30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Bee-hø egen tegninger

Selvfremstillede bikube

Begge nybegyndere og erfarne biavlere kommer til det faktum, at det er bedre at lave en bikube med egne hænder. Du er sikker på kvaliteten af ​​dit eget produkt. Hvis du har brug for udvikling, kan du hurtigt lave de manglende dele. Om hvordan man laver biprodukter uafhængigt og vil blive diskuteret.

Før du bygger en bikube med dine egne hænder, skal du vælge sit design. I grund og grund, begynder biavlere bruge to typer af elveblader:

 • Dadanovsky på 12 rammer. Har en lodret konstruktion, er opbygget. Hvis det er nødvendigt, skal der placeres en mere standard sag eller et magasin på toppen (et ekstra tilfælde ved halvdelen af ​​hovedets højde, som rammerne er installeret).
 • Solarie - 20 billeder og mere. Det adskiller sig i størrelse - det har en større bredde end dybden. Antallet af rammer, der anvendes af bienfamilien, reguleres af omlægningen af ​​partitionen.

Begge disse designs bruger standard 470 * 300 mm rammer, som er meget udbredt. Disse to typer er de mest almindelige blandt nybegyndere (og erfarne) biavlere. Nogle gange bruges "Ruta" elveblader, men i dem er rammerne i et andet format 470 * 230 mm, og de er ikke så lette at finde. Det er også sværere at arbejde med Rutas end med Dadanovsky eller solsenge, mere erfaring er nødvendig i biavl. Fordi vælge mellem to muligheder - Dadanovsky eller en liggestol. Hvad er specifikt - det er bedre at lære fra biavlerne på din lokalitet.

Siden Dadant hive liggestol og bruge standard ramme, de kun afviger bredde: man skal passe stykker 12 rammer, i andre - 20 eller 24 stykker. De resterende parametre forbliver de samme.

Sideveje og frontal (bageste og forreste) vægge af bikupan

Body Assembly Diagram

Variable parametre for elveblader med forskellige antal rammer er angivet i tabellen. Udskift dem på tegningen og få den version, du har brug for.

Hvad du behøver at vide, før du begynder at lave en bikube selv

Selv før den uafhængige produktion af elveblader er det nødvendigt at kende kravene til materialer og teknologi til opbygning af bevis for bier. Der er mange af dem. Lad os starte med kravene til materialet.

Det mest almindelige materiale er træ. Det kan bruges som en nesmoslistaya nåletræ (gran, gran, fyr degummieret) og letsmuldrende hårdttræ - poppel, Basswood etc. Tæt træ bør ikke bruges - bikuponen bliver tung og kold.

Krav til hårdt træ. Det skal være tørt - højst 16% fugtighed uden at tabe knuder, rot, ormhul, rød. Det er acceptabelt blå (det påvirker ikke indikatorernes kvalitet). Hvis knuderne er, kan de fjernes, forsegles med propper fra samme træ og gipset. Med de resterende mangler bør træ ikke anvendes.

I dag er elveblader lavet af krydsfiner, bedre - birk. I dette tilfælde gøres væggene dobbelt med en pakning mellem isoleringslagene - skum. I sådanne bikube er det varmt om vinteren og ikke varmt om sommeren. Deres minus er, at væggene er damptætte, de bliver ikke våde gennem dem. Derfor skal ventilationssystemet til bikoppen have særlig opmærksomhed (for at lave en ekstra rist øverst og om nødvendigt åbne den for ventilation).

Nogle gange opsamles hives fra skum, polyurethanskum og ekspanderet polystyren. Den mest succesfulde mulighed - polystyrenskum. I det kan selv nogle fastgørelsesanordninger installeres, det er ikke gnaveret af bier eller andre insekter. De resterende to materialer samles på lim, og også de og bier skærpes, og myrer og andre uønskede naboer kan bosætte sig.

Behandlings- og monteringsbehov

Når du monterer en bikube med egne hænder, skal du strengt opretholde skrogets og forlængernes indre dimensioner. Derefter vil stigningen i mængder ikke forårsage vanskeligheder. Dele af kælderen - skrog, udvidelser, butikker, tag - skal forbindes til slottet og låsedele skal også falde sammen. Dette er nødvendigt for en pålidelig forbindelse uden revner og udkast, som bierne ikke kan lide meget. I denne forbindelse er de maksimale tolerancer under behandlingen 1-2 mm.

