøntsager på loggiaen, selvom vinduet er meget koldt.

Hvis du bor med en uglaseret balkon, kan du straks give op med at forsøge at udstyre den til opbevaring af grøntsager. Når temperaturen sænkes til mindst -1 ° C, bliver kartoffelen ubrugelig - den får en sød smag og bliver blød til at røre ved. Hvis du har taget hånd om husets varme og din balkon er glaseret, kan du planlægge arrangementet af en specialkasse til opbevaring af rodgrøntsager.

Det er umuligt at beregne temperaturforskellen udenfor og inde i loggia, da koefficienten afhænger af mange faktorer:

 • kvalitetsvinduer (den bedste termiske isolering kan prale af plastikvinduer);
 • tykkelse af de termoruder
 • isoleringsglassens areal
 • størrelsen af ​​loggia
 • temperatur inde i lejligheden mv

Betingelser for opbevaring af grøntsager og nogle frugter

For at afgøre, om det er muligt at gemme grøntsager og endda nogle frugter om vinteren på balkonen, sæt et termometer der og følg temperaturen. Sammenlign resultaterne med nedenstående tabel.

Hvis termometerets mærke ofte falder under 0 ° C, er det værd at tænke på arrangementet af en specialkasse til opbevaring af mad om vinteren. Det kan gøres selvstændigt uden kostbare omkostninger. Det er nok at anvende lidt fysisk og mental indsats.

Til opbevaring af grøntsager kan du bruge:

 • ovn;
 • fleksibel kælder;
 • plastik boks;
 • en trækasse med et lag savsmuld;
 • hjemmelavet kasse med opvarmning;
 • gammelt køleskab.

Dette er en variant af en købsenhed til høstbeskyttelse om vinteren. Det er meget værd, men prisen er berettiget, da den lader ejeren af ​​lejligheden fra unødige problemer og risikoen for at forblive uden vinterbestande. Skabe kan være af enhver størrelse (individuelt for hver loggia). De arbejder fra netværket, så du bør tage sig af de elektriske ledninger på balkonen.

Termokabinettet regulerer ikke kun temperaturen selv, det er udstyret med et ventilationssystem. Du behøver ikke konstant airbags med rodgrøntsager. Risikoen for, at produkterne forringes væsentligt, falder. Temperaturen i beholderen ligger normalt fra +2 til +7 ° C, hvilket forhindrer rytningen af ​​frugten.

"Balkonkælder" - en budgetversion af ovnen. Udadtil ser det ud som en stor rygsæk, foldet og let og kompakt. Den er lavet af et trelags fugttæt stof og en sintepon, er udstyret med en termoreguleringssensor og fungerer også fra et elektrisk netværk. Dens fordele:

 • sommeren kan foldes og gemmes på en hylde, så den ikke breder op halvdelen af ​​loggiaen;
 • han "trækker" ikke mere elektricitet end en konventionel pære.

Opbevaring af grøntsager i plastikbokse er en metode til dem, der er for dovne til at engagere sig i opbygningen af ​​et mere seriøst design. Men hvis klimaet i din region ikke er for hårdt, kan du bruge sådanne beholdere. De skal installeres ikke på gulvet, men på stativer, så de er 15 cm fra gulvet og vægge. Grøntsager bør ventileres. Emballage af kartofler eller andre grøntsager bør hældes med savsmuld. Hvis temperaturen på balkonen falder under 0 ° C, opvarmes kassen med tæpper, gamle jakker eller polystyrenskum.

Træ kasse med et lag savsmuld

For at lave en sådan beholder behøver du ikke særlige færdigheder. Alt du behøver er to kasser af forskellige størrelser og en taske savsmuld. En kasse skal være større, den anden mindre. I bunden af ​​et stort træ beholder stablet ark af karton eller klud og hældt lag af træflis i en 10 cm. Toppen af ​​spånerne er indstillet mindre boks og åbningen mellem sidevæggene tætte tilbagefyldt savsmuld (afstanden bør være mindst 10 cm mellem de to vægge af kassen).

