30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Bøjningsmaskine af metal

Bukemaskiner til metalplader: sorter, priser

Bøjning eller bøjning er proceduren, som et resultat af hvilken den forberedte del tager den ønskede form. Dette skyldes strækningen af ​​ydersiden og komprimeringen af ​​de indre lag af produktet. Deres originale dimensioner bevarer kun lagene, der ligger langs aksen.

Denne procedure udføres af specielle maskiner, hvorved hjælp fra metalplader er det muligt at lave alle former for kasser, segmenter, hjørner, stande, forskellige profiler og meget mere. Sådanne bøjemaskiner har mange sorter og anvendelsesområder. Derfor er priserne for dem afhængige af udformningen af ​​udstyret.

Varianter og design af bøjemaskiner

For at forestille sig, hvordan sådant udstyr fungerer, er det nødvendigt at vide, hvad det består af.

Konstruktion af bøjemaskiner:

 1. Bordet til bagsiden af ​​arket er beregnet til at placere emnet, som vil bevæge sig langs den i den ønskede retning. Desuden er på bordet understøtninger en fræser og flexor.
 2. Roller kniv giver skære metal. Det skal være skarpt og stærkt.
 3. De forreste stop er designet til at justere klippens bredde.
 4. En træstand, når bøjningsprodukter tjener som en ekstra støtte.
 5. Skovlen er designet til præcis vinkelindstilling.
 6. Højdeklemmer giver dig mulighed for at justere produktets højde.

Arbejdets arbejdslængde og maksimal tykkelse er individuelle for hver maskine.

De strukturer, der anvendes i industri og konstruktion til opnåelse af metalprodukter med den ønskede konfiguration og parametre, er af følgende typer:

Håndholdt maskine har en lille størrelse, kan let transporteres og bruges til ikke-store arbejder. Med sin hjælp kan du bøje galvaniseret aluminium, stål, kobberplader og dele, dækket af maling og lak. På sådant udstyr kan du arbejde uden særlig træning.

mekanisk Strukturerne virker ved at overføre energi fra svinghjulet, som tidligere er uvældet.

Elektromekanisk værktøjsmaskiner arbejde på grund af elmotor, reducer, bælter, drivsystem af kæder.

hydraulisk aggregater bøj arkene med en hydraulisk cylinder.

pneumatisk designeren bruger pneumatiske cylindre i sit arbejde. Den er designet til bøjning af arkdækkede ark.

elektromagnetisk maskiner anvendes til fremstilling af segmenter og kasser. Metalplader på sådant udstyr bøjes under virkningen af ​​en super kraftig elektromagnet.

Mobiltelefoner Enhederne er kompakte, så med deres hjælp er det muligt at behandle de nødvendige emner direkte på installationsstedet. Oftest bruges de på byggepladser og i småskala produktion.

Fordele og ulemper ved bøjemaskiner

Blandt de ubestridelige fordele ved bøjning af metalplader ved hjælp af specialudstyr kan nævnes:

 1. Høj styrke af færdige produkter.
 2. Muligheden for at opnå den ønskede vinkel uden søm.
 3. Undtagelse i området med foldning af korrosionsdannelsen.
 4. Evnen til at lave et solid design.

Ulempen ved sådant udstyr er:

 • tilstrækkeligt høje priser på værktøjsmaskiner;
 • Arbejdskraftens intensitet ved udførelse af arbejde på manuelle maskiner.

Imidlertid er disse designfejl uforlignelige med produktionen af ​​produkter af høj kvalitet.

Princippet om drift af forskellige arkbøjningsmaskiner

Moderne udstyr giver dig mulighed for at dreje arkemner af forskellige størrelser til produkter af bestemte former.

Sådanne konstruktioner afviger i metalets dybde, dens maksimale tykkelse og arbejdslængde af bøjningen.

Den manuelle bladbøjning virker som følger:

 1. Et metalark presses mod bordet med en speciel stråle.
 2. Arbejdsstykket bøjes ved hjælp af en bøjningsstråle i den ønskede vinkel.
 3. Det skal tages i betragtning, at tykkelsen af ​​bøjningen af ​​sådant udstyr skal være omkring to millimeter.