Der er også krav til kvaliteten af ​​materialebehandling. De fleste tilhører træ, men de kan også anvendes på andre materialer:

 • Planker og stænger skal være glatte, uden burrs, scoring og chips.
 • Sågmaterialer skal være strengt i en vinkel på 90 °, idet der undgås afvigelser.
 • Hull sager skal slås ud af faste plader med en tykkelse på 40-45 mm eller ved hjælp af en kam-tunge led, for pålidelighed limet.
 • For at interfere dele af bikini i detaljer, vælg et kvart - for en pålidelig ubrugeløs forbindelse.
 • På hiveens for- og bagvæg er der lavet en fold for at suspendere rammerne. Dybden af ​​folden skal være sådan, at der fra den øverste kant af stangen til dækslet eller forlængelsen er en afstand på mindst 8-10 mm. Hvis afstanden er mindre, kan rammene klæbe til låget, hvilket skaber vedligeholdelsesproblemer.
 • Hvis væggene er lavet to-lags (med utilstrækkelig tykkelse af pladerne), forbindes den ydre sammen i kvart, så sørg for, at sømene i lagene ikke falder sammen. De indvendige dele og bunden er bedre at blive forbundet i en tunge eller rille.

Konstruktive elementer og deres egenskaber

Hive har oftest en modulær struktur - består af flere aftagelige dele. Dette er praktisk, fordi det giver dig mulighed for at øge lydstyrken efter behov. Hver af disse dele fremstilles særskilt, og fremstillingspræcisionen skal være høj - alle dele skal være udskiftelige.

Dadanovsky hive fra to bygninger, sætte den ene på en anden

Dette er den centrale del af bikoppen, hvor biernes bopæl normalt findes. Ved antallet af skrog er bivirkninger enkelt, dobbeltskrogede eller multiskroge (3 eller flere). Skroget adskilles, da familien vokser.

Hive hus til 12 rammer

Tæppets tag kan være skråtstillet (med en hældning tilbage) eller et gaveltag. Under alle omstændigheder bør det være med overhæng - stikker ud over de geometriske dimensioner af bikube og beskytter væggene mod virkningerne af dårligt vejr.

Hættekonstruktioner til elveblader

Taget består af podkryshnika - fladt legeme til at rumme radiator eller foderautomater at fodre bierne - og de faktiske tag planker naglet til podkryshniku ​​søm eller skruer boltet. Højden af ​​podkyshnika afhænger af varmerens tykkelse, og denne værdi - fra regionen. Normalt er overbelastningens højde 80-140 mm. I overbelastningen laves ofte udluftningshuller for at fjerne fugtig luft fra bikupen.

Ved fremstillingen af ​​tagplader eller stablet i to lag med overlappende sømme eller tykkere plader i et enkelt lag, men nødvendigvis sømme er lukket af tynde stropper. Over træetræets tag kan du lægge tagstrygejern, tagfilt eller tagdækning.

Når du laver et tag, skal du være opmærksom på, at den er fast "sat", uden revner. For at forsegle forbindelsen omkring omkredsen af ​​sagen, kan du fyre en filtstrimmel eller søm en sokkel, der dækker fugen udefra huset.

Bunden af ​​bikoppen kan blive fastspændt til kroppen (døv) eller kan trækkes ud eller trækkes ud, dvs. være aftagelig. Den aftagelige bund gør det lettere at vedligeholde bikuperne - det gør det muligt at rengøre bunden uden at adskille hele bikuplen. Strukturelt er bunden:

 • koldt - fra et enkelt bord
 • varm - fra to lag med opvarmning påfyldning.

Bunden er også tosidet - med fremspring af forskellige højder på begge sider, som gør det muligt at justere det interne volumen. Knock det stramt, uden revner, deltage i brædderne i en fjerdedel eller i rillen med en ekstra dimensionering af det fugtbestandige trælim. Slots skal forsegles forsigtigt (kitt på træ), fordi de udfylder voksens krummer, og så sættes en voksmølle på. Derfor foretrækker bunden fra tid til anden at erstatte, banker sammen en ny.

Han er en landmand

Din husdyrguide

At lave bivirkninger er en simpel proces, men omhyggelig. Han kræver ejeren af ​​apiary tålmodighed, opmærksomhed, flid og selvfølgelig viden om at lave huse til bier med egne hænder.

For at bier skal være produktive og ikke lide af vejrforhold, er det nødvendigt at give dem normale levevilkår.

Lad os sammen overveje - enten hjemme, ved hjælp af tegninger, lave komfortable senge, hvad er teknologien i deres produktion, som kan være på størrelse med, og hvilket udstyr der er behov for dette.

