30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Blomster osteospermum fotos og dyrkning

Osteospermum: vokser fra stiklinger og forlader. Udsåning af frø af osteospermum derhjemme, vellykket dyrkning af Cape Daisy

Osteospermum er en flerårig blomst, der tilhører astroids slægt. Der er mange sorter af denne plante, som imponerer med deres farveskala. Kronbladene kan være lyserøde, hvide, orange og lilla, og blomsternes centrum forbliver altid blå. Voksende osteospermum er ikke svært, men det er nødvendigt at tage højde for de særlige egenskaber ved denne blomst.

Karakteristik af Cape Daisy (osteospermum)

Planten danner en lav buske, som grener godt. Med god pleje er osteospermum dækket med en lang række flerfarvede blomster, der ligner kamille. I folket kaldes det ofte "Cape Camomile".

Højden på busken er ca. 30 cm, og blomsterkurvets diameter er 5 cm. Selvom høje sorter af osteosperm allerede er vokset, har de en blomsterdiameter på 9 cm. I vores breddegrader er de endnu ikke fundet.

Blomsten ligner meget på dimorphoteku, da det er relaterede planter. Der er dog en forskel, ospeospermum - en flerårig plante, i modsætning til diorfoteka.

Dyrkning af osteospermum: populære sorter og arter

Det mest almindelige er Eclons osteospermum. Dette er en busk med massive stilke, den er baseret på mange sorter: Kongo, Sølv, Volta, Zulu. Kronblade har en række farver og former.

Ampel osteospermum dyrkes som en potteplante. Han tolererer ikke kulden. Rigelig blomstring kan opnås ved den korrekte arrangement af blomsten. "Cape Camomile" elsker solen. For vinteren bliver blomsten anbragt i et koldt rum.

Osteospermum-blandingen dyrkes som en årlig plante, selv om den refererer til flerårige planter. Landing foretrækker solarealer, selv om det kan tolerere en let skygge. Solen blomstrer i lang tid. For at holde blomsten, i en periode med koldt vejr, bringer de det i et køligt rum.

Hvordan dyrkes osteospermum derhjemme

Dyrk osteospermum gennem frøplanter eller rodstiklinger. Stedet til plantning er valgt under hensyntagen til alle blomsters egenskaber.

1. Anlægget foretrækker åbne solarealer.

2. Det vokser godt på frugtbare løs jord.

3. Krævende til jordens fugt, men nidkær med vanding er det ikke værd.

Hvis osteospermum vokser som en potteplante, skal der i bunden af ​​tanken nødvendigvis være et hul til dræning af overskydende vand.

Planten tolererer god prischipku og dannelsen af ​​bushen, hvilket positivt påvirker blomstringen. Regelmæssig påføring af gødninger giver dig mulighed for at nyde blomster indtil kulden.

Vigtigt! For at forlænge blomstringen skal du fjerne de misfarvede kurve og tørskud hver uge.

Osteospermum formerer sig godt med frø, de stiger hurtigt og behøver ikke særlig pleje. Men hvis blomstrens kvaliteter er vigtige, er dette ikke den bedste variant af reproduktion, da osteospermumfrøene ikke arver forældrenes kvaliteter. Planter kan fås med forskellige farver og form af blomsten.

Frøsåning begynder i marts. Frøene af blomsten er ret store, så de kan let spredes på jordoverfladen eller så straks i en separat beholder.

Forbered jorden til nedbør:

• Torv eller torv - 1 del;

Du kan bruge tørvekopper eller droppe frøene i en beholder. Dybden af ​​såning er ikke mere end 0,5 cm, ellers vil de stige i lang tid. Gryder er fyldt med jordblanding, let fugtet og spredt frøene på jordens overflade og derefter sprinklet med et tyndt lag jord. Efter plantning er potterne dækket af glas eller placeret i et drivhus før spiring. Temperaturen i rummet skal opretholdes ved 22 grader, efter masseskudd skal den reduceres.

Planterne vokser ganske hurtigt, så de trækker ikke ud med en gedde. Så snart det første par ægte blade kommer frem, dykker spirerne ind i separate beholdere. Under plukningen er planterne begravet til de cotyledonøse blade.

Når planterne bliver stærkere og vokser op, fortsæt dristigt til prischipke. Gradvis skal osteospermum være vant til at køle luft og hærdes. For at gøre dette, oftere luftet værelse, udsætte containere med frøplanter på balkonen.