På grund af at håndenheder har en lav vægt, kan de bruges ikke kun i værkstedet, men også direkte på byggepladsen eller i værkstedet.

Hydraulisk bøjningsudstyr

Sådanne tilpasninger i høj grad lettet forarbejdning af metalprodukter. Princippet om deres arbejde er som følger:

 1. Energibæreren i en sådan indretning spilles af en væske. Under tryk skubber hun stemplet ud af cylinderen og derved bevæger det bevægelige tværsnit med strikkeren.
 2. På pladen ligger på bordet lægges vægt på, og det begynder at bøje.

Ofte bruges hydrauliske arkbenders til at bøje emner over hele længden af ​​bordet eller til dyb tegning af metal. På grund af cylinderens præcise funktion karakteriseres de af høj produktivitet. Når du bruger sådanne strukturer, kan du nemt styre bevægelsen, hastigheden og stoppet af skyderen.

Anvendelsesområder for hydrauliske maskiner:

 • produktion af supplerende produkter
 • Fremstilling af luftkanaler
 • installation af tagområder
 • fremstilling af forskellige skilt;
 • indvendig og udvendig udsmykning af bygninger;
 • produktion af metalprofiler af forskellige konfigurationer og former.

Sammenlignet med håndholdte maskiner har hydraulikere mere ydeevne. Derudover er det med deres hjælp muligt at behandle ark med større tykkelse end på mekaniske enheder.

En sådan konstruktion består af en tilstrækkelig kraftig seng, en bøjningsbjælke med en drejning, der aktiverer fra et elektrisk drev og en automatisk segmentbjælke, også drevet af et elektrisk drev. Desuden er apparatet udstyret med en fodkontrol for nemheds skyld.

Elektromekaniske arkbenders er af en gennemgående eller gennemgående type, hvilket gør det muligt at producere selv ikke-standardiserede produkter af forskellige højder, bredder og længder.

Forarbejdning på dem kan være galvaniseret stål, aluminium, kobber og koldvalsede plader med en tykkelse på op til 2,5 mm og en længde på op til tre meter.

Elektromekaniske arkstammer anvendes til fremstilling af støbegods, baldakiner, skøjter, facadekassetter, elementer til ventilation, tagdækning, facader og meget mere.

På markedet er bøjemaskiner repræsenteret af både russiske og europæiske producenter.

Meget populært udstyr Metal Master , Produktionen heraf styres af en gruppe af virksomheder fra Europa, USA og Europa.

Lederen af ​​budget bibliografi er håndholdte maskine Metal Master LBA-07. Denne høj klasse værkstedsudstyr er produceret i Polen og bruges til at forarbejde metalplader med en tykkelse på ikke mere end 0,7 mm. Prisen for dette design er 66.100 rubler.

Elektromagnetisk bøjning MEV 1250 er den letteste enhed, der er i stand til at bøje et metalark. Det adskiller sig fra, at emnet er presset af en elektromagnet med stor kraft og ikke en stor stråle. Bygningen koster 238 655 rubler.

Til bøjning af bakker, bokse, facade kassetter er ideel segmentmaskine MTV S. Den bruges til at bøje enkle produkter uden parallelisme. Segmentering er kun installeret på det øverste blad. Prisen for opførelsen er 146.436 rubler.

Hydraulisk maskine HBS er udstyret med en drejestråle og er fremstillet i Sydøstasien. Det har en svejset konstruktion og bruges i butikker til metalplader. Metallet er bøjet af et hydraulisk system, som giver et jævnt foder. Tykkelsen af ​​det metal, der skal behandles, skal være 3,5 mm.

Russisk selskab "RiM" fremstiller håndbladebenders med fremragende kvalitet og demokratiske priser:

LGS-26 udstyret med en skæremaskine, så med sin hjælp kan du ikke kun bøje, men også at skære metal i emner. Bygningen koster 37 900 rubler.

Brug af enheden LGS-2500 Du kan bøje og skære metalplader med zink og maling og lak. Prisen for byggeri er 38.700 rubler.

