30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Ægletræer beskæres om efteråret

Instruktioner og tips til efterår beskæring

Hver gartner er simpelthen forpligtet til at vide, hvad beskæring af æbletræer er. Æbletræer er meget glad for, når der kommer en stor mængde lys, hvorfor du skal tømme kronen af ​​et træ nogle gange, så der ikke er stagnation i luften, og der er god berigelse med lys. Beskæring træer er nødvendig for at gøre det forynge, og bedre betingelser for dens udvikling blev skabt. Også, når beskæring opstår, forbedrer du kronens udseende og fjerner skadedyr.

Til trimning skal du bruge sådanne værktøjer og lager:

Sandsynligvis, hver gartner, og endnu mere, en nybegynder i denne sag, undrede sig - hvilken tid er æblebeskæring det mest egnede? Er det muligt at trimme æbletræer i efteråret? Hvornår skal man skære æbletræer i efteråret? Hvordan trimme æbletræer i efteråret?

Ordning af træ trimning i henhold til alder

Det mest interessante er, at både efterår og forår er de mest gunstige årstider for beskæring af æbletræer. I foråret er denne procedure nødvendig for at fjerne kvistene, der frøs om vinteren, samt til dannelsen af ​​trækronen og godt udbytte. Det er bedre at gøre dette, indtil knoppene vises på træerne, det vil sige indtil sapflowet er begyndt.

Nogle gange er det værd at afskære og om sommeren et træ, men det rører den øvre, tætte del af det for at forbedre lysets slag på frugten. Det er også muligt at udføre beskæring i vinterperioden, dette er en let version, mens træerne er i ro. Men det kan gøres i sydlige, varmere områder, for i frosten bliver barken af ​​træet skrøbeligt og kan blive alvorligt beskadiget.

Er det muligt at trimme æbletræer i efteråret? Svaret er utvetydigt - ja. Det er nødvendigt at gøre dette i det sene efterår, når bladene er faldet.

Det er nødvendigt at skære gamle, ødelagte, forkælet eller rådne grene. Således er du ordentligt forberedt til vintersæsonen.

Er æbletræer trimmet i efteråret, og hvornår kan du skære æbletræer i efteråret? - Sene efterår, når bladene allerede er faldet fra træerne - den ideelle tid til beskæring.

Skær de grene, der er placeret "inde" i træet. Også, hvis der er små udvækst, der vokser i en vinkel, og dem der vokser parallelt med en allerede overgroet gren - skal også fjernes. Det er nødvendigt at fjerne de grene, der berører hinanden eller interlace, selv om de kommer i forskellige træk af træet.

I dette tilfælde skal du vælge den ældste, tørre eller syge afdeling. Det er muligt, at det allerede havde en revnet bark. Det er nødvendigt at beskadige toppen af ​​træet, især hvis det er tæt. Der kan være så tynde kviste, som allerede bevæger sig væk fra stammen af ​​træet, og enhver stor og gammel, fjern alt, der blander sig. Således beskæres alle små kviste, knuste og revnede knuder.

Ordningen med beskæring af en frugtbar plante afhænger af sin alder. Det er vigtigt at overveje det. Begyndelse beskæring æbler i efteråret og indtil det tidspunkt, hvor saften begynder at bevæge sig.

Æbletræet, hvis alder er allerede fem år, anses for at være dannet og frugter begynder at dukke op på det. Det er også vigtigt at vide, at frugterne begynder at fremstå på gamle grene først. I løbet af disse år akkumulerer grenene tilstrækkelig styrke til at modstå frugten, så når man laver træbehandlingen, skal plejen være pæn. Mindst halvdelen af ​​alle trægrene er gamle og modne.

Den nederste del af det unge træ, hvor der er unge knopper, bør ikke røres, men kun spidsen af ​​hovedstammen skæres med beskæreren - specielt til den rigtigt dannede trækrone i fremtiden. Beskæring af unge træer skal gøres ved hjælp af en beskærer, og når træet er gammelt - brug en godt skærpet sav.