Dyrkning og pleje af osteospermum i det åbne jord

Planterne er plantet permanent i maj, når der ikke er en nat frosttrussel.

Sengene er forberedt på forhånd, jorden er løsnet og befrugtet. Osteospermum foretrækker plads, så buskene plantes i tilstrækkelig afstand fra hinanden. Man bør huske på, at planten danner en frodig buske, så afstanden mellem hullerne skal være mindst 20 cm.

Osteospermum bliver oftest dyrket som en årlig. I efteråret udgraves anlægget og placeres i en gryde med frugtbar jord. I denne tilstand dvalerer blomsten indendørs. Komfortabel temperatur til vintering er 16 grader. I foråret kan planten bruges til udbredelse.

Vigtigt! For at indsamle frøene skal du inspicere kronbladene. De er dannet på deres yderside og ikke i kurven.

Osteospermum foretrækker moderat fugtig jord. Vanding bør være regelmæssig, men ikke for rigelig. Optimal vandningstilstand - en gang hver tredje dag. Hvis sommeren viste sig at være varm, kan hyppigheden af ​​vanding øges.

For første gang befrugtes osteospermum to uger efter transplantering af kimplanterne i jorden. Du kan bruge flydende mineralsk gødning eller mullein infusion.

Anden gang for at fodre blomsten er nødvendig under dannelsen af ​​blomsterstande, hvorefter planten regelmæssigt befrugtes hver uge. Dette vil skabe nye blomsterstande.

Udbredelse af osteospermum ved udplantning af stiklinger

Hvis osteospermen dvale i huset, så bliver planten med succes skåret i foråret. Denne metode gør det muligt at bevare plantens materielle kvaliteter fuldt ud.

I foråret fjern potten fra planten og læg den i et varmt oplyst rum. Så snart skuddene vokser, skal de skæres med en skarp kniv. Skæringen er lavet i en vinkel (som i billedet nedenfor), hvilket fremskynder udseendet af rødderne.

Stiklinger behandles i en opløsning af majsrot og plantes i færdigbehandlede beholdere. Rot kan være rodnet i jorden, hydrogel eller bruge mos sphagnum. Til succesfuld dannelse af rødder anbringes potter med stiklinger i et drivhus. En uge senere kan du se, at nogle af dem er begyndt at vokse.

Rooted stiklinger plantet i en have, i en ophængt krukke eller balkon kasser. Yderligere pleje for dem er reduceret til kunstvanding, befrugtning og prishlipkam.

Voks osteospermum meget let, pleje planten er minimal. Det er sjældent påvirket af skadedyr og bliver næsten ikke syg. Blomsten ser smuk ud, ikke bare på blomsterbedet blandt stauder, men også pryder balkonen, terrassen eller rummet.

© 2012-2018 "Kvindernes mening". Ved kopiering af materialer kræves der et link til kilden!

Portrætredaktør: Ekaterina Danilova

E-mail: [email protected]

Redaktionen: +7 (965) 405 64 18

Osteospermum: plantning og dyrkning af frø derhjemme

Garden årlige blomst osteospermum refererer til familien af ​​astroider. Lidt kendt blandt blomsterbutikkerne er meget lig den populære kamille, asters og tusindfryd. Hans hjemland er de afrikanske lande, derfor er det andet navn på osteospermum "afrikansk kamille". I juni vises knopper på blomsten, som blomstrer og blomstrer til efterårets frost. Pas på det er meget enkelt, og det er nemt at dyrke osteospermum til din haveplot fra frø.

Osteospermum: fotos, beskrivelse, typer

Afrikansk kamille er en stor busk med oprejste forgreningsstænger, strækket med tætte blade. Dens spatulerede, ujævnt skårne blade har en aflang, ovoid form og kan være lyse grønne, grå eller flettet.

Dobbelt eller halv-dobbelt blomsterstand i diameter når 3-8 cm. Den består af centrale infertile rørformede og marginale ligulatblomster. Afhængig af typen og sorten er de centrale blomster normalt blå eller blå. Kantblomster kan være af forskellige farver fra hvid til violet. Sjældent er sorter med orange, gul, lilla, lyserøde og røde blomster.

