30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Bær Kalina helbredende egenskaber

Kalina: nyttige egenskaber ved bær, forskellige anvendelsesområder. Hvad er kontraindikationerne til at drikke?

Juicy viburnum påvirker ikke kun dens behagelige smag og lyse røde bær, men også medicinske egenskaber.

Det har længe været værdsat i ikke-traditionel medicin, der anvendes til kulinariske og kosmetiske formål.

Kalina, som har mange nyttige egenskaber, kan føjes til te for at lindre hovedpine. På basis af bær fremstilles også bouillon til skylning af mundhulen.

Imidlertid er der i Kalina kontraindikationer for at spise nogle få der stadig, de skal tages i betragtning for at undgå en uventet reaktion af kroppen.

Som en del af viburnumet er der en rigtig stor mængde næringsstoffer, takket være bæren har medicinske egenskaber. Det er også værd at bemærke, at i ikke-traditionel medicin anvendes ikke kun bær selv, men også bark af viburnum, knogler.

Viburnums sammensætning omfatter følgende stoffer:

• pektiner (de fjerner slagger og toksiner fra tarmene)

Phytoncides (bekæmpelse af mikrober);

• fosfor, kobber, jod, kalium, jern;

• Syrer - Myresyre, Valerinsyre, Eddikesyre.

Kalina, hvis nyttige egenskaber ikke kan tælles, er ofte ordineret af læger for at genoprette styrken og styrke immunsystemet efter sygdommen er blevet overført. Brugen af ​​bær forhindrer også avitaminose.

Kalina er en sand universel "hjemmedoktor". Bær er nyttige ikke kun for voksne, men for børn. Kalina ødelægger effektivt mikrober, kæmper med forskellige lidelser.

1. Styrker immunsystemet betydeligt, hvilket gør det muligt for kroppen at modstå infektioner af forskellig oprindelse.

2. Hjerter hurtigt ARVI og andre forkølelser.

3. Det har antipyretisk og diaphoretic effekt. Te med kalina er den bedste måde at bringe temperaturen ned.

4. Fjerner neurose, stress, giver dig mulighed for at glemme søvnløshed.

5. Afkog baseret på bær er meget nyttigt til hoste, da det er kendetegnet ved ekspektorative egenskaber.

6. Med en halsbetændelse fjerner en afkog baseret på blomster af viburnum inflammation.

7. Bær er nyttige til at spise med gastritis, for at normalisere surheden i maven.

8. Fremragende fjernelse af hævelse. Bærer er karakteriseret ved diuretiske effekter, de fjerner også overskydende væske fra deres krop.

9. Viburnum renser tarmene fra toksiner, slagger og salte af tungmetaller, der akkumuleres over tid.

10. Brug af bær gør det muligt at normalisere peristaltikken i tarmen og glemme forstoppelse.

11. Kalina bruges også i kosmetologi, sammensætningen af ​​bær påvirker gunstigt hudens generelle tilstand.

Man må ikke glemme, at der er kontraindikationer for viburnum. De skal læses før behandlingen, for at undgå en uventet reaktion i din krop.

Kalina i alternativ medicin

Kalina bruges i mange opskrifter af traditionel medicin. Nogle af dem kan undertiden blive ægte frelse for elskerinden. Bærens naturlige sammensætning hærder bedre nogle lidelser end dyre apoteksprodukter. Den eneste nyanse af viburnum er kontraindikationer. Sørg for at undersøge dem, konsultere en læge, så behandlingsprocessen ikke bliver til ubehagelige konsekvenser.

Nogle opskrifter af folkemedicin

1. Med hoste og koldt. Kalina bær (50 gram) skal vaskes godt og derefter gnide dem med en gaffel. I den resulterende masse tilsættes 1 spsk honning, alt er blandet. Lægemidlet bør indtages 3 gange om dagen 20 minutter efter at have spist 1 tsk. Det blødgør hoste, hærder en forkølelse og lindrer endda hovedpine.