Stumpede værktøjer kan ikke bruges, da de beskadiger træer, forlader store udskæringer og logs, og de vil vare meget længere. Hvis du beslutter dig for at male over skiverne, skal du bruge en oliebaseret maling, andre former for maling brænder træets bark. Også nogle bruger en blanding af kalk med kobbersulfat til at "behandle" og desinficere skiver med en hastighed på ti til en.

Men du skal vide, at du straks kun kan behandle det gamle bagagerum, men hvis træet er ung - skal du vente 24 timer. For at dække skiver på æbler er det nødvendigt, at hun ikke mister hendes saft.

Unge grene skal straks afskæres, så snart træet er plantet, da rodsystemet endnu ikke er udviklet og ikke vil kunne levere tilstrækkelig væske til planten.

Generelle principper for beskæring af frugttræer

Beskæring en gang efter plantning, i de næste tre eller endda fem år, kan den ikke skæres. Ikke tage hensyn til de tilfælde, hvor kvistene blev tørre, beskadigede eller blev lange - så skal de bare forkortes.

Det er vigtigt at afskære de unge grene korrekt. Når træet er to år gammel, kan du gøre beskæring af grene og efterlade to tredjedele af deres længde. Nyrer tilbage på grene skal se "udad" og ikke i den indre del af træet. Dette er også en vigtig faktor i dannelsen af ​​en korrekt og smuk top.

Så vi har allerede fundet ud af om det er muligt at trimme æbletræer i efteråret. Sådan gør du det rigtigt.

Beskæring i efteråret er opdelt i tre beskæringsordninger:

Ordninger for beskæring af æbletræer i efteråret

Desuden betragtes en separat art af skære æbeltrægrene i efteråret som en særskilt art - fjernelse af tørrede grene.

For unge træer er ideelle til svag beskæring. I dette tilfælde er det nødvendigt at skære nye skud, der er vokset på et år. På disse steder i foråret vil der være nye unge skud, som udgør en smuk krone med kompetent pleje.

Træer, hvis alder er fem til syv år, når efteråret er kommet, gør en gennemsnitlig beskæring på modne grene for at skabe mere frugtbærende. Stærke grene skal skære en tredjedel af deres samlede længde.

Fjernelse af tørrede grene. Skud der udtørret, du skal slette. I nærheden af ​​bagagerummet kan grene ikke skæres, ellers kan en tør knude falde ud, og der dannes en hul, og dette vil skade planten. For at undgå dette skal du klippe grenen til den første nyre (fra stammen af ​​træet), hvorefter en sav med fine tænder skal skæres til den dannede "stump" mod toppen, der begynder fra bunden. Så behandle "healing" løsningen. Hvis vejret er vådt og regnigt, er det værd at gentage denne behandlingsprocedure.

Ordning af sparsomt tieret system af æbletræ kronformation

Når beskæring af æbletræer i efteråret er stærk, skæres dets grene i halve længde. Dette gøres for at tynde mellem grene, så frugterne modnes bedre.

Der er mange forskellige sorter af æbler, afhængigt af den region, hvor de dyrkes. Vækstmåden og omsorgen for træer kan også variere i regionerne.

For eksempel for at dyrke æbler i Urals-regionen, skal de være sene sorter og frostharde, da der er vintre lange og kølige. Det anbefales at vælge sorter af lokalavl til dyrkning af frugt i dette område. Først og fremmest, fordi de allerede er tilpasset det klima.

I Moskva-forstæderne sker beskæring efter standardskemaet, der begynder med dannelsen af ​​trækronen. Der er et æggelagtigt udseende af æbler, som skal skæres om efteråret, for at skabe en balance mellem det biologiske niveau mellem træets kron og rodsystemet. Denne type er kendetegnet ved kompakte dimensioner og meget velsmagende frugt. Det er også meget vigtigt at overvåge dannelsen af ​​kronen og grene.