Kartofler kan opbevares i en afdeling med rødbeder: det absorberer perfekt overskydende fugt.

Grøntsager skal være dækket med låg under opbevaring. Hvis loggia ikke er isoleret, og der ofte er en minustemperatur på den, skal kassen være dækket af opvarmningsmaterialer. Eksperter siger dog, at sådant udstyr kan holde høsten om vinteren selv ved -15 ° C.

En sådan opfindelse er nødvendig for personer med en uopvarmet loggia, som ofte frost frost. Dens fremstilling kræver en vis indsats og opfindsomhed. Opvarmning kan arrangeres på to måder: en hårtørrer med en lille strøm eller 40 W lamper. Hårtørreren tændes automatisk, opvarmer indholdet af kassen og samtidig ventilerer luften.

Fra træbjælkerne skal du lave et skelet af det krævede volumen. På væggene skal du lægge listerne på krydsfiner og glem ikke hullet til røret, hvorigennem varm luft kommer fra hårtørrer. Fra indersiden er væggene dækket af folieisoleringsmateriale. I det udskårne hul indsættes røret og gør huller i det, så luften i kassen spreder jævnt.

Den anden mulighed er at fastgøre en tin rør inde i kassen og anbringe en glødelampe inde i den. Varmen af ​​en pære er nok til at opretholde den nødvendige temperatur inde i beholderen, selv i frosten.

Hvis du er for doven kunsthåndværk håndlavede kabinetter og køb af "kældre" ikke har råd, kan du bruge en gammel sovjetisk køleskab (hvis størrelsen af ​​lodge og køleskab). Placer den på gulvet med døren opad og drej den til et "bryst". Han vil være i stand til at beskytte høsten fra frost. Men glem ikke at ventilere kartofler eller løg periodisk, fordi kondensat samles i køleskabet.

At kende betingelserne for opbevaring af grøntsager på balkonen og alle mulige måder at holde dem mod frost, kan du redde høsten til foråret. Den mest bekvemme er den fleksible kælder og ovnen. Men hvis du ikke har mulighed for at købe en sådan enhed, kan du opbygge et selvstændigt træskabe, der giver dig mange fordele og hjælper dig med at spare meget.

Piger, vi tænker hele tiden på hverdagens problemer og glemmer os selv. Ja, vi har et rent hus, rengjort og vaskede ting, der er altid noget at spise. Men jeg havde en fornemmelse af, at min mand havde en elskerinde, sandsynligvis på grund af min overskydende vægt. Her ser jeg på Olya Cartunkov fra KVN, hvilken smuk fyr hun har mistet 30 kg om et par måneder, og jeg fulgte sin kost, der er allerede de første resultater - 10 kg. Og straks begyndte min mand at være mere opmærksom på mig i sengen. Hvem bekymrer sig om, hvordan man taber sig Kartunkova kan læse her. Jeg siger bare, at arbejderen har kontrolleret sig selv.

og deres notation

Spørgsmål og forslag: [email protected]

OBS venligst! Kopiering af byggematerialer er kun mulig med tilladelse fra administrationen og med et aktivt link til kilden.

Opbevaring af grøntsager på balkonen om vinteren: en kælder, en kasse, et termo skab

På trods af at der i vinter er nogle vanskeligheder med at holde nogle produkter med en kompetent tilgang, har du flere muligheder på en gang for at løse eventuelle problemer. Varme kasser til opbevaring af grøntsager på balkonen af ​​lejligheder har længe været udbredt blandt vores medborgere.

Traditioner til opbevaring af kartofler og andre grøntsager og frugter (æbler, gulerødder, rødder) samt syltetøj, dåser med surkål og andre konserves derhjemme er meget gamle her. Vores bedstefædre og bedstemødre gjorde det hvert år, for hvor mange mængder reserver kunne opsamles til vinteren, på mange måder fastslået om ikke overlevelsen, så i det mindste niveauet for ernæring. I dag er en meget anderledes tid, og de fleste af produkterne er tilgængelige i supermarkeder. Ikke desto mindre er traditionen om at skabe en slags hjemmelavet "vegetabilsk opbevaring" ikke gået nogen steder, selvom det er blevet meget mindre populært end før.