Hver inflorescence lever ikke mere end fem dage. Men på stedet blev der hurtigt dannet nye knopper, som planten fortløbende og langblomstrer. I gunstigt vejr kan blomstringen fortsætte til næsten midten af ​​efteråret.

Lyse blomster af osteospermum i løbet af dagen i klart vejr er afsløret, og om natten og i overskyet vejr lukker de. Denne egenskab beskytter blomsternes pollen fra virkningerne af natlig fugt eller regn.

Bøsninger osteospermuma kan være af forskellige højder og former, blomstre blomster med en række farver. Det hele afhænger af arten og sorten, hvoraf mange er berømte for den afrikanske kamille. Nogle hybrid sorter er kendetegnet ved en usædvanlig form for røde blomster.

Osteospermum af Eclon eller Karpaterne er en langsigtet varmelivende busk, så i regioner med kolde vintre vokser den som en årlig. Planten vokser op til en meter i højden, har stærkt forgrenede lige stængler og dekorative hakket blade. På grundlag af den karpatiske tusindfryd opdrættede opdrættere mange hybridarter, der hver især skelnes af kronbladeform og farve og buskernes størrelse.

Osteospermum indicative er en ny art af afrikansk kamille. Dens karakteristiske træk er farveændringen af ​​kronblade som blomstrer. I knopperne kan de være hvide, og den fuldt blomstrede blomst kan have en lilla farve. Øverste del af kronbladet er altid lettere end den nederste. Livstid for hver blomst fra 10 til 15 dage. Derefter bliver farven på kronbladene lettere, og blomsten falmer. Osteospermum indikativ, i sammenligning med karpatiske daisy, i voksende er mere kompliceret.

Osteospermum: Vækst og pleje

Den afrikanske daisy elsker godt oplyste steder og frugtbare jordbund. Derfor er det nødvendigt for hende at vælge en solplot og berige den med en næringsblanding, før plantningen. For at gøre dette, i lige dele er det nødvendigt at blande:

Den tilberedte næringsmiddel jord hældes i brønden, i hvilken planten vil blive plantet.

Planterne er termofile, men de kan tolerere små frost. For vinteren formår nogle gartnere at grave ud plantenbuske og opbevare dem hjemme for igen at plante i haven om foråret.

Osteosparmum er en uhøjtidelig tørkebestandig plante. Varmt vejr og en midlertidig mangel på vanding, vil han overføre stille. Men en lang Manglen på fugt påvirker blomsterne, der mister deres mahrovost, dekorative og små.

Den karpatiske daisy af overmåling kan ikke lide, derfor er det nødvendigt at se, at jorden mellem vandinger tørrer op, og i vandet stagnerede ikke vandet.

Nøglen til vellykket dyrkning og rigelig blomstrende osteosperm er dens regelmæssige topdressing. Til dette formål anvendes mineralsk og organisk gødning skiftevis. For hurtigt at sprede buske er ikke strakt, og forgrening anbefales det regelmæssigt at klemme dem.

I midten af ​​sommeren ved varme temperaturer kan den afrikanske kamille stoppe lægningen af ​​nye knopper og blomstring. Men det igen vil blomstre blomstre bogstaveligt på en gang, da varmen falder.

Osteospermum er en meget stabil plante, som praktisk talt ikke påvirkes af sygdomme og skadedyrsangreb.

Men hvis voksende buske vil forekomme i skyggen, hvor jorden altid er våd, kan det føre til en svækkelse af immuniteten. I dette tilfælde kan planten være tilbøjelige til svampesygdomme. Hans rødder begynder at rådne, og busken selv vil forsvinde. For at redde osteospermum er det muligt ved transplantation på godt oplyst sted, der har behandlet foreløbige rødder med specielle antifungale præparater.

Planter med svækket immunitet kan angribe bladlus. Insektet sætter sig på blade og stilke og føder på deres saft. Som følge heraf bliver bladene gule og falder af, og busken begynder at falme. Bekæmpelsen af ​​insekter bør udføres ved sprøjtning med specielle insekticider.

Vinter osteospermum i det åbne jord kan overleve kun i et mildt klima med temperaturer ikke lavere end -10 grader. Men hvis du graver en busk og vokser den i et køligt, men let rum, så i foråret kan planten plantes igen på sin plads i haven. Vinterpleje vil kun være i en sjælden vanding.