Separat opmærksomhed fortjener kolonnerne æbletræer. Omkring deres kuffert er der kugler, der er få sideskudd, så det er næsten unødvendigt at afskære de søjleformede æbletræer.

Jeg håber, at vores råd har hjulpet dig, og du ved allerede, hvordan man trimmer æbletræet i efteråret og hvornår man skal skære æbletræerne om efteråret.

Læringen om beskæring af frugttræer fra en gartner med oplevelsen af ​​Nikolai Rabushka.

Beskæring af æble: Hvornår er det bedre i efterår eller forår?

Alle haven træer kræver meget opmærksomhed og omhu, hvilket nødvendigvis garanterer de højtudviklede dyrkers høje udbytteniveauer. Lad os nu tale om beskæring af et æbletræ. Vi analyserer alle plusser og minus af forår og efterår beskæring, ordninger til korrekt opskæring af trægrene, og også når det er bedre at trimme æbletræer. Lad os også overveje de særegne ved at passe på unge og gamle æbletræer.

Alt hvad du behøver at vide om beskæring af æbletræer

Regelmæssig beskæring af æbeltrægrene stimulerer ikke kun træets korrekte vækst og dannelsen af ​​en smuk krone. Takket være den årlige omskæring af et ungt æbletræ kan vi også stimulere dannelsen af ​​store og smukke frugter.

På grund af beskæring af æbletræet kan vi således nå forskellige mål. Det skal bemærkes, at ordningen og træk ved orienteringen af ​​trimning væsentligt afhænger af træets alder og kan rettes mod:

 1. Beskæring af æbletræskronen, som ikke kun ville være smuk og korrekt, men også praktisk til høst;
 2. styrkelse og korrekt vækst af unge trægrene, fjernelse af konkurrenter
 3. øge antallet af grene, der kan bære frugt, fjerne tørre og unødvendige grene;
 4. sjældenhed af kronen for at give den ønskede mængde sollys;
 5. Beskæring af gamle, beskadigede og forsvundne grene, der forstyrrer udviklingen af ​​nye
 6. Forbereder æbletræet til begyndelsen af ​​en kold vinterperiode.

Det er vigtigt at bemærke, at æblebeskæring normalt udføres i efterår eller forår, sjældnere om sommeren. Valget af sæsonen for gennemførelsen af ​​denne type pleje af et frugttræ vil afhænge af, hvilke mål du ønsker at opnå gennem beskæring.

Se også vores artikler

Hvornår er det bedre at skære æbletræet om efteråret eller foråret?

I de fleste tilfælde anbefales det at grene skæres om efteråret og foråret, når der ikke er nogen sap flow. For foryngelse udføres proceduren i foråret, da sektionerne bliver forsinket længere. Til andre formål udføres beskæring i forår og efterår. I det første tilfælde elimineres de frosne grene, og kronen dannes, og i det andet fjernelse af rotte grene og forberedelse til vinteren.

Beskæring af æbletræer i efteråret

At trimme i efteråret, proceduren er bestemt af reglerne:

 • Begynd efter efterårets blade
 • For at afslutte før frost.

Hvis klippet ikke vokser til frost, kan dets frysning påvirke træets generelle forringelse. Derfor anbefales det kraftigt ikke at udføre sådant arbejde i den kolde årstid. Om vinteren er alle træer i dvaletilstand, så de ikke kan udføre processen med at stramme selv små skader.

I efteråret er det muligt at producere flere former for beskæring, afhængigt af æbletræets alder:

 • Til unge æbler (svag beskæring). Fjernet 1/4 af de grene, der voksede i perioden fra forår til efterår.
 • For æbletræer 5-7 år (gennemsnitsbeskæring). Fjernet 1/3 af de købte grene til sæsonen.
 • For gamle træer og med henblik på at tynde kronen (stærk beskæring). Fjernet ½ af de grene, der er vokset over året.