Maskinværktøj LGS-3000 Det kan behandle metalplader med forskellige belægninger, hvis længde kan nå op til tre meter. Bygningen koster 39 700 rubler.

Bøjningsudstyr VEL 2500 er en workshop version af en håndholdt maskine. Med sin hjælp er det muligt at producere forskellige elementer på produktionsstedet. Bygningsprisen er 107 900 rubler.

Ved hjælp af bøjemaskiner kan forskellige byggeorganisationer selvstændigt skabe den ønskede profil. Ofte på sådanne udstyrskasser, segmenter, alle former for hjørner, lukkede dele, ebbs, hylder, tegn, tegn, cylindriske dele, U-formede profiler er lavet. Desuden er det muligt at bøje arkene i forskellige retninger på maskiner, der er designet til bøjning og skæring af metal, og endda lave en bølgeprofil.

Hjemmelavede arkbøjningsmaskiner (arkbenders)

Af metalplader fremstilles mange produkter - afløbssystemer, formede dele til tagbeklædning, dækket med bølgepap eller metal, eb for bolten, hjørner til konstruktioner fra proflist mv. Alt dette kan gøres ved en speciel bøjemaskine - til metalplade. Sådan laver du en listogib med dine egne hænder og taler i denne artikel.

Der er tre typer bøjemaskiner:

 • Enkel hånd, metalbøjning i hvilken der opstår kraft på et bestemt sted. Disse enheder gør det muligt at bøje arkmaterialet i en lige linje i enhver vinkel - fra flere grader til næsten 360 grader.

Til bøjning af metalplade

For at opnå den radiale bøjning af metalpladen

Alle disse enheder kaldes bøjemaskiner. Den nemmeste måde at lave en samling af den første gruppe på er med dine egne hænder, lidt vanskeligere er den tredje (ruller til metalplader). Det handler om dem, og vi snakker - fra hvordan man laver en listogib med egne hænder.

Formede metaldele koster mange penge. Endnu mere end profileret eller metal, er det fornuftigt at lave den enkleste maskine til bøjning af metalplader, og med det skal du lave så mange hjørner, kassetter og andre lignende dele som du har brug for, og kun til din egen størrelse.

Hvis du er bekymret for udseendet, så forgæves. Til salg i dag er der metalplader, der ikke kun er galvaniserede, men også malet. I alle design er pladen stramt fast, således at den ikke glider på bordet, når den arbejder, hvilket betyder, at malingen ikke gnides eller ridses. På bøjningssteder er det heller ikke beskadiget. Så udseendet af produkterne vil være ret anstændigt. Hvis du prøver, vil det se endnu bedre ud end, hvad de sælger på markedet.

Denne pladebøjningsmaskine kræver en flad overflade (bord), fortrinsvis metal, tre hjørner med en hyldebredde på mindst 45 mm, en metal tykkelse på mindst 3 mm. Hvis du planlægger at bøje lange emner (mere end en meter), er det ønskeligt at tage flere hylder og metallet er tykkere. Du kan bruge mærker, men dette er til bøjning af plader af metal med stor tykkelse og længde.

Du skal også bruge metaldørhængsler (to stykker), to skruer med stor diameter (10-20 mm), "lam" på dem, en fjeder. Har stadig brug for en svejsemaskine - svejs hængslerne og lav huller (eller en boremaskine med en boremaskine til metal).

For hjemmelavet listogiba blev anvendt mærker af 70 mm - tre stykker af 2,5 m, to skruer 20 mm i diameter, et lille stykke metal er 5 mm tykke (cut til stivere) fjeder. Her er proceduren:

 1. To mærker er foldet, fra begge ender skåret ind i dem under hakene i hakket. Klippekanter skæres ved 45 °. Det tredje mærke er skåret bare sådan, kun dybden af ​​hakket er gjort lidt mere - det vil være spændebjælken, så det skal gå frit.