2. med gastritis 1 spiseskefulde Kalina blomster hældes 250 vand og koges over lav varme i 15 minutter. Kødet bør afkøles på et mørkt sted, dræne det og tage 3 gange om dagen i 20 minutter, før man spiser 50 ml hver.

3. Med diarré er afkogingen fremstillet ud fra barken af ​​viburnum effektiv. En teskefuld bark (tilgængelig på apoteket) hældes 250 kogende vand og koges i 20 minutter over en lille ild. Kødet bør tillades at infusere i 15 minutter, og derefter spændes det. Det resulterende lægemiddel forbruges efter at have spist en time efter 1 spiseskefuld.

Kalina: nyttige egenskaber til skønhed

Kalina har en fantastisk effekt på ansigtet. Det forbedrer farven på dermis, eliminerer teenage og menstruationspimples, sorte prikker, forhindrer for tidlig udseende af rynker. Den mest behagelige ting, masker fra viburnumet, hvis nyttige egenskaber er utroligt store, kan nemt fremstilles derhjemme.

1. Til fedtet hud. 50 gram mosede bær blandes med et enkelt ægprotein. Ingredienserne blandes godt, indtil der dannes en homogen masse. Den resulterende maske påføres et tyndt lag over hele ansigtet i ikke mere end 15-20 minutter. For større effektivitet kan opskriften varieres ved at tilføje lidt citronskal.

2. Afhjælpning af rynker. I den dybe beholder tilføjes følgende ingredienser: 1 æggeblomme, 1 tsk honning og samme mængde olivenolie, 1 spiseskefulde ristede bær. Alle ingredienserne skal være godt blandede, du kan bruge en blender til dette. Den resulterende masse skal påføres ansigtet i ca. 30 minutter. Allerede efter flere procedurer vil epidermierne opveje sig betydeligt. Rynker udglattes, huden vil finde en sund glans.

3. Fugtgivende maske. 50 gram viburnum gnides med en gaffel, 1 spiseskefuld olivenolie, 10 gram glycerin og en knivspids rismel tilsættes til dem. Alt går godt sammen med hinanden. Masken anbefales at påføres ansigtet 2 gange om ugen i 20 minutter. Et sådant værktøj toner og fugter epidermis, forhindrer for tidlig udseende af rynker.

4. Løsning for sorte pletter og acne. Kalina er en fantastisk bær. Få mennesker ved, at gruel fra frugt effektivt kæmper mod acne og andre udbrud på ansigtets hud. Masken påføres epidermis i 15 minutter 3 gange om ugen. Resultatet vil ikke vare længe i kommer. Efter nogle få procedurer bliver ansigtet rent rengjort, det vil være muligt at glemme acne og ubehagelig acne.

5. Lotion til enhver hud. Fra husets viburnum kan du forberede en toning lotion til daglig brug. Ingredienserne er blandet - flydende honning (2 spsk), frisk juice fra viburnum (100 ml), 2 blommer, 1 spsk vodka og så meget olivenolie. Alt er godt blandet og anbragt i køleskabet, lotion er klar. De anbefales dagligt at tørre deres ansigt og vask det med koldt vand.

Kalina, hvis nyttige egenskaber er meget mange - er hemmeligheden med skønhed og en sund hud.

Kalina: kontraindikationer til forbrug

Curative egenskaber af bær vil være gavnlige, hvis det ikke misbruges. Husk altid, at selv de mest nyttige bær kan have deres kontraindikationer.

1. Lavt blodtryk (hypotension), svangerskabsperiode.

2. Gastrit under en eksacerbation.

3. Tilstedeværelsen af ​​allergier over for bær.

4. Urolithiasis.

5. I laktationsperioden kan viburnum kun spises efter konsultation med lægen.

Overordentlig godt viburnum. Nyttige egenskaber ved bær anvendes også til madlavning. Kalina er dekoreret med desserter, kød og fisk retter, det er lavet af saucer eller simpelthen forbrugt i frisk form. Fordelene ved bær er virkelig gode. Kalina nærer og mætter kroppen med alle de vigtige mikroelementer, der styrker det menneskelige immunsystem.