I dag bor de fleste i bylejligheder, snarere end i landsbyhuse, som før. Derfor er betingelserne for opbevaring i dag langt mere trange, hvis de sammenlignes med dem, der var i laden i landsbyen. Der er ikke så mange muligheder, og en af ​​de mest almindelige er en kælder til opbevaring af grøntsager på balkonen.

Årsagerne til det, mange kan lide at skabe aktier - den mest forskellige. Her er blot nogle få af dem:

 • Tillid, der vokser i haven i sit eget sommerhus - meget bedre med hensyn til renlighed og økologi.
 • De lavere omkostninger ved grøntsager, som du kan købe i efteråret på bondens marked, i stedet for at gå hver gang til et lokalt supermarked.
 • Nogen har venner eller slægtninge i landsbyerne eller have din egen ferie / sommerhus, som med jævne mellemrum "forsyning" naturens gaver: kartofler, kål, rødbeder, peberfrugter, falsning og så videre. Alt dette skal opbevares et sted.

De fleste balkoner eller loggier i højhuse opvarmes ikke. Derfor må man finde en vej ud af deres situation, der skaber pålidelige "køleskabe", der kan hjælpe med at opbevare afgrøden, forhindre frost i frosten og sikre den korrekte opbevaringstemperatur. Ikke desto mindre bør der i øvrigt også tages hensyn til temperaturen og udformningen af ​​en sådan termobeholder på en kold balkon.

Her er en række betingelser, der er nødvendige for den efterfølgende succesfulde lagring af indhold:

 • For at gemme grøntsager om vinteren (kartofler, gulerødder, kål og meget mere), skal de høstes korrekt. Samling skal udføres i tørt vejr.
 • Derefter skal afgrøden ligge på et tørt sted.
 • Undgå udsættelse for sollys.
 • Det er vigtigt at sortere de beskadigede såvel som forkælet, forekomster. Ellers kan al din bestræbelse på at skabe en kartofler på altanen forgæves: en sådan afgrøde vil simpelthen forsvinde.

Tip! Under alle omstændigheder skal der gives kvalitetsventilation under opbevaring: adgang og luftcirkulation vil forlænge afgrødens "levetid".

Af den måde er der en anden vigtig betingelse. Det består i at sikre det korrekte fugtighedsniveau, som skal være lille, ikke over 50%.

Ved deres design er alle sådanne systemer opdelt i 2 hovedtyper:

 1. Fleksible termokabinetter til opbevaring af grøntsager. De ligner på en stor varm taske, fremstillet på tekstilbasis. Den indlysende fordel ved termo-posen er, at i slutningen af ​​vintersæsonen kan den foldes, hvilket sparer meget plads.
 2. Isolerede kasser, som er en solid konstruktion lavet af et materiale. Oftest bruges træ (brædder, krydsfiner, OSB-plader osv.).

Cache af et gammelt køleskab

Derudover er forskellige steder klassificeres afhængigt af det materiale, hvoraf de er fremstillet (træ, vandtæt slidstærkt stof, plast, med en metalramme), samt det faktum, om der er en sådan opvarmning opbevaring eller ikke. Volumenet på dem kan også være anderledes, nogle gange er de forskellige arrangementer af hylder (vandret eller lodret).

Til noten! For ekstra komfort og brug af ledig plads er der lavet en bænk fra toppen af ​​sådanne vinterbeholdere, og nogle gange endda en lille sofa, der tjener som en banket om sommeren, hvor du kan sidde og slappe af.

Hvad angår konstruktioner uden ekstra elektrisk opvarmning, er det bedst at bruge dem på steder, hvor der ikke er direkte kontakt med kølig luft. Med andre ord snakker vi om indgange, fælles korridorer, glaserede loggier og så videre. Selv om det på nogle lukkede balkoner er bedre at installere en opvarmet varm kasse, der fortrinsvis er udstyret med en termostat. Takket være sidstnævnte kan du justere lufttemperaturen indeni. Sortimentet kan være anderledes, for eksempel fra 0 til 10 grader, afhængigt af hvilke produkter du agter at opbevare der. Niveauet for elforbrug for dem henholdsvis vil også være anderledes. Under alle omstændigheder vil det være mere pålideligt, grøntsager i en sådan lara vil ikke fryse, og dåser med kål eller syltede svampe - må ikke brydes fra frost.

