30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Barok stil i det indre billede

Barok stil i det indre

Fra det italienske sprog er navnet på denne stil oversat som "artsy", og interiøret i barokstil svarer fuldt ud til denne beskrivelse. Barok betragtes også som en paladsstil, da den blomstrede under Louis XIVs regeringstid, der elskede det kongelige omfang, chik og frank rigdom.

Populariteten af ​​denne stil er faldet gennem årene, men i det 21. århundrede er der elskere af sådanne interiører, der får dig til at føle dig som en kongelig person.

Karakteristiske træk ved den barokke stil i det indre

Denne komplekse og elegante stil er let genkendelig takket være sine glatte linjer, en overflod af dyre materialer og smukke spejle. Barok stil i interiøret er en blanding af virkelighed og illusioner, et lunefuldt skuespil.

Interiøret i denne stil skal nødvendigvis ligne et enkelt ensemble. Møbler, tilbehør, dekoration - alle disse er dele af en sammensætning, som ikke kun skal kombineres med hinanden, men praktisk talt være en enkelt helhed.

Luksusinteriør er skabt ved at vælge alle de nødvendige detaljer og ligner ægte kongelige lejligheder. I ingen anden stil finder du sådan elegant og raffineret luksus.

Men det er ikke let at lave en sådan stil. For at opnå en harmonisk kombination af alle elementer i ensemblet er det ikke en nem opgave at finde et sted for hver af dem. Hvis interiøret ikke ser ud og solid sammensætning, får du ikke en smuk værelseindretning, men et lager af dyre møbler.

Dekorere i barokstil i det indre

For at gøre interiøret ser dyrt ud, bør det være dyrt. Til efterbehandling skal du bruge naturlige materialer af høj kvalitet, for eksempel mahogni. Loftene er dekoreret med håndmalede og stucco lister. Stucco støbning og fresker findes også ofte i udsmykningen af ​​væggene.

Farveområde af barokstil i interiøret

Denne stil begrænser ikke valget af både primærfarve og yderligere farver. Du kan bruge lyse nuancer: hvid, creme, beige, karamel og sand farve. Men også mørkt vil se godt ud: mørk rød, chokolade, brun, burgunder, sennep og endog blå.

Den barokke stil er præget af et spil af kontraster. For eksempel ser møbler af mahogni godt ud på baggrund af lyse vægge. Og den mørke parket på gulvet bliver perfekt kombineret med et let tæppe.

Der bør lægges særlig vægt på belysning. Lys vil hjælpe dig med at fremhæve kontraster og skabe glatte overgange mellem farver. Karakteristisk for stilen af ​​barok krystal lysekroner vil bringe indretningen hundredvis af refleksioner og gøre det skinnende. Men du kan ikke begrænse dig til en lysekrone på loftet. Brug forskellige lamper: bordlamper, gulvlamper, sconces - alle vil kun give dit interiør skønhed og mystik. Fallende skygger er et tydeligt tegn på barok.

Møbler i sådanne interiører spiller en stor rolle. Det skal nødvendigvis være massiv og kunstnerisk, med smukke kurver og komplekse udskæringer. Det er bedst at købe møbler af massivt træ, men prisen er høj nok. Derfor kan du søge efter analoger, hvor kun facade af møbler er lavet af matricen - de vil hjælpe dig med at spare penge uden at forkæle interiørets udseende.

Smukke kurver og udsmykkede former er et karakteristisk træk ved barokmøbler. Hvis du vælger en sofa, skal dens polstring nødvendigvis være fremstillet af tekstiler (det bedste mønster er en smal strimmel), på ingen måde fra huden.

Særlig opmærksomhed i sådanne interiører fortjener en seng. Det skal være kongeligt. Og det gælder ikke kun størrelsen, men også designet. Udseendet af sengen bør være fascinerende: en dygtig udskæring ikke kun af sengen selv, men også af benene (de blev ofte lavet i form af druer), et smukt hovedgærde.