© 2012-2018 "Kvindernes mening". Ved kopiering af materialer kræves der et link til kilden!

Portrætredaktør: Ekaterina Danilova

E-mail: [email protected]

Redaktionen: +7 (965) 405 64 18

Nyttige egenskaber af viburnum

Anlægget har unikke egenskaber. Den bruges til madlavning af syltetøj, gelé, som fyldning til tærter. Alle dele af viburnum anvendes til behandling, forebyggelse af sygdomme: blomster, bær, bark, kviste, frø. Folkemiddagene, der er forberedt med dets tilsætning, anvendes aktivt til terapeutiske formål i sygdomme i blodkar, hjerte, fordøjelses- og åndedrætssystemer. Nyttige egenskaber ved bær beroliger nervesystemet fuldstændigt, eliminerer de ubehagelige symptomer på forkølelse, stopper de inflammatoriske processer.

Viburnum: sammensætning og nyttige egenskaber

Sammensætningen af ​​denne helbredende plante forudsætter tilstedeværelsen af ​​et stort antal nyttige elementer. Alle har en gavnlig effekt på menneskekroppen, hjælper ikke kun med at eliminere den lidelse, der er opstået, men også for at genskabe kroppens beskyttende funktioner. Sammensætningen af ​​viburnum indbefatter de følgende komponenter:

Bladene i planten indeholder en masse valerian, eddikesyre og oliesyrer. Nyttige egenskaber ved bær er så store, at denne frugt alvorligt kan konkurrere med et stort antal andre gaver af naturen. Selv i oldtiden brugte healere de nyttige egenskaber ved viburnum til terapeutiske aktiviteter. Læger skelner mellem følgende positive virkninger af røde bær på menneskekroppen:

 • antispasmodic;
 • protivoateroskleroticheskim;
 • kuvertering;
 • antimikrobielle;
 • astringerende;
 • et antiinflammatorisk;
 • cholagogue;
 • afføringsmiddel;
 • hæmostatisk;
 • sedation;
 • antikonvulsive;
 • bedøvelsesmiddel;
 • svedte;
 • slimløsende;
 • et diuretikum;
 • sekretoliticheskim;
 • hypoglykæmiske;
 • hypotensive;
 • Velvære;
 • desensibilisering.

Kalina anvendes aktivt i gynækologi på grund af tilstedeværelsen af ​​viburnin i sin cortex. Han leder livmoderen i tone og har en vasodilaterende, smertestillende, hæmostatisk og antiseptisk virkning. Barken kan bruges til at forberede en afkogning for at stoppe livmoderblødningen, især hos kvinder i overgangsalderen, under graviditet og menstruationsforstyrrelser. Det bruges også i folkemedicin til at stoppe blod fra næsen.

Viburnumets frugter påvirker hjertets arbejde positivt og øger diuresen (urinvolumen). Bæren af ​​denne busk, syltetøj med dem og honning hjælper med at overvinde de ubehagelige manifestationer af forkølelse, hoste, kvælning, hæshed. De bruges som et patogen, opkastende afføringsmiddel. For dem, der har mavesår, er frugterne af viburnum et glimrende middel.

Denne helbredende bær reducerer mængden af ​​kolesterol i blodet. Det bruges aktivt af mennesker, der lider af aterosklerose. Ved daglig brug af bær af en guelderrosen i løbet af et år i mængden af ​​1 tsk er det muligt at beskytte en organisme mod problemer med tryk. Sådanne foranstaltninger er en fremragende forebyggelse af mavesygdomme og forekomsten af ​​kræfttumorer.

Brug af bær til medicinske formål

Alle dele af viburnum har en helbredende effekt, selv ekstraheret tørrede ælter. Intet træ kombinerer to sådanne egenskaber som skønhed og nytteværdi. Kalina bruges aktivt til behandling af organer som hjerne, hjerte, mave, kønsorganer, lever, kar og lunger. At behandle sygdommen med en sådan folkemetode er kun tilladt efter godkendelse af lægen og i forbindelse med den primære behandling. Først da er det muligt at beskytte kroppen mod ubehagelige og alvorlige konsekvenser.