For at gemme grøntsager på balkonen om vinteren er det helt muligt og i en fleksibel beholder, der ligner en stor taske eller rygsæk. Sådanne konstruktioner er meget praktiske, da de som nævnt kan fjernes eller midlertidigt overføres, hvis det er nødvendigt. Nogle modeller er udstyret med opvarmning med termostat. På den anden side kan du lave en kasse til grøntsager på balkonen med egne hænder, der ikke kan siges om en blød taske, hvis fremstilling i de fleste tilfælde udføres på en industriel måde. Sådanne ting er som regel bedre at købe i butikken, end at gøre det selv. For alle anvendeligheder er det ikke muligt at lave en osmannisk, en sofa eller et sæde fra en termosække. Så alle typer af designs har deres fordele og ulemper. Alle vælger en variant uafhængigt, ud fra betingelserne og kravene.

Hvad angår hvilken temperatur sådanne strukturer kan modstå. Alt afhænger af flere kriterier, herunder om hvor varm grøntsagsskabet er, om der er ekstra isolering i det, om balkonen er åben eller lukket, og så videre. Under alle omstændigheder er det bedre ikke at opbevare produkterne ved -30 ° C og derunder. Af den måde gælder den samme anbefaling også for opvarmning, da kartofler og andre grøntsager kan blive beskadiget ved meget varmt vejr. Det er ønskeligt, at kælderens vægge ikke er tynde og opfylder isotermfunktionen selv ved positive temperaturer.

Hvis du vil, kan du lave en kasse til kartofler på balkonen med dine egne hænder uden at bestille det fra eksterne specialister. Det enkleste design er ikke udstyret med varme og strømforsyning. Inden du går videre til en mere detaljeret trin-for-trin instruktion, er det nødvendigt at skitsere generelt de vigtigste anbefalinger vedrørende fremstilling, installation og site selection.

I de tilfælde, hvor du er en stolt ejer af en temmelig rummelige balkon eller loggia, og hvis du planlægger at gemme grøntsager hver vinter, giver det mening at tænke på at skabe en varig stationær kælder, som vil være i stand til at vare i flere år.

Anbefaling! I flere tilfælde er det også muligt at anvende improviserede materialer samt rester af plader eller krydsfiner, der ligger i tomgang på dacha eller i garagen.

Der skal sørges for, at kartofler (eller andre grøntsager) ikke kommer i kontakt med mursten, beton og andre lignende materialer, da dette kan forårsage råtning og som følge heraf forkølelse. Til dette skal både sidens overflader og "gulvet" i vinteropbevaringsboksen være trimmet med andre materialer. Bedst hvis det er træ.

I de tilfælde, hvor det kommer til Khrusjtsjov eller andre lignende boliger med en lille arealbalkon, kan du lave en container med en lodret belastning. Låget kan desuden være isoleret, da det er gennem toppen, at det største varmetab kan opstå. Alternativt kan den indvendigt dækkes af folie eller blot dække låget med ethvert materiale, for eksempel et tæppe, en coverlet, en gammel jakke osv.

Som vi ser, er der mange muligheder for at lave en kasse til opbevaring af kartofler på balkonen om vinteren. Lad os dvæle på en af ​​dem, som kan være den mest universelle og egnet til næsten enhver lejlighed. Så lister vi de vigtigste faser af uafhængig produktion:

 1. Først og fremmest måle rummet på din balkon grundigt. Dette vil hjælpe med at forstå præcis hvilke muligheder du har, og sørg for at du kan lave et design af en bestemt prøve og dimensioner.
 2. Prøv at planlægge alt på en sådan måde, at dybden af ​​din kælder ikke overstiger 0,7 meter. Ellers (med lodret belastning) er det ikke let at få grøntsager eller dåser med solnedgange derfra. Især - helt fra bunden. Kapaciteter skal under alle omstændigheder være tilstrækkelige til en anstændig mængde "indhold".
 3. Forbered bjælkerne til rammen samt krydsfiner, BSS eller spånplader til plating af fremtidens vægge. For at undgå udseende og spredning af skimmel og svamp i fremtiden, dække dem med lak eller en særlig sammensætning. Efter fuldstændig tørring markér du dem på skærepladserne.
 4. I alt skal du have 4 stativer, der bestemmer boksens højde, samt 12 vandrette (2 på hver overflade, inklusive og på låget).
 5. Ved hjælp af negle eller skruer skal du bygge en understøtningsramme af både selve beholderen og dækslet, der dækker det.
 6. Så tager vi det arkmateriale, du har forberedt på at antage, at dette er krydsfiner, og skåret ud af det 2 overflader for hvert ansigt af strukturen: dækker, hoved- og sidevægge og også dagen. Indvendige ark skal samtidig være mindre med 100 mm. i hvert plan.
 7. Udskær 6 paneler til dæk-, bund-, front- og bagvægge fra isoleringen (skum eller ekstruderet polystyrenskum). Alternativt kan sten (mineral) bomuldsuld anvendes. Det er samtidig ønskeligt, at mineralulden er tilstrækkelig tæt. Fastgør alt, rammen rammer med krydsfiner ark. Derefter låget, efter samme teknologi.
 8. Du kan bruge hængsler til at fastgøre omslaget. På den anden side er det tilladt for det at være simpelthen aftageligt.
 9. Og til sidst kan du behandle den resulterende varme kasse med en speciel lak. Det hjælper med at holde træ fra atmosfærisk fugt.

Så er skabet selv klar. Det skal bemærkes, at den endelige samling af hele strukturen er bedre at producere allerede på balkonen. Ellers kan det ske, at hun simpelthen ikke passer ind i altandøren eller vinduet.

Korrekt opbevaring af grøntsager på balkonen om vinteren indebærer tilstedeværelsen af ​​et godt mikroklima. For det første kan du lave små huller eller regelmæssigt åbne kælderen. For det andet kan du lave et simpelt "opvarmning" system. Ved at lave en lille rille ved siden af ​​dækslet kan du placere en almindelig glødelampe, såkaldt "bærende", om nødvendigt (for eksempel i tilfælde af et kraftigt fald i temperaturen udenfor). En vaskelampe, siger 100 watt, vil være nok til at give yderligere opvarmning inde. For at få det på balkonen kan du bruge en almindelig forlængerledning. Afbryderen skal installeres inde i lejligheden, så du ikke behøver at gå ud på en kold balkon eller loggia hver gang.

Tip! Alternativt kan du bruge et gammelt køleskab, der ikke fungerer. Selv i denne tilstand har den gode varmeisoleringsegenskaber. Derudover har han allerede en arbejdsdør. Du kan også bruge konverterede gamle møbler eller en pakke af tæt skum.

Du tænder bare lyset, ikke mere. Designet er meget enkelt, men på samme tid er det ret effektivt. Selv en pære er nok til at sikre, at grøntsagerne inde i kassen ikke er frosne. Desuden kan du ikke tænde en pære permanent. Lad det arbejde i flere timer, og så kan det slukkes. Inkluder det kan, herunder og om natten, når gade temperaturen falder betydeligt.

En stor "boks" kan opdeles i sektioner

Elforbruget, forudsat at lyspæren vil skinne (og følgelig opvarme indersiden af ​​balkonboksen) er ustabil, vil ikke overskride rimelige grænser. Men du vil være sikker på, at alle grøntsager, kartofler, gulerødder, kål, peberfrugter, rødbeder mv i dette varmekabinet først vil være tørre, og for det andet vil de ikke fryse. Hvis strømforbruget ikke generer dig overhovedet, er der en mulighed i stedet for (eller samtidigt) med en glødelampe til at bruge en konventionel hårtørrer. Dens plus er, at det opvarmer meget mere og skubber den varme luft meget hurtigere. Derudover kan den også styres fjernt fra værelset.