De lavede sådanne senge af ædle træer. I øjeblikket skaber mange rumænske og italienske herrer lignende mesterværker "i gamle dage". Vær forberedt på høj pris. Den kongelige seng fortjener disse penge.

Tekstiler i barokstil i det indre

Sammen med møblerne indtager tekstiler en af ​​hovedrollerne i udsmykning af interiøret i barokstil. Til denne stil er naturlige stoffer ideelle. Men linned og bomuld i et sådant interiør vil se upassende ud. Selv tekstiler burde se dyre og forbløffe ikke kun med deres kvalitet, men også med deres usædvanlige mønster. Tapestry, silke, fløjl, satin, brocade - det er de stoffer, der hjælper dig med at skabe et interiør i barokstil.

Tekstiler er også ansvarlige for at sikre, at hele sammensætningen ser passende og intakt ud. Derfor skal stoffet selv eller mønsteret, der findes i møbelbetræk, nødvendigvis gentages, når man udsmykker vinduer. Gardinerne spiller en stor rolle for at give interiøret et færdigt udseende.

Du finder ikke lette stoffer i indretningen af ​​de barokke vinduer. For gardiner vælger tunge tekstiler, der skaber en følelse af stringens og nåde. Selv de gennemskinnelige gardiner, der lader lyset ind i lokalet ser tungt nok ud. Denne effekt opnås ved at bruge gardinens længde. De skal nødvendigvis være længere end afstanden fra gulvet til cornice. De folder, der er dannet af en klud på gulvet, vil føje luksus til interiøret.

Tilbehør i barokstil i interiøret

Valget af genstande af en indretning er kun forårsaget af et karakteristisk - luksus. Du kan bruge alt, der vil understrege indretningens raffinement og aristokrati. En række kister og kasser til opbevaring af smykker, indlagt med sten, vil se meget hensigtsmæssigt ud på mahogni trinket. Forgyldte og sølv ting (du kan bruge imitation) perfekt supplerer indretningen af ​​interiøret i barok stil.

Dekorer væggene kan være malerier af berømte (eller ikke så) kunstnere, som de gjorde i deres tid i luksuriøse kongelige paladser. Vær opmærksom på indholdet af malerier og farver. Det er bedre at vælge en gengivelse, der passer til stilen på dit interiør. Mest sandsynligt, selv et mesterværk af surrealisme vil se latterligt ud i et sådant interiør. Glem ikke at være særlig opmærksom på rammen, den skal også se forgyldt eller være dekoreret med udførlig udskæring.

Barok stil i interiøret - 60 billeder af usædvanlige og stilfulde design ideer

Indretningen i barokstil begyndte at blive brugt i Rusland i begyndelsen af ​​det 17. århundrede.

Stil brugt i paladserne, da det blev betragtet som en af ​​de dyre retninger af design, hvor der er elementer af forgyldning og guldlegering.

Barok omfatter vægmaleri, firkantede og trekantede figurer. De giver interiøret et rigere udseende, som stadig er moderigtigt i hver generation.

Grundlæggende principper for barokstil

De vigtigste kriterier for barokstil er:

 • plads. Jo større området jo bedre. Som vist på billedet i interiøret i barokstil er der brug for højt til loftet, normalt dekoreret med malerier.
 • farven skal være mættet. Brug normalt en gylden nuance med hvid, og det kan også være mørke nuancer.
 • vægge bør ikke bare være glatte. Typisk er tapet valgt med en hård overflade, selv med interessante indsatser.
 • gardiner. De er storslåede, dyre, festlige.
 • loft. Dekorer med udskæring og mosaik samt gulv.

Farvetone bør være rig, oftest bruge en hvid skygge med guld eller, i stedet for hvide, bruge sengens farver, såsom sand eller beige.

Væggene kan også være mørkere, men samtidig dekoreret med guldindsatser og tråde.