Huse til bier stort udvalg, kan de være fremstillet af forskellige materialer og har forskellige indstillinger, derfor baseret på den særlige situation, er det bedre at forsøge at gøre det med sine egne hænder. Tegninger til biprodukter bruges bedst af dem, der allerede er testet af erfarne biavlere. Korrekt valg af det, kan du være sikker på komfort honning insekt bigården mobil brug, et par bistader nær et land hus eller en bigården for honning, voks og propolis i store mængder. Når du vælger en bive tegning, skal du overveje sådanne faktorer:

 • hvor mange mennesker vil arbejde i apiary;
 • træk ved terræn og klimatiske forhold
 • antallet af bierfamilier i øjeblikket og planlagt i fremtiden.

Gjort dig struktur bør være stabil og pålidelig, bør der være en konstant temperatur, fordi vinden og amplituden af ​​lufttemperaturen, især fjederen, har en skadelig virkning på insekter.

Når jeg vælger en tegning, tager jeg højde for, hvor mange assistenter biavleren vil have. Hvis ejeren har planer om at arbejde på en bigården uden assistenter, med Multihull nældefeber nødt til at pille, det er mere bekvemt at bruge bikuben-liggestol.

Erfarne biavlere foretrækker at installere bikube af forskellige designs på apiaryen, da hvert visum opfylder deres opgave.

Oplysninger til begyndere

Når du vælger en tegning, skal du først bestemme formålet med bikoppen.

 • Hvis du planlægger at opdrætte dronningerne og få royal gelé, skal du lave bieser - senge.
 • For at opnå honning og voks og intensiv stigning i familier er det bedre at designe flerskrogede bikupler, der ligner en træhule.
 • Dem, der ikke har erfaring med biavl, er det bedre at starte med Dadans bistader.

Gør rammer til elveblader:

Rammerne 12 af rammen og 10 rammebaner er de samme. I betragtning af dimensionerne (43,5 cm / 30 cm), fra tørreholdere, ved hjælp af en hammer og negle, bankes rammen ned. I skinnerne, der er placeret på siderne, lav små huller, for det er det bedre at bruge en øl. Ledningen er trukket og sikret ved hjælp af tang og en anl. I det sidste hul fastgøres ledningen forsigtigt med en sløjfe. Uanset hvilken hive rammen vil blive installeret - 10 ramme, 12 ramme, 24 ramme osv., Vil den blive vokset, hvorefter den er klar til installation i bikupeen.

Opret 12 rammehive selv

12 rammehive svarer til 10 ramme. Til fremstilling af de samme tegninger anvendes samme instrument og udstyr. Kolberne ligner også de 10 rammekonstruktioner.

Biavlere er velbevidste om, at den mest optimale variant af bikini er designet af Charles Dadan, som er blevet anerkendt og populært i mere end et århundrede. I stedet for selve designet er jeg resultatet af dets frugtbare arbejde, dets modtagere og tilhængere, der i lang tid var involveret i at forbedre bikens form og størrelse.

I Dadanian design fra 10 til 12 rammer. Det er foretrukket at bruge nybegynder biavlere, da der er mulighed for at kombinere en multi-skrog og en hive-lodge.

Sådan laver du din egen bikube på 24 rammer

24 rammesenger kaldes så, fordi deres rammer ligger vandret. De er lettere at vedligeholde, problemet med deres installation er løst hurtigt.

Fordele ved at holde bier i solsenge:

 1. Solsenge er komfortable til at leve tofamiliefamilier, deres store størrelser gør de "huse" rummelige.
 2. Placeret i 24 rammer, bivirkninger, der forbereder vinteren, anvende mere honning.
 3. Sådanne senge serveres hurtigere end en regelmæssig stigrør.

De kan vokse store familier, der kan give honning og ejeren og sig selv og livmoderen med et godt æglag.

Den største ulempe ved 24-rammens design er dens store vægt og bulkiness.

Gør 24 liggestole med egne hænder

Arbejdet med oprettelsen af ​​bikupen består i fremstilling af en aflang boks med en solid bund og en aftagelig top, hvis interne størrelse skal svare til 16-24 rammer. Til arbejde skal du:

 • tegninger (tegning af hive-lounger eller ordning af arrangement af beviser - en lounger).
 • træ (fyr, linden, asp osv.), krydsfiner, skifer, rammer osv.
 • udstyr: arbejdsbord eller specielt udstyret til dette formål bord, værktøj.