Det er vigtigt at forstå! Ved brug af pærer eller elektriske apparater skal der lægges særlig vægt på sikkerhedsproblemer.

For at give ekstra isolering i tilfælde af særligt alvorlige frost, kan yderligere varmeisolering foretages ved at indpakke altanen "pantry" med tæpper eller tætte tøj. Og læg det bør ikke være på den kolde betonplade på balkonen, men på et ark tykt spånplade, tæt skum og andre lignende overflader. Alternativt er det muligt at installere et termometer med en sensor inde i tungen. På den måde styrer du den indvendige temperatur. Sådanne interessante, men enkle ideer kan bruges af alle. Det vigtigste er at være smart og ikke bange for at løse opgaverne. Alt dette vil hjælpe med at holde din høst indtil foråret i sikkerhed og integritet.

Billeder af eksempler på hvad der kan være en køleskabskasse til grøntsager på altanen. Klik for større billede:

De fleste mennesker, der bygger sommerhus, ved godt, at det ikke kun skal være et sted for arbejde og dyrkning af en afgrøde, men på samme sted, hvor man kan slappe af fra en travl by og nyde en smuk udsigt over naturen og stedet.

Vilde dyr og fugle, der lever i naturen, kan ikke regne med, at i vinter vil nogen hjælpe dem som deres domesticerede "brødre".

Hver af os elsker et smukt designet interiør. Dette engagement bliver især efterspurgt, når interiørløsninger påvirker det gode humør og glæden for vores kære og kære.

Enhver samvittighedsfuld ejer skal tage sig af hans kæledyrs komfort, styret af den berømte citat fra den lille prins: "Vi er ansvarlige for dem, der har tømt."

Før eller senere møder de fleste af os udfordringen med at købe nye møbler, herunder stole. Samtidig er det ikke altid fornuftigt at købe nye møbler til en ret høj pris, da vi kan genoprette de gamle stole.

 • Om projektet
 • annoncører
 • tilbagemeldinger
 • Site map

Henvisningen til materialet er kun tilladt, hvis der er angivet en aktiv indekseret kildekode.

Varianter af kældre til en balkon

Hvis du bor i en lejlighed i en fleretagers bygning, så vil du uundgåeligt have spørgsmålet om hvor og hvordan man opbevarer grøntsager om vinteren. Beboere på første sal arrangerer en kælder lige under loggiaen eller balkonen, skærer et hul i gulvet og graver ud i kælderen.

Til sådanne manipulationer skal du få mange tilladelser fra forskellige myndigheder og samtykke fra alle boligejere, det er ekstremt problematisk. Derfor er udgangen til beboere i højhuse kun én - at arrangere en kælder lige på balkonen. Du kan købe en klargjort termokonter, eller opbygge en vegetabilsk butik på balkonen med dine egne hænder.

Problemet med opbevaring af grøntsager på balkonen er aktuelt, så folkemænd og industrielle producenter har designet specielle kasser, der simulerer et mikroklima, der ligner betingelserne for at holde grøntsager i en rigtig kælder.