Skær skårene under løkkerne

Vi laver gode løkker

At svese bolten til stykker af armering

Hjemmelavet listogib i færd med at arbejde

Denne mulighed er meget kraftfuld - du kan bøje lange emner og et ark med solid tykkelse. Ikke altid en sådan skala er efterspurgt, men du kan altid reducere det. Videoen giver et lignende design af en mindre størrelse, men med en anden klemning af spændebjælken. Forresten interfererer ingen med skruen for at installere en fjeder - det bliver lettere at hæve stangen. Og dette design er interessant, fordi det er muligt at lave flanger på det, hvilket normalt ikke er muligt for sådanne enheder.

Fra vinklen med klemmen af ​​en anden type

Denne model er svejset af et tykvægget hjørne, rammen er lavet som en almindelig byggeget, som er svejset fra samme hjørne. Håndtaget er fra bagagevognen. Interessant design af skruerne - de er lange, håndtaget er buet i form af bogstavet "G". Det er bekvemt at skrue / vride.

Lille håndlavet metalplade til selvproduktion

I denne hjemmelavede pladebøjemaskine er der mange funktioner:

 • Hjørner er ikke placeret i hylderne til hinanden, men er rettet i en retning. På grund af dette er fastgørelsen af ​​løkken ikke den mest bekvemme, men det kan gøres.

Gå nu til klemspidsens design (afbildet ovenfor). Den er også lavet af et hjørne, men lægges på maskinen ved en bøjning opad. For at sikre, at stangen ikke bøjer under drift, er forstærkningen svejset - metalhopperne. Fra begge ender af stangen er svejsede små metalplader, hvor huller til bolte er boret.

Et andet vigtigt punkt er, at ansigtet, der vender mod foldningsstedet, er skåret af - for at få en mere skarp bøjningsvinkel.

Planck er etableret som følger

Trykpladen lægges på maskinen, en fjeder placeres i stedet for montering af møtrikken. Håndtaget er på plads. Hvis den ikke trykker på stangen, hæves den af ​​elasticitetskraftens styrke over overfladen. I denne stilling er emnet gemt under det, udsat, presset.

Under hullet sætter fjederen, så - bolten

En god mulighed for hjemmebrug. Tykt metalbøjning virker ikke, men tin, galvanisering - uden vanskelighed.

Ruller til metalplader eller rullebøjningspapir

Denne type folder kan have tre typer af drev:

Med egne hænder er ruller lavet til metalplade med manuel eller elektrisk drev. I manuel sæt 3 aksler, i elektriske kan de være 3-4, men normalt også tre.

Denne maskine kræver en god pålidelig base. Det kan være en separat ramme eller en slags arbejdsbord eller bord. Grundlaget for design-rullerne. De er lavet af samme størrelse. De to nederste er indstillet stationær, øverste - mobil, således at i den nedre position det er placeret mellem rullerne. Ved at ændre afstanden mellem de nederste ruller og den øvre ende ændres krumningsradiusen.

Maskinen drives af et håndtag, som er fastgjort til en af ​​akslerne. Derefter overføres drejningsmomentet til andre ruller gennem stjerner. De vælges således, at rotationshastigheden er den samme.

Hvis det skal røres på udstyret, kan den øverste rulle på den ene side gøres aftagelig med et hurtigt fastgørelsessystem. Drej arket i et rør, det kan ikke trækkes ud forskelligt.

Maskinen til bøjning af metal med egne hænder: funktioner, tegninger og anbefalinger

Ofte kræves der en metalbøjemaskine til at arbejde med metal billets. Dette er en temmelig simpel enhed, men dens anvendelighed kan ikke overvurderes. Derudover er det muligt at lave det med hånden. Dette vil spare en betydelig mængde materiale, men det vil kræve visse viden, færdigheder og selvfølgelig tid.

Bøjemaskinen til metal, som navnet antyder, bruges til at fremstille bøjede metaldele. Det er værd at tilføje det ud over denne funktion, kan det også have et ekstra skæremateriale. Sådanne maskiner anvendes oftest for at fremstille metalstrimler. Ud over disse to funktioner tillader tilstedeværelsen af ​​en sådan maskine produktion af forskellige former for profileret metal. Fordelen ved at anvende metal bukkemaskine er, at den tillader formen af ​​materialet i en vilkårlig vinkel, men det ikke skader overfladebelægningen eller det beskyttende lag af varerne.