Afkogning af viburnum til behandling af forkølelse

Under en forkølelse føles en person træt, deprimeret, har dårlig appetit og feber. Eliminer disse symptomer under styrken af ​​bær og barken i Kalina. En forberedt bouillon hjælper med at klare selv med feber. Tag det ved glasset, før du spiser. At forberede denne folkemøde er enkel. Til dette skal du følge nedenstående plan:

 1. Tag en spisesked bark af en plante, en kamille, mynte, en timian, honning og et glas juice af en guelderrosa.
 2. Tilsæt et glas kogende vand til beholderen med ingredienserne.
 3. Sæt i et vandbad i 5 minutter.
 4. Rør infusionen til glasvarer.
 5. Det anbefales at tilsætte frisk cocktailjuice til blandingen.

Bær med honning fra stærk hoste

Nyttige egenskaber ved viburnum kan klare den inflammatoriske proces i lungerne, bronkitis. Det er især nyttigt at drikke te med bær af denne plante med stærk hoste. En sådan behandling fremmer fortyndingen af ​​sputum og lindring af tilstanden. Brug friske eller frosne bær til at forberede forberedelsen. Der er flere opskrifter, der tyder på brugen af ​​honning og bær af Kalina:

 1. Honning (250 ml) anbringes i en beholder og varme, omrøres lejlighedsvis med en træske. Tilsæt det en spiseskefuld bær af viburnum og slip dem. Pak om med et håndklæde, lad i 5-6 timer. Infusion bruge en spisesked 4-5 gange i løbet af dagen.
 2. Opskriften er velegnet til personer, der lider af bronkitis eller lungebetændelse. Det er nødvendigt at tage en bordsske med bark af en guelderrosa, en bjergbestiger af en fugl, en ældre blomst, en moder-og-mormor. Hæld krydderurterne 1 liter varmt vand og insister en halv time. Kogt infusion at drikke på glasset, før man spiser.
 3. 100 g calendula bær hæld kogende vand (500 ml). Tumle dem på lav varme i 30 minutter. En anden halv time vente, indtil teen er infunderet, tilføj kunst. skeer af honning. Alle blandes og tager 30 minutter før du spiser to spiseskefulde.
 4. Opskrift på kronisk hoste. Tag en spiseskefuld rose hofter, kamille, bær af viburnum, elecampane, calendula. Alt dette hæld en liter kogende vand og kog på lav varme i 5 minutter. Det modtagne middel til at insistere 5 timer efter filtrering. Tag en spiseskefuld inden måltiderne. Brug lukket glasvarer til at opbevare medicinen.

Drik fra bær fra højt blodtryk

Viburnumets frugter indeholder en masse vitamin C, tanninkomponenter og organiske syrer. På grund af dette bruges de til behandling af hypertension. Du kan bruge infusion af viburnum med tilsætning af vodka (ingredienserne er taget i samme proportioner). Et sådant værktøj har en styrkende og beroligende effekt. Ved regelmæssig brug er det muligt at sænke arterielt blodtryk til normal og holde resultatet i lang tid. Forbered produktet ved hjælp af følgende opskrift:

 1. Bær af viburnum (3 kopper) i glasvarer.
 2. Hæld alle med kogende vand og luk beholderen tæt.
 3. Anbring infusionen på et varmt sted og hold det der i 4-5 timer.
 4. Sæt drikken i emaljerede retter.
 5. Bær af en Kalina gnides gennem en sigte med en træsked, tilføj kunst. l. honning.
 6. Tag stoffet 3 gange hele dagen for 1/3 kop. Behandlingsforløbet - 3 uger efter - en pause i en uge.

Afkogning af blade og bark af en plante til behandling af acne

Kalina bruges meget ofte til fjernelse af en sådan hudtilstand som en acne. For at forberede produktet skal træets frugter vaskes, tørres og knuses. Den resulterende sammensætning skal påføres problemområderne med et tyndt lag. At være i en sådan maske på 15-20 minutter. Fjern det med varmt vand. Sådanne handlinger bør udføres, indtil irriterende udslæt helt forlader problemområderne.