Ved hjælp af tegningerne udskæres delene, for nemheds skyld er designet nøjagtigt alle dimensioner observeret. Den monterede bund er fastgjort til sidevæggene, så monteres for- og bagvægge. Væggene er fastgjort til emnet med negle, og fra neden er taphullerne skåret. Til klapperne er fastgjort et flyvende bord og en bolt. Topdækslet er fastgjort til hængslerne og er foret med tjære, blik eller dækket af skiferplader. Ventilationshuller lukkes på indersiden af ​​masker.

Færdig produkt åbnes med linolie og males. Side, med henblik på omlægning, fastgør sidehåndtagene.

Gør elveblader fra moderne materialer

I dag bruges lette, pålidelige og praktiske materialer til fremstilling af bikuber - polycarbonat, udvidet polystyren, polyurethanskum og andre. Sådanne biprodukter er forskellige fra træstrukturer, de har en række fordele og ulemper. Det er nødvendigt at veje fordele og ulemper, og at dvæle på materialet:

 • sikker;
 • holdbar;
 • modstandsdygtig over for dårligt vejr, nedbør og stærk vind;
 • overkommelig pris.

Hvis du vil lave dit eget komfortable hus til bier fra moderne materialer, så prøv at bygge en krydsfiner eller polystyrenstruktur. Dette vil være en økonomisk og korrekt beslutning.

Dimensioner af bikuponen hænges fra hvor mange rammer det vil blive beregnet - med 10, 12, 16 eller 24. Dette tal skal ganges med 3.75, og få den ønskede bredde af strukturen. For at beregne længden skal du tilføje 1,4 cm til 10, 12 eller til et andet nummer svarende til antallet af rammer.

Højden af ​​sådanne flerkropskumstrukturer beregnes som summen af ​​rammens højde og foldene.

Til opførelse af flerhushuse til bier fremstillet af skum, og de er lavet i flere krop på grund af lethed og mobilitet, skal du først tegne en tegning, der angiver alle de nøjagtige dimensioner. Du har brug for en sav, en spidspen og en linjal for at skære arkene ud, som svarer til tegningens dimensioner. Da hjørnerne af skåret skumplader kan være skarpe, er de sandpapirede.

For at deltage i dele, er det bedre at bruge flydende negle og selvdrejende skruer. Bunden er lavet af visa af galvaniserede materialer, der ikke korroderes, forfalder og ødelægges. Til et let enkeltdækket tag af opførelse af visa af polystyren eller krydsfiner flyver ikke vinden ud, den lægger en sten eller mursten. Flag er sat sædvanlig.

Finansielle muligheder gør det ikke altid muligt for nytilkomne at købe eller bestille dyre hårde elveblader. Ofte er de nødt til at bygge design med egne hænder fra enkle materialer, fx krydsfiner. Materialet er overkommeligt, let, pålideligt og miljøvenligt. Desværre er dette design kortvarigt og det er usandsynligt, at det varer mere end 8 år. Men i løbet af denne tid vil biavleren sikkert erhverve mere solide og pålidelige elveblader end dem, der er lavet af krydsfiner.

Som i en kappe lavet af et andet materiale, i en krydsfinerhive skal der være bund, sidevægge, låg, letok mv. Det vil tage seks små plader af krydsfiner, bygningslim, skruer, bor og enkle værktøjer. Du kan fokusere på dimensioner på 25/20/3 cm. Leddene limes sammen med lim eller fastgøres med skruer, skummet fastgøres mellem lamellerne. Glem ikke hullet til hanen og landingsstrimlen. For at give krydsfinerens styrke og holdbarhed kan den males med akrylmaling.

Fremstilling af en "hornet" bikube

Bikuber i gårde

Designet på halvrammen er populært blandt "bøglederen af ​​fridagen", når du på kort tid skal arbejde maksimalt. De betragter liggestole at være tunge og ubehagelige, fordi det tager meget tid og energi at betjene flere kropsstrukturer alene.

Hives af Lecina systemet / Palivods, eller som de hedder "horned", er økonomiske og nemme at vedligeholde. Deres produktionsteknologi er forskellig, fordi der i konstruktionerne ikke er nogen limning af skjoldet, hvilket ofte forårsager problemer i drift.

Producerer dem med dine egne hænder, lager op på et solidt bord, til montage skal du have selvdrejende skruer, og hovedværktøjet bliver en cirkulator. Fordelen ved bistader er mindst fræsning og sammenføjning.