Se også vores artikler

I foråret skal du begynde beskæring indtil sap flow, vækst af nye skud og udseende af nyrer. Normalt sker dette i slutningen af ​​marts - begyndelsen af ​​april. Når du udfører proceduren, anbefales det at slette:

 • Grener vokser i den indre del af kronen;
 • Broken grene og knuder;
 • De tilstødende grene, som i fremtiden vil forstyrre væksten af ​​resten af ​​kronen;
 • Svage skud, der ikke bærer frugt.

I sjældne tilfælde kan omskæringen af ​​grene forekomme. Normalt er dette nødvendigt for forebyggende og sanitære formål. Det er også godt at korrigere kronen. Når alle grene er dækket af blade, er det mærkbart, hvilke skud dyser kronen og vokser i den forkerte retning.

Hvordan man udfører sen efterår beskæring

Før du begynder at arbejde, skal du forberede et haveværktøj. Der bør lægges særlig vægt på behandlingen af ​​træagtige sår. Det er bedst at hjælpe træet med at klare restaureringen af ​​det beskadigede område med konventionel oliemaling. Brugen af ​​en anden type farvestoffer kan forårsage uoprettelig skade på æbletræet. I nogle tilfælde, selv plantens død.

 1. Beskærersaks. Kald det stadig have saks. God til at fjerne fine kviste.
 2. Have hacksaw. Fremragende håndtering af grene er tykkere.
 3. Kædesav. Giver dig mulighed for at fremskynde arbejdet med store grene. Giver en glattere og glattere snit.
 4. Havehandsker. Beskyt dine hænder mod udskæringer med haveværktøj og prick tørre grene.
 5. Sikkerhedsbriller. Sørg for øjenbeskyttelse, når du arbejder med en savsav eller motorsav.
 6. Start arbejde er kun nødvendigt, efter at æbletræet kasserer bladene. På dette tidspunkt går træet ind i vinterhvilestadiet, men kan stadig helbrede sår fra beskæring. Ved de første frost er det nødvendigt at stoppe arbejdet med det samme. Frosne sektioner strammes ekstremt hårdt. De bliver til råtne sår, træet vil være meget svært at komme sig efter en sådan procedure. Derfor anbefales ikke vinter trim.

Vigtigt! Hele værktøjet, der bruges til beskæring af et træ, skal være godt skærpet. Dette vil undgå "rive sår" og ujævnheder i skiverne. Jo mere præcist klippe, jo hurtigere og lettere for træet at gennemgå helingsprocessen.

Beskæring af voksne æbletræer

I voksne træer beskæres tunge sidegrener, der danner og tynder kronen af ​​æbletræet. Bøjet til jorden gren er tilbage, men for langstrakt skal skæres som mono kortere. Farvede æbletræer forlader en hovedstamme. Du kan forlade et par stærke skud, hvis sådan dannet.

Når foråret beskæring slettet sunde og lange skud kan overlades til pode på Wilding - vilde æbletræer med små frugter, men med højere ydelse i forhold til dyrkede. Interessant er der flere tilfælde af podning af æbler på pærer og omvendt. Som et resultat vokser et træ to træer: et æble og et pæretræ.

Manipulation bør finde sted i en hvileperiode ved en temperatur på ikke mindre end ti grader: i efteråret - efter faldende blade og om foråret - indtil begyndelsen af ​​sap flow og hævelse af nyrerne. Forår beskæring er rettet mod at fjerne kviste frosne om vinteren, forme formen af ​​træet og stigende udbytter. Efterår beskæring indebærer at forberede æbletræet til overvintring. Gamle og beskadigede grene er underlagt fjernelse. Nogle gange beskæres der i sommer- og vintermånederne. Om sommeren klipper de skuddene og tynder kronen ud. Om vinteren udføres beskæring kun i områder med et varmt klima, for som frosten bliver øre, bliver risikoen for skaden stigende.