 1. Termokabinet er en færdigbygget kælder til opbevaring af grøntsager, der er egnet til brug ved temperaturer op til -40 о, du kan købe i butikken. Sagen på den er metal, med pulverfarver, den indre kasse er lavet af galvaniseret stål. Normalt har et rumfang på 300 liter, udstyret med et ventilationssystem. Indbyggede elektriske markiser og termostat opretholder automatisk opbevaringstemperaturen for grøntsager + 2 ... + 10 о С, kælderen er tilsluttet det elektriske hjemmenetværk. Standarddybden er 0,5 m, den maksimale højde er 1,2 m, bredden er 0,85 m.
 2. En blød elektrisk beholder - en termoboblet til en balkon, ligner en stor taske. Denne kælder er lavet af 2 lag vandafvisende materiale, mellem dem et syneponisk lag. Bevarelse af grøntsager sikres automatisk ved en temperatur fra -40 til +5 o C ved hjælp af indbyggede varmelegemer og en digital termostat. Fordelen ved kælderen er lille vægt, 3,5-5 kg ​​og bekvemme overordnede dimensioner for indkvartering på balkonen eller balkonen.
 3. At bygge en kælder på balkonen med egne hænder er den mest populære og budgetmæssige måde at opbevare grøntsager i bylejligheder. Hjemmelavet vegetabilsk opbevaring er et opvarmet termoelement, indeni som er installeret en æske med grøntsager. Hylsteret hjælper med at skabe et gunstigt mikroklima inde i afgrøden til opbevaring af afgrøden: Kål, kartofler, æbler holder friskhed, fryser ikke og tørrer ikke. Teknologien til at lave en kasse er enkel, så vil vi fortælle dig, hvordan man laver en kælder på balkonen med egne hænder.

Softkælder til opbevaring af grøntsager

Thermo skab - industrielle kælder på altanen til opbevaring af grøntsager

dimensioner

Vi bemærker straks, at der ikke er særlige krav til boksens størrelse, men det er tilrådeligt at bruge det nyttige område under kælderen så meget som muligt, så de optimale dimensioner af kassen til altanen er: B * W * D - 1200 * 1000 * 600 mm. I sidste ende afhænger alt af det sted, du planlægger at tildele under kælderen på balkonen til opbevaring af grøntsager om vinteren.

For at lave en minikælder på en balkon skal du vælge mellem materialer: Pladetykkelse på 20 mm, krydsfiner, spånplade. Til rammen - bruski 20 * 40 mm eller 40 * 40 mm. Alle materialer anbefales at imprægnere med brandsikre og antisvampeholdige sammensætninger, og påfør derefter et vandafvisende lag: Træning af maskinolie, tørring af olie, priming og lakering.

Krydsfiner - et pålideligt og slidstærkt materiale til fremstilling af en kasse på altanen

Til varmeisolering af kassen på balkonen er der passende skumpolystyrenisolering, mineraluld, gamle tæpper. Hvis der i din region om vinteren ikke falder lufttemperatur under 20 о С, og rummet er isoleret, du kan lave en kælder på balkonen uden elektricitet, så skal du også have folieisolering - isolone.

Lad os komme til at arbejde:

Vi bygger en piedestal under en kælder i højden 50-100 mm for at isolere bunden af ​​en kasse fra et koldt gulv. De ydre dimensioner skal svare til pladsen, der er reserveret til boksen. Vi laver et skelet af stænger, vi dækker med et materiale, vi sætter i en varmelegeme og monterer sokkel på plads.

Den næste fase er skeletet til skrogets sider. Vi skærer stængerne i størrelse, forbinder dem med rammer, forstærker kantens kanter ved hjælp af skruer. Lateralrammer ovenfra og nedenfra fastgør vi hjælpestænger på hjørner. Vi dækker bagvæggen og siderne.

Dernæst laver vi en intern kasse i en hjemmelavet kælder. Dimensioner af kassen skal være på hver side mindre end sokkel med 100 mm, hvis 1 lag isolering og 150 mm, hvis der leveres 2 lag.

Kælder under kælderen beskytter kassen med grøntsager fra nedfrysning nedenunder

Tabel over dimensioner, eksempel i mm:

Den ydre skal, hvis det er planlagt at lave en indbygget kælder på balkonen, så siderne er fastgjort til væggene

Rammen på den indvendige boks er også lavet af stænger og er beklædt, hvorefter vi limer isoleringen. Hvis grøntsagsboksen på balkonen er planlagt uden opvarmning, er kassen beskyttet med 2 lag isolering, og toppen er folieisoleret.

Kælder på balkonen - puff kage: ydre skal, varmelegeme, indvendig kasse

Hvis huskælderen på balkonen er planlagt uden elektricitet, er den indvendige boks installeret direkte på sokkelen. Skabet til grøntsager med opvarmning er sat på benene 100 mm høje, skåret fra stængerne.