Viburnumens frugter bruges til at genoprette kroppens forsvar, forhindre forkølelse. For at forberede en medicinsk infusion, har du brug for følgende ingredienser: 100 g calendula bær, citron med zest, 200 g aloe blade og samme mængde skrællede valnødder. Pass gennem kødkværnen, tilsæt 200 g honning og smør. Du kan styrke immunforsvaret, hvis du tager medicinen på en spiseske 3 gange om dagen. Behandlingsforløbet er en måned.

Harm og kontraindikationer til behandling af Kalina

Selvom viburnum har en positiv effekt på kroppen, tager det ikke alle mennesker at tage det. Mange læger bemærker, at en sådan harmløs plante med en forkert modtagelse kan forårsage en række farlige komplikationer. Inden du bruger Kalina til medicinske formål, skal du konsultere en specialist. Der er følgende kontraindikationer til brug:

 1. Graviditet. Viburnumets frugter indeholder komponenter, der ligner kvindelige hormoner. Med et højt indhold af disse stoffer i moderens blod kan barnet danne et antal sygdomme. I nogle tilfælde forårsager det for tidlig fødsel.
 2. Lavt blodtryk. For personer med denne diagnose er det tilladt at spise bær af Kalina, men den daglige norm er ikke mere end 1 spiseskefuld.
 3. Kroniske nyresygdomme og øget surhed af mavesaft.
 4. Sygdomme i blodet - leukæmi og tromboflebitis.

Hvordan man laver juice fra en rød bær til vinteren?

Viburnum vokser på et område domineret af vådt, løvfældende eller fyrreskove. Du kan finde den blandt buske langs vandet. Voksende viburnum er ægte i din egen have. Høsten af ​​barken sker i april, når sapflowet er overstået. Indsamling af blomster afholdes fra maj til juni, bær - fra september til oktober. Regler for indsamling og høst af viburnum:

 1. Frugter skal skæres med huden, så kan du spare den bløde del.
 2. Det er bedst at samle viburnum efter den første frost, så har bærene de maksimale helbredende egenskaber. Frost dræber bitterhed.
 3. Alle de samlede frugter skal spredes jævnt, tørres på et køligt sted.
 4. Efter 5-9 dage for at fjerne den endelige fugt, skal du tørre frugterne med en ovn opvarmet til en temperatur på 50 grader.
 5. Fold færdige bær af viburnum til opbevaring i rene poser af linned klud eller gasbind. Send til et mørkt sted.
 6. Nyttige egenskaber af viburnum kan bevares, hvis det er frosset. For dette skal frugterne vaskes, foldes i en beholder og dækkes med sukker. Sæt bærene i fryseren.

Video opskrift på madlavning sirup fra viburnum

Nyttige egenskaber ved Kalina er uundværlige i folkemedicin. Ud over den terapeutiske effekt af frugterne af denne plante har en fantastisk smag, så de koger lækre syltetøj, duftende kompotter. Meget velsmagende og nyttig er sirupen baseret på bærene af viburnum. En detaljeret video af, hvordan man forbereder det, hjælper dig med at gøre det hjemme.

Oplysningerne i artiklen er til orienteringsformål. Materialerne i artiklen kræver ikke selvstændig behandling. Kun en kvalificeret læge kan diagnosticere og give råd om behandling baseret på de individuelle egenskaber hos den enkelte patient.

Kalina rød - nyttige egenskaber og kontraindikationer

Kalina rød eller almindelig - en vild plante, kendt for sine medicinske egenskaber og smag. Bær, blade og bark Viburnum anvendes til behandling af forkølelse, nyrebetændelse, urinveje, hududslæt, blødning, fordøjelsesproblemer og selv på hundrede andre sygdomme. I oldtiden blev Kalina betragtet som en særlig busk - en universel healer, der kunne hjælpe med enhver sygdom. I dag er viburnum fortsat aktivt anvendt i officiel og traditionel medicin, madlavning og kosmetologi.