Arbejde på en sådan maskine er ikke kun mulig med stålprodukter, men også med kobber, messing, aluminium og jern. Hvis blank af ethvert materiale er kendetegnet ved, at dets tykkelse er mindre end 0,8 mm, er dens bredde skal være ikke mindre end 40 cm, men ikke mere end 2,5 m. Med sådanne dimensioner hylde højde (for foldning) skal være ikke mere end 2 cm. Hvis det er nødvendigt at skære emnet med samme tykkelse, er det vigtigt, at deres bredde er mellem 80 mm til 40 cm og ikke mere.

En anden vigtig betingelse, der skal overholdes for at arbejde på en metalbøjemaskine er manglen på fejl på overfladen af ​​arket, som vil blive bøjet. Dette krav er vigtigt at sikre, at detaljerne og prøver af produkter, der skal fremstilles i en hjemmelavet maskine med deres egne hænder, ikke er ringere end kvaliteten af ​​emnerne, der er produceret i industriel målestok i fabrikker. For at beskytte polymeren eller malingsbelægningen på selve materialet anbefales det at installere silikone eller gummisubstrater på maskinen.

Maskinens design til bøjning af metalplade, lavet af egne hænder

Den hjemmelavede maskine til bøjning af metalprodukter er ret simpel, men meget funktionel, der består af flere grundelementer.

Kniven. Da maskinen har en ekstra skærefunktion, er denne del også den vigtigste. Den skal installeres på bevægelige ruller, men er beregnet til at skære emner. Det er vigtigt at bemærke, at dette element skal være lavet af et meget robust stål skala Rockwell styrke niveau bør være omkring 100. Levetiden for sådanne produkter er ganske stort, men det vil være vanskeligt at skærpe. Men denne mangel er helt nivelleret af, at kniven vil gøre det muligt at skære en enorm mængde løbende måler af materiale, før det bliver kedeligt. For at gøre det lettere at flytte rullerne skal der monteres et vægtningsmiddel på dem.

Maskinen til bøjning af metal, fremstillet manuelt, skal også have flere følgende bestanddele:

 • Den nødvendige detaljer er arbejdsstrålen (bordet). Formålet med dette element er ret forståeligt, det spiller rollen som den arbejdsflade, som emnet ligger på. Bredden af ​​strålen kan være praktisk taget nogen. Det er værd at bemærke, at hvis dimensionerne er ret store, kan maskinen til bøjning af metal blive omdannet til et fuldt udstyret arbejdsbord. Masters anbefales at gøre eller dække bjælkens overflade med gummi eller silikone for ikke at ridse overfladen af ​​emnerne.
 • Næste kommer flexor af arkene. Designet er ret simpelt og skal laves i form af en ramme af træmateriale og også have et vægtningsmiddel.
 • Det er nødvendigt at erhverve forskellige understøtninger og stop, hvilket forhindrer glidning af materialet.
 • Et andet vigtigt element er anlægget til foldning af arket. Disse dele justerer foldens bredde og angiver bøjningsvinklen.
 • For at skære emner anbefales det at tilføje stop for at specificere bredden af ​​klippet.

Begyndelsen af ​​fremstillingen af ​​en selvfremstillet maskine til bøjning af metal

Det anbefales at begynde arbejdet med udarbejdelsen af ​​enhedens ordning. Du skal også købe og lave alle de nødvendige elementer og dele, inden du begynder at samle. Den første ting at købe er to stykker af kanal nr. 5 og nr. 6 med samme længde. Også disse to elementer skal have en lige kant. Disse elementer bruges til at forberede basen. Stykke nummer 5 bruges til klemning og nr. 6 til lægning af fundamentet. For at vælge længden af ​​kanalerne er det nødvendigt at afvise længden af ​​de emner, som det er planlagt at arbejde på, denne parameter skal falde sammen. De fleste eksperter anbefaler at tage en længde på ca. en halv meter. Dette er nok til at producere næsten enhver del, som kan være nyttig i hverdagen.