Hver mur i det indre af barokstilen er lavet individuelt, da der nødvendigvis skal være nogle elementer af indlæg, fresker, mønstre. Væggen bør ikke være af en skygge, eller blot flad, er det nødvendigt at kombinere flere farver og elementer af det indre af væggene med forskellige.

Det er nødvendigt at bruge kun dyre materialer, med elementer af gylden indretning og indsatser. Princippet om at dele vægge i bestemte zoner er velkomment.

Når du indretter loftet i barokstil, er det nødvendigt at medtage nogle elementer af luksus, da denne stil elsker rigdom.

Du kan inkludere i udformningen af ​​forskellige fresker, tegninger, malerier, dekorationer og stucco.

I den moderne verden kan gulvet dekoreret i barokstil ledsage fliser, laminat, marmor, parketbræt.

Det er værd at bemærke, at gulvets funktion er at supplere det indre af rummet, designet i barokstil.

De kan dekoreres med persiske dyre tæpper, men først og fremmest bør opmærksomheden ikke falde på dem, og ikke på selve gulvet, men på vægge og loft.

Når man vælger møbler, er det værd at overveje, at møbelsættene dukkede op for første gang i barokstil. Sofaens buede ryg og den silkeagtige dækning af møblerne er ideelle til barokstil.

Den særegne stil er, at der i interiøret er der nødvendigvis udskæring på træ med elementer af forgyldning, håndbroderi, malerier, stenelementer og fløjlsagtige overflader.

De barokke værelser blev dekoreret med baldakiner.

 • Belysning i et sådant rum skal være individuelt. Han bør ikke ligeligt belyse hele rummet, det er nødvendigt at placere lyset i overensstemmelse med det korrekte kriterium for barokstilen.

  For eksempel har du brug for mere lys end et læsnings hjørne end i et rekreativt område foran fjernsynet.

  For at oplyse værelserne skal du bruge lamper og gulvlamper, se farverigt i håndlavede modeller, dekoreret med gyldne og silkeagtige belægninger. Det er også muligt at anvende lamper belagt med dyre metallegeringer.

  Udsmykning af værelser i barokstil er en meget interessant proces, da den skal indeholde elementer fra fortiden, men på en moderne måde. Nogle genstande af indretning, uden hvilken du ikke kan lykkes i det indre af barok:

  • porcelæn gulv vaser;
  • skulpturer og figurer i de mest interessante poser;
  • spejle i trærammer;
  • forskellige malerier af århundredets kunstnere;
  • fresker og malerier.

  Barokstil i det indre +45 billeddesign eksempler

  Han optrådte i slutningen af ​​1700-tallet, først i Rom, senere rodfæstet i Venedig og Firenze, hvorefter han besejrede hele Europa. Barok stil i interiøret var fashionabelt under Louis XIV, toppen af ​​dens popularitet var det 18. århundrede, nu er der også et stort antal tilhængere af denne tendens.

  Værelserne, der er indrettet i barokke ånd, ligner kongelige paladser, er overflod af dyre udsmykkede dekorationer, alt her er stort, indviklet, selv bevidst fængende. I første omgang blev den usædvanlige og usædvanlige i denne retning sat til tjeneste for ædle personer og højtstående ministre i kirken for at understrege deres levedygtighed og magt. Derfor angav ethvert element af møbler eller indretning patetisk om ejerens rigdom.

  Begyndelsen af ​​den barokke æra var slutningen af ​​traditionalismen, overholdelse af klassikerne. I indretningen, som i alle andre kugler, glædes der storslåede og ualmindelige former, dynamik og kontrastfarve.

  Det kan ikke forveksles med andre områder. Højtidelighed og pompositet er de vigtigste træk. Alle små dele skal supplere hinanden og danne en enkelt helhed. De vigtigste træk ved udsmykningsrum i barokstil er:

  • Store rum er dannet. For små værelser er denne stil ikke egnet. I små moderne lejligheder kan du kun bruge nogle af dens elementer.

  Møbler, detaljerne i værelsesindretningen har karakteristiske glatte buede linjer.