Kalina - sammensætning og medicinske egenskaber

Rød Kalina er en vildt voksende honningbærende busk, der vokser i hele Rusland, Ukraine, Hviderusland og Europa, undtagen de sydlige regioner. Til dato er der omkring 150 arter af busk, hvoraf mange er dekorative og helbredende egenskaber ikke besidder. Vilde planter kan vokse til lave træer - op til 4 m eller vokse i form af lavt spredte buske op til 2 meter høje. Busk blomstrer fra maj til juni med store hvide blomster, der tiltrækker de Kalina bier og andre insekter, bær ikke giver, og små frugter, ligesom knopper af blomster, samlet i umbellate blomsterstande. Bær modnes i august - september, men det anbefales kun at forstyrre dem først efter de første frost, som før er de meget bittere, og efter frost bliver de sødere, mens de helt bevare deres medicinske egenskaber.

Kalinas gavnlige egenskaber havde været kendt siden oldtiden, og alle dele af planten - bær, blade og bark blev brugt til behandling. I dag Kalina dyrket som en prydplante, og på grund af de mange forskellige valg optrådte med søde frugter, men virkelig helbredende er kun vild busk med sure tærte bær og specifik, stærk lugt.

Nyttige egenskaber ved en lav busk forklares af et stort antal nyttige stoffer indeholdt i alle dele af planten. Så frugterne af viburnum indeholder:

 • pektiner - de kaldes "hygiejner i den menneskelige krop", de renser blodet og cellerne fra toksiner, pesticider og radioaktive elementer. Hertil kommer, at pektiner reducerer kolesterol i blodet, forbedrer metabolisme og fordøjelse og assimilering af mad i tarmene;
 • tanniner - forhindrer udviklingen af ​​inflammatoriske reaktioner, ødelægger patogene bakterier og vira og fremskynder helingen af ​​sår, slid og sår;
 • flavonoider - øge enzymernes aktivitet, reducere blodkarternes permeabilitet og forbedre deres elasticitet og patency
 • steroid- og triterpen-saponiner - forbedre virkningen af ​​hormoner og enzymer, har antiinflammatorisk og adaptogen virkning, regulerer vandsalt og mineralmetabolisme;
 • organiske syrer - æblesyre, ascorbinsyre, valerinsyre, myresyre, isovalerisk, citron. Disse syrer normaliserer alle former for stofskifte, forhindrer dannelsen af ​​frie radikaler, beskytter kroppen mod virkningerne af patogener, vira og svampe;
 • lipider - nødvendige til dannelse af proteiner og hormoner;
 • vitaminer - i frugt Viburnum indeholder 2 gange mere C-vitamin end citrus, i det mindste de er rige på vitamin A, E, K og P, og i virkeligheden mangel på vitaminer medfører reduceret immunitet, en generel svækkelse af kroppen, forværring af alle udvekslinger overtrædelse funktioner af alle indre organer og andre krænkelser;
 • Mineraler - frugt Viburnum akkumulere calcium, jern, kalium, magnesium, kobber, nikkel, mangan, phosphor, iod, bly, strontium, brom og andre mikro- og makronæringsstoffer.

Ud over bær, bark, blomster og blade af Kalina. De skal høstes under blomstringen af ​​viburnum - i begyndelsen af ​​foråret. Kalina blade bruges til inflammatoriske hudsygdomme, suppurating sår og sår, furunculosis og acne. Bark Viburnum har udtalt hemostatika egenskaber, det anvendes med blødende gummer, gastrisk, uterus eller pulmonal blødning. Derudover bark Viburnum, på grund af det høje indhold af tanniner, flavonoider, organiske syrer og andre biologisk aktive stoffer hjælper med allergiske hudsygdomme og udslæt. Det tørrer huden, lindrer irritation og betændelse.