Beskære grene, prøv ikke at forlade stubben: efter tørring rotter de og danner en hul. Og hvis de skærer for tæt på bagagerummet, dannes et ikke-helende sår. Den korrekte snit er lavet, så linjen af ​​sin linje går præcis langs strømmen af ​​tilstrømningen.

Tykke grene skæres længere væk fra bagagerummet for at undgå striber.

Grenene er skåret med en smal sav med hyppige tænder, der anvender den ovenfra, således at cortex ikke knuses i slutningen af ​​arbejdet.

Generelle principper for beskæring af frugttræer

Læringen om beskæring af frugttræer fra en gartner med oplevelsen af ​​Nikolai Rabushka.

Lunar kalender for plantning frø for 2018

Hvilke blomster planter i februar til frøplanter?

Løg på vindueskarmen vokser

Frøplanter i snegle og bleer Julia Minyaeva

Julia Minyaeva er ikke bare en charmerende kvinde, men en rigtig guru ombordstigning og ...

Efterår beskærer æbletræer i detaljer

Mange gartnere argumenterer for, hvornår det er bedre at beskære æbletræer - om foråret eller efteråret. Øvelse viser, at der i forbindelse med stammetypen er beskæring både i foråret og i efteråret, nyttigt og hensigtsmæssigt.

I denne artikel vil vi overveje i detaljer proceduren for trimning æbletræer i efteråret: Lær alt om timing, mål og metoder for begivenheden, vil afsløre alle detaljer og analysere alle de fejl begået under denne procedure.

Hvad er behovet for efterår beskæring af æbletræer

Først og fremmest, beskæring Er en proces rettet mod at skabe en smuk, regelmæssig form af trækronen, samt at øge udbyttet. Korrekt fjernelse af den gamle tørre træ stimulerer væksten af ​​nye og sunde, forynge planten og reducerer risikoen for huller samt forfald. Den tynde krone er godt og jævnt oplyst og opvarmet af solen, hvilket gør det muligt for frugten at vokse og modne samtidig. Denne krone letter også gartneriprocessen ved høst og pleje af selve træet. Efterår beskæring, blandt andet forbereder træer til behagelig overvintring.

Optimal tid til efteråret beskæring

Beskæring af æbletræer i efteråret bør falde under bestemte datoer. Den bedste tid til dette er - Intervallet fra det øjeblik, hvor alle blade faldt, før de første frost slog. I løbet af denne periode er træet i en rolig "søvnig" tilstand, og beskæring vil ikke forårsage stress.

Normalt er efteråret beskæring udført på en af ​​de varme solrige dage i november.

Et sæt af haveværktøjer til arbejde

For at trimme alt overskuddet fra æbletræet, skal du du skal bruge følgende:

 • haven saks;
 • saks;
 • haven kniv;
 • hacksav eller sav.

Saks og en pruner du nemt kan skære tynde kviste, og en sav eller en hacksav vil være nødvendig for at fjerne tykke grene.

Apple beskæringsordning afhængig af alder

Beskæring af træer i hver alder har sine egne årsager og finesser. Derfor skal du overveje, hvor gammel din æbletræ er, når du bestemmer ordningen.

Dannelsen af ​​kronen af ​​det fremtidige voksentræ opstår hovedsageligt under den første beskæring efter plantning af frøplanten. Derfor, når beskæring af unge æbler i efteråret, er ordningen ret simpel, oftest kaldes den "Svag".

Stærkt overgroede og grimme udragende grene skæres til kvart, hvilket giver æbletræet en symmetrisk, pæn form. Hvis den centrale filial har dannet "konkurrenter", skal de fjernes - stammen skal være en. Hvis kronen af ​​et ungt træ er for langstrakt, skal topen afkortes for at stoppe æbletræets vækst langt op - det vil komplicere processen med pleje og høst fra et voksen træ. Du kan også hænge vægtene til de nederste grene, der peger op skarpt, så de tager en vandret position, og om nødvendigt var det lettere at nå dem.