Det er bekvemt, at bikens størrelse er lille - det kan gøres på 8 halvrammer. En lille størrelse er et stort plus til transport, det er bekvemt at transportere det i en bilvogn eller at flytte det under musen.

Det er bedre for begyndere at bruge tegninger i deres arbejde. Dimensioner af stænger: den øverste - 9,5 mm og bunden - ca. 7 mm. For at bruge store dimensioner er ikke nødvendig, er designet tilstrækkeligt stærkt og stabilt.

Fordele ved dette design:

 1. Hive er altid tør, hvilket er vigtigt for biernes sundhed.
 2. Hive er let, ca. 20 kg, hvilket er vigtigt for folk i fremskredet alder og biavlere med en syg ryg.
 3. Designet betragtes som en økonomisk mulighed.
 4. Du kan arbejde i skrog, og for at opdage afkom, er det nok bare at løfte skroget.
 5. Bier i sådanne biprodukter dvale godt, klubben samler tidligere end i andre nældefeber og senere divergerer.

Lytte til anbefalinger fra erfarne biavlere, du kan undgå uventede øjeblikke og anvende i praksis et århundreders erfaring. Det skal huskes, at avlsbier ikke kun er en mulighed for at få en masse overskud, men også et behageligt tidsfordriv, så du skal gøre det med glæde og godt humør.

Hvordan laver man en bive for bier med egne hænder

Efter at du har besluttet dig for at blive en biavler og købt et par familier, er det tid til behovet for nye elveblest. Familier vokser og sværmer, og de skal plantes i nye huse. Du kan selvfølgelig købe klar, men brugt til at købe er farlig. Det er ikke kendt hvilke sygdomme du kan købe hos dem, men på nye priser bide. Det er en ting - at gøre biavler til bier med egne hænder i henhold til tegningerne. Hvis du kender alle reglerne for fremstilling, så er det ret nemt.

I denne artikel vil vi bare tale om at lave biprodukter af egne hænder, de rigtige størrelser og tegninger til dem. Vi lærer, hvad et bikube er, og hvordan man gør det.

Materialer der er nødvendige for at lave en bikube

I oldtiden hentede biavlere honning i hule træer og begyndte at hule dæk til bier. Med udviklingen af ​​biavl begyndte de at lave spor for bier med deres egne hænder af forskellige designs, og materialet på dem går forskelligt.

En klassisk mulighed for at lave biprodukter til bier. I sådanne huse føles bier i naturlige forhold tæt på naturlige. Den bedste slags træ til fremstilling vil være ceder, selvom det er muligt og linden, asp. Sådanne biprodukter trækker vejret bedre, de lugter godt og de tørrer.

Hives fra asp og lindræer om vinteren kræver yderligere opvarmning. Og det er dyre materialer.

Nogle biavlere er involveret i fremstilling af biavler med egne hænder fra billigere materialer. Dette - fyr, gran, gran. Men i sådanne beviser er bier ikke komfortable. De samler fugt og tjære, især i nye. Nåletræ. Nå i dem kun en, de er varme og kræver minimal opvarmning til vinteren.

Holdbart og økologisk materiale. Huset der er lavet af det skal være dækket af farver og isoleret udefra med udvidet polystyren, så bliver det tørt og varmt. Men krydsfiner er bange for fugt og kræver konstant og ordentlig pleje.

Et moderne materiale, der anvendes af biavlere til fremstilling af biprodukter. Det har lave omkostninger og kræver ikke yderligere opvarmning om vinteren.

Den mest økonomiske mulighed. Det er muligt at anvende emballage fra husholdningsapparater. Plus sådan materiale er dets lyshed selv med fyldte rammer. Fremragende varmeisolering. Ulempen ved dette materiale er dets skrøbelighed og permanent farve, så den ikke spredes fra virkningerne af sollys.

Nældefeber for bier fra skumplast

Fremragende varmeisoleringsegenskaber. Roter ikke, nedbrydes ikke. Det udvikler ikke svampe og bakterier. Det lækker ikke fugt og det samler ikke indvendigt. Han kan ikke lide af gnavebier, mus og fugle.

Efter at have studeret omhyggeligt materialets egenskaber, kan du fortsætte med opførelsen af ​​bikoppen. Overvej muligheder for opførelse af træ og skumhuse.

Til opretholdelse af bier anvendes forskellige typer af biprodukter, der afviger i design, volumen, materiale og funktionalitet. At give bier med passende boliger betyder at de skaber gode betingelser for liv og arbejde, og selv en god høst af honning.