Den helbredende egenskaber af rød viburnum

Vores forfædre mente, at der ikke er en sådan sygdom, hvor rød viburnum ikke vil være nyttig, men planten er mest effektiv til behandling af følgende sygdomme:

 • SARS, influenza, ondt i halsen, bronkitis - meget nyttig Viburnum i nogen forkølelse, det har anti-inflammatoriske og diaphoretic egenskaber, styrker immunforsvaret og accelererer heling;
 • sygdomme i fordøjelsessystemet - saften af ​​viburnum og afkogning af dem hjælper med gastritis og mavesår med lavt syreindhold, inflammatoriske sygdomme i leveren, galdeblære og andre organer. Viburnumens saft stimulerer dannelsen af ​​galde og mavesaft, og afkogning af bær har en beroligende og antiinflammatorisk virkning;
 • hjertesygdomme og blodkar - alkoholtinktur og afkog af kalina bær anbefales til hypertension, angina pectoris, hjertesmerter, aterosklerose og så videre. Rød Kalina har en hypotonisk virkning, normaliserer hjertearbejdet, reducerer niveauet af kolesterol i blodet og styrker blodkarrene.
 • patologi af nervesystemet - meget effektiv saft af viburnum og friske bær til hovedpine, søvnløshed, neuroser, hysteri og endda kramper. Det høje indhold af vitaminer og mineraler kompenserer for deres mangel i kroppen, mens sænkning af blodtryk og normaliserende metabolisme hjælper med at bekæmpe sygdomme i nervesystemet;
 • dermatologi - et afkog af barken af ​​Viburnum bær og bouillon reducere inflammation, kløe og rødme i huden, de hjælper med eksem, psoriasis, hudafskrabninger, allergisk dermatitis og andre hudsygdomme. Tanniner og organiske syrer ødelægge bakterier og fremskynde heling af sår, sår og sår;
 • inflammatoriske sygdomme i nyrerne og urinvejen - Viburnumens saft og tinktur af bær anbefales til pyelonefritis, blærebetændelse eller urethritis. Anti-inflammatoriske og diuretiske egenskaber af planten vil hjælpe med at klare infektion og betændelse i disse organer;
 • gynækologiske sygdomme - Viburnum juice og friske bær kan bruges til smertefuld eller generøs menstruation, inflammatoriske sygdomme hos kvindelige kønsorganer eller erosion af livmoderhalsen. Det er nyttigt for viburnum og som et generelt genoprettende og immunostimulerende middel. Regelmæssig modtagelse af afkog og saft af planten vil hjælpe med at styrke blodkarrene, sænke niveauet af kolesterol i blodet, som vil forebygge kardiovaskulære, kolde og andre sygdomme.

På trods af alle de nyttige egenskaber hos viburnum, vil bouillon og tinkturer fra bær og frugter ikke være nyttige for alle patienter. Det er kontraindiceret at anvende Kalina-præparater med:

 • graviditet - kategorisk er det umuligt at blive behandlet af en viburnum under udførelsen af ​​barnet, juice og frugt af en viburnum indeholder de stoffer, der er analoger af kvindelige seksuelle hormoner. Deres overskud i en gravid kvindes krop kan provokere abort eller udvikle forskellige sygdomme i fosteret;
 • øget surhedsgrad i mavesaften - viburnum øger udskillelsen af ​​galde og saltsyre og kan forårsage en forværring af hyperacid gastrit og mavesår
 • hypotoni - afkog og infusioner af frugt og bark i Kalina er i stand til at sænke blodtrykket og endda forårsage en hypotonisk krise;
 • arthritis og gigt - et stort antal biologisk aktive stoffer kan forårsage en forværring af den inflammatoriske proces i disse sygdomme;
 • med øget koagulering af blod - viburnum øger blodets koaguleringskapacitet og kan forårsage dannelse af blodpropper i karrene.

1. Infusion af Kalina - bruges til forkølelse, hypoacid gastrit og mavesår, sygdomme i hjerte-kar-systemet og nervesygdomme. For at forberede infusionen brug tørre bær af Kalina. 2 spiseskefulde bær hæld 1 kop kogende vand i emaljerede retter opvarmet i et vandbad i 10-15 minutter, og insister derefter på 30-40 minutter og filtrer. Til infusion tilsættes kogt vand, hvilket øger mængden til 200 ml. Tag infusion af 1/4 st 3-4 gange om dagen i lang tid.