Karpaterne daisy kan udbredes på to måder:

For frøplanter frøsåning udføres i marts eller april. Torv tabletter eller frøplanter med tørv-sand jord er frøet med tørre frø. Mange fejlagtigt fortykker dem, fordi frøene af osteoperom er som almindelige frø. Men denne plante kan ikke lide at genopveje, så i fremtiden kan spirer bøje sig.

Frølægningen udføres til en dybde på højst 0,5 cm. For at gøre dette kan du bruge en spyd eller tandstikker, skubbe dem ind i den fugtige jord. Overdækket med glas eller polyethylen kasse anbringes på et varmt sted med en temperatur på ikke mindre end +20 - +22 grader. De første skud skal vises allerede den femte eller syvende dag efter plantningen.

Pleje af kimplanter osteooperum er som følger:

  1. Frøplanter er placeret i et godt oplyst, men køligere sted.
  2. Frøplanter bliver regelmæssigt vandet, men du skal sørge for, at jorden ikke stagnerer.
  3. Efter udseendet af det andet eller tredje nuværende blad sidder frøplanterne i separate beholdere. Hvis de er meget strakte, så kan du forsigtigt bøje stilken, læg den i en rille og fylde den med jorden.
  4. For at bremse strækningen og provokere en mere storslået blomstrende kan gøres ved at klemme planten efter plukning.
  5. Ved starten af ​​den sidste forårsmåned skal planterne derhjemme begynde at temperere. I dette tilfælde tager de det ud til en indbygget loggia eller åbner vinduerne.

I slutningen af ​​maj kan plantager plantes på et permanent dyrkningssted. Afstanden mellem unge buske skal være mindst 20-25 cm. I de første par dage består pleje i vanding af planterne om morgenen og om aftenen.

Stiklinger høstes fra de osteospermiske buske græsset i efteråret og bevares til foråret. Med deres hjælp fra en busk kan du få et par uhøjtidelige, smukt blomstrende etårige.

Stiklinger længde 5-7 cm skåret med en skarp kniv. De nederste blade fjernes, og segmenterne indsættes i en beholder med et fugtigt substrat. Du kan bruge vermikulit, perlit eller mos med hydrogel.

Stiklinger er dækket af polyethylen eller glasbeholdere og udsættes for et godt oplyst, varmt sted. Hver dag skal de ventileres, og jorden bør sprøjtes regelmæssigt. Hvilke stiklinger har rodnet, vil det være muligt at se omkring ti dage senere.

Ukomplicerede i pleje, smukke og lange blomstrende osteosparmum er ideelle til dekoration af blomsterbed og kantsten i haven, udsmykning af altaner og loggier, blomsterhaver nær indgange. Planteret i en hængende blomsterpotte Karpaterne kan dyrkes selv hjemme.

Osteospermum dyrkning og vedligeholdelse i åbne marker og reproduktion

Osteospermum er en smuk langsigtet blomst, der kom til os fra Sydafrika og dyrkes med succes i det åbne område af vores breddegrader. Han tilhører familien af ​​astrover. Slægten omfatter over 60 arter.

Busser planter er forgrenede, de er dannet af et stort antal blomsterkurve, der minder om kamille, takket være denne osteospermum og kaldes "Cape Chamomile". Stænglerne af blomster er høj - op til 30 cm. Blomstrer når 5 cm, men har allerede dyrket sorter, hvis blomster vokser til 9 cm og stammer op til 75 cm. Vi kan ikke finde dem næsten, de dyrkes kun i Europa.

Blomstenes farve er hvid, lyserød, orange og lilla. Blomsten er hovedsagelig blå, men i nogle sorter er den orange, hvid, dyb pink. Bladene er lyse grønne, tætte. Blomsten er uhøjtidelig og blomstrer næsten hele sommeren.

Det sker, at planten er forvirret med en dimorphoteka, da disse blomster er slægtninge. Det sker ofte, at dimorphoteku sælges ikke under eget navn, men som en slægt. Forskellen mellem disse farver er, at osteospermum er langsigtet, og dimorphotek er en årlig plante.

En af de mest populære sorter er osteosperm exlon. Det vokser bredt og har en meget massiv stamme. Elsker et moderat klima, kan ikke lide koldt. Mange hybrider af forskellig farve og kronbladeform blev skabt af det - Buttermill, Congo, Zulu, Volta, Silver Sparkler og andre.