Huse til bier efter design er opdelt:

Den sidste på grund af kompleksiteten af ​​pleje bruger næsten ingen. Alle biavlere anvender stelbomber, hvor antallet af rammer kan variere. Lokaliseringen af ​​en 24-delt lounger, lavet af egne hænder, er populær. Der er dog muligheder for 16 og 20 rammer.

Rammer til bier

Til gengæld er rammehvirveler opdelt i:

Den vandrette eller "lounger" består af en krop. Udvidelsen går til siderne. Med sådan dokumentation er det nemt at arbejde, ændre antallet af rammer, men de har en ulempe - de er store og tunge.

De lodrette består af flere bygninger. Denne formular er nem og mobil.

I begge former anvendes flere sektioner. De er adskilt af partitioner, som giver dig mulighed for at variere lydstyrken i enhver retning.

Også du vil være interesseret i at kende:

Dadant

Det bruges på næsten alle apiaries. Den er lavet af træ (ceder, gran, fyr, linden, asp). Det adskiller sig i enkelhed og rummelighed. Den består af 12 rammer og kan suppleres, som familien vokser, med butikker eller bygninger. Om vinteren opbevares bierne i nesekammeret. Ved udbrud af varme og stigningen i familien bliver de udnævnt til korps.

Dadanovsky bikube til bier

Flere skrog. Skaberen af ​​den franske biavler Roger Delon. Lavet på grund af hult. Det vil sige, at de naturlige betingelser for biernes levetid er skabt og taget i betragtning.

Kompakt design er praktisk til begrænsede rum. Der er ingen skillevægge eller ventilationshuller. Luft kommer naturligt gennem isen.

Skema for bevægelse af skrog på bioproduktionsteknologien METE

Dette hus til bier, lavet af egne hænder er beregnet til at holde bier i de sydlige regioner, fordi på grund af de konstante permutationer af bygningerne er der en hypotermi af huset. Den består af 6 bygninger med 10 rammer.

hive Multihull

I forbindelse med stigningen i forekomsten af ​​bier blandt biavlere er klyngebaner blevet populære. Sådanne beviser har tynde skillevægge, derfor bier oprette et mikroklima på egen hånd.

Et sådant design af bikube er størst i størrelse egnet til begyndere. De er nemme at vedligeholde. Let at bygge, som giver dig mulighed for at beherske biavlernes færdigheder. Normalt er sådanne biavler 20 rammer. Husets sidevægge er isoleret, så bierne i dem er perfekt vinter.

Bikube ukrainsk solsenge

Der er mange design af spor, men vi vil dvæle mere detaljeret om klassikeren, en lounger med et andet antal rammer og multi-corpuscle bedrageri. I dette tilfælde er der biavler, der hænger på 16, 20 og 24 rammer.

Hvordan man opbygger en klassisk hive trin for trin

På grund af produktets enkelhed er den klassiske mulighed Dada's bikube.

Det klassiske design til produktion af elveblader består af:

 1. En eller flere bygninger.
 2. En eller to butikker.
 3. Podkryshnika.
 4. Bunden af ​​bikoppen.
 5. Loftet.
 6. Tag.
 7. Rammer.
 8. Foderautomater.
 9. Plug-in board.

Klassisk hive design

Instruktion af et hus til bier med tegninger

Og nu skal vi snakke om hvordan man laver en bikube med egne hænder trin for trin. Dimensioner af bikube til bier kan være meget forskellige, men vi vil stoppe med en mulighed. For at gøre dette skal du:

 • afhente materiale (lind, fyr, ceder, gran, polystyren, polyurethan, polystyren), den skal tørres;
 • plader tager en tykkelse på 4 cm, gå til fremstilling af bund og shell;
 • i brædderne for at gøre riller til at forbinde muren af ​​skallen;

Start samlingen af ​​bikuppen. Forberedelse af brædder til en hytte.

 • at producere lameller 18 * 4 mm;
 • at tilslutte pladerne til skjolde, til dette formål smøres sporene med PVA lim eller flydende negle og presses tæt mod hinanden;
 • du skal lave fem vægge (en bliver bunden);
 • vægge forbinder med hinanden;
 • hovedsagen er monteret;
 • male biavlen med akrylmaling og lad det tørre;
 • du skal bore cellerne.
 • Der kræves et 15 mm tykt bord til låg og overbelastning. Saml og dækk med tin, så vand ikke falder. At male. Lav ventilationshuller i diameter 1,4 cm.