Og til behandling af forhøjet blodtryk og højt kolesteroltal anbefales at bruge infusion af Viburnum med honning. Til dets fremstilling 1 spiseskefuld tørrede frugter pour 1 m kogt vand i 40-60 minutter i et varmt sted og efter filtrering det blev tilsat 2 tsk honning og tage 2 spsk 4 gange pr.

2. Viburnum juice - Ufortyndet saft af guelderrosen kan ikke være fuld af grund af dens for sure og rige smag. Den fortyndede saft anvendes til behandling af hypertension, allergier, luftvejssygdomme, hysteri, neuroser og som et middel til stimulering af immunitet. Til fremstilling af sådanne midler med friske bær 1-2 klaser Viburnum pour 1 m kogt vand i 5-10 minutter, derefter mosede bær, fortyndet med kogt vand til 200 ml og tilladt patienten til 1 \ 2 spsk 1-2 gange om dagen i 10-20 dage.

3. Bouillon fra barken af ​​viburnum - en af ​​de mest effektive midler til hudsygdomme og allergiske udslæt. Forberede et afkog af 10 g bark og 1 spiseskefuld kogende vand, kogt bouillon i et vandbad i 30 minutter, derefter afkølet, filtreret og tilsat til kogende vand, bringe volumenet til 200 ml. Tag bouillon bark 2 spsk tre gange om dagen efter måltider indtil fuldstændig forsvinden af ​​læsioner.

4. Alkoholisk tinktur af barken af ​​viburnum - det anbefales at bruge det i tilfælde af kraftig menstruation, hæmorider, livmoderblødning og andre tilstande, hvor der er tab af blod. Forbered en tinktur af 2 spsk bark og 1 st 40% alkohol. Fyld barken med alkohol og lad den komme i et mørkt, køligt sted i 7-10 dage. Tag tinktur på 15-30 dråber 2-3 gange om dagen før du spiser, i 10-14 dage.

5. Afkogning af blade af viburnum - et glimrende middel mod acne, furunkulose og andre hududslæt. Til fremstilling af bouillon 2 spsk tør eller friske blade Viburnum hæld 1 kogt vand, bragt på lav varme indtil kogning og insistere flere timer. Efter bouillonen filtreres og bruges til at tørre problemet huden eller til fremstilling komprimerer purulent sår.

6. Te med bær - Det anbefales at drikke med sygdomme i nervesystemet, nedsat effektivitet og problemer med immunitet. Forbered sådan te fra bær af viburnum, gnides med sukker, nok 1 ml blanding til at hælde 1 ts kogende vand og efter 5-10 minutter er en lækker og sund drikke klar.

7. Tinktur af viburnum med honning - Det anbefales som forebyggende middel til at styrke immunitet og forkøling. Forbered en tinktur på 0,5 kg friske bær uden pits, der omhyggeligt er æltet og hældt 0,2 liter 40% alkohol og 0,5 kg naturlig honning. Tinktur sættes i et mørkt, køligt sted i 10-14 dage og tager 1-2 spsk 2-3 gange om dagen i lang tid.

8. Bær med honning - anvendes til behandling af forkølelse, hypertension og neuroser. For at forberede lægemidlet pusses friske bær af viburnumet, blandes med samme mængde honning og efterlades til infusion i 7-10 dage. Hold blandingen i køleskabet for at behandle 1 st af blandingen fortyndet 1 kogt kogt vand og giv patienten 12-1 st 2-3 gange om dagen til genopretning.

Kalina rød bruges ikke kun i medicin, men i kosmetologi. Juice af bær kan tørres med fedtet hud til smalle porer og reducere mængden af ​​udslæt. Juice af bær af Kalina med honning vil bidrage til at returnere en hudelasticitet og fløjlsagtig og vil være et glimrende middel til forebyggelse af for tidlige rynker. For at gøre dette skal du bare lave en maske fra blandingen dagligt, inden du går i seng i 5-7 dage, så - en uges pause og gentag kurset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

− 4 = 3