Derefter skal du installere frontvæggen på hovedskuffen på magneter eller sløjfer, der er fastgjort til stængerne. Dette er nødvendigt for at sikre fri adgang til kløften, som vi planlagde ved at installere kassen på benene. I dette mellemrum er et varmeelement placeret: en glødelampe eller en varmelegeme. Opvarmet luft vil stige opad og derved skabe en behagelig temperatur i hele grøntsagerne. Varmeelementer kan sættes inden i kassen, over grøntsager, i så fald er forvæggen skruet sammen med skruer.

Kælder, konstruktion på balkonen

Låget er skåret i henhold til huskælderens ydre dimensioner, og ved hjælp af metalløjfer fastgøres det til kassen. På indersiden af ​​låget limer vi isoleringen.

Billede af en boks på balkonen til opbevaring af grøntsager om vinteren

Termoregulatoren i kælderen er en luksus eller en uundværlig foranstaltning?

Den sidste fase af kælderinstallationen på balkonen med egne hænder er installationen af ​​en termostat, som holder temperaturen i et bestemt område. Installationen af ​​termostaten eliminerer kontrollen af ​​mikroklimaet inde i kassen, og bekymringen om sikkerheden af ​​afgrøden i dit fravær.

Den nemmeste måde at købe en færdigmonteret enhed på eller bruge en temperatursensor fra køleskabet, de giver et relæ, med det kan du indstille den ønskede temperatur. Termostaten er installeret i varmekredsen, sensoren regulerer automatisk tænding og slukning af varmelegeme i automatisk tilstand. Normalt anvendes transistorer, termistorer og dioder som temperatursensor. Et simpelt ledningsdiagram kan downloades fra forumet for radio entusiaster, og lave en termoregulator til kælderen på balkonen med egne hænder.

Den mest overkommelige måde at automatisere opvarmningen på og overvåge temperaturen inde i opbevaringsboksen til grøntsager er en home zero-sensor. Princippet for dets drift er baseret på vandets fysiske egenskaber: ved 0 ° C fryser og udvides det. Denne egenskab bruges til at åbne og lukke strømkredsløbet. Vandet har en høj termisk inerti, derfor tager opvarmning og afkøling lang tid, så det er følsomt for sensoren, at det er optimalt at bruge et volumen på 200 ml og installere det på det koldeste sted.

Sensoren i kælderen på balkonen kan laves af en glasburk, fyld den med vand og sænk flyderen der - skum, med en lukkeplade. Luk dækslet med kontakterne, som skal tilsluttes varmesystemet. For at justere temperatursensoren er det tilstrækkeligt at forlade et mellemrum på 2 mm mellem flyden og dækslet. Når der fryses, vil vandet udvides, flyden vil stige og lukke kontakterne, opvarmning af kælderen vil tændes. Når temperaturen stiger over 0 ° C, begynder isen at smelte, kontakterne åbnes.

I artiklen analyserede vi, hvordan man arrangerede en fuld kælder på balkonen, hvor grøntsagerne ikke rådner, ikke fryse og beholde deres nyttige egenskaber indtil næste høst. Hvilke af måderne er mere bekvemme for dig, hvad man skal gemme på balkonen i kælderen, hvilke grøntsager der skal give præference - det er op til dig. Til gengæld understreger vi, at nogen af ​​de foreslåede metoder i kælderen garanterer dig grøntsagens sikkerhed i løbet af vinteren.

Jeg er forvirret af låget, vil kulden ikke komme ind i kassen?

Hvis du er kold, kan kælderen isoleres ved at klæbe et tætningsbånd rundt om dækslets omkreds.

Grundlæggende lave en kasse på balkonen af ​​krydsfiner? Hvorfor behandle materialer?

Boks på balkonen kan være lavet af et hvilket som helst materiale, i det mindste fra dele af gamle møbler ... Hvis materialerne ikke bliver behandlet, vil kælderen ikke tjene dig i lang tid, uundgåeligt vil være en svamp, også inde i kassen bliver varmelegemerne for at undgå en brand, er det bedre at være sikker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

84 − 82 =