  Ordningen med at lave en bikube med egne hænder

  • bag- og frontskærm (cm): bredde 53, højde 32, tykkelse 4.
  • sideskærm (cm): bredde 48, højde 32, tykkelse 4.
  • intern (cm): bredde 45, højde 45, tykkelse 32.

  For at placere rammer i kroppen er det nødvendigt at lave folder.

  Dimensioner 1.1 * 2 cm.

  Hvis der er en flerskrogs bihive, vil dimensionerne være forskellige: 1 * 1,4 cm.

  Tegning 12 af rammens bikube:

  Tegning 10 af rammens hive:

  Rammen i redenen er 43,5 * 30 cm;

  Shop vindue - 43,5 * 14,5 cm;

  Afstand fra væggene i kroppen til sidestængerne 0,07 cm;

  Rum under rammen - 2,5 cm;

  Bredden af ​​rammens side er 3,7 cm.

  Bikestue på 16, 20 og 24 rammer: tegninger og dimensioner

  Hvilke værktøjer og materialer vil være nødvendige?

  1. Træ, krydsfiner, polystyren.
  2. Herskere eller rouletter.
  3. rørfirkantstål
  4. Nedstryger.
  5. Hammers.
  6. Bor, bor, selvdrejende skruer.
  7. Mejsler.
  8. Clay.
  9. Håndtag til transport.
  10. Galvaniseret metalplade til tag.
  11. En ramme på 24 stykker.
  • en ramme på 30 * 43,5 cm;
  • krop (cm): længde 87, bredde 56,5, højde 63,5;
  • Tagets længde (cm): uden for 93,5, indenfor 81;
  • bundens tykkelse er 3,5 cm;
  • den nederste folder er 1,2 * 14 cm;
  • den øverste bakke er 2,5 cm i diameter.

  Hive produktions instruktioner til 24 rammer

   1. Fra det forberedte materiale skal du skære detaljerne ud fra tegningerne.

  Sådan laver du lunatic beviser på 20 og 16 rammer

  Det er lavet på samme princip med en forskel i størrelser.

  Bikubehut på 20 og 16 rammer

  Multi-body tilfældig bikube: dimensioner og tegninger.

  Multi-body tilfældig bikube

  Gennem årene har denne bikube ikke mistet sin popularitet i brug. Praktisk design giver dem mulighed for at bruge overalt. Og i fremstillingen er det simpelt.

  For at kunne opbygge en bikube skal du vide, hvad strukturen består af:

  1. Cover.
  2. Overbelastning eller loft.
  3. Butikker.
  4. Boliger.
  5. Bunden.
  6. Stand.
  7. Rammer.
  8. Separationsnettet.

  Diagram af adskillelsesgitter

  Kroppen ligner en boks i udseende. Dens størrelse fra indersiden (cm): bredde på 37,5; længde 45; højde 24

  Den indeholder 10-12 rammer i størrelsen 43,5 * 23 cm.

  At reducere størrelsen medfører ulejlighed ved at arbejde med rammer. De kan ikke nås, når de er stærkt forpolede eller svulmede fra fugt. Derfor øger nogle kroppens bredde til 38 cm.

  Til fremstilling af sager skal du tage omhyggeligt tørrede plader. De skal tørre ud inden for et år. Ved savning skal bordene have en lille margen (3-5 mm). Bestanden er efterladt til yderligere montering af dele. Til afmontering anbefales det at lade et hul på 1 cm.

  På for- og bagsiden af ​​kroppen laves folder for at ramme dem. Størrelse 1.1 og 1.7 cm. Denne dybde giver dig mulighed for frit at installere hovedsagen.

  På sidevæggene skal du fastgøre håndtagene eller små riller.

  Fra enden af ​​bikuven under taget er der boret et hul i 25 mm til ventilation af huset.

  Kasser med rammer er tæt forbundet med hinanden. Dette bruger ikke folder. En sådan designløsning er mere praktisk i drift og lettere at bygge.

  Også du bør læse om:

  I tilfælde med brug af folder under transport eller transport bliver bier oftest slagtet i nederste del og gemt i sømspor, og så dør de. Oftest foræres livmoderen i dem, og biavlerne forladte sådanne nældefeber til fordel for et fladere design.

  Pladen er 2 cm tyk for at lave taget. Der er lavet et skjold, der er dækket af galvaniseret metalplade.

  Bunden er bedre at gøre en aftagelig, tosidet.