  Barok stil bruger afrundede og rektangulære former, hvælvede strukturer, massive søjler.

 • Overfladen af ​​dekorative genstande. Design i barok stil indebærer tilstedeværelsen af ​​en rig voluminøs stucco, lysestager, kandelabre, massiv ur, figurer i væggener, frynser og monogrammer, rammer til billeder.
 • Brugen af ​​dyre finishmaterialer. Designet bruger marmor, stenmosaik, værdifulde træarter, overalt er der forgyldning, elfenben, ikke-dyre stoffer.
 • Tankevækkende belysning. Det overskydende er ikke velkomment. Meget praktisk vil have en massiv krystal lysekrone eller forgyldte flerniveau lamper, der giver spredt dæmpet lys.
 • Tilstedeværelsen af ​​mindst et stort spejl, der afspejler dette lys. En skarp ramme til ham. Forgyldning.
 • Harmonisk farve gamma. Den primære farvepalet i retningen er pastelfarver, hvor hvide, gule, blå, deres nuancer overhovedet, såvel som rød, burgunder, grøn.
 • Hovedprincippet er at undgå monotoni, skabe en følelse af luksus. På 80 kvadrater og med et lille budget er det usandsynligt at arbejde.

  I denne stil kan du lave et værelse eller studere, men ikke et lille værelse. I dette tilfælde er det bedre at begrænse dig til stilisering ved hjælp af nogle karakteristiske detaljer.

  For at skabe et interiør i barokstil i din lejlighed, skal du kun købe luksusmøbler. Sofaer, lænestole kan kun være af højeste kvalitet, med polstring fra dyre stoffer, med udskårne detaljer. Indretningsarkitekten skal bruge:

  • rummelige værelse
  • højkvalitets massive møbler;
  • malerier, vægmalerier;
  • udsmykkede tilbehør med forgyldning
  • forskellige dekorative puder;
  • bestemt håndlavet broderi.

  Denne retning er helt åben for dem, der vil nyde fuldt ud kreativitetens frihed. Ved hjælp af det barokke interiør, som igen er i mode, kan du fokusere på den høje status, velstanden hos husets ejer. Men det er vigtigt ikke at miste elegance, harmoni.

  De kan ikke være monofoniske. Det er nødvendigt at være til stede volumetriske detaljer i form af lister, kantsten. Dekorativt gips, brug af tapet på tekstilbasis, træpaneler, nicher er velkomne.

  Ved begyndelsen af ​​stilens oprindelse blev væggene dekoreret med malerier med religiøse og kampscener, gobeliner, brokade. I dag, under design, er stylisering brugt til antikke graveringer, der er tomter på temaet byspanoramaer, rejser.

  Luksus møbler kan understrege paneler af rød eller palisander, malerier i renæssance stil, dekoration af rummet med pilasters, komplekse stucco.

  Når dekorere vægge ikke bruger samme type materiale, skal de være flere, de skal være dyre, kombineret med hinanden, desuden dekoreret med en indretning, der kan glæde enhver gæst.

  Det står ikke i kontrast med væggen, men er dens fortsættelse. Retningen er kendetegnet ved en sfærisk eller buet form. Den ideelle løsning, som forbedrer følelsen af ​​majestæt og luksus, bliver loftet med fresker. Moderne stilistik bruger ofte strækloftryk.

  Indretningen i barokstilen i lejligheden anbefaler til loftet:

  • bevidst rig dekoration;
  • florid form af stucco, "flyder" fra væggene til loftet;
  • til dekoration af lysekroneformede rosetter;
  • forgyldte detaljer indskrevet i ovaler, cirkler, vægmalerier, deres efterligning.

  Dekoration af loftet er en integreret del af sammensætningen, hvilket ikke på nogen måde står i modsætning til dækket af vægge og gulv.

  Loftet er fladt eller hvælvet, og freskerne bruges til at forbedre følelsen af ​​masse og højde.