Osteospermum ampelny Er en sort, hvis blomster har en stor busk med mange blomster. Bedste blomster i solen og meget termofile. For at holde blomsten så stædig i kolde vinterforhold, skal den placeres på et køligt sted med god belysning og sjældent vandet.

Osteospermum afkøling - Denne sort er modstandsdygtig overfor forkølelse og fortsætter derfor med at blomstre til frost selv. Det er heller ikke bange for varme og vind. Men desværre er denne blomst et år gammel. Tilsyneladende blev den fjernet ved hjælp af en dimorphotek.

Osteospermume mix - primært vokset som en årlig på grund af klimaforhold, men det er flerårigt. Han elsker solen, men vokser også godt i skyggen. Modstår både kulde og varme. Hvis du vil have en blomst at være flerårig, så for vinteren holde den i et køligt rum, lys med lidt vanding.

Osteospermum Pessn - en en årig kort blomst, som for det meste holdes indendørs, men kan også plantes i haven. Dette er også en årlig sortiment af dimorphotek.

Osteospermum dyrkning og pleje

Om nogle funktioner af forskellige sorter nævnt ovenfor, lad os nu tale om at forlade, generelt. At plante det passer et løsnet område, godt belyst af solen. I skyggen vil planten også vokse, men blomstringen vil være ubetydelig.

Det er ønskeligt at befrugte jorden med humus, sand og græs. Det samme antal af alle komponenter. Med hensyn til temperaturen, som allerede nævnt, tolererer denne blomst perfekt både varme og kulde, men ikke overdreven.

Hvis du vokser en plante i en gryde, så vand det regelmæssigt, men overdriv det ikke. Meget godt, hvis du kan befrugte blomsten hver uge. Når denne betingelse er opfyldt, vil dens blomstring ikke holde dig venter.

Pinching osteospermum er nødvendig for at bushen skal være tykkere. Denne procedure skal udføres mindst et par gange. Og et andet vigtigt punkt er fjernelse af visnet og tørret blomsterstand.

Osteospermum frø vokser derhjemme

Hvis du ikke er ligeglad med blomsterens egenskaber, kan du bruge metoden til dyrkning fra frø, da det er enklere. Frø af osteospermum er store, og det er derfor muligt at springe plukningsfasen og straks udføre plantning i separate beholdere (så planterne ikke lider af transplantation).

Såning udføres i marts. Til plantning, tag torv, sand og humus eller tørv tabletter. Det er bedre at plante frø ikke dybere end 5 mm, så de vil stige hurtigere. Gryder skal opbevares indendørs ved en temperatur på ca. 20 ° C, når spirer dukker op, så reducer det lidt.

Efter udseendet af et par ægte blade, dybt dybere stammen og udføre en klemning af toppen. I maj skal du begynde at bruge osteospermumplanterne til afkøling - tag blomsten til balkonen eller ind i haven i frisk luft.

Landing i det åbne land udføres i slutningen af ​​maj. Plant osteospermum på en anstændig afstand fra hinanden, mindst 20 cm, da buskene vil vokse. Efter plantning en blomst, vand det om morgenen og om aftenen i flere dage.

Om efteråret er det nødvendigt at transplantere planten i en gryde og bringe den ind i huset. Hold det i moderat afkøling. For at samle frøene, inspicer de ydre kronblade (tunger) - de er dannet på dem og ikke inde i kurven.

Osteospermum multiplikation ved stiklinger

Osteoppermum om vinteren kan opbevares derhjemme, og allerede om foråret kan den udbredes af stiklinger.

Med en skarp kniv afskæres toppen og plantes i en fugtig jord eller mos med hydrogel. Placer stiklinger i et varmt, godt oplyst sted, der skaber betingelser svarende til drivhuset. Lidt mere end en uge passerer, og du vil forstå, hvilken af ​​dem der har rodnet.

I tilfælde af sygdomme og skadedyr at bekymre sig, er det absolut ikke nødvendigt. Denne plante er næsten ufølsom over for dem, og tilfælde af sygdomme er ekstremt sjældne.

Hvis du har problemer

Ved dyrkning af en blomst eller plante

Skriv til os i kommentarerne.

Jeg kan godt lide planter med lilla blomster, meget blomsterbed. Utvivlsomt plus i de osteospermums stauder. Det er meget, meget vigtigt at knibe planterne (jeg gjorde det ikke før, dyrket fra plantens frø var helt ringere).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 + 3 =