  • tre søjler 57 * 6.5 * 3,5 cm - lateral;
  • en 44,5 * 6,5 * 3. cm er installeret bagfra.

  Gør dem i sporene. Bredde 3,5 og dybde 1 cm. Monter den n-formede struktur. Sporene er designet til montering af gulvpladen.

  Skema af bunden til en bikube

  Det er nødvendigt at fremstille en fremspring af transmissionen på 50 mm. Det tjener som bord.

  Overbelastningen (loftet) er et solidt skjold, monteret af plader, der måler 52 * 44 cm. Omkring er der et beslag lavet af lameller. Deres bredde er 3,5 og en tykkelse på 1,5 cm. Der laves et hul i midten. Det er nødvendigt at ventilere mellem organerne eller en mater er placeret på den.

  På kroppen er overbelastningen placeret glat side uden kant, som tillader bier at bevæge sig frit. Det kan også fungere som et opdelingsgitter, i dette tilfælde hældes et net i hullet.

  Stand. Den er lavet af stænger efter størrelsen af ​​bunden. På forsiden er en bred ram fastgjort i en vinkel på 45 °. Det bliver en flyveplads.

  Stand layout

  I sidebjælkerne opleves en rille, der måler 2,5 * 9 cm. De er designet til nemheds skyld, når du har brug for at hæve bikupen eller rette den ved flytning.

  Dimensioner af adskillelsesgitteret. Det er meningen at isolere midlertidig isolering af livmoderen. At opdele kroppen med brød fra honning.

  Størrelsen af ​​gitteret skal svare til størrelsen af ​​den indre kasse. Det sættes på barer. Den er lavet af trådnet.

  Dimensioner af rammerne. Case og butik rammer kan også laves med hånden. De skal overholde tegningerne.

  Rammer til elveblader

  Tegninger af multi-skrogede bikube.

  Rammer i bikupen: Størrelsen og beskrivelsen af, hvordan man laver egne hænder

  Rammer er en vigtig del af elveblader og hovedarbejdet er udført med dem. Fra den konstante drift kommer de i forfald og skal tilføjes. Derfor skal biavleren altid have en stor forsyning. For at redde dem er det bedre at fremstille dem selv end at konstant købe dem.

  Hvordan rammer ser ud til en bikube

  For at lave rammer bruger vi følgende værktøjer:

  • en hammer;
  • tænger;
  • en anden;
  • sko negle;
  • spole af fintråd.

  Rammer for bikube Shop ramme

  Til fremstilling anvendes naturlige materialer. Det er bedre, hvis det er tørret ud i løbet af året. For at lave en ramme skal du vide, hvilke dele den består af:

  Grooved eller ensartet.

  Almindelig, rillet eller med en gennem ad gangen.

  De har huller til at trække wire under voks.

  Rammens størrelse afhænger af designet af din bikube. Standardstørrelser er:

  • bredden af ​​de øvre og laterale spidser er 2,5 cm;
  • højden af ​​den øvre brusochka 2 cm;
  • bredden af ​​den nedre 1,5 - 2,5 cm;
  • højde på 1 cm;
  • Udvendige dimensioner varierer fra buglens design, men normalt 43,5 * 30 cm.

  Når du har valgt materialet og besluttet på dimensionerne, fortsætter vi med den umiddelbare fremstilling af rammen.

  1. Skær ud detaljerne fra de tørre stiklinger i henhold til tegningens dimensioner.
  2. Brug skoskoene til at forbinde alle detaljer.
  3. På sideskinnerne skal du bore 4 huller og to dobbelte ledninger for at fastgøre tråden. Afstande mellem hullerne skal være ens.
  4. Stram tråden. Start fra det øverste hul og stræk det med en slange. Pas på, at ledningen ikke skærer overalt. Sikre det sikkert, så tunge honningkager ikke ved et uheld slår af. Som følge heraf skal du få 4 linjer.

  På rammerne forberedt på denne måde fastgøres voksen.

  Nu ved du hvordan man laver bier med bier med egne hænder med tegninger. Ved hjælp af tegninger og størrelser kan du nemt bygge det selv og dermed spare budgettet og give bier med komfortable levevilkår.

  Hele tiden jeg laver elveblader selv, så det viser sig at være meget billigere, men for kvaliteten selv og svar. Og selvom jeg bor i Ukraine, bruger jeg ikke solsenge, kun multi-skrog. For mig er de mere bekvemme, du kan altid tilføje en sag, hvis det er nødvendigt.

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  46 + = 55