  Det kan være lavet af keramik (marmor eller i majolica teknik), lavet af træ. Parket i barok stil er forskelligartet. Størrelsen af ​​flisen, parketbrættets farve, antallet af strimler på laminatet er en privat sag for alle, de afhænger af smagen af ​​boligenes ejer. Barok dikterer kun to krav: Farven på de udvalgte materialer skal svare til hele interiøret, ikke for kontrast med den generelle tone. En del af gulvet kan dækkes med et malet tæppe.

  Moderne indretning af et interiør i stil af en barok til mønstrede tæpper foretrækker monofonisk eller med nogen lyse tegning.

  Nuværende teknologier hjælper med at skabe en unik stil i det indre af selv stuen, selv i køkkenet. Selvnivellerende gulve er en sådan løsning. Brilliant, matte, sort / hvid, med mønstre, efterligning af træ, dyre stenbelægning, med 3D-effekt ... Ud over mange designmuligheder er denne type gulv også meget holdbar.

  De vil også kræve rig dekoration. Ud over udskæring anvendes forgyldning, tekstilindsatser eller farvet glas, vignetter, farvede ruder.

  Døre, både indgang og indre, er dekoreret med søjler, pilasters, pjecer, våbenskjold. Stil kræver, at de er toskallede, udført i mørke farver, der er overflod af storslåede beslag og udskæringer. Ved fremstilling af døre ved brug af naturligt træ af eg, bøg. Flere budgetmuligheder giver mulighed for et barrträd.

  Vinduets form, fremstillet i barokstil, indebærer brug af buede linjer, massive håndtag, usædvanlige former. For ikke at krænke stilen er designet udstyret med farvede ruder med et indviklet mønster. Åbningerne skal være store, så det lyse dagslys belyser al den rige indretning.

  Dekoreret vinduer af komplekse former cornices, franske gardiner med lambrequins, broderi, festoons.

  I renæssancen, hvor retningen først begyndte, gik formularerne af sofaer og lænestole under nogle ændringer. Til polstring begyndte præget læder, fløjl, ryg og ben at være buet, sædet blev forlænget, så du kunne placere dine ben der. Træflader med en mat, grov overflade blev behandlet med lak, forgyldning.

  Fashion suppleres med et sådant koncept som et møbelsæt, beordrede adelen indstillingen for de berømte herrer. Borde med mosaik, stole med kunstnerisk udskæring blev lavet for hånd, store senge blev rejst på podiet, dekoreret med baldakiner. Liggende i sengen modtog en grandee nogle gange gæster, så hendes hoved var også dekoreret med sarte detaljer, forgyldning, draperede gardiner.

  Barok stil møbler er kendetegnet ved:

  • udskårne detaljer dekoreret med forgyldning;
  • tilbage høj, buet;
  • brug af ædelsten, værdifulde træarter
  • maleri og forgyldning;
  • brug af silke og fløjl, håndbroderi.

  Den mest genkendelige farvekombination af stil er guld på hvidt. Det understreger ejerens status, skaber en storhed af interiøret. I stedet for hvid kan du bruge pastellbeige, sand, samt fersken.

  Den moderne version tillader indførelsen af ​​så mørk som blå, ædel burgund eller chokolade, diskret grøn.

  Til udsmykning af vægge og loftoverflader er dækket af kontrasterende kombinationer. Og kombinere, for eksempel hvid og brun, kan forgyldt stucco flyde jævnt fra vægge til loft. Den mest karakteristiske er brugen af ​​blå og gul, meget populær hvid, lyserød, rød.

  Farvelængden af ​​møbelbetræk er forskelligt, både varme og kolde nuancer bruges. Det er i harmoni med væggenes udsmykning, ofte til udsmykning af vægge og møbler bruger samme stof.

  Det første krav er tilstedeværelsen af ​​en stor, fortrinsvis multi-tiered krystal lysekrone. En af mulighederne kan være mange lamper med forgyldning og mange små detaljer, om muligt også krystal dem.