For frugtbærende træer har beskæringen hovedsagelig karakter af udtynding. Hvis du ser at kronen er for tyk, forstyrrer den den fulde dækning og ventilationen af ​​alle dets grene, for vinteren skal den blive dechifreret, så i de næste sæsoner var disse problemer ikke.

Fjernelse af grene, der vokser dybt ind i kronen, tør, såvel som dem der tager meget plads og lukker resten. Det vigtigste er at åbne adgangen til varme og lys til centrum. Igen, hvis træet er vokset for højt, skal dets apex forkortes og styrte vækst i bredde. Hovedregelen for omskæring - er at fjerne grenene "under ringen", det vil sige at efterlade ingen hamp og lacerated skiver for at forhindre forfald. Og husk altid, at for at begynde at trimme omkostningerne med en stor uønskede grene, og så vil det være lettere at se, om der er behov for en lille trimning. En træ lysere og hurtigere vil lide et stort tab end mange små.

Ordning beskæring gamle æbletræer i efteråret kommer hovedsageligt ned til deres foryngelse. Med alderen taber æblet produktivitetsniveauet, dets grene bliver gamle, tørre og producerer ikke frugt. For at rette dette og så længe som muligt for at forlænge træets liv og frugt, bliver alle tørre, syge, gamle grene skæret eller skåret. Skiver helbredes hurtigt, og i deres sted dannes et nyt liv.

Vi tynder også det tungt overgroede træ og korrigerer kronens form. Alle små grene, der vokser i en spids vinkel, er også genstand for fjernelse. Fra to nært voksende grene afskærer den, der ser svagere ud.

Når du har justeret kronens form, befri træet af tørre og syge grene, forynge og forfald din æbletræ, er det tid til at behandle skiverne. Normalt, til dette formål, have var. Dette er et effektivt værktøj, der blokerer det åbne "sår", og ikke gør det muligt for træet at tabe det vitaljuice. Var sædvanligvis en kalkopslæmning med tilsætning af kobbersulfat i et forhold på 10 til 1. Når nærmer kold, huske på, at banen kan podmerznuv exfoliate fra overfladen af ​​træet. I en sådan periode er det bedre at bruge olie maling som et værktøj til at forarbejde skiver.

Stadig huske, at stedet, hvor man skærer de gamle og tørre skud, er det bedre at håndtere, og dem, hvor der stadig var grønne grene og såret for at få "våd", er det bedre at tørre i en dag før behandlingen.

Det er alt hvad du behøver at vide om beskæring af æbletræer i efteråret for at udføre denne procedure korrekt - ikke beskadige træet og formere antallet af dets afgrøder til næste sæson. Som du kan se, er der intet kompliceret her, det vigtigste er at observere enkle regler, og dine æbletræer vil glæde dig med deres sundhedsmæssige og lækre æbler i mange år fremover.

Nogen har allerede taget sig sådan et https://www.neoform.su/teplitsy-kremlevskie/lyks/ drivhus? Jeg vil levere.

Jeg kan godt lide at dyrke fedter. Køb frøene af denne blomst i en god butik, her :.

Og hvorfor er Niva kornkværn på listen? De er bedre!

mange biologiske og geologiske fejl: for eksempel skrev de, at ler sædvanligvis er surt.

Fantastisk artikel, masser af gode tips! Jeg er nu i Thailand og mit hoved brød i, om der er nogen mening.

 • © 2018 Agronomu.com
 • fortrolighed

Brug af materiale, der er lagt på webstedet, er tilladt, forudsat at linket til agronomu.com

Redaktionel portal kan ikke dele forfatterens mening og er ikke ansvarlig for ophavsretsmaterialer, for ægtheden og indholdet af reklamer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

− 1 = 2