Ved fremstillingen af ​​maskinen til manuel bøjning af metal er det nødvendigt at lave huller på kanalen, hvilket er fastspænding. Antallet af huller skal være fra 2 til 4, og deres diameter skal være lig med 9 mm. Åbningen tættest på enden af ​​emnet skal være 3 cm fra kanten. Et andet vigtigt punkt er, at spændeanordningen skal være kortere end bunden, ca. 5-10 cm. For at fremstille stansen til krympning er det nødvendigt at råde over et hjørne, hvis profil tykkelse vil være større end for fremtidige emner. Håndtaget er bedst lavet af materialer som forstærkning eller bjælker. Hvis der anvendes en stang, skal dens tværsnit ikke være mindre end 15 mm, og hvis en stang tages, skal dens dimensioner ikke være mindre end 50 x 50. Formen af ​​håndtaget anbefales at være u-formet. Dette element er fastgjort til hjørnet ved svejsning eller bolte.

Når alle de tidligere manipulationer er blevet udført, kan du begynde at lave et element som kinder. De er lavet af rullet stål, og tykkelsen af ​​delene skal være ca. 5 mm. Det er vigtigt, at disse elementer har en affasning, hvis tykkelse bør være lig med 0,6 cm. Længden af ​​dette afsnit skal være 3 til 3,3 cm. Det er vigtigt, at endefladerne af stemplet også er forsynet med affasninger med parametre som dybde og 0,5 cm 3 cm i længden. De skal fjernes fra stansen for at sikre installationen af ​​aksen. Fremstillingen af ​​et sådant element som aksen udføres fra metalstænger, hvis diameter er 1 cm. Axelfiksingen udføres ved svejsning. Ved installation er det nødvendigt at tilvejebringe parallelitet af en akse linje i forhold til hjørnernes kanter. Alt denne færdige struktur, sammen med stansen, er forbundet med hjælp fra en skrue. Når man kombinerer det, er det vigtigt at sikre, at hjørnernes frie hylde befinder sig i det samme horisontale plan, hvor frie kanalhylder også er placeret.

Herefter kan montagearbejdet betragtes som komplet. For at kontrollere maskinens arbejdskapacitet anbefales det at tage et emne af mildt stål med en tykkelse på op til 1,5 mm. Det skal bemærkes, at prisen på maskinen til køb af bøjning af metal kan nå op til $ 2000.

Opførelsen af ​​den hjemmelavede maskine kan også bestå af dele som en ramme, et møtrikfuglhjul, et ark til bøjning, en klemme, en klemme, et slag til krympning. For at arbejde på denne type maskine har du brug for visse viden og færdigheder. Fordelen ved at bruge denne enhed er, at det vil tillade at holde metallet i integritet, i modsætning til den samme svejsning.

Under processen med metalbøjning opstår følgende: De ydre lag af metalformen er strakt, men de indvendige lag er tværtimod komprimeret. Det er vigtigt at bøje metalstykket, er det nødvendigt at udøve en sådan kraft, som vil være større end materialets ultimative elasticitet. Ved hjælp af maskiner til bøjning af metaller er det kun muligt at opnå denne tilstand. Følgende faktorer kan tilskrives fordelene ved det færdige produkt, det vil sige bøjede plader:

 • tilstedeværelse af høj styrke af slutproduktet
 • muligheden for at opnå en integreret struktur uden svejsninger, boltforbindelser mv.
 • Ekskluderer muligheden for korrosion, da der ikke er metalskader under bøjningsprocessen;
 • muligheden for at opnå den ønskede vinkel uden at skabe en svejsning.

Tilgængeligheden af ​​sådant udstyr derhjemme forenkler arbejdet med metal billets meget. Men når du bruger denne enhed, er det ekstremt vigtigt at kende og overholde sikkerhedsforskrifterne. Prisen på en metalbøjningsmaskine lavet af egne hænder vil også være betydeligt lavere end købsprisen. At bruge det er kun nødvendigt på de materialer, der ikke vises nær ved hånden, og de bør købes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

47 − 41 =