  For stærkt lys er ikke velkommen, det er godt, hvis det er blødt og diffunderet. Stilen vil fremhæve nogle tusmørke. For at dæmpe lysstyrken af ​​belysningen vil det hjælpe med flere farvede lampeskærme.

  Gør rummet visuelt endnu mere rummelige designede spejle. De er dekoreret med massive rammer med udskæring, forgyldning, de er arrangeret, så de afspejler lys, øger rummets rumfang.

  Også brugt kandelabra, zhirandoli. Fastgør dem på væggene eller gulvet. Overfladen af ​​forskellige lysestager er velkomne.

  Ved indretningen af ​​et moderne hjem accepterer barokinteriøret ikke plastikdele. Når du vælger en lysekrone, skal du være opmærksom på smedede modeller, bedre bronzer, med mange krystalelementer, der kan give en god illusion i et rummeligt værelse med højt til loftet. Dagslygter er ikke tilladt.

  Kunstgenstande

  Hovedtemaet for maleri på væggene er portrætter, bylandskaber, alle slags genrescener med paladsinteriør. Luksus understreger værkerne Rubens, Rembrandt, Caravaggio, deres kopier.

  Ved registrering vil der ikke være overflødige massive spejle, vaser, kister. Du kan dekorere et kontor med en gammel kloden, placere et kort på sin væg.

  Til dekoration af interiøret anvendes skulptur og maleri, gulvklokke, kister, kandelabre.

  Alle tekstilelementer skal være lavet af dyre tunge stoffer: baldakiner lavet af fløjl, satin, gardiner og puder lavet af silke og brokade. Det er vigtigt, at sofaen puder, duge er i harmoni med den overordnede dekoration, var så luksuriøse som den omgivende omgivelser. Stoffer efterligner oftest materialer fundet i naturen: marmor, malakit, gentag skildpaddeskalmønsteret.

  På væggene kan placeres trellis, en slags tæpper uden en bunke. Boudouars er dekoreret med lærred med komplekse vævede tegninger, der skildrer landskaber, blomster, fugle. Interiøret kan suppleres med egne hænder. De, der kan brodere, kan lægge håndbroderi på puder og duge. Mænd, der er fortrolige med tømrerarbejde, vil lave udskårne møbler.

  Den stilfulde interiør vil oplive nogen personlige ejendele i tidsånden: fan, eller en dame paraply, lommetørklæde broderet med initialerne for ejeren. Huset bør ikke ligner en antikvitetsbutik, men ægte blomster i designvaser vil være meget passende.

  I dag er denne elegante stil med en pompøs dekoration til genoprettelse fuldt ud vanskelig. Men elskere af romantisk stil og rige interiører kan bruge mange elementer i barok. Bare husk nogle grundlæggende regler:

  Under betingelserne for en lille lejlighed bliver nødt til at opgive reglen om at dekorere kun store og høje værelser. Du kan ty til design tricks for visuelt at udvide rummet i bredde og højde.

  Et stort felt for aktiviteter giver krav om at bruge styk, udskæring, broderi i vid udstrækning. Du kan gøre meget med dine egne hænder, især da markedet tilbyder et stort antal efterligninger, for eksempel stuccoformning af skum og polyurethan.

  Gilding kan også efterlignes med en speciel maling.

  På et træ, en marmor, og også en mosaik med dyre stoffer, er det nødvendigt at blive brugt. Men udsmykningen kan allerede gøres af dig selv. På materialer, i henhold til reglerne i genren, kan du ikke gemme.

  Møbler, da det spiller en afgørende rolle i barok interiør, er det nødvendigt at købe ikke billigt. Billeder og statuer af renæssancen vil også være nødvendige ikke fra en række forbrugsvarer.

  I hvert fald, hvis du vælger indretningen af ​​denne stil, skal du betale meget alvorligt. Men ingen anden mulighed vil ikke være så luksuriøs og vil ikke understrege konsistensen og smagen af ​​husets ejere.

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  71 − 64 =